Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pitterix: Gyógytorna
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
Úgy cirka 3 hónapja van a piacon, úgyhogy lehet, hogy arról beszéltünk

Jó ára van, csak nem Magyarországon. Sebességével meg semmi baj nincsen, tehát nyugodtan választhatod, nem jársz rosszul. QoS pedig természetesen van.Balageee: Mértem, próbáltam. Vittem már át vele 14MBps-et torrentklienssel PPPoE kapcsolaton úgy, hogy még két noti lógott rajta közben (múltkor párszor megszaladt a sávszélességünk tvnetwork-nél
). Sima WAN to LAN sebessége 146Mbit, ami semmivel sem kevesebb mint egy n16-é. -
Balageee
csendes tag
"Akkurátusan dobáld ki őket, vagy add el aprón. A legolcsóbb router, ami át bírja tekerni a 80/25öt a tp-link 1043ND."
Ezeket mértétek, vagy próbáltátok, vagy csak papíron van leírva? Azért kérdezem, mert nekem pont egy ilyen 80/25-ös netem van és a jelenlegi Linksys WRT54GL ezt szegény még nem tudja, így tehát egy gigabites router vásárlása előtt állok. Személy szerint a Linksys WRT320ND-t néztem ki, de nem merem még megvenni, mert nincs tuti infóm, hogy tényleg tud e 80-at lefele, vagy sem, mert akkor nem veszem meg nettó 18K-ért.

-
ecaddict
senior tag
válasz
Tibcsi75
üzenetére
TP-Link 1043 kb 18.
Asus RT-N16 kb 31.Az RT-N16 jelenleg az egyik legjobb router (csak a 5 GHz-es WiFi amit nem tud, az viszont tipikusan nem cserélhető beépített antennával jár).
A TP-Link meg olcsóbb (kintről hozva még egy kicsit jobban, keress rá itt a fórumban).Gyors internethez nincs olcsó router. Erre is pénzt kell szánni, nemcsak az előfizetésre.
-
Beri
addikt
válasz
Tibcsi75
üzenetére
Akkurátusan dobáld ki őket, vagy add el aprón. A legolcsóbb router, ami át bírja tekerni a 80/25öt a tp-link 1043ND.
czombacs: Gondolom nem jár hozzá valami, ami a BOX-hoz igen, vagy több jár hozzá mint a LITE-hoz, ha létezik olyan
Lényeg, hogy a routerből nem hiányzik semmi, csak a dobozban kevesebb/több fölösleges maszlag van.
Jobbat meg ha nem is (nehéz eldönteni, hogy melyik jobb), de másikat tudok mondani: tp-link 941ND. -
czombacs
tag
Sziasztok!
UPC Fiber 30-as nethez ilyen routert néztem ki:
Linksys WRT160N Wireless Router BULK csomagolásban
1. kérdés: mit is takar ez a bulk csomagolás?
2. kérdés: ajánlotok-e jobb wifi routert 10eFt-ért?Előre is köszönöm a válaszokat!

-
ecaddict
senior tag
-
Bdanyy
addikt
Linksys wrt610n v1 vagy D-link DIR-825 közül melyik lehet a stabilabb?
-
ecaddict
senior tag
válasz
DavidBalazs
üzenetére
A 54 Mbit a névleges, a 20 meg a valóság. N-esnél 300 Mbit a névleges, a valóság meg kb. 100 Mbit. Ez remgetegszer előjött már itt a fórumban.
Szóval ha ragaszkodsz a WiFi-hez, akkor mindenféleképpen n-es kell, ha több mint 20 Mbit a sávszéled.
Tibcsi75
Ami le tudja terminálni a 80/25-ös digit az gigabites router (a PPPoE miatt). Pl Asus RT-N16, de lehet jobb TP-Link is elég. Nem irtad mennyit szánsz rá, kell-e 5 GHz-es WiFi is stb. -
-
atesss
addikt
Üdv !
Unokatesóméknél lehetéséges, hogy megadta magát a D-Link DI-524 Wifi része.
Még kiderítés alatt van a hiba, de azért már most is rákérdeznék, hogy ha tényleg az a rossz, mit ajánlanátok újat.
Most 15Mbit T-Kábel van, de a jövőre gondolva jó lenne olyan, ami akár 100MBit-et is tud root-olni. A legújabb (de azért nem csillagászati árú) N-es-eken hány MBit megy át max., pár m-es távolságba ?
Mivel alapvetően Wifi-re lenne használva 4 laptoppal, így amit az nem bír el, annál többet lehetséges hogy "felesleges" is root-olnia.
Sávszélesség-menedzsment jöhet esetleg még jól, de nem tudom, ez mennyire alap mostanában ebben a kategóriában, csak ezért jócskán drágábban nem nagyon kellene.DavidBalazs
Legelőször a router típusát írd le.
-
DavidBalazs
csendes tag
Sziasztok
Olyan gondom akadt, hogy ma kötötték be a digit.
Van egy G-s routerem és a laptop is G-s.
Egyszerűen 20 Mbittől többet nem tudok kihozni.
Van erre bármilyen beállítás vagy ennyit bír a router?
Ha ennyit bír, akkor viszont valamelyik szakihoz lenne olyan kérdésem, hogy ha vennék egy n-es usb sticket, illetve egy n-es routert, akkor már tudni fogja? Mert ez így nagyon rossz, hogy nem tudom kihasználni, ami van.
Illetve ha már n-esről beszélünk, akkor elég a 150Mbites, vagy inkább a 300-as, mert az 100% hogy még többet is tud? -
Beri
addikt
Nos, ahhoz, hogy a routereden átférjen 60/5, nem kell kiadni 20k körül, elég egy 941ND is bőven. Ha neked mégis kell a routerrel torrentezés lehetősége (WL-500-zal állítólag 10Mbit körül), akkor nyugodtan válaszd azt, de érdemben adatot átvinni nem fogsz vele. Portot forwardolni meg bármi tud 2010-ben...
Tibcsi75: A sávszélesség a lényeg, nem csak a kapcsolat típusa, nameg persze az, hogy mennyit szánsz rá és milyen szolgáltatásokra van szükség.
-
Tibcsi75
csendes tag
Hali mindenkinek
Egy kis segítség kellene,vásárolnék rouert de nem tudom milyet vegyek.
Nekem PPPoE kapcsolathoz kellene.
Valaki tudna ajánlani valamit -
n@no74
csendes tag
Először is köszönöm a választ !
nem szeretnék seedszervert, sem letölteni extrém mennyiségben, csak szeretném használni azt a sávszélességet amiért fizetek. nem vagyok expert és sajnos én vagyok a szűk keresztmetszet...

alapvetően energiatakarékosság miatt merült fel bennem ez a lehetőség... és a port forward miatt... -
Beri
addikt
A wl-500 a jobb választás, de ne várd tőle, hogy majd 60megával fog letölteni a rádugott vinyóra. Plusz 60nál már eléggé a végét járja route-olásban is, tehát ha nagyobb csomagra váltanál, kevés lenne már.
Ha seedszerver kell, építs valami olcsó pc-t bontóból, meg vegyél egy tp-link 1043ND-t és mehet a 120-as fiber is. Ha biztosan nem akarsz följebb váltani, akkor 941ND is elég.
Sőt, szerintem építs saját routert egy ilyen pc-ből második LAN kártyával, meg wifivel, így csak egy switchet kell venned, ami aprópénz. Pláne, ha egy bontóban jársz
marcanka: Írd be ide a problémádat: [link], ne offoljunk itt tovább. Nem tudom, mit sikerült összehoznotok, de majd írd be szépen a routerek ip-tartományát mindkét oldalon (LAN-WAN), ahogy ezelőtt kértem, mert én még mindig hiszek benne, hogy összeakad a kettő.
-
n@no74
csendes tag
Szervusztok !
3 gép között szeretnék netet megosztani (fiber60) vezetéken. virtual serverre és torrent kliensre is szükségem van... wi-fi nem létszükséglet de az sem baj, ha van. Zyxel p335 plus és Asus wl 500 gp a két jelöltem.
Szeretném kikérni a véleményetek erről a két versenyzőről illetve alternatív lehetőségekről.Előre is köszönöm !
Üdv
Nánó -
marcanka
csendes tag
a tplinknél ugyvan hogy wifin van egy laptop, lanon egy asztali pc az edimaxot elpakoltuk 3rom szobányira ugy hogy az edimaxon menjen a net ne a laptop wifijén és ugy ment a 30as digi a két routeren a saját antennája volt.
-
marcanka
csendes tag
hááááát mondom alma vagyok de ahol van a tplink az egy 10 emeletes ház tele wifivel.
a laptopba az usbs wifit bedugva fogott vagy 10 hálozatot a saját antennával, hát akkor a griddel mennyit foghat.
még ez az ip volt a papíron amit kaptam: 192.168.1.50
-
marcanka
csendes tag
rendeltem még két 18dbi panel antennát leteszteljük azzal is.
csakhát a két router megy szépen saját antennával, csak a tplinkkel van gond a griddel.
-
marcanka
csendes tag
tp link ip: 192.168.1.1
edimax ip: 192.168.1.254
mondjuk probáltuk Nes wifi usbvel is, de a tplink ugyanugy kiakadt.
ahogy rámegy a külső antenna készvan a router, akkor is ha a másik router besincs még üzemelve.

-
Beri
addikt
válasz
marcanka
üzenetére
Van egy tippem. Azonos IP tartományt használ a két router, amit össze akartok kötni. Amikor rászúrjátok az antennát a tápélinkre, rácsattan a másik router és onnantól borul az egész. Lőjétek be, hogy mind a két routeren más-más tartomány legyen WAN és LAN oldalon is. Tehát a tplink kapja a netet, LAN-t beállítjátok mondjuk 192.168.2.xxx-re, az edimaxot meg 192.168.3.xxx-re pl.. Ha a tplink wan oldala nem 2.xxx-ből kap IP-t, mert akkor mindegyik eggyel nagyobbat kapjon, vagy kettővel, vagy 10zel, mindegy. Csak egyforma ne legyen sehol, mert annak ez a vége.
Az, hogy csak akkor borul, amikor mind a két oldal fenn van, meg hogy negyed óra, mire bejön egy oldal, de bejön, az valószínűsíti, hogy hálózati probléma (nem hardveres) és sztem 90% hogy az ip-tartományok miatt. -
marcanka
csendes tag
kész vagyok mint a matek lecke

-
marcanka
csendes tag
az edimax ment rendesen a nagy antennával 14 wifit befogtunk a griddel de a miénk nemvolt meg mivel lehalt a router az adó részen.
bár most hogy mondom 3 antennás routernél nemmindegy hova teszed a külső antennát.
edimaxnál a bal oldali volt jó, tplinknél is probáltuk mind a hármat de mindig lehalt a router. -
marcanka
csendes tag
adó részen a tplink 1043van +1 grid antenna
vevő részen egy Edimax BR-6574n +1 grid
mind a 3rom csatlakozót probáltuk és nemjó egyik sem.
a gyári antennával ment a digi.net oda-vissza 2-3 szoba távra 2 router megy rendesen
30as diginet teljesen átment a tesztnél.csak a két házban inditásra halt meg minden, mondjuk 3km a táv.
tp link lehalt a griddel és nemtudtunk jelet mérni, se admin oldal se a laptop a szobában
15perc volt egy oldal megnyitása a laptopon. -
marcanka
csendes tag
Sziasztok!
beüzemeltük a tp link TL-WR1043ND routert és ha rárakjuk a külső grid antennát besokal
kiakad a router. antenna nyereség 24-26dbi.valami tanács? ötlet? vagy dobjam ki az ablakon?
a két router saját antenna használatával megy rendesen, tesztelve volt 30as digit nyomta rendesen.
thx.
-
csibor
addikt
Nagy nehezen megszületett a Zyxel PW334WT nyugdíjazása,bár ha nem váltok 15m kábelre (Márciusban) eszembe se lenne cserélni
TP-LINK941ND lett végül is,a 1043-ra most picit sajnáltam a pénzt,meg átgondolva azért a havi 6-8 valamiért valahol felesleges.Első tapasztalat, azonos távolságon a noti ~10-15% erősebb jelet kap.Mindenkinek köszönöm a segítséget 
-
törölt tag
válasz
ecaddict
üzenetére
jaja, csak amikor írja nekik az ember h 25k, 30k, akkor jobbára lefiggyed a szájuk széle
.
ez meg kb. 7-8k-ból megúszható és a meglévő rendszer mellé bőven elfér. már, ha valaki bevállalja a külföldi rendelést meg a béta linuxot
fogyasztásban az a 8 watt évi kb. 3k-t jelent. ráadásul, ha a letöltős rúter hal meg, akkor ugye 2 funkció hal meg, amit nehezebb pótolni.
én meg semmit nem haladok a 2 magvas celeroncs kóró kisfogyasztású home server projektemmel.
-
ecaddict
senior tag
válasz
üzenetére
Azért szokás routerben keresni ezeket a funkciókat, mert ha többen is használják a netet akkor a router egyébként is non-stop megy (millió egyébb oka is lehet miért megy még a router non-stop pl. streaming/web stb szerver(ecske, barátoknak, ismerősöknek), VPN kapcsolat melóból/bárhonnan, webrádió, webcam stb).
Ergo a fogyasztása ingyen van (egyébként is menne a router) ill. olcsóbb egy kicsit drágább routert venni amin USB is van mint egy külön NAS vagy NAS szerű cuccot venni. Egyébként ezek az olcsóbb NAS szerű cuccok nem a minőség csúcsai. Rögtön az általad linkelt oldalon ott virít a crash szó.
Jobb routerek bőven elég gyorsak már ehhez (PL már az Asus WL-500 is kb. 10 Mbit/s-el tud letölteni a hozzá kötött HDD-re, ami ugye bőven az ADSL felett van, megosztani/streamelni meg legalább a duplájával ami némileg függ a protokoltól), az RT-N16 meg legalább 2x olyan gyors mint a WL-500.
-
törölt tag
érdekes dolgot találtak egy másik fórumon:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20383~r.75753253
http://www.blogofrevelation.com/index.php?entry=entry090813-200029
nem router, de sokat szoktak ilyet keresgélni rúterban... -
Zolesz007
őstag
TL-WR1043ND Routernél nincs korlátozás, hogy hányan csatlakozhatnak a winyóra?
Csak mert 3 gépen minden oké többiekre meg nem enged be egyszerűen... rossz user/pass és újra kéri
Pedig jót írok be...mellesleg nem lehet kiszedni, hogy ne kérjen jelszót?
-
Bdanyy
addikt
Helló!
Egyelőre még nem vettem routert, de leszűkült wrt320n illetve wrt610n-re a kör nálam. (120/10-es nethez)
Viszont havernak is ugyanilyen nethez kéne router, illetve mind a 4 laptophoz N-es wifi, mert egyikben sincs az
Minél olcsóbban minél nagyobb sebességet szeretne, neki esetleg mit tudtok ajánlani? Fogalmam sincs milyenek az usbs meg express cardos wifik.Nekem fontos lenne, hogy legalább kábelen bírja a netet maxon, neki csak wifi számít.
Köszi előre is

-
ecaddict
senior tag
DD-WRTs fiuk azt mondják:
Unit CPU = Broadcom4718A, 533 MHz (Factory clocked to 480MHz)Mivel már összedobtak egy firmware-t erre a routerre (amit fel is tettem és megy is, egyébként meg már jónéhány routerre csináltak firmware-t) szerintem higgyük el nekik.
(Nekem a legszimpatikusabb variáns az volt, hogy a core 533 MHz-en megy, az interface meg 480-MHz-en, de úgy tűnik ez nem jött be.) -
FixY67
senior tag
válasz
baly2u2000
üzenetére
miért, mi lett az eredmény?
-
baly2u2000
tag
Röviden annyi a sztori, hogy sokáig ment a vita azon , hogy milyen órajelű procija van és azon volt a para, hogy alacsonyabb a proci órajele mint amit eredetileg vártak. Ezután egy 2 hónapos nyomozás vette kezdetét, hogy milyen frekijű proci van az N16ban. Teszteket futtattak, teszteredményt másik router CPU-jával összehasonlítottak, stb.
Na ez a para múlt már el azóta... -
FixY67
senior tag
válasz
baly2u2000
üzenetére
Hogy érted, hogy vége a "parának"? Lemaradtam valamiről?
-
zoli63
csendes tag
válasz
Zolesz007
üzenetére
Csá ember! Én is vettem egy ilyen routert az usb miatt és hiába dugom rá a merevlemezt nem tudom elérni a gépről. Mikor konfigurálom a routert a böngészőből akkor a router látja a merevlemezt de azután én nem tudok hozzáférni sehogy sem.Ti hogyan állítottátok be , hogy működik ? Már 1 hete ezzel bajlódok igy jutottam el erre az oldalra is.előre is köszi itta címem azon gyorsabban megy benkozol@gmail.com
-
baly2u2000
tag
válasz
baly2u2000
üzenetére
Tényleg nem rossz ez az N16 és már vége a nagy v1.1 vs 1.2 parának is.
-
Beri
addikt
G-s wifivel 20Mbit körül lehet átvinni, ennél többet csak n-es wifi adapterrel és n-es routerrel kapnál, viszont úgy 80 körül is átcsúszik, ha van jelerő.
Tehát minimum tp-link 1043ND, vagy linksys wrt320n. Ha van keret, akkor arra a netgear wndr3700-ra mozdulj rá. A lapostopba egy picimacis wifikártya vagy akár usb-s stick fog kelleni pluszban.tisn: Gond nélkül elbírja mindegyik a felsoroltak közül.
Zolesz007: Én csak win7-tel próbáltam, az alatt csináltam a screenshotokat régebben az átviteli sebességről. A jelszókérést pedig ki lehet kapcsolni, ha jól tudom, de most nem tudom megnézni, nem azon lógok épp

-
Zolesz007
őstag
Hali
Van egy TL-WR1043ND routerünk itthon.
Egy 500 GB-os merevlemez lett rátéve.
3 gépen (egyiken wifin keresztül) szépen el lehet érni a merevlemezt.
Eddíg minden szép és jó de egy 4. laptopon amin WIN 7 fut
az istenért se sikerül felismertetni. Mindíg kéri a jelszót meg a felhasználónevet...(mellesleg nem lehet elérni hogy ne kelljen a hozzáféréshet user/pass?)
Ugyanez a helyzet egy Androidos okostelefonnal is ahol szintén a user/pass-t kéri folyamatossan.
Valaki találkozott hasonlóval és tud megoldást esetleg?
-
vti60
csendes tag
kérés!
UPC FP-120/10-es internet - közvetlen LAN-os kapcsolattal (modem-laptop) elérhető a megadott sebesség, 54 Mbit-es routerrel nyilván nem, de a wifi sokkal kisebb, mint a LAN-os (~50 helyett ~20 Mbitps), a feltöltés hasonló.
Az alább megadott paraméterekhez, milyen routert, esetleg egyéb hardvert érdemes vennem, hogy a maximális wifi letöltést elérjem?
Paraméterek:
Wlan 802.11b/g (sis163u)
Nvidia nforce networking controller. -
pedro7
tag
Sziasztok !
Milyen routert érdemes venni, ami biztosan müködik a mobil internet-ekkel.
Főként a T-Mobilos érdekelne.
USB stickes, vagy közvetlen SIM kártyás routert keresnék, ami biztosan megy a szolgáltatok eszközeivel és nem csak kimondottan egy tipussal.
Az Asus wl500-at hallottam, hogy az biztosan müködik a legrégibb Vodás "kanocós" stick-el. -
tisn
veterán
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy új routert kell beszereznem, egy asztali gép kapcsolódna kábelen, és egy laptop wifin keresztül. Ha lehet leszerelhető antennásat szeretnék. A 16MBit/s netemet szeretném ha teljes sebességgel tudná vinni, és nem halna be a torrent 1000 körüli kapcsolatától. Sávszélesség korlátozás lehetőség és tűzfal nem ártana. És persze olcsó és megbízható is legyen

Köszi a tippeket...
-
T. Almeida
senior tag
válasz
T. Almeida
üzenetére
Üdv,
Csak válaszolok magamnak
Végül megvettem a 120n-t. Tapasztalat: 30 centis betönfödém + 40 centinyi téglafalon kereszül "excellent" a jelerősség a notimon (légvonalban 5-6 méter), a kis BB 8900-asom is tökéletesen fogja a jelét. -
válasz
üzenetére
és nekem is ilyen, és mindenkinek! a firmware szempontjából még azon típusoknál is ezt látod, ahol van külön n és külön nd típusú - például tl-wr841n(d) -, mivel nincs külön firmware a két típushoz! sőt, mint láthatod, még bizonyos verziók esetében is azonos a firmware - adott esetben v2 és v3 ez!
-
Köszi a választ!
Igen, leszerelhető az antenna!
-
Sziasztok! Nemrég vettem egy TP-Link (WR941ND) routert. A dobozán és a routeren rá van írva, hogy TL-WR941ND, de szoftveresen (a router saját programjában és az internetbeállításban) pedig TL-WR941N !! Tehát nem a megfelelőt kaptam?
Üdv!

-
ecaddict
senior tag
válasz
baly2u2000
üzenetére
Azon a listán Asus RT-N16 rajta sincs, pedig mindent tud amit leírtál.
-
baly2u2000
tag
válasz
Tristis
üzenetére
Sziasztok!
Tervben van a jelenlegi asus roturem lecserélésre egy olyan routerre ami:
- N-es
- Lehet hozzá USB-s vinyót kötni (esetleg többet is)
- Lehet vele tőtikézni
- Gigabitesek a portok
- ár < 35000 Ft
- streaming?Keresgélés közben akadtam erre az összehasonlító táblázatra, gondoltam nektek is jól jöhet.
Még nincs jelöltem..
Kérdések:
Később szeretnék valamilyen (egyelőre egy fekete doboz az ábrán) media lejátszót ami majd csatlakozik a routeremhez és az arra csatlakozó adattárolókról játszik le filmeket.
Ezek a routeres media streaming dolgok mennyire működnek, ill. mennyire van rájuk szükség mondjuk 720p-s videó és egy N-es kapcsolat esetében?
Nem volt még routerem ami tudott volna ilyet mert a jelenlegi asus jól bírta eddig (és még mindig kutya baja) , így nem sok tapasztalatom van a funkcióval kapcsolatban.Ez lényegében csak annyit csinál, hogy magasabb prioritást ad azoknak a csomagoknak ami media tartalmú vagy van a funkciónak valami más extrája is?Üdv,
Bala
-
Cyrin
addikt
A tesztben ezt írják róla:
"Although NETGEAR doesn't spec jumbo frame support for the 3700, I know that the Realtek RTL8366SR supports them. So I ran a quick check on the switch using 9K jumbo frames, which it passed with no problems."
tehát tudja, csak nem konfigurálható, nincs benne a menüben sem. (legalábbis én nem emlékszem ilyenre.)
Ha a 2,4 Ghz-es wireless-t "up to 130Mbps"-ra állítod (ami egyébként is az alapbeállítás), akkor a b/g és az n kliens is menni fog.A legtisztább persze az lenne, amit Alex'91 írt, hogy külön rádión menne a b/g és az n, de az 5 Ghz-es laptop kliens nem általános...
-
Tristis
őstag
Sziasztok! Bizonyára a szokásos kérdés, amit felteszek, de hát ilyen ez a fórumos világ..

Vennék egy egyszerű wireless routert (haladjunk a korral) otthoni használata (25 megás net).
Igazából semmi extra kívánságom nincs, smc nem igazán akarok, mert az egy rakás szar nézetem szerint
De persze lehet, hogy csak nálam döglenek be...
Ez a TP 542-es ez elég jó, ugye? Ugyanakkor hal meg kb. mint az összes többi? Mert ha igen feleslegesen nem szeretnék 40-50%-kal több pénz kiadni D-Linkre, vagy bármi másra.Köszi előre is! Nektek rutin, nekem nyugalom és béke, meg ugye a tudat, hogy jól választok

-
nVIPER
senior tag
Jó le is rendelem a routert. Remélem hibátlan lesz. Annyit akartam még tőled kérdezni, eddig nem próbáltam: Ha a wireless átviteli sebességet beállítom mondjuk up to 300Mbit-re, és van 2 laptopom, az egyik támogatja az N-es szabványt, a másik nem, akkor ami nem támogatja, azt is ki tudja szolgálni, vagy csak akkor ha leveszem 54-esre?
-
_Voyage_
aktív tag

45k, "csak". De nem router.
Vinyóm az van, 3db 1 terás, ebből 1 külső házikóban, azt dugnám rá routerre. Mostani router(valami ősrégi netgear, pontos típusát nem tudom), meghalt, 3 percenként eldobja a kapcsolatot, titkosítani nem titkosítja a wifit, tőle kb 3 méterre, szobán belül max 2mbps-et visz át, szóval kuka. Most max 25k-ból szeretném megoldani, hogy a null terhelésen 300w-ot fogyasztó gépem(igaz, ebben router, modem, és egy 20w-os asztali lámpa is benne van) ne menjen egész éjjel.
Kell valami jó router, amivel lehet torrentezni, a 10mbps-t rendesen, nagyobb hatótávolságra sugározza, no meg olcsó.
-
-
ecaddict
senior tag
válasz
_Voyage_
üzenetére
Pl. Asus WL-500gP.
Mondjuk azért nézd meg, mielőtt megveszed, hogy ez-e az amit keresel ill. várhatólag végig tudod-e csinálni a tutoriált.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Sima WAN to LAN sebessége 146Mbit, ami semmivel sem kevesebb mint egy n16-é.

TP-LINK941ND lett végül is,a 1043-ra most picit sajnáltam a pénzt,meg átgondolva azért a havi 6-8 valamiért valahol felesleges.Első tapasztalat, azonos távolságon a noti ~10-15% erősebb jelet kap.Mindenkinek köszönöm a segítséget
.
Pedig jót írok be...

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Gubek-Einste
Dr.NX