Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossi
őstag
Sziasztok!
Tévét keresek max. 43", PC játékra, felbontás FULL HD vagy nagyobb.
Ami fontos szép kép, jó fekete és persze az ár. Használtat is megveszek, ha arról van szó tehát jöhet esetleg már üzletben nem kapható ami nem okos stb. csak jó képe legyen, ajánlásokat. Esetleg szerintetek Plazma TV erre a célra ( mert azokat is nézegettem)?köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
válasz Zsoltpeter #78453 üzenetére
A TCL az állandóan foltozgatós fw-el nem biztos hogy jobb választás egy stabilabb Philipsnél
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
joydrv
tag
Elmentem megnézni egy TCL 75c835-öst. Helyette belebotlottam egy TCL 75c935-be. Pont egy százassal kerül többe. Ha jól olvastam a leírásokat a különbség a beépített Dolby Atmos hangrendszer a 935-be.
Ha a nejem is rábólint, azt hiszem locsolkodás után maradok ennél. -
Vhiktor
veterán
válasz joydrv #78456 üzenetére
Illetve a nagyobb fényerő ésa több dimming zóna a 935 javára.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gino20
őstag
válasz tomsolo #78449 üzenetére
Hang nem szempont. HM-ezek.
Persze, egyértelmű . 75"-os LCD sem 1 személyes. A dobozt akár 1 ember is lehámozza róla, de mozgatni szinte lehetetlen, falra szerelni meg végképp.#78450 rainman72: Számodra több év után biztosan jó , de számomra kegyetlen. Samsung smart távon több funkciós kevés gomb van, ami vakon is könnyedén használható, vagyis rá se kell nézzek a használathoz, ezen meg szinte egybe van olvadva ~35db gomb.
Persze ez nem egy vásárlást befolyásoló tényező, csak megjegyeztem, mint számomra negatívumot. Más meg biztos a samu távra mondja, hogy mivan elfogyott a pénz a gombokra...[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz joydrv #78456 üzenetére
Nem vagyok audofil, de sose vennék TV-t azért mert bármi fantáziát találtak ki éppen a hangzásra. Mindegyik sz*r. Egy alsókategóriás SB hozza bármelyik szintjét, de akinek ilyen képernyőre telik annak ne alsókategóriás SBje legyen.
Ha kötött a pénz akkor én biztos 835-öt venném de combos soundbarral. Sokkal előrébb lennél imo.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
atomanti19
aktív tag
válasz atomanti19 #78426 üzenetére
help
[ Szerkesztve ]
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
-
hanti
senior tag
válasz Vismajor01 #78459 üzenetére
A TV-t az ember kijelző alapján választ és a 935 kategoriákkal jobb pld. fényerő 1000nit. Vs. 2000nit
-
rainman72
Topikgazda
Buksza függő
Azért is írtam 2 lehetőséget.
A 8007 nagyon alap proci de vállalható képminőséget ad ettől független,láttam az előző 7906 seriát IPS és VA panellel is.
A 8807 egy fullos gamer tv is
Sokkal jobb dedikált P5 engine 5.gen ez az utolsó előtti jelenleg.
120hz képfrisíttés-széles színskála lefedetség 90% ezek egyik sincs a másik modelben,plus ott a VRR.
Ezeket az extrákat kell megfizetned vagy beéred egy alap modellel,te döntessz mi csak ajánlatot teszünk itt.[ Szerkesztve ]
-
hallerlaller
addikt
-
-
Vismajor01
addikt
Ha kijelzőben is más akkor az persze számomra is érthető. Bár a jelenlegi TV-m 1000nitet tud és igyis hunyorgok ha sötétbne nézem, napfényben meg nem szoktam mozizni, amit meg a streaming szolgáltatók tudnak arra bőven elég.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
-
Bossi
őstag
válasz rainman72 #78465 üzenetére
Értem nekem igazából a fő lényeg a képminőség, PC lenne rákötve játék és filmnézés is arról menne. Nem igen értek hozzá ezért is kérdeztem Árban azért mindenképpen lefelé mennék, ezért jött a kérdés a 7000-es széria iránt illetve mint írtam használt is jó nekem. Nem tudom, hogy egy kétéves 8-as széria mit tud azt már lehet kapok használtan.
[ Szerkesztve ]
-
Planner555
csendes tag
Sziasztok.
Tudom, hogy elsősorban a kép miatt veszünk TV-t, de azért akinek van tapasztalata leírná, hogy a Samsung 65QN90B-nek vagy a TCL 65C835-nek van jobb, erősebb beépített hangrendszere?
Szerintetek melyik lenne rövid és hosszú távon a jobb választás? Itt a processzorra, operációs rendszerre, egyéb eszközök csatlakoztathatóságára (pl. telefontükrözés) gondolok elsősorban. -
rainman72
Topikgazda
válasz Planner555 #78473 üzenetére
Zenére talán jó lesz de filmekhez mindegyik tv kevés.
Nincs semmi térhangzása.
100-ért már van TCL soundbar ami sokkal többet ér 3.1.2 atmos támogatással.Ez se egy erőgép de az 5.1 hangot már elég jól adja vissza(TS8132)
Igy inkább a TCL meg egy SB.
De hallgass meg mást is[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Planner555 #78473 üzenetére
C835 márcsak a Dolby Vision támogatás miatt is.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Kovi71TM
tag
600e
napközben tv, este film, hétvégén pc játék
2,5m 55"
világos, többnyire nappal
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
hdmi, lan
középen
samsung, lg
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
új[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Kovi71TM #78478 üzenetére
Mennyire sürgős?
Ha fontos a játék és a pc használat akkor LG OLED.
Abból is C3 vagy G3.
Ha sürgős akkor C2 vagy G2ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bossi
őstag
Az alábbi készülékek közül melyik a legjobb főleg játékra, filmnézésre is. PC-re csatlakoztatva lenne használva (tehát, hogy esetleg lassú a menü vagy gyenge a processzor 4k tartalmak lejátszásához nem számít), játék szobában ami inkább sötétebb.
LG 43NANO763QA UHD HDR webOS Smart NanoCell TV
Samsung UE43BU8002KXXH UHD LED TV
Philips 43PUS8007/12 UHD HDR Android Smart LED TV
TCL 43C725 4K QLED TVköszönöm.
-
SunMount3r
nagyúr
Urak, a Hisense 40A5600F mennyire vállalható 83K-ért? Vagy inkább egy 32"-os LG?
[ Szerkesztve ]
-
Gempas 70
aktív tag
Sziasztok
[LG OLED42C24LA]
[LG OLED48C27LA]
[Sony XR-42A90K]
Ezeket néztem ki.. nem vàgom a Sony mitől annyival dràgàbb..
Este tv-film, menne rà Airplay. Ennyi.
Képminöség fontos, a kiegészitö szolgàltatàsok netflix stb nem fontosak.
Ha képminőségben van kb ilyen jo Pana- Samsung-Philips szívesen veszem az ajànlàst.
Kínai nem.
Előre is Thx -
rainman72
Topikgazda
válasz Gempas 70 #78483 üzenetére
Sony modelek mindig is drágábbak.
Az XR procit meg nagyra tartják.
Meg leszel az Lg-vel is.
Philipsből a 807 a párjuk.Az ambilight nagyon jó dolog.
Nálam 806 van az is perfect tv már.
A C2 tökéletes,de azért néz egy szürke egyenletesség videót rajta nincs sávosodás vagy tinting.[ Szerkesztve ]
-
thlacko
csendes tag
Sziasztok,
Eljött az idő, Panasonic plazmáról szeretnék váltani okos nagyobb tv-re, jelenleg egy szuper 42-es Pana plazmát használok, amit odaadok szüleimnek és helyére vennék valami jót a napokban.
200-300e
napközben néha tv, este film, hétvégén néha ps játék
2,5m 55" vagy nagyobb
világos, többnyire este de néha nappal is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
HBO, Netflix, esetleg screen mirror néha telóról (android)
hdmi, lan
középen
lg, pana, sony, philips, nézegetm az itt ajánlott TCL-t de nagyon új nekem, samsungot nem szeretem
újKöszönöm az ajánlásokat.
Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
tomsolo
addikt
válasz Gempas 70 #78483 üzenetére
Nekem LG 48C21LA van (mi a bánat lehet a 21 és a 27 közt a különbség? talán a keret talp színe?) van
A tv részről nem tudok nyilatkozni mert nem nézek reklámot, airplay, kivetítés szépen megy róla, konzolok is jól mennek (switch, ps5)
Az enyémen nincs tinting vagy sávosodás, egyedül a nem teljesen fekete, de sötét részeken van alul egy kis különbség (az is sötét nem pedig világos), de az is lehet hogy a Ghost Of Tsushimán ott az direkt ilyen.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Hegyirabló
veterán
válasz Hegyirabló #70596 üzenetére
Továbbra is keresem bő fél év után a megfelelő tévét annyi változtatással, hogy a középtalpról lemondok. Viszont helyhiány miatt 82 centiméter fölé nem tudok menni. Persze csak ha tud valaki ilyet, mint amit megjelöltem.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Gino20
őstag
válasz Gino20 #78448 üzenetére
Na megjött a TV, de úgy néz ki megy is vissza. A doboz, csomagolás úgy nézett ki, mint ha 100%-osan total origi lenne. A kép alsó sarkain volt ilyen kis bizbasz ragacs [kép] , de ez semmilyen fóliát nem indított meg és nem is látok ilyet a TV-n, így elkezdtem telefonnal közelről megvilágítani a sarkait/széleit, de semmi fólia, helyette micro karcok vannak, majd az egészet átpásztázva az egészen vannak micro karcok. Némelyiken látszik, hogy körkörös
Nem értem ezt az egészet. A komplett doboz olyan volt, hogy semmi jel nem utalt arra, hogy ki lett volna bontva továbbá eleve nem "újracsomagolt" TV-t vettem, akkor nem értem, hogy van pofájuk/bátorságuk ilyet küldeni .
Most jöhet az elállás, csak közben már 50e Ft-al többe is kerül a TV, cserét meg gondolom nem kérhetek. -
Gino20
őstag
válasz Kiskutya #78496 üzenetére
Koppra minden origi volt.
#78497 Tikakukac: Hát elhiszem, végül is egy célkütyüvel egy pántolás is könnyen orvosolható.
Na mindegy, írtam az emagnak egy szép panaszlevelet, hogy kérek egy mielőbbi cserét és a hibájukból / megtévesztésükből adódóan nem vagyok hajlandó hetekre termék nélkül maradni szóval az új TV átvételekor adom át a használt TV-t a futárszolgálatnak.
Valószínűleg ez nem fog megvalósulni, meglássuk mit írnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- KZ Z1 PRO Bluetooth 5.2, Érintővezérlés, Zajszűrő
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Edifier S360DB - Tökéletes - Hibátlan - Karcmentes
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest