Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:27

LOGOUT.hu

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88952) Quadgame94


Quadgame94
senior tag

(rögzített hsz)

Szerintem zárjuk le a témát! Ugyanis az eredeti témától már nagyon eltértünk (65G4 v 65G3). Konkrét termékekről beszéljünk, de ne dobáljunk be random árakat, meg random méreteket, hogy mi éri meg és mi nem. Ez a kérdés konkrétan felmerült. Akinek van érve a G4 +500 ezres felára mellett az írja meg a kérdezőnek.

Az nem érv, hogy "van aki a legújabbat akarja".

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#40751) Dareiosss válasza fezsoo (#40744) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Duplázd meg az összeget és az 55Q70.
Jelenleg 200k alatt nem létezik olyan hogy Best Buy.

[ Szerkesztve ]

(#40752) eketomy válasza Koris (#40745) üzenetére


eketomy
senior tag

Képtükrözés, youtube átjátszás, teljes távirányító funkció! Szóval amire nekem kell mindent támogat az LG! Én nagyon meg vagyok elégedve vele!

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#40753) TóthJ


TóthJ
újonc

Sziasztok!

Először is elnézést ha OFF topic, kérem jelezzétek és törlöm de úgy gondolom megosztom a tapasztalatom a néhány kommentel ezelőtti dilemmáról.
[link]
AL-nak ezúton is köszönöm a válaszát, a fentebb írtakkal ellentétben a Samsung helyett LG lett. Volt szerencsém egymás mellett látni a két készüléket ugyan azzal a képi anyaggal.
És a történet amiért írom a kommentet.

Megrendeltem interneten az LG készüléket, átvettem, hazahoztam, beállítottam.
Este filmezünk párommal amikor is feltűnt, hogy fekete képnél valami fehér pötty látszik.
Pixelhiba. Másnap hívom a boltot, mesélem a gondom. Kézségesen mondták, hogy vigyem vissza, ahol van raktáron akár azonnal cserélik is. Becsomagol, visszavisz, boltban konstatálják, hogy tényleg hibás, cserélik. Papírmunka után menjünk a raktárba ott megkapjuk. A raktárban kicsomagoltuk és bekapcsoltuk az új készüléket amin 5-6 egybefüggő! fekete pixelhiba volt. Itt kezdtem csalódott lenni de a raktáros srác mondta, hogy van még 2 bent, kihozzon egy másikat? Papírmunkánk nekünk azzal nincs. Kihozta, kicsomagol, bekapcsolás után azon is volt egy fehér pixel hiba! Ekkor mondtam, hogy jó, akkor Samsung. Szerencsére jó fejek voltak korábban a boltban az ügyintézők és mondták hogy nem a pixelhiba miatt veszik vissza, hanem mintha elállnék és ha ott helyben rendelem meg neten keresztül az újat akkor arra is él a 14 napos elállási jog és jóváírják az összeget.

Nem leszólni szeretném az LG-t, mert azt szerettem volna vásárolni és valószínüleg nekem jött ki szerencsétlenül, nem hiszem, hogy ennyi baj lenne velük. Egy nap alatt is tudtam tapasztalni annyit vele, hogy mélyebbek a színek (már amennyira laikus ként ezt meg tudom állapítani), szebbnek hat a Samsunghoz képest. A webOS-is jobban bejött és a távirányító is.

DE! a 3 készülékből 3 hibás volt. Sok helyen azt írják egy pixel hiba nem zavaró, nem foglalkoznak vele a gyártók sem garanciában (kollegám esetében a Samsung sem) de ha már kifizetek, szerintem sok pénzt egy készülékért attól elvárnám, hogy legalább amikor megveszem, de úgy gondolom hogy, garanciaidőn belül hibátlan legyen.

Ha írhatok boltot az ExtremeDigitálnak 5-ös az ügyintézesért.

(Hogy ne feltétlen kelljen keresni a két tv: LG 55UM7100PLB - Samsung UE55RU7022)

[ Szerkesztve ]

(#40754) Dareiosss válasza TóthJ (#40753) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Sajnos nem te voltál szerencsétlen. Egyszerűen az alsó kategóriában ez van. Nem elég hogy ócska a panel, még rengeteg a hibás is.

(#40755) Soká válasza TóthJ (#40753) üzenetére


Soká
senior tag

Köszi a beszámolót!
(az a három tv landolni fog valakinél...)

(#40756) salgergo


salgergo
csendes tag

Sziasztok, szeretnék egy japán jó minőségű tv-t. Olvastam, hogy a Sony, Panasonic a vezető ilyen tekintetben. 200e. Ft-ig mely modelleket érdemes szem előtt tartani? Azt hiszem nem mindegy hogy milyen a panel ezekben a tv-k ben, ha jól tudom. Bocsánat a tudatlanságom miatt.

(#40757) agemate


agemate
addikt

Sziasztok!

100.000 forintig keresek Smart TV-t, 40-43" méret körül. Elsősorban Netflixre, Youtube-ra, néha kis arcade/GTA/Worms játékra laptopról rákötve.
Elég a FullHD, de az se baj, hogy UHD, mindegy.

Van ajánlható termék ilyen áron?

(#40758) TechnoViking válasza Geri9159 (#40749) üzenetére


TechnoViking
újonc

Nemrég vettem egy ilyen Aldis szutykot, 65" méretben, még aznap ment is vissza.

Akkor még nem igazán tudtam miket nézzek egy tv-n, így szubjektív értékelés következik:
gagyi(nak tűnő) műanyag és bóvli minőség. Bluetooth nincs benne, wifi az ment, távirányító infrás ami azért eléggé múlt évezred. Kép: fényerő igen gyenge, elvileg 350 nit-et írtak, de szerintem inkább 200-250 körül lehetett, kontraszt siralmas és akkora bárányfelhők voltak rajta, hogy hirtelen azt hittem kinéztem az ablakon. Menüje lassú és teljesen elcseszett, youtube annyira laggol, hogy szinte használhatatlan, mire beírod a keresőbe a távirányítóval amit szeretnél addigra el is megy a kedved tőle. Kb. 1 óra üzem után megjelent egy pirosan világító pixelhiba a kép közepe táján, nagyon idegesítő volt. DLNA nincs. Hangzás mondjuk nem volt rossz, de a névleges 2x10W és 20W-tól azért többet várnék.

Valami török gyártó csinálta, tehát a Vestel alsókategória szintet tudják ezek. Azt írták itt páran, hogy a kínai belépő tv-k is jobbak.

(#40759) Jorgi Kormi


Jorgi Kormi
senior tag

A Tcl és a Hisense is csinàl jó tévéket van egy két best buy termékük .(lásd :rtings.com )Ezek kínai gyártók .

[ Szerkesztve ]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#40760) evitiguF


evitiguF
senior tag

Sziasztok,

150.000ig bezárólag, 55-58"os méretben mely 4k képes tévék jöhetnek szóba?
TV nézésre.
Vagy ide jobb/elég lenne a fullhd?
Egy Philips 6504/12 jó választás, vagy ilyen értékhatárig akad ennél jobb vétel?
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#40761) AL válasza salgergo (#40756) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Nem írtad, hogy milyen méretet szeretnél. Ebbe az árkategóriába 32 - 55 - ös méretig rengeteg készülék belefér. Még ha csak az Általad jelölt Sonyt és Panasonicot nézzük, akkor is itt 2 oldalon láthatod a kínálatot : [link] Megnézheted a méreteket is. Van olyan készülék is, ami csak 1 helyen kapható, legtöbbször ismeretlen hely, ezeket is érdemes mellőzni.
Van, ami újszerűnek, vagy kiállított darabnak van írva, azt inkább ne vedd meg.
Ezek már nem Japánban készült tévék.
Panasonicnál a GX betűjel 2019 - es modell, az FX 2018 - as, az idei még nem jelent meg
( HX lesz ).
Sonynál az XG betűjel 2019 - es modell, az XF 2018 - as, az idei még nem jelent meg
( XH lesz ). Az ideire egyenlőre nem érdemes várni, mer csak Április, Május körül jelennek meg és kezdetben sokszor 2X, 3X annyiba kerülnek, mint később.
Fontos, hogy milyen szögből ( csak szemből, vagy oldalról is ) nézitek.
A VA panel főleg szemből történő nézéshez jó, mert oldalról már torzulnak ( mattulnak ) a színek. Ha szemből és főleg filmnézésre használjátok, akkor a VA a jobb, mert nagyobb a kontrasztja és jobb a fekete szín megjelenítése is.
Az IPS paneles, akkor jobb, ha nem csak szemből, hanem oldalról is nézitek, mert nagyobb a betekintési szöge. Az igaz, hogy az IPS nek gyengébb a feketéje, de ez is típusonként eltérő, ugyanúgy, mint a VA panelnél a betekintési szög. Van jobb és rosszabb is.
Az hogy kinek melyik kép tetszik ez ízlés kérdése ( ezért lenne jó egy áruházban megnézni többet ). Itt és a fenti összefoglalóban is olvashatsz a kijelzőkről : [link]
Itt megnézheted néhány VA paneles [link] készülékek adatait ( méret, kijelző, stb )
Ha a táblázat jobb felső sarkába beírod a típusszámot előjönnek az adatok. Beleírtam egy Samsungot is beletettem, mert 100 Hz es ( jobb a mozgásmegjelenítése ) és ebben a kategóriában a legolcsóbb.
Itt IPS paneleseket láthatsz : [link]
IPS panelesek közül szintén 100 Hz es a Sony 43XG8396 . Ez androidos. A 7096, 7005, 7077 - es sorozatszámú Sonyk nem androidosak, a többi az.
Érdemes ismert üzletben vásárolni, mert néhány helyen javított készülékek vannak és csak 1 év garanciát adnak. Az árukeresőn és az üzletek oldalain sok vélemény is van.
Érdemes egy nagyobb üzletben megnézni őket, mert néhánynak szörnyű színei és gyenge hangja van. A színek torzak, a beszéd nehezen érthető, stb. Lényeges, hogy Neked milyen igényeid vannak, mennyire látod a minőségbeli ( árbeli ) különbségeket.
Bármilyen készüléket veszel érdemes hozzá + 3 év garanciát venni. MM - ben utólag ( fél éven belül ) is vehetsz ( ha náluk vásárolsz ).
Ha Sonyt veszel hivatalos márkakereskedőnél, akkor a Sony márkaboltokban utólag ( 1 éven belül ) is megveheted.
Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#40762) AL válasza Dzsana (#40748) üzenetére


AL
addikt

Szia ! A szemből azt jelenti, hogy a képernyő középpontjával szemben (szemmagasságban) .
Ettől a ponttól minél jobban mész jobbra, balra, le, fel, annál jobban mattul ( torzul ) a kép.
Ez a torzulás készülékenként ( paneltől függ ) eltérő.
Persze a középvonaltól nézve nem 1 - 2 cm - ről van szól és ez a nézési távtól is függ.
Ezért írnak mindig nézési szöget. Itt is olvashatsz róla : [link]
Üdv.

(#40763) metrion válasza DrBubo77 (#40714) üzenetére


metrion
aktív tag

Végül egy 50UM7450-et rendeltem Emagról. :)

[ Szerkesztve ]

(#40764) salgergo válasza AL (#40761) üzenetére


salgergo
csendes tag

Köszönöm szépen AL, kimerítő választ adtál. Nem írtam, szeretném ha 50-55 col között lenne. Lényegében 3 méterről nézzük többnyire szemből, vagy a tv közepétől számított 1-2 méter szélességben ez a kanapé széle.

(#40765) Dzsana válasza AL (#40762) üzenetére


Dzsana
senior tag

Szia, köszi, 45 fokos szögekről beszél, szerintem, 10-20 fokos szög alatt még szinte ugyan olyan lehet, mint szemből nézve.

http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

(#40766) mqm


mqm
senior tag

Sziasztok!
60-70k között milyen tv-t ajánlotok? A lényeg ,hogy FfullHD legyen semmi több. Mónika show nézésre lesz időseknek.. :U
Köszönöm! :R

Üdv,
P.

Eladó Seestern 600t karóra: https://hardverapro.hu/apro/seestern_sub600t_doxa_homage/hsz_1-200.html

(#40767) AL válasza evitiguF (#40760) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Szerintem olyan szép 4K filmek vannak már, hogy érdemes 4K tévét venni.
Az Általad jelölt Philips VA kijelzős .
Ez a Sony is VA kijelzős és nem androidos.
Ez az LG IPS kijelzős .
Itt láthatod az adataikat : [link]
Tegnapi levelemben olvashatsz a panelekről, hogy mikor melyik ajánlott.
Nézd meg üzletben a készülékeket, ez hátha segít a választásoknál.
Üdv.

(#40768) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Sziasztok,

Sony TV VA panellel, ami nem pwm-es fényerősségszabályzású és esetleg juddering tekintetében is elfogadható az eredmény (tökéletes nem kell legyen, csak elfogadható azaz nem zavaró) 55" van esetleg ajánlható típus?

Illetve egy LG 55LH6047 hibátlan makulátlan, doboza is megvan TV-t mennyiért lehet elpasszolni? :R

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#40769) Mr.Peter


Mr.Peter
aktív tag

Ma délután vettem egy Panasonic TX-50GX810E tv-t. Nem kellett volna. :(((
A 8 eves samsungomon mar nagyon zavart az egyre romló fekete hatter vilagitas. Nos ez vadi ujonnan a bal also sarokban butalisan, bal felso sarokban pedig eleg hatar eset modon foltos vilagit.
Mit ajanlotok mire csereljem be? Fizikailag max szelesseg 112cm ami elfer a tv szekrenybe. 200e volt az e digitalban, tanacs talan vagyok, hogy mi legyen helyette. :(
Tud valaki ajánlani ebben az argekvesben, meretben hasonlót ami nem kuzd ilyen gondokkal? Köszönöm! :R

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#40770) #91720448 válasza Mr.Peter (#40769) üzenetére


#91720448
törölt tag

Pont ezért nem merek ma már LED-et venni!

Egyébként érdekes, mert én a régebbi modelleknél pont az ellenkezőjét tapasztaltam, mintha sokkal kevesebb gond lett volna velük ebből a bevilágítás/foltosodás szempontjából.

Van egy régebbi Samsung UE40J5100 tv-m, ugye ez VA paneles, ráadásul belépő szintű, és olyan jó feketéje van, hogy hihetetlen, abszolút nincs semmi bevilágítás, foltosodás!
Amikor teljesen fekete kép van, akkor olyan szinte, mintha kikapcsolt állapotban lenne. "Természetes" képmódot használok, kisebb finomításokkal (pl. Meleg2 szín).
De majd csinálok képet róla, kíváncsi vagyok, hogy ott mennyire látszik.
A tavaly előtt vásárolt LED tv-m bezzeg brutálisan felhős (TCL)...

[ Szerkesztve ]

(#40771) Mr.Peter válasza #91720448 (#40770) üzenetére


Mr.Peter
aktív tag

Normál hasznalatnal nem feltűnő a dolog... Meg egyebkent minden más funkcio menü, abszul hasznalhatonak tunik. Telefon tukrozes, netflix, youtube stb ok. De egy JohnWick sötét mozinal azert ez nekem ez a foltos sarok most beütött. :F

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#40772) hunaqua válasza Mr.Peter (#40771) üzenetére


hunaqua
addikt

Ez a Panasonic Edge ledes tévé.Itt sajnos ezek a bevilágítások gyakrabban fordulhatnak elő mint a Direct ledes társaiknál,de ott sem kizárt ez a jelenség és a felhősödés sem.

Továbbra sem tudom megnézni életben az új SHARP tévéket.Ezek az 50-65 méretűek általában VA panel Direct led,és akik látták már elég homogénnek mondták a paneleket.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#40773) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

200 ezer környékén milyen tv-t ajánlotok? Tudom, hogy ez a belépőszint, igazából a legnagyobb elvárásom az volna vele szemben, hogy elfogadhatóan fusson rajta a hbo go. Leginkább Samsung érdekelne.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#40774) mrmft válasza Mr.Peter (#40771) üzenetére


mrmft
senior tag

Nezed meg a hatlap csavarjait, lehet valamelyik tul van huzva es feszul a panel!

(#40775) Mr.Peter válasza mrmft (#40774) üzenetére


Mr.Peter
aktív tag

Este meglesem.
Ha nem jön be... VA paneles max 112cm széles tv-t 47, 49 50 colost, ebben az ár kategóriában (200e) tudtom ajanlani. Filmezes, netflix, mirrorlink fontos.

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#40776) Buncaman


Buncaman
tag

Sziasztok!

Új TV vásárlásban lennék érdekelt, szinte totál laikusként!

Ami fontos lenne, a szép és folytonos kép, jó hanggal.
Előny lenne a smart, mert belső hálózatra szeretném kötni, hogy elérje a képeket, filmeket stb USB nélkül.

Tudtok ajánlani valamit 50.000-100.000 Ft között? Lehet már az ár amit mondok törli a fenti kritériumokat, de költözés és felújítás sok pénzt visz el.

Kb 2-5 m-ről lenne nézve a tv, felbontásban 1080p-nek örülök, de 720p sem rossz szerintem.
40+ col lenne az ideális.

No name (nem annyira elterjedt) márka is jöhet, ha éppen alkotott egy jót.

Ha létezik olyan amit keresek, előre is köszi a segítséget!

Üdv,
Bence

Elérhetőség az adatlapomon.

(#40777) Dareiosss válasza Mr.Peter (#40775) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Samsung UE49RU8002
Sajnos ebben a méretben ez is csak 60hz es. Én a helyedben lecserélném a bútort.
ui:+1 a 49xg83ra ha hozzá tudsz tenni a pénzhez

(#40776) Buncaman: bemész egy üzletbe és ami tetszik neked azt megveszed. Jelenleg 55" és 200 ft alatt nincs értékelhető készülék.

[ Szerkesztve ]

(#40778) hunaqua válasza Mr.Peter (#40775) üzenetére


hunaqua
addikt

SONY 49XG8396

VA panel,Edge led 100Hz !

Igaz,kicsit drágább kb. 215000.-

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#40779) Buncaman válasza Dareiosss (#40777) üzenetére


Buncaman
tag

Köszi, azért ez valahol szomorú (hogy 55 col és 200e alatt nem hajlandóak a gyártók normális minőséget készíteni....). :O

Elérhetőség az adatlapomon.

(#40780) Mr.Peter válasza hunaqua (#40778) üzenetére


Mr.Peter
aktív tag

Köszönöm a válaszokat! Sony-t megrendeltem.
Penteken megyek kicserelni. Addig meg megprobalom lefotozni, hogy mit is lattam pontosan, hátha valakinek még jól jön egyszer.
@Dareiosss A bútor csere olyan lavinát inditana el amit nem bírnél ki. :DDD

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#40781) Dareiosss válasza Buncaman (#40779) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Nem éri meg nekik, mivel ott a kereskedők haszna, a szállítás, az áfa, alapanyag költség, munkabér.
Ha belegondolsz 10 éve 100 ezer ft ért adtak egy 32" os szinte alap tvt. Akkor az volt az átlagfizu.
Szóval most sokkal olcsóbbak a nagyobb készülékek mint akkor és attól még jobbak is.
De minőségi panelt és elektronikát badarság elvárni, olcsón.

(#40782) DearMan


DearMan
tag

Üdv! Vásárlás előtt állok és még nem sikerült döntenem. 55" IPS TV-t szeretnék, javarészt filmnézés és netes tartalom fogyasztására, 200 K körüli áron. Melyik lehet a legészszerűbb választás? Előre is köszönöm!

(#40783) jojojo


jojojo
senior tag

Sziasztok!

Tv vásárlás előtt állok segítségeteket kérném.
Film nézés,Netfix,HBO go,minimális Tv adás, vissza olvasgatva kb 3 típusra szűkítettem a kört:

Samsung QE65Q60RATXXH
SAMSUNG QE55Q60RATXXH
Sony KD55XF9005

Ezek közül melyik a jobb választás illetve ha van jobb hasonló árban szívesen fogadom a segítséget!!

Köszönöm előre is!!

A víz hordozhatja a hajót, de el is süllyesztheti.

(#40784) fecaga21


fecaga21
aktív tag

Létezik olyan Scart kábel aminek az egyik vége a szokásos lapos széles, a másik meg kis kics kerek szintén sok tüskés? Digi adapter nem megy Hdmi kábellel , nem lehet átváltani a menübe Hdmi-re hogy onnan jöjjön a hel, csak a Scart-ot lehet választaani, A tvén meg ha átakarom váltani hdmi-re akkor azt ìrja hogy nem engedélyezett, de viszont a rádió az szól, ami érthető is mivel a menüben a hangot kitudom választani hogy hdmi-ről menjen.a scart meg a digi adapterbe ilyen pici kerek, nem olyan mint a tvén a lapos hosszú, de olyat nem találtam sehol.

(#40785) Dareiosss válasza DearMan (#40782) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Ha filmezésre használod miért is akarsz kontraszt nélküli IPS panelt?
Amúgy meg Samsung 55Ru80.

(#40786) Dareiosss válasza jojojo (#40783) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Vagy a Sony, vagy a Samsung 55Q70

(#40787) DearMan válasza Dareiosss (#40785) üzenetére


DearMan
tag

Az összefoglalóban olvasott infók miatt, jobb betekintési szög (nem csak szemből néznénk) és világosabb helység. Meggyőzhető vagyok egyébként, ezért is kértem tanácsot.

(#40788) hunaqua válasza jojojo (#40783) üzenetére


hunaqua
addikt

Sony KD55XF9005 :K

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#40789) hardverlog


hardverlog
aktív tag

Sziasztok!
megírnátok, hogy ki mennyit adna ki ezen készülékekért dobozos, makulátlan állapotban, de garancia nélkül kb. 3,5 éves korú tv-k esetében?

Samsung UE55KS8000 (Usa KS9000)
Samsung UE65KS8000 (Usa KS9000)

Köszönöm! :R

(#40790) jojojo válasza Dareiosss (#40786) üzenetére


jojojo
senior tag

Köszi!
A 2 közül??
Sony??

A víz hordozhatja a hajót, de el is süllyesztheti.

(#40791) jojojo válasza hunaqua (#40788) üzenetére


jojojo
senior tag

Köszi!!
Most Áfa mentes a Mediába!
Ezért kérdem

A víz hordozhatja a hajót, de el is süllyesztheti.

(#40792) hunaqua válasza jojojo (#40791) üzenetére


hunaqua
addikt

Kategória egyik legjobb tévéje! :K

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#40793) nünüke1975


nünüke1975
aktív tag

LG49SM8200 vagy LG 55UM7450PLA. Az elsőt cserélném le mert 3-ból 3 szar volt és meguntam.A másodikra vagyok inkább kíváncsi.

(#40794) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

A Samsung qledes tvknek szebb képe van, mint a sima lcdknek?

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#40795) junior11 válasza Rigormortiis (#40794) üzenetére


junior11
veterán

Szebb, ahogy a a többi gyártó felsőkategóriás tévéinek is.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#40796) hardverlog válasza Rigormortiis (#40794) üzenetére


hardverlog
aktív tag

Ehhez nem mindegy mivel mit hasonlítasz össze....QLED java hulladék, csak a felsőkategória képe szuper, de azok meg drágák...inkább egy használt felsőktegóriás led tv (D8000, ES8000, F8000, H8000, , mint egy alap vagy közép 1-2 éves új modell qled.

Más kérdés, hogy a top qledek elveri bármelyik régi led csúcsmodellt is, nade kérdem, ezek árai borsosak.

Szóval ha van lóvé, akkor top qled, ha nem nagyon van, akkor inkább régi top led...nekem ez az álláspontom.

(#40797) Pug válasza hardverlog (#40796) üzenetére


Pug
veterán

QLED java hulladék

Szerencsére ez így nem igaz.

Q70-től (és mindegyik készülék esetén minimum 55-ös mérettől, az alatt nincs is értelme nagyon miről beszélni) már van értelme kifizetni a "QLED felárat".

A Q60-as valóban nem a legjobb befutó, ha szűkösebb a keret és a Q70-es nem fér bele, akkor még érdemes az RU8000-es szérián elgondolkodni.

Használt TV finoman szólva is erősen zsákbamacska, garancia nélkül meg teljesen felejtős. :N

(#40798) junior11 válasza Pug (#40797) üzenetére


junior11
veterán

Használt TV finoman szólva is erősen zsákbamacska, garancia nélkül meg teljesen felejtős.

+1

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#40799) hardverlog válasza Pug (#40797) üzenetére


hardverlog
aktív tag

Mert a QLED az a két számjegyűekből áll, igaz? Dehogy. Volt addig egy halom QLED már a piacon, botrány képpel...a kérdező nem írta, hogy csak a legújabb qled-re gondol, pl. Samsung qledek korábbi modelleiben botrány gyenge tv-k is voltak horror áron.

Az ú modellsorozat jól sikerült a közép és feéső sáv igen, q80, q82,q85, q90...q70 nem jó az újból sem, q60 végképp.

Másik, miért lenne egy használt tv felejtős? Eredeti áruk fele, harmada, negyede áron megvehetők...pl. vettünk 55ES8000 tv-t dobozosat, nem outletest (MM számlát is adták) garancia nélkül 120 ezer Ft!!! 120 ezer FT egy kb. 45 colos hulladékot adnának újban, ami sem méretében, sem képminőségében még fasorban sincsen hozzá képest...egy tv lehet 4K, ha rossz maga a tv...akkor semmit sem ér. A felső kategória 55 colban 350-400nél indul manapság...ahhoz képest a 120 ezer Ft miért is felejtős, ha valaki nem néz 4k tartalmat?
Kicsit gondoljuk már át előbb miket állítunk. :R

Az RU széria meg pályázhatna minden idők leggyengébb Samsung szériája címre sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#40800) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

Most elég sok tv-re féláfás napok vannak a MM-ban, gyakorlatilag egy 20assal olcsóbbak, mint a rendes áruk. Ha 200ezer lenne a keret, akkor ti mit vennétek?

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.