- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizimento
senior tag
Milyen routert ajánlanátok a következő feladatra?
1) 4G mobil stick jelét ossza tovább, teljes sebességen (most egy Asus RT-N18U látja el ezt a feladatot Tomato fw-vel, de sajnos max 20Mb/s sebességre képes, míg a gépbe közvetlen rakva a sticket 70-80Mb/s, pedig ugyan ott próbáltam helyileg, tehát nem a térerő voltozás a gond, és a teszt erejéig kábelen is próbáltam wifi helyett, de nem azzal sem nőtt a sebesség, és más fw-k sem segítettek...)
2) Az egyik gép ami wifin kapcsolódik a routerhez, hálózati tárolónak van használva. Szintén wifin kapcsolódik rá egy android tv stick. Így szoktunk filmet nézni, de sajnos nagyon gyakran akadozik (pedig sima SD felbontás)
3) Emeletes téglaház, jó térerő kellene minden szobába, minden emeleten.
(Nyilván az ideális az lenne, ha azt a PC-re kötött külső 2.5 HDD-t amit hálózati tárolónak használok rá lehetne kötni a routerre, de a) nagyon leszűkíti a lehetőségeket ha két usb kell a routeren b) nagyon erős router kellene hozzá, mert amikor ilyenekkel próbálkoztam, sokkal gyakoribbak voltak az olyan hibák, amiket csak a router restart oldott meg... Szóval asszem egyenlóre marad így, a későbbiekben meg majd beruházok egy NAS-ba, amit UTP kábelen vagy wifin tudok a routerhez kapcsolni. Vagy esetleg egyéb ötlet? )
-
vizimento
senior tag
válasz
Gubek-Einste #58379 üzenetére
És melyik ajánlott?
-
vizimento
senior tag
válasz
Gubek-Einste #58372 üzenetére
Melyik cfw-re gondolsz?
Merlin jó? Azt már használtam, átlátható, szimpatikus. -
vizimento
senior tag
4G mobilnet megosztására melyik a leginkább ajánlott router most?
Tudom, ott az összefogalaló... Néztem is, de tanácstalan vagyok: AC56U-val és N65U-val is befürödtem (egyis stickemet egyáltalán nem kezelték, másikat igen, csak 10-ed sebességgel a közvetlen gépre kötött stickhez képest. Most egy WR842ND-vel megy, gargoyle rommal, de még ezzel sem az igazi (még ezzel is fele a sebesség, illetve a wifi gyakran megszakad/ujrakapcsolódik/stb. Talán már öregszik? Nem tudom. Mindenesetre ezek miatt szeretnék már egy jól bevált tipust, akár olyat aminek saját sim foglalata van, akár olyat ami önmagában felismeri a huawei stickemet, akár olyat ami más rommal, - pl gargoyle - felismeri a sticket és továbbosztja a mobilnetem.
Ami még fontos: jó wifi lefedettség, mert nem akarok repeaterekkel játszadozni, és a földszinten elhelyezett routerre telefonnal az emeleten és a pincéből is szeretnék felcsatlakozni. (Tégla ház)
-
vizimento
senior tag
Eddig egy RT AC56U routerem volt.
Sajnos tönkrement, így egy ajánlást kérnék a helyettesítésére (mivel ez már nem kapható).
Ami fontos: 2db USB csatlakozó (egyiken mobilnet stickje, másikon HDD)
Nyilván jobb lenne ha az egyik USB3 lenne (a HDD-s), de azt nem is láttam egyáltalán az AC56U-n kívül
Mindezt persze elérhető áron (az ASUS 22ezer ft volt...)Nyilván egy egy USB-s router + NAS lenne az ideális, de együtt az előbb említett 22ezer duplája lett volna anno, és lenne most is...
-
vizimento
senior tag
válasz
Gubek-Einste #53616 üzenetére
És milyen egyéb lehetőségeim lennének még, a jelenlegi router megtartásával?
Egy alacsony energiaigényű gép, ami 0/24-be menne, abba lenne USB-n a 4G modem, és abból UTP kábelen menne az Asus routerbe, ami tovább osztaná?
Esetleg egy Raspberry Pi jellegű minigép is megtenné?
Vagy egy Win10 rendszerű "TV okosító"?
Esetleg van valami olcsó router amit be lehetne ilyen feladatra fogni?Alacsony bekerülési és fenntartási költségekkel - egyszerű és megbízható működést remélve melyik lenne a legoptimálisabb megoldás?
-
vizimento
senior tag
Router választásban kérnék tanácsot.
Azért kérek, mert az ajánlottak közül van egy (Asus RT-AC56U), mégis kiderült, hogy ismert, és nem megoldható hibája van (4G modem lassú letöltés).
Szóval most egy ismert hibáktól menteset keresnék a következő feladatokra:- 2,4 és 5Ghz is legyen
- 2db USB, egyikben egy 4G modem, másikban egy 2,5" 1T HDD USB3.0 tokban (tehát a gyorsabb működés + nagyobb táp érdekében jobb lenne ha a routeren is 3-as lenne)
- az USB-n keresztül a 4G modem teljes netsebességét szét tudja osztani
- Wifi jelerősség legyen elég egy 70m2-es téglaház mindkét emeletének lefedéséhez (ASUS elég volt)Az AC56U meg megy valamelyik apróhirdetési oldalra
-
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5 #43123 üzenetére
Ezekszerint a WR842ND-ben volt (van) modem?
-
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5 #43121 üzenetére
Köszi!
Valahol azt olvastam, hogy nincs benne ADSL modem. Ez azt jelenti, hogy a PPPoE-n működő netem sem fog menni rajta, csak egy plusz modemmel? -
vizimento
senior tag
Sziasztok!
2 routeres kérdésem is lenne...
Első: Van egy WR842ND típusú routerem. A problémám vele, hogy kb heti rendszerességgel csinál olyat, hogy "lefagy". A wifi hálózatát látom, de internet kapcsolat nincs, és az admin felület se töltődik be. Ilyenkor "áram ki - be" és újra működik. Firmware a legfrissebb van rajta, gyári. Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet a baja?
Második: Felmerült az igény egy hálózati adattárolóra. Amiket tudnia kéne: nagy mennyiségű adat tárolása, a "TV-okosító androidos mini PC" is erről játszaná le a filmet (eddig a számítógép saját merevlemezéről volt megosztva egy könyvtár ehhez), illetve ha még bírja pluszban, akkor egy torrent kliens futtatása.
Erre ugye egy megbízható router + NAS páros lenne az ideális megoldás...
De mivel a routerem korántsem nevezném megbízhatónak a fenti hiba miatt, így arra gondoltam, hogy ha úgyis le kell cserélnem, akkor nem járnék-e jobban anyagilag a középszintű router + NAS helyett egy magasabb szintű, komolyabb tudású routerrel aminek jól használható a beépített NAS-a!?
Mi erről a véleményetek? Milyen tipust tudnátok esetleg ajánlani?Ja és 10Mb T-home ADSL netem van, sajna nem tudnak ide gyorsabbat bekötni, így az nem fogja túlterhelni...
-
vizimento
senior tag
Üdv!
Milyen routert tudnátok ajánlani, ha a legfontosabb szempont az erős wireless?
(Cél: Zárt térben téglafalakon át 50Mkörüli sebesség mellett az elérhető legnagyobb távolság, stabilan.)
A keret max 15e Ft.Köszi!
-
vizimento
senior tag
Félreértettél... Az asztalin még nincs vevő, így nem is foghatja a jelet.
A kérdés arra irányult hogy ha a laptop beépitett "gyenge?" vevője alig lát jelet (0-10%) akkor egy erős, érzékeny vevő elég-e az asztalihoz, vagy annyit nem tud a jelen javitani, hogy elérjem a 15Mb netsebességet!?
És ha nem elég az érzékeny vevő, akkor mi a javaslat? Router csere? Vagy csak antenna csere a router? Vagy egyéb megoldás?
Ha meg elég egy komoly vevő, akkor melyik lenne az, melyiket ajánljátok?
Köszi! -
vizimento
senior tag
Sziasztok!
Wlanon keresztül szeretnék netezni (15Megás a net).
A jelenlegi routerem egy asus wl500g deluxe. A távolság kb 40-50m, de több fal is van (tégla). Egy laptop meg egy asztali gép menne róla.
Most a laptopom beépitett vevője egyszer látja-egyszer nem, mert ennyire gyenge a jel.
Ezt is az ablaknál, a lakáson belül szinte egyáltalán.
Mivel tudok olyan erősségű jelet varázsolni, hogy a net legyen a szük keresztmetszet, ne a wifi?
Pl ha egy komolyabb vevőt veszek az asztali géphez + lecserélem a router antennáját az elég?
Vagy jobb lenne routert is cserélni? Vagy ezek sem oldanák meg a problémát?
(Sajnos utp kábel is és a rálátás is kivitelezhetetlen)
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged