Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egy nagy házat kellene lefednem, plusz a kertet. Sajnos a szolgáltatói modem a ház első szobájába jön be, ott van a TV, erősítő, NAS, tehát a központi routert mindenképpen oda kell lerakni. Így sajnos egy routerrel nem lehet megoldani, mert egyébként egy darab AX92U-t tennék le. Viszont hátra tudok vezetni egy UTP-t (pontosabban a ház tulajdonosa), szóval két routerrel le lehetne fedni az egész házat, és a kertet is. A ház lakói 60 pluszosak, alapvetően 3-4 kliens csatlakozik csak. Akkor vannak csak többen, ha összejön a család. A net gigabites DIGI.

Mindenképpen Asus féle AiMesh-t szeretnék, azzal jó tapasztalataim vannak. Két darab AX92U minden szempontból overkill lenne, mind anyagilag, mind teljesítményre. (Ráadásul most nagyon elszállt az ára, én még 65-ért vettem egy darabot.) Amire gondoltam:

1. Két AC58U V3, ezt 50-ből kihoznám Rufusznál, vagy 40-ért eMAGnál.
    2. AX58U + AC57U V3, ezt 68 ezerből kihoznám Rufusznál.
    3. AX58U + AC58U V3, ezt 75 ezerből kihoznám Rufusznál.
    4. Két AX58U, ez már 100 ezer lenne Rufusznál.
    5. Két AC67U pack-ben, 53 Ft-ért (Mysoft).

A negyedik megoldás már megint kezd túl drága és overkill lenni. Kicsit pazarlásnak érzek egy ilyen erős eszközt node-nak használni. Az első megoldásnál meg talán kicsit gyenge lenne az AC58U fő routernek. A második és harmadik megoldás között vacillálok. Ugye jól sejtem, hogy node-nak elegek lehetnek ezek is? Van bármi érdemi különbség az AC57U V3 és AC58U V3 között, mert őszintén szólva az Asus weboldal compare funkciójában nem látok semmit. Illetve ha a fő router mondjuk tud AI Protection-t, de a node nem, attól még az AI protection funkció használható? Hiszen a node az tulajdonképpen csak egy Access Point, amit a fő router vezérel. Jól gondolom?

Illetve még beraktam egy ötödik lehetőséget, két AC67U-t egy pakkban, ami elég jó áron van, és ha jól tudom az valójában két AC66U B1. Azt meg ismerem, jó cucc, bár mára már kissé elavult lehet. Viszont nagyon kedvező ára van.

Új hozzászólás Aktív témák