- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
No-kia
addikt
hello! haveromék most építettek egy szintet a házuk fölé, és nem nagyon akarja bekábelezni az egész házat a net miatt, szerencsére az új szobája pont a tesóója fölöt van- Az lenne a kérdésem h milyen wifis routert éredemes venni-e aminek nem akadály a fal s még lent is jól lehet fogni a jelet? 10K fölé nem nagyon kéne menni, de h vmi nagyon megéri kicsit fölöttti az még belefér
jah és elég sokat multizik neten, nem tudom ez fontos adate, de gondoltam megemlítem
-
slymblzs
csendes tag
Helló
Azt szeretném tudni hogy az Asus Rt n13 és az n13u között mi a különbség?
És azt hogy ezek a routerek mennyire alkalmasak torrentezésre?
Vagy ha tudtok más alternatívát az is jó lenne ami jó torrentezésre, jah és wifis legyen.
Előre is köszi. -
Beri
addikt
válasz
Sickboy25 #6192 üzenetére
Ha nincs difi a mérések között, az pont azt támasztja alá, hogy nem kell cserélned semmit.
pmatthew: Semmi számodra releváns különbség nincsen azon kívül, hogy az N-eket már nemigazán kapni, tehát ha találsz egyet, az valószínűleg raktárban ragadt, túlárazott darab lesz.
-
Beri
addikt
válasz
Sickboy25 #6187 üzenetére
Ha nincs difi a routerrel és a router nélkül mért eredmények között, akkor valszeg az nem szűk keresztmetszet. A modem meg csak nem lehet annyira ratyi, mivel mindenkihez ezt rakják valószínűleg. A beépített modemes routerek sima routerek plusz egy modemmel. Nincs difi a router részében.
pmatthew: Az a kettő elég akkora sávszél alá, csak majd az ND-t vedd.
-
pmatthew
tag
Sziasztok !
Tanácsot szeretnék kérni, hogy 32 / 16 os nethez milyen routert ajánlanátok.
Szempontok: kábelen hozza a max sebességet, WIFI legyen, de ott nem fontos a teljes sávszélesség (de pl. torrenttől ne haljon meg), továbbá megbízhatóság és persze mindez minél olcsóbbanFentebb ajánlották, a TP-LINK WR-941N- et, vagy az egyel kisebb TP-LINK WR-841N, ezek esetleg megfelelnének ?
Előre is köszi a segítséget !
-
DLink DIR-300-ról mi a vélemény?
15mbit-es upc nethez kéne, 1 lan, 1 wlan gép, játék, torrent stb. -
gid
tag
Na még egyszer:
Ha a router osztja a netet és abból megy az utp kábel a gépedbe, akkor a routerben kell beállítani a felhasználónév jelszó párost és az adsl kapcsolatot.
Ha közvetlenül a modemből megy a kábel a gépedbe, akkor meg végig kell csinálnia korábban linkelt kapcsolat telepítést. Ahhoz is kell név/jelszó. -
Sickboy25
addikt
sziasztok!
Most növelték a sávszélességemet 2,5 Mb-ról 10 Mb-ra (externet). Ez eddig szép és jó, de sajna kb 6,4 mb-ot kapok belőle! Kijött egy muksó a tcomtól és csak modemre (dlink 360r)kötve mért ey testet állítólag 9,9 Mb-ot mért és az mondta, hogy a router (Msi rg54se II )nem jó. Viszont mikor hazaértem én is mértem sebességtesztet ahol ő, router nélkül és sajnos nekem két gépen is csak 7 megát tudott!
Kérdés :
1.lecseréljem a routert vagy ennek bírnia kell a 10 megát?
2.Ha le kell cserélnem milyet ajánlanátok?
3.Véleményetek szerint a beépített modemes routerek is jók?
4.Esetleg cseréljem le a modemet, mert sok a szakadás is és szerintem a szerelővel ellentétben, szerintem a modem szarakodik.Köszi a válaszokat előre is!
-
Myron
csendes tag
TL-R460-ban van Minimum Bandwidth Guarantee, elvileg ez kell nekem, ha ez működni fog faszán akkor über. (ez jobb mint ha Maximum Bandwith-et állítanék be a másik gépre, mert akkor is korlátozna ha nem lenne rá szükség)
Vagy vehetnék kb 3-szor annyiért Linksys WRT54G2-t, és felakhatnám rá a DD-WRT-t, de ott nincs sávszél korlátozás csak priorizálás, ha jól láttam.
Szerintem megveszem a TL-R460-at, majd meglátom hogy működik a gyakorlatban.
Az lehetséges hogy nem tapasztalok majd javulást a TL-el, de mondjuk DD-WRT-vel jó lenne? Szóval mennyivel lehet az jobb?
Csak mert kicsit olcsónak találom a TP-Link-et. -
Myron
csendes tag
Hali!
Olyan router érdekelne amiben nagyon jó QoS-van, de mégjobb lenne, ha be tudnám állítani h pl. egy bizonyos MAC című hálókártya (vagy ethernet port szerint, tökmind1, szal kábellel van minden összekötve) szerint korlátozni tudnám a gépet, hogy pl. max 100k letöltés és 5k feltöltés-t tudjon csak.
Azért kellene mert ha játszok és a másik gépen elkezdenek tölteni valamit, akkor hiába a cfosspeed (igaz nem 2000 lesz a pingem csak 300), elkezdek laggolni, amitől dührohamot kapok...
Mivel a Xanax sem olcsó, ezért kellene valami megoldás kb. 20k alatt, ha valaki tud, ossza meg velem.
-
zeorsdfd
senior tag
Ki tudja megmondani:
TP-LINK WR841n mennyire használná ki a 60as upc-és fiber powert? És milyen hálókarit vegyek 10/100as az nem elég, ugye? -
Beri
addikt
Jugar: Egyrészt ez nem ebbe a topicba tartozik, másrészt ha neked nem megy a kapcsolat beállítása, hívj "technikust" a szolgáltatótól, aki majd megoldja.
A problémádat sem tudod körülírni, csak annyit, hogy nincs net. A routernek kell megadnod a szolgáltatótól kapott nevet, jelszót, ahogy mondták is már neked. Itt a topicban azért írták, hogy kapcsolat beállításai, stb. vindóz alatt, mert nem szóltál az elején, hogy routered van. -
Jugar
tag
Azt értem, de a szerelő szerint nincs semmiféle jelszó és felhasználói név. Szerintem is ez hiányzik. A router kiosztáshoz van, de azt mondta a szerelő, hogy annak ehhez semmi köze, az csak a routeré. Ha közvetlen kábel megy a gépbe akkor nem kell semmi beállítás!!! Igaz ez?
-
dr.bubo
őstag
A gépedben be kell állitani az internet kapcsolatot.
Hálozazati kapcs.-->Új kapcsolat varázsló--->Kapcs. internethez-->kézzel állitom be a kapcsolatot-->kapcsolodás felhasz.nevet és jelszot igénylő szélesávukapcs. segitségével-->internet.szolg neve: T-home-->Felhasz.név, jelszó (ide beirod a t-homtól kapott felhasz.nevet és jelszót)-->Paranacsikon elhelyezése az asztalon,( ha akarod)-> Befejezés -
gid
tag
Gondolom van routered, ha annak a beállításai nem változtak meg akkor tényleg csak ennyi a dolgod mint amit a szerelő mondott. Ha közvetlenül az adsl modemből jön az utp kábel akkor viszont még be kell állítanod a kapcsolódást:
ADSL telepítési útmutatóVagy itt a T-home leírása erről.
-
Jugar
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy van T-Home a szolgáltató és ADSL van. Az XP Operációs rendszert újra telepítettem, de az internet nem működik. A hálózati kártyát simán felismeri az xp, telepítő nem kell hozzá. A szerelő a teloba azt mondta, hogy semmit nem kell beállítani, csak bedugom a kábelt a hálózati kártyára, és lesz net. De semmi. Azt írja hogy csatlakoztatva van, és hogy 100Mb/s stb, de valami sárga háromszögbe van egy felkiáltó jel a hálózati ikonon, hogy valami mégsem jó. Szerintem kell valamit beállítani, de mit, és hol? -
ecaddict
senior tag
-
gid
tag
-
gid
tag
Sziasztok, megvettem az Asus RT-N 16 ot, de kissé gyanús hogy nem nagyon találom a beépített ftp/torrent klienst. Tudnátok nekem ebben segíteni? Vagy ebben nincs is?
-
Beri
addikt
Annak a routernek tudnia kell 15 megát, 30 felett is sikerült már mérni vele. Az a D-Link pedig annyiért egy vicc. Helyette: [link], ha mindenáron routert akarsz venni, de nem lesz rá szükség. Ha nem igényled a wifit, akkor simán jó kell hogy legyen az az R460. Pingre meg készséggel válaszol, ha engedélyezed.
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
ADSL internetemet a t-home 15mbit-re növelte, mivel lejárt a hűségidőm, és 8mbit-es meg már nincsen. Egy TP-Link TL460 típusú router osztja szét a netet háromfelé. A sebességváltás után a szolgáltató (t-home) se állt a helyzet magaslatán, mert nem egyszer kellett nekik újraindítani a rendszeremet, mivel folyton szakadt, instabil volt. Na most úgy tűnik az ő részükről minden ok. Router-el azonban nem igazán érem el a 15mbit sebességet, van amikor 8-9, illetve 11-13. Router nélkül meg 15 vagy akár felé is megy, amit a GTS sebességmérőjével mérek. Gondolom eme router nem a legjobb , mit tudnátok helyette ajánlani? Olyan kellene ami tud válaszolni a pingekre (vagy mi), cfosspeed-nél.
Router firmware update nem oldja meg a gondomat.Mondjuk egy ilyen?
THX!
-
Az-X
őstag
Üdv mindenkinek!
Engem is elért a vég....
UPC bekötötte a 120/10-es netet. Uploadban szépen megvan a 10Mbit de downloadban eddig max 20-25-öt mértem. Ha direktbe kötöm a gépet a modemre akkor ez olyan 70-80Mbit lesz. Gondolom a routerem fogja meg
Egy ASUS WL500G Deluxe-on lógnak a gépek. Ehelyett kellene nekem valami amivel ki is tudom használni ezt az igen tisztességes sávszélességet.
Ami még bonyolítja a dolgot, hogy a mostani ASUS-on egy DDWRT firmware van ami tud futtatni VPN szervert. Erre a funkcióra továbbra is szűkségem lenne így olyan router kellene amire létezik VPN-es DDWRT firmware, vagy esetleg alapból tud VPN-t. -
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni. Egy régi polgári házban lakom, ahol elég vastag falak vannak, van ahol kb 50 centis vályogfal. A mostani B/G-s, elég gagyi SMC routeremmel ha lakáson belül két helyiséggel arrébb megyek akkor már nagyon rossz jelminőséget ír ki a gépem, de azért még elmegyeget a net, viszont az udvarra már nem tudok kimenni.
Ha beruházok egy TP-LINK WR841-re, akkor szerintetek menni fog az 5 megás netem az udvaron, vagyis az N-es router fog feltehetően tudni ennyivel többet, mint a B/G-s? (A gépem tudja az N-es wifit)
Köszi!
-
Yoe
tag
Hali!
Érdeklődnék akinek van már TP-LINK WR1043ND routere használta e már a qos részét ip-re korlátozva a sávszéleséget ,és ha igen van vélemény ,tapasztalat? -
Konflikt
addikt
annak birni is kell a 90-et, sot meg a 140-et is.
mod: nalatok 90/25 van 80/25 helyett?
nalunk 463/24 van lasd. #6130-as hsz
-
Sonja
nagyúr
Én egy Linksys WRT320N routert vettem Digi TopNET-hez és vígan bírja a 90/25-öt (Nem elírás!
). Meg vagyok elégedve vele.
Egyébként van már hozzá dd-wrt firmware, KATT!
-
Konflikt
addikt
válasz
Cobrusz #6132 üzenetére
szia,
jokerdes. talan ha talasz tesztet rola..
az biztos h ebben az arkategoriaban pl. ami nekem van asus rx3041 a 80/25-bol atnyomott 44/25-ot. a regi 30/20-as digit pedig 1 eveig osztottuk vele. kb 5K. alap, de jo kis router. sztem neked pl. ez (ha tobb feature nem kell) megfelelo lenne.
-
Cobrusz
senior tag
na most kapta az infot hogy a tp link 460 max 50-60mbitet tud leadni
tehát nekem bőven jó a 32/16hoz, és így megspóroltam 1-2k-t -
Beri
addikt
Na, gyerekek, vasárnap megoldható a fuvar (mához egy hétre). Ha a bolt is úgy akarja, ahonnan vesszük és leér a csomag addigra, akkor 15k-ért 1043ND-k várhatók. Kérném, hogy mindenki jelezzen vissza, aki igényt tart egyre.
-
Cobrusz
senior tag
válasz
Konflikt #6130 üzenetére
hello
tudnál nekem segiteni?
van egy 32/16mbit/s -es netem
kinéztem ezt a router: TP-LINK TL-R460
max 5000ft-om van ráezzel a routerrel teljes sávszélt eltudok érni?
én gépem meg apám gépe lenne rákötve, apám csak szörfölni szokott semmi mást
nekem viszont éjjel nappal megy a torrenttehát?
koszi -
Matess
tag
sziasztok!
"új" gépet raktam össze (paraméterekért katt a nevemre) a kérdés az lenne ,h. milyen routert ajánlotok nekem? chello standrad internetem van!
előre is köszönöm! -
Konflikt
addikt
szia,
meg nemprobaltam, nemnagyon van idom. a 80/25-os digit gond nelkul viszi. (meg a wlan-t sem lottem be, meg a fon log rajta..)egy gyors teszt volt meg a hetvegen ocsem altal (nemtudom mit hekkelt):
majd nezek usb-t, de mar fentebb irtak eredmenyeket. nem kell sokat varni tole, 1-2 MB/seces irasra emlekszem.
mod: ja te irtad
-
Beri
addikt
-
Beri
addikt
A 655-tel is megoldható az USB-s nyomtatómegosztás, csak minden gépre fel kell tenni a Shareport Network USB utility-t. Nem egy profi megoldás, de működik. A supportjáról nem tudok semmit mondani, nem volt még rá szükségem
A 1043ND pedig jó kis eszköz, gyors, de főleg olcsó. 20k-ért rablásnak érzem, de ha annyi lenne az ára máshol is, nem is tenném szóvá. Minden szolgáltatást tud nyújtani, amit a többiek az árkategóriájából.
-
törölt tag
szerintem még pár hónap beletelik, mire kijön valami costum firmware. de ez ahogy nézegettem az összes routernél így van.
amit én eddig hiányoltam, az értelmesebb qos, meg vpn.
a download master torrent része meg max hobbi szinten jó, az ftp használhatatlan. de ez monnyuk nem érint, inkább maradok a home servernél, nem lesz semmilyen costum firmware-el sem olyan potenciál benne, h leválthassam.
meg az sem fenyeget, h hozzámvágnak annyi megabitet, aminél a router lesz a szűk keresztmetszet.
10/10 seedbox havi 2,5k-ért a 3400 hufos 5/512 adsl mellé, 5-6 zárt tracker, oszt jóvan, kalap-kabát. ftp mellett teljesen jó a qos, meg 10 alatti kapcsolatnál is, ha torrent megy. -
Beri
addikt
válasz
Cobrusz #6106 üzenetére
Ha szűkös a keret, várj még a vásárlással, mert 32/16 már nem ADSL sebesség, amihez bármi elég. Az R460assal vannak személyes tapasztalataim, sőt, sikerült már vele 37Mbitet mérni, de hogy a 32+16 menne egyszerre, azt kétlem (persze nem lehetetlen, nem teszteltem a router WAN-portját, 3700 forintért nem vártam tőle sokat). Ilyen nethozzáféréssel valószínűleg nem csak youtube-ot nézel, szal illene legalább egy kicsit többet költeni routerre. Azt mondom, hogy legalább egy 542G-t vagy egy 642G-t vegyél. Az a minimum.
avman: Van már valami tisztességes fw az n16-hoz, amivel végre sebességben is felzárkózik az árkategóriájához? Úgy várok egy dd-wrt-re mint a messiásra
Spidee: Ha már 25k felett akarsz költeni, akkor D-Link DIR-655. Kapsz USB-t, meg az n16 WAN to LAN throughputjának több mint a másfélszeresét. Az tény, hogy több lehetőség van az n16-ban (legalábbis szeretek ebben hinni), de ebből még semmit nem láttunk, csak az elején a 300.000 kapcsolatról szóló ígéreteket, meg aztán a találgatást, hogy mi lett az 533-as procival.
A 80Mbitet pedig nem viszed át wifin semmilyen otthoni használatra szánt routerrel. 30-40 között már jó vagy, 40 fölött pedig gyakorlatilag egyik sem tud. -
törölt tag
igen, kezeli a nyomtatót adattároló mellett, én felgyűrtem egy gdi-s xerox 6110-et hálózatinak. kicsit küzdöttem, de összejött.
a gigabiten szerintem max 5-6x sebességnövekedést fogsz tapasztalni a 100-as lanhoz képest.
szerintem vinnie kéne, bár a le/fel-t párhuzamosan tuti nem "halytlya" ki, de nálam még a szomszéd szobából is tud ennyit lanon, ha jól beállogatom az antennákat. de legrosszabb esetben is a közelében lesz.
gondolom ezekből az n-es adapterekből is biztos van jó meg még jobb, meg usb meg picimaci, de ezen kérdéskört én passzolom -
Spidee
senior tag
válasz
#95590400 #6117 üzenetére
Értem!
Hát igazából gigabit az mindenképp kell, sőt az usb is jól jönne, de ha nincs nem halok bele.
Lehet elgondolkozok ezen a 16-on, inkább rakok még egy kis pénzt a kerethez, és akkor lesz egy jó routerem.
Az usb a 16-on támogatja a nyomtatókat is, vagy csak adattárolókat?
Az N-s wifi amúgy átvinné a netem teljes sebességét(80/25), úgy hogy a laptop-hoz vennék egy N-s adaptert? -
válasz
petakpa1 #6116 üzenetére
nem értettem félre; amikor Beri ajánlata a tp-link tl-wr941nd volt, akkor te azt kérdezted, hogy; D-link, Linksys, Edimax, esetleg SMC nem jobb márkák? - erre írtam, hogy vegyél csak smc routert... + egy kicsit ironizáltam!
a d-link, linksys és az edimax gyártónak vannak jó szériái, de ebben az árketegóriában a tl-wr941nd messze jobb választás! -
törölt tag
nekem is egy rt-n16 dohog a sarokban pár héte
. jelenleg 7 napja megy bontás és újraindulás nélkül, pedig gyilkolom mindenfélével. ebben a hónapban volt 180 giga netes forgalom, n-es wifi-n net + lan 2 laptopról 50 giga + helyi hálón a desktopokon serveren 200-300 gb adatforgalom
attól függ, mik az igények.
ha usb kell (meg torrent vele) és nem gigabit, akkor asusból van rt-n13u, ha usb nem és gigabit igen, akkor rt-n15. de nem tudom a wan-lan throughput milyen rajtuk.
ezek aránylag újak, messzemenő következtetéseket netes tapasztalatok alapján nem nagyon mernék levonni, de egyelőre nagy problémákat nem olvastam sehol, a kernel is már a legújabb rajtuk, a kezelőfelület, lehetőségek ugyanazok, mint a 16-on, a hardver gyengébb, de van olyan erős, mint a linksys meg d-link.
én személy szerint a 13u-t venném most, mert az igényeimnek szerintem megfelelne az is, ha ezt a stabilitást meg funkciót adja. csak mikor nagyon kellett, nem lehetett még kapni, a 16os is kb. 1 napja volt az ipon árlistáján.
ha nem nagyon akarsz kockáztatni, akkor megrendeled valamelyiket neten h mittomén péntekre érkezzen meg, 3-4 napot gyilkolod különböző extrém kínzási módszerekkel és 8 munkanapon belül elállhatsz, ha elégedetlen vagy. nekem másodikra bejött. az elődje egy majd 40k-s draytek volt (monnyuk a visszaküldéses elállással vannak gondjaim, kis vita támadt az ipon meg a posta között, aminek én iszom a levét, meg mindenhol csak 30 napon belül utalják vissza, bár elvileg levásárolható is tud lenni).
szóval ilyenkor is csúszhat szar a palacsintába, ha nem tudod bevállalni, h rosszabb esetben kb. 2x fizetsz ki valamit, aztán az egyik összeget csak később kapod vissza, akkor van benne rizikó. -
petakpa1
őstag
Szerintem valamit félreértettél. Pont azt írtam, hogy nem leszek sznob, és megveszem a TP-Linket a Linksys helyett. Az SMC-ről meg csak megemlékeztem, mint a régi szép idők hálókártyájáról, nem állítva azt, hogy most az a jó. (By the way használtam SMC vezetékes routert is 1-2 éve, és semmi gondom nem volt vele, igaz nem volt extreme usage-nak kitéve, persze ebből megint csak nem következik az, hogy most is az a jó.)
-
törölt tag
ezért írtam, h pár száz post, amelyeket a tartalmuktól függően a helyén kell kezelni.
ez meg kb. 30.
a lehúzósból az 1 csillagossal nem kell foglalkozni, 99% user error, 1% gyári hibás rúter, szar kábel, stb.
2 csillagos: az elsőnél érdemes lett volna tudni milyen környezet, milyen modem, stb.. aztán meg egy spec. felhasználói szokás-
én nem azt mondom, h ez alapján kell kijelenteni jó-e vagy rossz valami, hanem, ha találok valamit, ami hasonló a felhasználási igényeimmel és környezetemmel, és az jó vagy rossz, akkor máris van valami támpont a vásárláshoz. lehet egy negatív vagy pozitív értékelést figyelmen kívül hagyni, ha irreleváns az igényeimnek, a felhasználási környezetnek.
de arányaiban azért látszik, h bizony így kell kinéznie egy látatlanban is vállalható terméknek. -
válasz
#40553216 #6089 üzenetére
ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy néha emlíettem korábban a hálózatos dolgot a router szempontjából, de mivel nem volt rá igény, és külön nem vetették fel, ezért mostanság már hanyagolom, felesleges irkálás... aki külön felveti/kérdezi, az választ kap majd!
petakpa1; ha nem bízol meg itt azokban, akik ajánlanak gyártókat/típusokat, valamint néhány gyártót nem ismersz - és így azokban sem bízol -, akkor vegyél csak smc routert, terheld meg, és megtudod, hogy hol lakik a szitkozódás istene...
-
törölt tag
azért érdemes körbenézni ott is, ahol pár százan megvásárolták, és értékelték.
http://www.amazon.com/D-Link-DIR-655-Extreme-Wireless-Router/product-reviews/B000LIFB7S/ref=dp_db_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1
http://www.amazon.com/Linksys-WRT320N-Dual-Band-Wireless-N-Gigabit/product-reviews/B001SEL326/ref=cm_cr_pr_link_1?ie=UTF8&showViewpoints=0
http://reviews.cnet.com/routers/d-link-dir-655/4852-3319_7-32145084.html
http://reviews.cnet.com/routers/linksys-dual-band-wireless/4852-3319_7-33564354.html
és azért ez meglehetősen tudja árnyalni a képet.
kicsit sok nekem az elégedetlen júzer, semhogy kategorikusan ki lehessen jelenti, mennyire jó a szóban forgó d-link meg linksys.
meg a sokcsillagos postoknál 90%-ban kb. ez áll: great router. I bought this router a week ago.
aki meg elégedetlen, fullosan leírja, épp mivel szív.
az a baj, h erre a keresési módszerre a saját káromon jöttem rá. -
Spidee
senior tag
válasz
forrest85 #6107 üzenetére
Tehát akkor az Asus annyira nem ajánlott?
És ha a maradék háromból választani kéne, akkor még is melyik a legjobb?Más:
54Mbps-ből Wifin keresztül kb 16 Mbps-t mérek a laptop-on. Ez megfelelő vagy kicsit többnek kéne átjönnie az 54-ből? A laptop kb egy méterre van a routertől. -
Cobrusz
senior tag
Sziasztok
kéne egy kis help
routert szeretnék venni de szűkös a keret
kinéztem ezt a 2-t
-TP-LINK TL-R402M
-TP-LINK TL-R46032/16mbit/s es kábel netem van
vagy egy kb 2éves routerem de az csak 16/16mbit/s tud leadni, router nélkül teljes sávszélem van, így egyértelmű hogy a router a keresztmetszett
kérdés az hogy amiket írtam routerekel teljes sávszélem lenne vajon?
thx -
Spidee
senior tag
Sziasztok!
80/25-s Digi nethez keresek egy jó routert.
Ezeket néztem ki:
- TP-LINK WR1043ND
- ASUS RT-N15
- D-LINK DIR-655
- LINKSYS WRT320N
Főbb szempontok:
- Wifin keresztül lenne rákötve 2-3 gép, így jó lenne ha ezeket a gépeket megfelelő, és a lehető legmagasabb sebességgel ki tudná szolgálni.
- Megfelelő support, ezt leginkább a firmware-re értem.Melyiket ajánljátok?
A segítséget köszönöm előre is! -
petakpa1
őstag
Köszi. Közben utánna néztem a TP Linknek. Távol keleten állítólag piacvezető + 5 év gari is van rá, így nem leszek sznob, és bepróbálkozom vele a Linksys helyett. Meg valszeg azt is Kínában csinálják ma már
)
Emlékszem a régi szép 386-486-os időkre, akkor még SMC volt a menő hálókártyában
-
Beri
addikt
válasz
petakpa1 #6101 üzenetére
Az nem egy tisztességes draft n-es router. Csak 54Mbitet garantálnak n-es kliensekkel is. Az egy dolog, hogy sok hálókártyával működik, de ez azért lutri. A 941ND legalább tényleg szabványos.
Ezt a "melyik gyártó márkája" dolgot hogy érted? A TP-Linket a TP-Link gyártja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest