Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy új készüléken, olyan 42-55" közti méretben 4K felbontással és HDR-rel. Fontos hogy játékra is alkalmas legyen az input lag.
Mennyi pénzt érdemes rászánni hogy már egész jó képe legyen? Nem költeném rá a fél életem.
A Hitachi amúgy mennyire vészes márka? Kollégám vett egy 32"-os cuccot és azt mondja egész jó képe van. Nem igazán gondolkodom dzsunka márkában, de ha azt mondjátok hogy mondjuk a Smart rendszerüket leszámítva teljesen jók akkor lehet erről is szó.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ezek az új Sharp-Foxconn tévék ajánlottak? Van már valakinek?
Ezt a kettőt találtam:
50UI7422E
43UI8872ESAmúgy milyen gyártók ajánlottak alapvetően?
-
törölt tag
Az LG UM7500 szériájáról vannak már vélemények? Kerestem tesztet, de semmit sem találtam. Elvileg kizárólag Európábn forgalmazott széria. Konkrétan a 43"-os verzióját nézegettem: [link]
-
törölt tag
Sziasztok!
Erről van tapasztalata vagy komolyabb infója valakinek?
KD49XG8377SAEPInput lag, képminőség érdekelne főként. Illetve hogy mennyire számít jó ajánlatnak 225-ért.
49" 2-2,5 méterről nem lenne túl nagy?
-
törölt tag
Üdv!
Mit ajánlotok, ha fontos az alacsony input lag? 43-50" közt. 200-nál nem szánnék rá többet, de azért mondhattok drágábbat is, majd figyelem az akciókat.
Ennyiért OLED gondolom esélytelen, úgyhogy meg se kérdem, mennyire veszélyes a beégés manapság.
-
törölt tag
Ezek a Panasonic LCD-k mennyire számítanak jónak? Input lag, képminőség, mozgásmegjelenítés. 60 Hz gondolom.
-
törölt tag
Rákerestem kíváncsiságból a mostani tévémre a topikban (32LN570R), és wow, milyen jól választottam annak idején! Ha jól látom valós 100 Hz a panelje, viszont így nem tudom, mekkora visszalépés lenne egy 50-es ha váltanék (lassan ideje lesz mert kezdenek gondok lenni a világítással).
-
törölt tag
Sziasztok!
40-50" közt mi ajánlott 4K HDR 100-120 Hz témában? Főleg filmnézésre, játékra lenne használva. Tévéadás csak Forma 1 menne rajta kb.
Az elhelyezése nem lenne a legjobb, a mostani tévé alsó kávája van szemmagasságban, nem tudom ezt elbírja-e a VA panel. Most VA van és nagyon picit torzulnak a színek, de ez a készülék 2013 végén lett véve (egy sokat méltatott LG 32LN570R).
Jó lenne 200 alatt megúszni, nem tudom mennyire reálisak az elvárásaim ennyiért.
-
törölt tag
válasz rainman72 #47517 üzenetére
Mennyire gáz az 50 Hz? Az a baj hogy itthon valahogy keresgélés nélkül sikerült mindig pont 100 Hz-es tévét venni, így nem tudom összehasonlítani. Félek hogy szaggatnának rajta a dolgok.
Amúgy mi ez, hogy ahelyett hogy egyre több magas frekvencián működő tévé lenne, egyre kevesebb van? Itt miért visszafelé lép az ipar?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rainman72 #47570 üzenetére
Ezt a 7505-ös Philipset nézegettem én is. Mit jelent hogy korrekt panel van benne? IPS-en van értelme a HDR-nek, vagy csak túlszaturálja a képet?
Telekomnál amúgy listaáron 102,000 forint, szal olcsóbb mint MM-ben. Bár nem tudom ha nem előfizetőként beállítok hogy adjanak egy ilyet mit szólnak
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Csandi #47639 üzenetére
Én nem tudom eldönteni tetszik-e. Moziban voltam már 120 FPS-sel forgatott filmen, ott is előjött a probléma, de egy idő után nem zavart. Az akció jelenetek viszont nagyon komolyak voltak így, és a 3D is jobban működött.
Más kérdés, hogy az nem mesterségesen előállított dolog volt, hanem úgy lett forgatva.
-
törölt tag
Tegnap hallottam egy Euronicses eladót, amint azt mondja egy vásárlónak, hogy az olcsóbb tévében (kifejezetten Samsungról volt szó azt hiszem de nem tudom hogy csak Samsungra értette-e) a HDMI portok csak 50 Hz-et tudnak, szóval a konzol gaming nem lesz velük sima, kicsit röhögni fog. Ebben van igazság?
Talán a Q60-at mondta mint legolcsóbb 60 Hz-es HDMI csatlakozós Samsung.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz balazs1022 #48698 üzenetére
Ez milyen tévé?
-
törölt tag
A VRR hiánya miben nyilvánul meg ha játékra is használná az ember a készüléket? Nyilván ha stabil 60 FPS van akkor semmiben, de ha nem tudja tartani a konzol, akkor lehet extra input lag vagy szaggatás?
QE43Q60T mennyire ajánlott kategória? 43TU8002-vel szemben mondjuk. Film és gaming témában.
-
törölt tag
válasz KardosAttila #49481 üzenetére
Hajtsd félbe
-
törölt tag
Nagymamámnak kéne tévéműsorok nézésére valami olcsó cucc. Ilyen Hitachi témában érdemes gondolkodni, vagy a Hisense meg TLC vonal jobb annyival hogy azok felé érdemesebb kacsintgatni? Gondolom a nagy gyártóknál ezek jobbak ár-érték arányban.
Nem tudom mennyi hely van neki, szerintem 24-32" férhet el, van ebben a méretben értelmes készülék?
Illetve arra gondoltam még hogy nekiadom az én készülékem (32LN570R), de egyszerűen annyira béna a helyzet 200 alatt hogy még azzal együtt is hogy csak HD Ready és nincs semmi micro dimming vagy hasonló, egyelőre maradnék ennél (120Hz, VA panel, szóval elég jó cucc). Legalább a laptopom több FPS-t tud kihajtani magából ha játszom rajta mert elég 1360x768-ban futtatni a dolgokat, PS5-öt meg még legalább 2-3 évig nem tervezek venni.
Jó akciók mikor szoktak lenni amúgy? Alacsonyabb árkategóriában nem érzem erősnek ezt a Black Friday-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyszülőnek tévéadások nézésére minden készülék megfelelhet? Tényleg nem kell semmi extra. Nem spórolásból kérdem, csak hogy ilyen felhasználásra van-e érdemi különbség.
-
törölt tag
Szüleim is szeretnének új tévét, de nem tudom lebeszéljem-e őket. Most egy 120 Hz-es, Full HD LG van aminek szerintem nagyon szép a képe (bár az én 6-7 éves készülékemhez tudom csak mérni ).
Nagy visszalépés lenne a 60 Hz a 4K ellenére? Csak tévéadásokat néznek, azok csúnyábbak 4K-n mint natív Full HD kijelzőn? Nem tudom mennyit szánnak rá, de nyilván nem a világ összes pénzét, szerintem OLED nem férne bele, és elnézve mit csinálnak a gyártók LCD fronton, lehet inkább lebeszélném őket, mert a mostani teljesen jónak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- EA Sports WRC '23
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.