- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
fornettisuti
veterán
válasz
Intruder2k5 #14374 üzenetére
Köszi, van már net PC-n is és wifin is
-
válasz
velvet7 #14398 üzenetére
Szia!
A 4 LAN port megvan mindegyiken, és a legtöbb ma kapható routerben van WiFi is. Ebből szempontból tehát teljesen mindegy, hogy milyet veszel. Ami viszont számít, azt nem mondtad el.
- Milyen neted van, főleg sebesség szempontjából?
Amennyiben a net lassabb mint 80Mbit/sec...
- Szoktál e LAN-on sok adatot mozgatni, vagyis kell-e a Gbit-es LAN port?
- Kell-e 300 Mbps n-es WiFi, vagy elég a 150-es, netán a g-s 54 Mbps? -
velvet7
tag
Sziasztok!
Egy új routert szeretnék venni, mert a mostani Gigabyte nagyon küszködik ha vezeték nélkül csatlakozunk rá... Na most nézegettem a kínálatot, de nem nagyon tudok választani. Vezetékesen 4 gépre lenne rákötve, meg kéne egy wifi elérhetőség is. Én egy linksys-re gondoltam, tesztek alapján megbízható, és a kezelőfelülete is jó.
Ki mit ajánlana?
-
-
roti86
őstag
válasz
Intruder2k5 #14395 üzenetére
Köszi a linkeket, elolvasgatom...
Nem feltétlenül akarom moddolni, ha a jelerőssége megfelelő.. vagy a jelerősséget befolyásolja a rajta lévő firmware?
-
válasz
roti86 #14394 üzenetére
Én úgy tudom, hogy v4-ig moddolható, a v5 már nem nyerő...
http://www.huwico.hu/node/737De van saját topikja is, ahol a tulajdonosok tudnak neked biztos infókat adni...
http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/friss.htmlA Tomato Firmware ezeket támogatja:
Linksys WRT54G v1-v4, WRT54GS v1-v4, WRT54GL v1.x, WRTSL54GS
http://tomatousb.org/doc:build-types
http://victek.is-a-geek.com/tomato.html -
roti86
őstag
válasz
Intruder2k5 #14338 üzenetére
Köszi a választ... Látom elég sok wrt54G verzió megjelent a piacon. Ezek között van különbség jelerősségben vagy csak a cpu és ram a diffi?
A net egy szimpla adsl/kábelnet lenne 5MBPS sbességgel, így bírnia kell a routernek
-
Sanyig4
tag
Sziasztok!
Egy egyszerű megoldást keresek wifi felerősítésére.
A lényeg, hogy egy létező wifi hálózatot kellene tovább osztani, vagy a jelét felerősíteni.
Nem férek hozzá a routerhez.Milyen routerrel, access point-al tudom ezt megoldani.
-
válasz
janisjoplin1 #14389 üzenetére
Nem! A switch-et egyszerűen összekötöd a router egyik LAN portjával, és kész... Egyszerűen fogalmazva, a switch egy LAN port elosztó. Így a routerbe marad három hely, ahova lehet még eszközt csatlakoztatni, illetve a swtch.ben 7, vagy attól függ, hogy hány portosat veszel.
-
kraftxld
félisten
válasz
janisjoplin1 #14387 üzenetére
Egy sima switch bőven elég.
-
janisjoplin1
tag
Sziasztok!
Sajnos kevésnek bizonyult a 4 csatlakozási port a routeremben.Nézelődök.de nem találok 6 vagy 8 csatlakozásút.Létezik,.vagy kell venni még egy routert?
Bocs.ha hülyeséget kérdezek.
Janis Joplin.. -
válasz
Intruder2k5 #14385 üzenetére
dupla ram? az jó, lehet, hogy beújítok egy ilyet!
bár torrent nálam egyáltalán nem játszik, meg a 25/5 netes sebesség sem kifejezetten indokolja, meg amúgy sem vagyok egy nagy töltögető, de mondjuk multimédiában jól jöhet! -
válasz
Intruder2k5 #14383 üzenetére
dehogy várom, én mindig betárazok a jobbikból, amit most használok, az az erősebb tl-wr941nd v3, és van eltéve egy új és bontatlan tl-wr1043nd típust is - mondjuk azt nem én vettem, hanem ajándékba adták!
-
-
a tl-wr941nd v4 és a tl-wr940n a gyengébb 7000-es szériájú chipsettel dolgozik, v3 szériás tl-wr941nd már alig kapható, de abban még az erősebb 9000-es szériájú chipset van - illetve a v2 szintén zenész, de az meg már mondhatni lehetetlen küldetés újonnan!
Intruder2k5; a tl-wr1043nd esetén elég érdekes lenne meglépni a gyengébb chipset verziót, már technikai okokból is...
-
Fleed
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14373 üzenetére
941nd ből se mindegy milyet veszek? Ott is máshogy néznek ki a különböző verziók?
-
-
fp 30 alá egy tl-wr741nd vagy tl-wr740n is elég lehet - azokban is 7000-es szériás chipset van, mint az újabb szériás tl-wr84xn(d), illetve a tl-wr941nd v4 vagy tl-wr940n típusokban, csak a wifi lite-n, tehát 150-es és nem 300-as, illetve nincs mimo - de a 30-as net n szabványos ellenoldal esetén a 150-es eszközön is bőven átmegy!
tl-wr941nd esetén is csak v4 kaptható már a legtöbb helyen, és abban is a gyengébb chipset van, a v3 és a v2 verziókban még a 9000-es szériás chipset dolgozik!Zalaymate; g szabványos ellenoldalak mellett nem feltétlenül lesz jelentős javulás a router lecserélésével, hiába a több antenna, azok az n szabvány és a mimo miatt vannak, amit a g szabványos ellenoldal nem tud kihasználni! a wifi szórás milyenségét amúgy is szinte lehetetlen pontosan meghatározni látatlanban, a távolság, a falak száma és milyensége, egyéb környezeti tényezők - akár nagyobb (fém)tárgyak - is számítanak, és az ellenoldal milyensége is sokat számít(hat)! bizonyos kategórián belül a routerek a wifi szórás "erősségét" tekintve nem térnek el jelentősen - főként g szabványon - inkább az ellenoldal milyensége miatt szokott némi különbség mutatkozni, mert van olyan, hogy egy modul az egyik routerrel jobbn párosul, a másikkal már kevésbé! ami fontos, hogy a belső kis antennával szerelt routerek többsége gyengébb wifi szórás tekintetében, mint a külső antennás típusok!
tp-link esetén az 54-es kategóriában több router is képviselteti magát, vagy írj pontos típust, vagy nézd meg, hogy cserélhető-e az antenna, mert lehet, hogy többet érnél az antenna cseréjével egy jobbra! -
Zalaymate
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg van valamilyen 4-5 éves TP-Link 54G-s routerünk otthon, egy családi ház központi helyiségében, viszont az emeleten, a távolabbi szobában már nem fogható a jel.
Szeretnénk valami olyan erősebb szerkezetet, ami elég messze küldi a jelet, hogy ott is szépen fogható legyen. Nem kell N-es legyen, a laptopok úgy sem támogatják azt, amivel használjuk. Csak elég erős lejet adjon!
Tudnátok nekem ilyent ajánlani? Jó lenne 10.000Ft alatt maradni!
Esetleg a TP-LINK TL-WR941ND vagy a Linksys WRT160N jó lenne?
Előre is kössz!
-
fornettisuti
veterán
válasz
Intruder2k5 #14374 üzenetére
Holnap kiprobálom manuálisan, köszi
-
válasz
fornettisuti #14372 üzenetére
Szerintem a CD-t felejtsd el... Állítsd be manuálisan!
-
-
fornettisuti
veterán
Hali volt már dolga valakinek TL-WR741ND -vel?
Ma érkezett meg az enyém, de valami nem kóser a hálózattal.
DIGI kábel netem van.A PC WLAN-on van a Laptop wifi-n (majd csatlakoznék wifin telefonokkal is)
Igyekeztem lépés szerint követni a magyar útmutatót (összeköt, beüzemel, cd-t elindít, követi a lépéseket), de nincs net!
Most csak ugy van netem, ha egyből modemből jön, de már meg el-elszáll pár percre...
Plz help.
-
Fleed
aktív tag
Köszönöm Intruder2k5 és kali a segítséget! Tuti a reset gombot nyomkodtam (qss gomb különben ezen hátul van) és az adapter is stimmel.
Megkérdezem, hogy van e régebbi szériás, de a drágábbra cserét nem vállalom már
Viszont lehet rádobok 2ezret a 941nd re. De pontosan mivel is tud kevesebbet ez a lekerített 841nd? 30 as fiberpower netem van, két laptop között szoktam másolgatni, illetve torrentezés is becsúszik. Ezeket érinti h v3 vagy v5-ös?
-
batemann
csendes tag
Szerintetek ez a router ver.B1-es?
Tehát ez amiről az 1. oldalon szó van?
[link] -
Illetve ha úgy gondolod, szerintem joggal kérheted a más típusúra cserélését is (mondjuk 941ND), mert az eladó azon mondatával, hogy "ugyanaz mint a szögletes", félrevezetett. Most nem néztem utána pontosan az ár különbségnek, de szerintem nem lehet sok, és lehet, hogy megéri...
-
akkor vissza a feladónak - ha tényleg rossz!
azért még utoljára kérdezek egy érdekeset - mert elég sok csodával találkoztam már -, ugye hátul a reset gombot nyomod, és nem pedig az elején a qss gombot?!?!
ja, és kérdezz rá, hogy esetleg nem fekszik véletlenül a raktárban egy régebbi szériás, ha majd cserélik...
(jut eszembe egy jobb sztori; azonos jelenség volt egy ismerősnél, már majdnem visszaküldettem vele az új routert a telefonos beszélgetések alapján, de aztán átugrottam hozzá, és kiderült a turpisság; azt elfelejtette mondani, hogy a régebbi router adapterét dugta rá az új routerre, mert lusta volt kihuzgálni a régi adapter kábelét, meg behúzni az újat - persze a csati stimmelt, de azért volt eltérés az adatokban -, és nála is csak a power led világított, de a router semmi mást nem csinált, semmire sem reagált! az újhoz adott adapter beiktatásával megoldódott a probléma!) -
-
router áram alatt, lan(1) port egy munkaállomással hálózati kábelen összekötve, és böngészőben ekkor mennie kell az adminsiztrációs felületnek a 192.168.1.1 címen! wifi hálózaton nem garantált az első konfigurálás - alapbeállítások és ellenoldali beállítások függvényében!
a reset gombot megfelelően benyomtad, tehát érzetre kattant egyet? -
Fleed
aktív tag
Igen, próbáltam cd-vel, de nem találta a routert, meg a 192.168.1.1 el is és semmi. Ekkor próbáltam a resetet (10mp ig nyomtam) de nem történt semmi, a power led világít egyfolytában és ennyi. Holnap felhívom a technikai vonalat, aztán meg visszaviszem.
Am ha csak a tápot dugom be, már akkor is mennie kéne wifi-nek nem? Szóval net nélkül is rámehetnék a 192.168.1.1 -ra illetve mennie kéne több lednek is. ( legalábbis mostani linksys routeremnél így van)
-
be is állítottad a cd vagy az adminisztrációs felület használatával? mert a csak összedugás nem feltétlenül elég! a reset gombot benyomod, majd benyomva kell tartani legalább 5 másodpercig úgy, hogy közben áram alatt van a router, ekkor látni fogod a ledek felvillnasából és villogásából, hogy elvégződött az alapra állítás!
az eladók nagyobb hányada nem megy bele ilyen mélységekbe, hogy az eltérő verzió eltérő chipset - is lehet -, vagy azért mert nem tudja, vagy pedig azért, mert a vevőt nem tartja érdemesnek arra/elég hozzáértőnek ahhoz, hogy ebnnyire részletezze a dolgot... -
-
Fleed
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14360 üzenetére
De jó... kértem a boltban egy 841nd-t kihozta ezt a lekerekítettet, mondom én azt hittem ennek téglalap alakúnak kéne kinéznie. Erre az eladó azt mondta, hogy ez újabb, de ugyanaz.
Mellesleg most meg nem is akar működni... összedugtam mindent ahogy kell, bekapcsolom, és csak a power led világít. Próbáltam a reset gombot, de semmit nem reagál rá. Vmi ötlet? -
Van! A lekerekített állítólag jóval gyengébb HW. Gondolom, hogy az lenne a v5, vagy újabb...
-
Fleed
aktív tag
A "lekerekített" 841nd és a "tégla" 841nd között van különbség?
-
pojzon
tag
Sziasztok!
Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni router választás ügyében. Nemsokára egy jó kis otthoni hálózatot szeretnék összeépíteni ami a következő séma mentén tervezett megvalósulni:
lesz egy router ami ugye az internet kezelésért lesz felelős, amihez kapcsolódni fog egy gigabites switch (8 portos) plusz egy nas. A switchre lesznek csatlakoztatva a vezetékes kliensek, illetve lenne egy acces point is rajta, hogy notik, telefonok, stb is csatlakozni tudjanak a hálózathoz.
A kérdésem igazából magára a routerre korlátozódik, mert nézegettem a Cisco RVS4000-as routerét és a linksys E3000-ét. A specifikációkkal tisztában vagyok, viszont nem nagyon tudok dűlőre jutni a kettő között. A wifi ezen részről felesleges, mert olyan helyen lesz, ahol nem igazán lehet ezt a funkciót kihasználni, viszont olvasgatva évekkel korábban voltak teljesítmény problémák az RVS-el kapcsolatban. Ugye nas is lesz rákötve, ezért jó lenne, ha bírná a tempót, mert nem egy lassú darab kerül felhasználásra (100Mb fölötti tempó) és hát szeretek torrentezni is, tehát az ilyen irányú teljesítmény sem utolsó szempont.
Ha esetleg van valakinek tapasztalata, észrevétele, hogy melyiket miért választaná, nagyon megköszönném ha megosztaná velem.
Üdv!
-
sedo
tag
válasz
Claude Leon #14355 üzenetére
Hát meg nem tudom mondani, hogy pontosan milyen fal, de kipróbáltam és működik a wifi a szobák között jelentősebb lassulás nélkül, szóval ezzel nem lesz gond
Csak olyan router kéne, ami bírja stabilan a fentebb említett sebességet is. A ház külső fala amúgy tégla, bent meg kb olyan, mint a paneloké, de nem sokat értek én ehhez.
-
sedo
tag
Üdv!
Egy lakásban kéne egyelőre 30Mbites, de később akár 60-80-as netet wifin 2-3 gépre osztani. Tudnátok ajánlani erre alkalmas routereket? Az áthidalandó távolságok nem túl nagyok, 3-4 méter, és fal is csak egy, relatíve vékony választaná el őket egymástól. Jó ha nyomtató szerver képes, de nem követelmény.
Köszönöm előre is!
-
kraftxld
félisten
Valaki tud ajánlani jófajta, kisebb cég számára elérhető routert ami GYÁRI firmware-vel tud IPsec, openvpn vagy ssl vpn-t, site-to-site módban?
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #14351 üzenetére
Azt már próbáltam. Akadt, csak ez a 2 eszköz volt a switchben.
-
-
Badb0y
addikt
válasz
Brogyi #14344 üzenetére
Mivel tudnátok ezt megmagyarázni. 3 hónapja szívok ezzel a problémával, tegnap kipróbáltam, hogy külön kötöm a médiaplayert a nas-tól (így néz ki most: router-be van a médiaplayer, routerbe van csatlakoztatva a switch, és a switchben van a nas). És most úgy néz ki működik.
-
Beri
addikt
válasz
Balázs0916 #14348 üzenetére
Az E2000 teljesen ugyanaz, mint a 320N, még a szoftverét is fel tudod rakni a régebbi modellre, ha úgy tartja kedved. Nincs semmi új, amiről tapasztalatot lehetne szerezni.
-
válasz
Intruder2k5 #14347 üzenetére
Köszönöm.
Amúgy vannak már tapasztalatok a Linksys E2000, E3000-el kapcsolatban? -
válasz
Balázs0916 #14346 üzenetére
Szia!
-
Sziasztok!
UPC-s 120M-es nethez keresek gigabites routert. Elsődleges szempont a sebesség és az üzembiztonság (ne kelljen 2 naponta újraindítani).
A Linksys WRt320N-t néztem ki, de az már nem nagyon beszerezhető. Van ennek valami utódja?Köszönöm
-
Brogyi
őstag
válasz
Badb0y #14343 üzenetére
Vedd fel wireshark-kal a forgalmat directbe, és nézd meg miért akadozik a routerrel.
Mint már korábban írtam a jó QoS nem gyakori, és elég nehéz találni, beállítani.Ezért nem halmoznak el jó ötletekkel.Erős linux ismerettel könnyebb lenne a dolgod, de tudod a userek 99% windows-t használ. Alig látok más klienst mint utorrentet.Igaz ez ez más kérdés ,de windowson fut az is.Végső esetben Vargalex kolléga segítségét kérheted ,ha már felajánlotta.Az openwrt egy lego linux fanoknak.Azzal talán majd működni fog.Sok-sok tűrelem kell hozzá. -
Badb0y
addikt
válasz
Claude Leon #14341 üzenetére
Legújabb dd-wrt van fent, a nas-ra-ról a másolás amikor gépen próbáltam 50MB/s volt.
Ma kipróbálom egy gigabites switchel, meglátom lesz-e változás.
-
válasz
Claude Leon #14341 üzenetére
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Badb0y #14334 üzenetére
Az a 211j mennyivel bír többet annál, ami a lejátszáshoz kell?
Biztos valami broadcast ügy lesz a dolgban, már csak azt kéne kideríteni, hogy miért. 1043-ad gyári firmmel hajtod?
Az igazi egy forgalomanalízis volna, de Gbites hubot nemigen találsz hozzá, a broadcastokat azért egy szabad porton is figyelheted, ha megfelelő ritmsuban jönek, az rendesen odatesz az egyenletes forgalomnak.
-
vargalex
félisten
válasz
Iginotus #14337 üzenetére
Ahogy Intruder2k5 is írja, a route-olás nem öli annyira a CPU-t, tehát egy olcsóbb router is elég lehet. Akár a többször ajánlott TP-Link TL-WR1043ND is. Persze, ha a drágább kategóriából választasz, rosszabbul nem jársz.
-
válasz
Iginotus #14337 üzenetére
Nyilván ahhoz is proci kell, csak nem feltétlen ennyire erős... Ezek a "nagy és erős" processzorok inkább az USB háttértár megosztása miatt vannak, az 1000x jobban terheli a routert, mint a szimpla route-olt adatforgalom. Na meg persze a routeren futó torrent is, de ezt nem is említem, mert ez már nem gyári "feature" mondjuk egy D-LINK DIR-825-ön. Ettől függetlenül ha belefér a költségvetésbe anélkül, hogy emiatt koplalnátok a jövő héten, és ez tetszik, akkor vedd meg, rosszul bizonyára nem fogsz vele járni.
-
válasz
roti86 #14336 üzenetére
Szia!
Szerintem a Linksys WRT54GL az a router, aminek a WiFi-jét még a mai napig nem sikerült felülmúlni, egy gyártónak sem, még saját magának a Linksys-nek sem! A baj csupán annyi vele, hogy egyrészt kicsit régi, és csak a g-s WiFi szabványt ismeri, ebből kifolyólag maximum 20 Mbit/sec, amit WiFi-n továbbítani tud, másrészt pedig korához és teljesítményéhez képest kicsit drága. Ezektől függetlenül, ez beszórja WiFi-vel a fél utcát. ITT is, szinte mindenki kitünőre értékeli, tehát ez egy biztos választás lehet... A kérdés csupán az, hogy mekkora netet szeretnél megosztani?! Mellesleg fel lehet tenni a rá a Tomato firmware-t, amivel remekül konfigolható a sávszélesség elosztása, nehogy a szomszéd Pistike el-torrentezze a felső lakó kapacitását is. Egy ilyen megosztásnál szerintem ezeket a képességeket is szem előtt kell tartani.
Persze nyilván ha mondanak egy újabbat, jobbat, ami tuti, hogy megfelel, akkor azt kell venni!
-
roti86
őstag
Sziasztok. Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Egy 4 lakásos társasház 3 lakásában kellene megosztani a netet. Valami ilyesmiben. A wlan router a jobb szélső lakásban lenne elhelyezve és még 2 lakásba lenne áttolva.
Erre a célra melyik routert ajánljátok (konkrét típust írjatok)? Tehát a minél nagyobb hatótáv lenne a fő cél... Olvastam az 1. hsz-t.
Előre is köszi.
-
Badb0y
addikt
válasz
Brogyi #14333 üzenetére
Figyi, 3 hónapja szívok ezzel a szarral.
Amikor routern keresztül megy a lejátszóhoz a film akad, nem csak abluray de még 1-1 mkv is. TEgnap kipróbáltam, hogy direktbe belekötöm a médialejátszóba a nas-t, minden tökéletesen ment. Amint visszadugtam routert a körbe szépen akadt minden.
Ezért ha valaki tud jó beállítást minden véleményt várok, mert nekem már nincs új ötletem.
Se a venice se a gépem nem gyenge, de a PC nincs a körbe mint említettem, ez a lényeg.
Van egy synology 211j nas, ez megy bele a routerbe 1043nd-be, és a venice is a routerbe megy.
-
Brogyi
őstag
válasz
Badb0y #14329 üzenetére
Ha semmi más nem megy akkor mindenképpen működnie kell.Vargalexnek igaza van.Sokkal nagyobb tempót bír.Ha iperf-fel hozza a várt sebességet akkor nálad a hálón valami nem bírja.Mi az ,hogy a test file-nál direktbe megröccen? Gyenge a géped (PC-d, vagy a médiaszervered)! Ott keresd a hibát ahol van, és ne a routert okold.
-
vargalex
félisten
válasz
Badb0y #14325 üzenetére
Biztos, hogy más a baj, mert az 1043ND tudja LAN-on azt, amit tudnia kell. LAN-on történő forgalom nem megy át a CPU-n!
-
Brogyi
őstag
válasz
Badb0y #14327 üzenetére
Ember, ez software probléma, és user error.A hardware tudja. QoS beállítás, és valószinű firmware csere szükséges.A switch chip tudja a tempót, de a priot ha rosszul mondják meg neki akkor annyi. Valószinű openwrt, vagy ddwrt megoldja a gondod ha nem boldogulsz a QoS beállítással. Csak csendben jegyzem meg az is valószinű, hogy ua. a switch chip az említett routerekben, de rajta ha költeni akarsz vegyél másikat. Külön switch nem segít, csak ha manage-gelhető.Innentől meg már bazi drága ,és fölösleges.
Még valami. Bármilyen drága cisco csili-vili routert veszel az se segít ha nem állítod be.
Filmnézés közben ne torrentezz, vagy csinálj egy tiszteséges QoS szabályt rá. Itt jön a neheze.Kevés gyári routeren müködik jól a QoS.Ezért valószinű az alternatív firmware jobb lesz. A többiek majd ellátnak pontosabb infóval. -
-
Badb0y
addikt
Kb 1 hónapja vettem egy Tp-link 1043nd routert mert egy olyan megoldást szerettem volna, hogy gigabites hálón egy synology nas, venice mediaplayer és a nasról játsza le a filmet a médiaplayer.
Az istenért sem jöttem rá, miért nem képes bluray filmet, de még erősebb mkv-t sem akadásmentesen lejátszani, vettem cat6a kábelt, átkábeleztem mert lehet valami 220-as kábel zavart valahol valamit de semmi. Tegnap összekötöttema lejátszót direktbe nas-sal és voálá akadásmentesen megy minden kivéve killa sample az egyszer beakad.
Úgy néz ki drágább cuccokhoz nem elég egy olcsó router. Ezért kérdezem hozzáértőket nekem egy minőségi olyan router kell ami iszonyat gyors hálón gigabites és nem fogja lassítani itt nekem a dolgokat és nem fog semmi akadozni.
Illetve switch megoldás is érdekelne erősen. Erre is kérnék javaslatot.
-
-
Brogyi
őstag
válasz
rebugra #14321 üzenetére
Ez pontosan egy 8 portos switch és egy router.Van olcsó vátozat.Ami nem azt jelenti, hogy sz@r.Mindent TP-Link-ből választasz.Pl. router 1043ND.Itt jegyezném meg, hogy az unmanaged switch-ek közt olyan nagy különbség nincs.Mivel extra igényeket nem írtál így a drágább switch-nek pl.HP V1405-8G-t választanám.Linksys-t nem! Drágább router
pedig WNDR3700,ESR9850,RT-N56U,RT-N16.Amelyik jobban illik a fönök asszony ruhájához.
Az sem baj ha 16 portos switch-et veszel.HP V1405-16G. Csak ez 50k.
D-Link felejtős.A belső háló az gyors lesz, de a net az ADSL miatt az csiga.Esetleg VDSL
ha a fatáv tud adni. -
rebugra
aktív tag
Sziasztok. A felállás a következő:
1DB ADSL Modem
8DB PC (minden PC-ből a Háló kábel 1 helyre fut be.)
1 DB Hálózati nyomtató
+1 Server PCMilyen router/switch ajánlotok ennek a "rendszernek" az összekötéséhez?
Legyen az internet is megosztva, és legyen zökkenőmentes a belső hálózat
persze nem 100 ezres nagyságokba gondoltam, kis cég, lehető legoptimálisabb összegért.Köszönöm.
-
válasz
Brogyi #14318 üzenetére
CPU: Ralink RT3662 500MHz
Flash: 8MB
RAM: 128MB DDR 32bit
Wireless: 802.11 a/b/g/n Dual-band up to 300Mbps
Ethernet: 1 x WAN / 4 x LAN Gigabit port
USB: 2 x 2.0Az a 8MB flash elég szerény, az RT-N16 32MB-ja után...
Az RT-N76U lesz ismét BroadCom-os...
BCM4748 - INTENSI-FI® XLR 2 × 2 IEEE 802.11N 2.4 GHZ + 5 GHZ SOC
-
Brogyi
őstag
Egy picit finomítanák,mert félreérthető.Az ESR9850-ben lévő chip-en linux firmware fut.
Az egy másik kérdés, hogy modifikált firmware nem készül hozzá.Itt DDWRT és OPENWRT-re gondolok. A Ralink új chip-eken már 2.6-os linux fut.Valószinű ilyen az Asus
RT-N56U-os új üdvöskéje.Szerintem így pontos. -
Beri
addikt
válasz
Iginotus #14316 üzenetére
ennek 600 mbit ha jol értem a belsö lanos sebessége
Nem, WAN to LAN tud annyit. LAN-on belül 900+ Mbit átfér rajta (ugyanaz a switch van benne egyébként, mint a 1043ND-ben).A DIR-825 és a wndr3700 ugyanarra a cpu-ra épül, a d-link viszont drágább és kakibb a gyári szoftver. Az esr9850 nem támogatott linux-alapú szoftverek által és a chipset miatt nagy valószínűséggel nem is lesz. A másik kettőre van dd-wrt.
-
Iginotus
addikt
Mindkét esetben? Tehát mint erős lan használatra és mind erős torrent mellett? Mert két router kell, két külön helyre lesz.
Most hangosan gondolkozok, ha erös a lan használat akkor ahogy írtátok
EnGenius ESR9850: Ralink RTL3052 @384MHz, 32MB RAM, 4MB flash, brutális tempó, ~600Mbit, 20ezer forint alatti áron
ennek 600 mbit ha jol értem a belsö lanos sebessége..
ha meg torrent akkor erös cpu kell (nem ö torrentezne hanem egy nas mögötte)
itt két lehetőség is van a cpu ugyanazt én itt a netgearre szavaznék.
D-Link DIR-825 ver.B1: ~210Mbit, AR7161 @680MHz (mint a wndr3700-ban), 64MB RAM, USB port, fájlmegosztás, nyomtatószerver.
Netgear WNDR3700: ~400Mbit, AR7161 @680MHz, 64MB memória, USB port, fájlmegosztásJól gondolkozok?
Ja igen tomato és ddwrt kompatibilisek ezek?
-
válasz
Claude Leon #14313 üzenetére
Köszi!
-
Iginotus
addikt
Sziasztok olvastam az első hozzászólást, a felső kategóriából szeretnék egyet-egyet.
Elsőnek olyan kéne ami nagyon stabil működik és a gyors adatátvitel wifin és lanon is.
Másodiknak olyan ami szereti a torrentet, de min állat, mert nagyon sok szál le és feltöltésének kezelése szükséges. Itt a lan lehet lassabb. a Felsoroltak közül ki melyiket választaná?
(Vagy van egyéb lehetőség is?) Pénz itt és msot nem számít.. Na jó nem cisco router akarok... -
Adott több gép (jelenleg 4, a laptop wifin) és egy NAS (meg csillió nyomtató). Most 100-as Linksys router meg switch van. Szeretném, ha a gépek a NAS-t gigabiten érjék el. Le kell cserélnem a routert hozzá, vagy elég, ha egy gigabites switcre rákötöm a 3 gépet meg a NAS-t, azok szépen ellesznek egymással gyorsban, a netet meg a nyomtatókat meg a wifis gépet az eddigi routeren/switchen 100-al elérik?
-
-
vgergo
aktív tag
válasz
hackman27697 #14275 üzenetére
Szia
Én a NETGEAR WNDR3700 szemezgetek, ha jól emlékszem, akkor 23-24k-ért már lehet kapni. Wifi mod a lap alján. Garanciavesztéssel jár, de 4 külső antennát lehet rákötni. Mondjuk 4db 10dbi antennával már elég erős jelerősséget el lehet érni.
üdv.:vgergo
-
Azt én nyilván nem tudom neked megígérni, hogy bármit megeszik HDD-ből, de eddig nem volt rá panasz... 12/1.5-ös netet elbírja simán. Torrentezésben elvileg 2 MB/sec körül van a felső határa, ami ugye 16 Mbit... Seed-ben szerintem kicsit több is, mert ott nem kell hash-elnie az adatokat, így nem olyan megterhelő a procinak. Van Transmission-os firmware... A telepítéshez ITT mindent megtalálsz.
Sorry, hogy csak most válaszolok, de othon megdöglött a modemem, így nincs netem csak melóhelyen. Remélem, hogy ma kicserélik!
-
worxland
addikt
Az jó lenne, mert a jelenlegi SMC-met a 100 Mb-s LAN-port korlátozza, így 10,5 MB/s-nél többet nem lehet belőle kisajtolni. Ha ennél nem sokkal tud többet az EnGenius, akkor kihagyom. A volt Linksys WRT320N-m (béke poraira) cirka 12 MB/s-et tudott LAN-to-WLAN-ban. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Bontatlan E olvasó..
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD,1000W PSU/ akciós áron eladó!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest