Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy tcl LG 65bx3lb TV-m van.
TCL-ben kb melyik TV van pariban az LG-mel?
tcl C835, C735? -
marco0007
aktív tag
Sziasztok? Qled tv-t szeretnék. Kinéztem ezt a Hisense 65A7GQ tv-t, de egyre kevesebb helyen lehet kapni. E [link] z a tv jó lehet helyette? Vagy van valami más jó vétel?
Az ár 250e környéke. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Újabb tisztazando kérdés merült fel. Frissítési frekvencia. Ajánlottabb a legalább 100Hz, illetve a még magasabb frissítés, sportmusorok stb. De, nálunk a hagyományos tehomos Cisco box van. Ez nem tudom milyen jelet ad ki? De ha pl csak 50 vagy 60Hz, akkor nem mindegy, hogy a tv mennyit tudna? Vagy a tv csinál az 50-bol 100-at vagy amennyit tud max?
Köszönöm -
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
válasz herrká #77363 üzenetére
A Tkom adás HD-ben 1080i 50hz.
A kisebb képfrissítéssel is el lehet lenni,nagyon sokan még mindig 50/60hz
tv-ket néznek,elég jól megoldják a mozgást a gyártók jelenleg.
A sport műsorok is nézhetőek.
Nagyobb felárat nem biztos hogy megér a 100/120hz.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
válasz gorgocska #77353 üzenetére
3000-ért nem kapsz jobb tvt nála
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hunaqua
addikt
válasz Janesz81 #77350 üzenetére
Nagyon szeretem a Sony tévémet. Talán 5. éves.Lekopogom semmi gondom vele. Az elején lehetett találni nagyon enyhe felhősödést,de az is elmúlt az évek alatt. Viszont az elődje Sony 6 hónapot ment,és kuka volt az egész.A panel is szar volt,de az elektronika ált meg benne. Igaz,kaptam utalványt,ez a mostani pedig kiváló.
Viszont ez az utolsó japán mohikán. Szép lassan elfogytak. Tavaly a JVC a Hitachi és a Toshiba után a Panasonic is török kézbe került. A Sony tartja még magát,és részben a Sharp. Ott a tajvani tulajdonos legalább meghagyta részben a a japán fejlesztő központon. Nagyon sajnálom,mert nekem ezek a japán cuccok voltak régen az etalon.
A jövö viszont ha tetszik ha nem, az kínai.Ebben is mint mindenben ,szép lassan meg fogják enni a világot. Én is már a TCL vagy Hisense vonalban gondolkodom.
....ja,és van még a Philips ami már nem Philips,de szeretem.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
TIT
veterán
válasz hunaqua #77374 üzenetére
Nem írja a wiki,hogy a pana török lenne,még mindig japán,a Sharp meg nem hinném,hogy 100 repiért minőségi lenne,ugyanolyan török vacak mint a többi,de Toshiba,Hitachi sose voltak jók tv-be annyira.
Philips is kínai és kaput lesz az tuti,valakinek 8 hónapot bírt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mi nem kínai?
Philips a nagy gyártók közé tartozik, saját modelljeik vannak nem átmatricázott török vackok, költenek kutatás-fejlesztésre, stb. Toshiba, Hitachi, Navon, Blaupunkt, Nokia, ezek csak megvásárolt nevek. Sharp talán valamivel jobb de az is inkább utóbbi kategória.
Philips egy polcon van a Samsunggal, Sony-val, LG-vel, Panával, TCL-lel, Hisense-szel szerintem. Xiaomi, Realme talán valamivel alattuk.
Legalábbis én így látom a topikban olvasott infók alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Vasti74
aktív tag
Helló!
Pár hete hirtelen felindulásból ;-) vettem egy ilyen LG-t, és nem bántam meg :-)
Egy 49UK6200PLA-t váltott egyébként - szinte csak letöltött filmeket (meg streaming-et) nézünk, ezért LG tévéim voltak csak eddig, mert a Samsung médialejátszója állítólag sokkal válogatósabb.
Attól eltekintve, hogy azért bevilágít rendesen a háttérvilágítás itt-ott a széleken, piszkosul meg vagyok elégedve a képével! Az előzőhöz képest a fekete sokkal feketébb, és lehet, hogy ez egyedi, de olyan jól be volt állítva minden képbeállítás, hogy szinte hozzá sem kellett nyúlnom! Az eddigi tévéinken mindig egy csomó ideig állítgattam mindenfélét, mire kb. hasonló képet kaptam ;-)
Egy kicsit a színtelítettségből vettem vissza (nem bírom, amikor szemzsibbasztóan színes minden) , meg a zajszűrésen stb. állítgattam, pár perc volt szerintem az egész.
A sógorom volt itt nemrég, és azt mondja nézzünk meg rajta valami Trónok harca éjszakai csatajelenetet, aminél állítólag a legtöbb tévén alig látszik valami (nem tudom, az a sorozat totál kimaradt) Ezen csatáztak rendesen :-)
Neki is tetszett a tévé...Szóval totál elégedett vagyok vele!
OK, persze ez a legolcsóbb típusa az LG-nek, gondolom tudnak ők ennél jobbat is ;-) , de ha nem úgy ülünk a tévé elé, hogy a hibákat keresgetjük, hanem élvezzük a szerintem teljesen jó, és méretes képet, akkor igen jó "mozieszköz" egy átlagos nappaliban :-)ui: eddig majdnem csak LG lapostévéket vettem, és nem bántam meg. Az első (12 éves legalább) a mai napig hibátlan, a képe patent, Netflix - Youtube stb. működik rajta, szólva...
Egyszer elcsábultam az ár miatt, és a nagyobbik lányomnak úgy két éve vettem egy 40"-os, FullHD okos Hisense-et. Azt a buta jószágot... A képe is vacak, a hangja még vacakabb, a szoftvere meg - hagyjuk. Hülyeség volt megvenni, de legalább tanultam belőle ;-) Mindegy, most megkapta a nappaliból a 49UK6200PLA-t. -
Csabi1984
addikt
Biztos nem fog mindenki egyetérteni. Értem, hogy ki kell szolgálni azokat akik az alap keszülékekre pályázik 250.000-300.000 legyen már egy elfogadható TV sőt még itt is lehet panaszkodni.
Nekem egy Sony 55XH9096 van leszámitva a DV fényerő alacsonyságát a Samsung 40H6400-as TV után ez az amivel megvagyok elégedve. Idén lesz 2 éve Júliusban amikor 269.999 Ft- volt.
-
TIT
veterán
válasz #42308056 #77376 üzenetére
A pana nem kínai,matsushita még mindig vagyis a gyára ami 100 éve is volt.
Philips hiába fejleszt ha a minőség a béka segge alatt van,2 év alatt tönkrement a táv,felsőkat.tv 2 év után ne mad képet,másik philips 5,5 év után alaplaphibás vagyis táp,valakinek 8 hónap után ne mad képet,szerelő aki vásárol tv-ket azt mondta mindent vesz,csak philipset nem,ismi is mondta,hogy a philips régen is vacak volt,mondjuk én se csíptem soha minőségben,nagyon középkategoryt gyártott,egyedül tv-be volt jó,ami jó volt,úgyhogy arra kéne rámenni,hogy ne legyen hézag+ne 1 évet bírjon.
Hisense egy kalap túró,tlc-vel együtt,olyan vacak képet mint a 82cm-es tcl adott életemben nem láttam,hyundai jobb,pedig az a legalja és még mindig megy 16 év után is.[ Szerkesztve ]
-
Firehand
tag
Sziasztok.
Lenne egy hülye kérdésem,a Tv-hez lehet 2 fejhallgatót Bluetooth-on keresztül hozzá kapcsolni?
Vagy egy soundbarhoz?Mert ha már elalszanak a gyerekek akkor lehetne csendben tv-t nézni, nem pedig épp csak 1-es hangerőn
Ha kicsi a tét a kedvem sötét....
-
hunaqua
addikt
A világ legjobb lcd tévéit még 10-20 évvel ezelőtt is a SHARP és a Toshiba gyártotta a plazmát meg a Panasonic. A Toshiba már akkor gyártott tévét amikor még egy Goldstar nem is létezett. A Sharp tévé üzletág tulajdonosa a tajvani Foxconn. Az anyacégek megvannak,csak a tévé üzletágat adták el,vagy szervezték ki.
https://www.hazi-mozi.hu/panasonic-europaban-megszunik-a-tv-k-gyartasa/
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Vasti74
aktív tag
válasz Firehand #77381 üzenetére
Egyidőben? Úgy nem hiszem (még nem próbáltam)
Amúgy meg persze: nekem amíg nem jött meg az olyan HDMI kábelem a hangprojektorhoz, amin működött az ARC, BT-n csatlakoztattam a tévéhez, esténként meg én is BT-s fülessel szoktam tévézni. Csak kiválasztom a menüben, hogy éppen melyik szóljon, és annyi. -
Vasti74
aktív tag
válasz marco0007 #77362 üzenetére
Én okos tévét, ha használod a mindenféle okos funkcióit nem nagyon mernék mást venni, mint LG és Samsung: ezen kívül már előfordulhat, hogy valami nem, nem úgy, vagy nem sokáig működik rajta.
Én pl. nézek tévét az egyik szolgáltató tévés alkalmazásán keresztül, az csak LG, Samsung, és bizonyos Panasonic tévékre elérhető...
De elektronikai fórumokon szoktam olvasni, hogy pár éves tévéken már nem működik a pl. Youtube sem, a kisebbik lányomnál meg a kb. 12 éves LG-n minden működik, a Netflix is. Nem is olyan régen volt, hogy még kapott frissítéseket (...emlékeim szerint, bár nekem a 3-4-5 év is a "nem is olyan régen" kategória ;-) -
rainman72
Topikgazda
"másik philips 5,5 év után alaplaphibás vagyis táp"
Ez nem olyan rossz átlag,de tizedjére olvasni hol itt hol ott már uncsi
Ugyan így elromlik az Lg meg a Samu is.
Az meg hogy nálad a 32"-os TCL rossz képet adott egyáltalán nem minősíti a cég drágább és jobb tvi-t ezt is ki kellene próbálni utána leírni,nem csak dobálózni a szavakkal.
A Philips se gyárt szarokat tudom bizonyítani,sokkal használhatóbb tv-i vannak jelenleg is mint a nagyobb ismertebb gyártóknak,azonos áron.[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
válasz Vasti74 #77386 üzenetére
Nekunk a kb 7 éves 55LF651-en kb egy éve nem megy a youtube! Betölt egy videót, a reklamnal számol vissza, de nem szakítja meg a videót. Innentől nem lehet másik videót indítani. Keresni enged, de a lejátszás helyett fekete képernyő, vagy az előző videó indul. Frissítés kb nem is emlékszem mikor volt?
-
rainman72
Topikgazda
válasz Vasti74 #77378 üzenetére
"Attól eltekintve, hogy azért bevilágít rendesen a háttérvilágítás itt-ott a széleken"
Kinek mi ettől én például falnak megyek
És nem csak Lg betegség sajnos.
Igazából ha ennyi a keret meg lehet venni de legalább egy UQ80-81 amihez van MR illetve vékony kávás.[ Szerkesztve ]
-
Vasti74
aktív tag
válasz herrká #77388 üzenetére
A gyereknél egy 42LS570S van, azon minden tök jó...
Lehet, hogy kellene a tévédnek egy reset?
Netezni szoktatok rajta? Nem lehet, hogy megtelt a háttértára (átmeneti fájlokkal, vagy telepített alkalmazásokkal) , és azért hülyült meg?
Ha jól tudom, teljes reset-et csak szerviztávval lehet csinálni, vagy infrás mobillal + szerviztáv funkciót tudó alkalmazással. -
Vasti74
aktív tag
válasz rainman72 #77389 üzenetére
Persze, nem egy pozitív tulajdonság... Én nem nézek oda, a képernyő közepére irányítom a tekintetemet, és ezzel el is intéztem a problémát ;-)
De én "elvből" a legolcsóbb tévéket veszem az adott méretben, és nem várom el tőlük, hogy minőségben azt hozzák, amit a több kategóriával felettük lévőt.
Az eladó persze elkezdte, hogy egy kicsit többért ott a 7300-as sorozat, egy kicsit többért a nem tudom mi, annál egy kicsit többért meg a Q-akármi sorozat, ami már ezt meg azt tud - de elmondtam neki, hogy nálam az elv: a legolcsóbb LG-t, úgyhogy maradok a 7000-nél ;-) Furcsán nézett rám, de nem zavart ;-)
Úgyhogy most itt áll a nappaliban pár hete szerintem hihetetlenül olcsón (az első saját tévém 2000 körül egy 63 centis, 50Hz-es Samsung CRT volt, amit kb. 70.000 forintért vettem akkor, amikor 120.000 forint körül kerestem - ahhoz képest ez már tényleg a hihetetlen kategória :-) a szép méretes tévé, akkora, amin már filmes élmény a filmnézés, a képével teljesen elégedett vagyok, színek, mozgások, minden OK.
A bevilágítást letojom: ha fekete sáv van alul-felül, tőlem világíthat rajta, nincs ott semmi hasznos, ha meg a teljes képernyőt kitölti a kép, akkor nem is látszik. -
herrká
senior tag
válasz Vasti74 #77390 üzenetére
Szia! Netezni nem szoktunk rajta. Régebben amíg volt, Netflix. Azonkívül csak tv-zes és youtube. Pc-rol filmezés. Resetelni nem tudunk. A háttértár megtelest már olvastam én is. Azt írták, az is elég, ha néhány percig aramtalanitjuk. Hát, nem sikerült. Pedig már kétszer volt több órára kihuzva a 220-bol. Netkabel is, minden.
-
Vasti74
aktív tag
válasz herrká #77392 üzenetére
Az durva lenne, ha az áramtalanítás reset-et okozna... Akkor minden áramtalanítás után újra be kellene állítani és fel kellene telepíteni mindent!
És én pl. mindig áramtalanítok mindent, amit nem használok... ;-)
Reset van a menüben (gyári visszaállítás, vagy valami ilyesmi) , lehet, hogy az is segít.
A teljesen vásárláskor, új állapotba hozást elvileg csak a rendszertávval lehet megcsinálni. -
TechN7ne
nagyúr
válasz #42308056 #77376 üzenetére
A topikban olvasott infók alapján még nem lesz személyes tapasztalatod egy termékkel sem míg ki nem próbálod őket.
A Philips tudod milyen TV?
Buta és összefüggéstelen menü rendszer ,ultra gagyi és gusztustalan távirányító (olyan mint a TV) ,panel alatt lévő hardver egy régi FM rádióra sem elég annyira gyenge ,kijelzőket meg külső gyártoktól kapják de teljesen feleslegesen mert borzasztó TV-ket készítenek mindenből.Minden jóindulattal a megölő ellenségnek sem kívánom ,hogy Philips tv-t vegyen bármilyen formában.
-
rainman72
Topikgazda
válasz TechN7ne #77394 üzenetére
Ez szép hsz volt
Én az Lg-vel járok hasonló cipőben
De ha eljutsz oda hogy kipróbálsz mondjuk 20 különböző Philipset szívesen várom a vélményed ne csak a fórumok vagy 1 keserves db model utáni tapasztalatot a Sokol rádiós SoC-ról
Az a baj sok embernek fogalma sincs a dolgokról csak írkál össze vissza[ Szerkesztve ]
-
LANcelot444
csendes tag
Sziasztok!
Munkahelyi tárgyalóba keresek TV-t. Jelenleg egy LG 65UM7100PLA van erre a célra, ez tökéletes, de sajnos már nem lehet kapni. A legfontosabb, amit tud a mostani, a laptopok vezeték nélküli csatlakoztatása. (ez lenne gondolom a Wi-di funkció). Amiket találtam LG-ben wi-di funkcióval, az 500k és felfelé, szóval ettől kellene valami olcsóbb alternatíva.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
A lehető legolcsóbb ami tudja a vezeték nélküli laptop csatlakoztatást, de max 500k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
munkahelyi tárgyalóban prezentálni
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
65" és környéke
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Világos
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Többen is néznénk, jó betekintési szög fontos
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Átlag okostévé funkciók kielégítik az igényeket
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Vezeték nélküli laptop csatlakozás, hdmi
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új, számlásKöszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest