Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodamastah
őstag
Valóban még nem ittam meg a reggeli kv-m amikor ezt leírtam 120hz-en csak 3D-ben kellene hogy akadjon. Őszintén megvallom 2D-ben soha nem néztem 120hz-en filmeket.
De előny nem igazán lesz abból, hogy 120hz-en hajtod 2D-ben a 24hz filmmel. Ha 24hz-hzen hajtod, akkor sem 24-el rakja ki, hanem 72 vagy 96hz. 120-on meg már jobban előjöhetnek a képi hibák, mint színátmenet sávosodás és szivárvány.
[ Szerkesztve ]
-
-
Chal
addikt
Nem tudja valaki hol lehet Bp-n beszerezni occso' csájniz DLP link szemüveget? Csak tesztre kéne, aztán ha működésre tudom bírni egyáltalán, akkor vennék valami jobbat. Kínai újév van sajnos, DX -es (és társai) rendelés esetén lehet, hogy hónapokat kéne várnom Természetesen épkézláb felárat is hajlandó vagyok fizetni azért, hogy ne kelljen várni, szóval nem 10-20 dollárért gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
belfiapu
csendes tag
válasz yodamastah #7503 üzenetére
Lehetett annyit finomhangolni, igaz a fényerő kárára egy kicsit, hogy a crosstalk minimalizálódjon. Oké lehet hogy van. DLP elhiszem, hogy jobb, ha nem vagy rb látó
innen OFF topic -----
Egyébként meg kinek mi, ha tehetném vennék egy sony 4K, építenék egy 11-13 fotelos szobácskát, sötét kárpitozott falakkal, kis világító csíkokkal a lépcsőnél... Meghívnálak titeket, és keresnénk a crosstalkokat, meg a szivárványokat, és fikáznánk, hogy 6M-ért csak ilyen....
-
fali77
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. A projektort a plafonra szeretném tartóval fogatni. A vetitetkép teteje 20cm-re lenne a plafonról. Vehetek olyan tartót amiben min 43cm-re lesz a projektor és fogja tudni azt hogy 20cmre legyen a kép teteje a plafontól. [link] eddi a régi gépem az aszatlon volt és sose proáltam, hogy mi lesz akkor ha a hátulját emelem, vagyis lefele akarok vetiteni.Előre is köszi a segítséget
-
KissP11
csendes tag
http://prohardver.hu/tema/milyen_projektor-t_vegyek/hsz_7477-7477.html
erre senki semmit?
-
Chal
addikt
Ugyanazok lesznek a távolságok, csak fejre állítva (HA nincs lens shift a vetítődben!).
Ugye a vetítő alapból felfelé sugároz, ha most megnézed a vetített kép alját, akkor elvileg egyvonalban van a lencsével. Na ez fog megfordulni mikor a plafonra szereled.Szóval ha 43cm-re lóg be a tartó, akkor arra még számolj rá valamennyit, mert ugye ott vannak azok a "karmok" és szerelvények is amik tartják (nem szokták beleszámolni, amennyire észrevettem), szóval legyen mondjuk 47-50 cm a plafon és a lencse között. Ez lesz nagyjából a vetített kép teteje is.
Ezzel a tartóval fentebb (20cm-re) úgy tud csak kerülni, ha döntöd a projectort, és akkor jön a keystone korrekció, ami sokak szerint az ördögtől való, és csak tróger mozigépészek csinálnak ilyet. Sokan meg azt mondják, hogy együtt lehet vele élni, mert sose veszik észre
Próbáld ki szerintem, az nem kerül semmibe, méricskélj, aztán vásárolj tartót.
-
Chal
addikt
válasz KissP11 #7507 üzenetére
Ugyanabban a cipőben járunk, úgy látom a te géped is "3d ready", tehát az 1.4-es hdmi-t nem tudja, de a 120hz-t igen. Szóval konzolról vagy BD playerről nem fogsz tudni 3D tartalmat/játékot nézni.
PC-ről menni fog elvileg, de nekem is nagyon zavaros ez az egész 3D ügy, Én arra jutottam hogy egymásnak ellentmondó netes írások böngészése helyett veszek egy DLP link szemüveget (valami kínait), még nem tudom hol. Aztán kipróbálom a gyakorlatban. Ha már van a kezemben valami amivel lehet kísérletezni akkor biztosan többre jutok. Ezek egyébként olyan 15-30 dollár között mozognak. dx.com, ebay, ilyenek.Az én vetítőmre (Acer H5360) sokan írják hogy nem kell hozzá az Nvidias usb-s motyó, elég pl. egy másik .inf file-t megetetni a windows-al (az Acer H5360BD-jét), aztán gól, sima DLP link szemüveggel is menni fog (persze továbbra is csak PC-ről).
-
fali77
csendes tag
[link] ehhez a géphez akarok tartót venni és 20 cm-re akaroma plafontol a kép tetzejét. Ugy látom tudja korigálni a ( Pénteken fogom megérkezni a projektor) döntést. Azért nézem a 430mm ( [link] )alap helyzetű tartót mert szerintem jobban tud szellőzni a gép ha lejjebb van a plafontól ( 25celsiusfok van a mi magasságunkban és a meleg felfele száll....) Néztem egy másikat is ami 170mm re van [link] ez lenne az ideállis méretű elvileg... De ha másikkkal is tudnám 20 cmre vetiteni a képet a plafontól az is jó lenne ....
-
fali77
csendes tag
-
Chal
addikt
Mivel csak 720p-s a géped, ezért bőven elég hozzá a cat1 HDMI kábel (a legolcsóbb). Ez nem tudja az 1080p-t, illetve az 1.4-et sem, de nincs is rá szükséged, így felesleges érte fizetni.
Én amúgy egy category1-es 15 méteres kábellel nyomom, ami 4500Ft volt Ha nem látsz glitcheket, kockásodást, és van kép akkor jó a kábeled. Itt ugye nem lehet olyan, hogy fakóbb a kép, vagy nem olyanok a színek, mivel digitális az egész, vagy megérkeznek a bitek, vagy nem, nincs köztes állapot. Tehát ha működik, akkor totál felesleges 10-20-30 ezret fizetni egy HDMI kábelért, nem fog tőle semmi változni, ne halgass az analóg audion nevelkedett high-end kábelfetisisztákra
[ Szerkesztve ]
-
PetiBlasteR
csendes tag
válasz yodamastah #7502 üzenetére
Régebbi játékoknál sokat számít hogy össze legyen hangolva az FPS és a frissítés, ezért ha 100 fps megvan a játékban akkor sokkal jobban fog siklani az egész ha 100 hz-en frissít a monitorod/kivetítőd. Kb olyan mint a 24/48 fps mozifilmek közötti különbség.
Before I would hurt a child, I would slit my wrists.
-
yodamastah
őstag
válasz PetiBlasteR #7516 üzenetére
Ezt tudom, 90es évek végén quake-t toltam elég sokat De ez hogy jon ide? A szabványos jel 23.976 fps bluray esetén, a megjelenítő meg megoldja hogy ő most hogy rakja ki akadásmentesen. Direktbe is meg lehet hajtani 120hz-en, de konkrétan az említett modell ekkor gyengébb képet ad, mintha pl 24hz-en hajtod meg (23.976)
-
PetiBlasteR
csendes tag
válasz yodamastah #7518 üzenetére
Csak annyit akartam kiemelni ezzel hogy nem filmezni akartam 120hz-en hanem mondjuk játszani, mivel az eredeti kérdés nem tartalmazta azt hogy filmet néznék ilyen beállítással
Viszton azt nem értem hogy miért ad gyengébb képet 120hz-en. Ezt ki tudnád fejteni úgy, hogy meg is értsem hogy mi történik a kivetítőben?
-
yodamastah
őstag
válasz PetiBlasteR #7519 üzenetére
Kevesebb időszelet jut árnyalatokat képezni. Egy bizonyos tempónál tovább nem tud felpörögni a színkerék. Ha jól emlékszem jobban is szivárványozott 120hz-en az Acer. Egyéb szempontból is gyengébb volt a kép (fényerő, kontraszt), de már így fejből pontosan nem tudom részletesen felidézni, 3 évvel ezelőtt teszteltem ezt a gépet..
Játszani jóhogy jobb 120hz-en. Toltam én is az acert 120hz-en szimulátorral [link], és nagyon jó volt. Ha bír a gép fix 120fps-t tolni, akkor mindenképp érdemes 120hz-en hajtani a projektort.
[ Szerkesztve ]
-
PetiBlasteR
csendes tag
válasz yodamastah #7520 üzenetére
Jól nyomod az autóversenyzést
"így fejből pontosan nem tudom részletesen felidézni, 3 évvel ezelőtt teszteltem ezt a gépet.."
És esetleg valahol nincs leírva, hogy ne keljen fejből felidézned?
Valami kontraszt növelő beállítást tudsz-e javasolni rá ?[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz PetiBlasteR #7521 üzenetére
[link] 120hz-en jelentősen csökkent a fényerő és a kontraszt. A szivárvány nőtt kicsit, de amúgy normális marad a kép. Játszani ok volt.
-
FefeeX
veterán
Cég számára szeretnénk projektort venni, olyan 150ezres kerettel, viszont excel táblák miatt jobb lenne a 720p felbontás, mint a 800x600... Olvastam DLP meg LCD-ről, meg sok hasonlóról, de igazából nehéz eldönteni, mire kell figyelni, és sajnos ebben a topicban nincs 1. hsz amiben le lennének írva az alap dolgok... A fényerő - gondolom - fontos lenne, ezen kívül minél jobbat kellene kihozni az adott pénzmagból
-
yodamastah
őstag
Ez a topic inkább házimozi oldalról közelíti meg a dolgot, lévén a házimozi részlegbe tartozik.
A te igényeidet a prezentációs feladatokra készített modellek fogják kielégíteni. 150k bruttóért már talán kapsz 1280x800 felbontású alap prezentációs modellt. De 150+áfáért már inkább. Keress meg 1-2 vetítéstehcnikával foglalkozó céget, ott segíteni fognak eldönteni melyiket vedd.
-
fali77
csendes tag
Szerintetek ha ezt a tartót [link] meg növelem 4cm-vel acél távtartót esztergávlva hozzá( vagy bútor lapbol vágni hozzá távtartót) és természetesen hosszabb csavart használva panel plafonnál. akkor működhet a dolog? Ugy számoltam akkor semmit nem kellene döntenem a gépen....
-
Chal
addikt
Ezt neked kell tudni, egy számot kell összehasonlítani egy másikkal
Ha nem bízol magadban, akkor meg kérj meg valakit, álljatok fel egy létrára és próbáld ki. Alapvetően nem szabad ilyet csinálni egy bekapcsolt vetítővel (mármint emelgetni/mozgatni), de odafigyelve és óvatosan csinálva egyszer ki fogja bírni. Én is így mértem le, hogy mennyire érdemes belógatni.
[ Szerkesztve ]
-
nyturista
csendes tag
Sziasztok! Azért vagyok itt, mert "megfertőződtem"!
Egy igazi mozit szeretnék magamnak, és ez a betegség elhatalmasodni látszik, mert az 50-60" engem már nem elégít ki. Méretben legalábbis!
Abban a szerencsés /szerencsétlen/ helyzetben vagyok, hogy mindent a nulláról kezdek, egy üres szobát alakítok át magamnak. A szoba is kicsi, és a pénzem is kevés ezért csak a belépő kategória ami elérhető nekem. A bútorozást már megálmodtam, a kivitelezése annak még több mint egy hónap, így a projektor vásárlás sem lesz elkapkodva. Jelenleg kettő típuson gondolkodom. Az itt olvasottak alapján, és az anyagi lehetőségeim miatt az ACER H5360 és az LG-PA70G közül lesz valamelyik a befutó.
Jelenleg a vásznakat is nézegetem és az MW-Screen Premium 200x110 -es ami méretében és árában is megfelel. Az ára alapján ez is belépő kategória lehet. /44e/ Remélem ez jó lesz a fenti projektorok valamelyikéhez. Ebben azért jó lenne, ha megerősítene valaki.
A vetítővászon bolt.hu-n nézelődtem, ha esetleg tud valaki olcsóbb webáruházat, azt is megköszönném, mivel vidéki vagyok és a legközelebbi nagyváros 60+ km ezért megnézni úgysem tudom. Ezért is csak Webáruház jöhet szóba.Jelenleg a szoba festése készült el. Remélem segít valamelyest a kontraszton, bár a mennyezet a fehérhez képest festés közben nagyon sötétnek látszott, de lehet, hogy ez lesz a gyenge pont. Élőben azért sokkal sőtétebb Íme:
A sötétebb falon lesz a vászon. Szívem szerint az LG-t választanám. Kettő méter széles képet néznék kb. 3 méterről. A tapasztaltabbak segíthetnének a döntésben, ha kérhetem.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz nyturista #7528 üzenetére
Az Acer biztosan jobb eredményt ad mint a ledes LG. Annak az egyetlen (és óriási) előnye, hogy elvileg elmegy tízszer annyit mint a normál izzós Acer. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy még senkinek nincs tapasztalata ezzel, bár vélhetően valós a dolog, a led nyilván többet bír mint egy izzó.
Szóval én úgy csinálnám, hogy kiszámolnám hány órát nézem egy hónapban mondjuk (lehet jó nagyokat ráhagyni), aztán megnézném az izzóárakat. A gyárit is, és a barkácsmegoldást is. A végén ki fog jönni egy összeg, hogy mennyibe kerül 1 havi mozizás, és ezzel már könnyebb lesz mérlegelni.
Mérlegeléskor azt is figyelembe kell venni, hogy dedikát szobád lesz, amiben megengedheted az akár matt fekete festést is, és vélhetően folyton tök sötétben tudsz mozizni. Ebből adódóan talán semmilyen hátrányt nem fogsz szenvedni az LG-vel sem. Ha mégsem így van, és változhatnak a megvilágítási paraméterek, és nem vág földhöz a fent említett havi összeg, akkor vedd az Acert.
-
nyturista
csendes tag
Nappal a redőnyöket lehúzom, és lesz még plusz sötétítő függöny is, bár anélkül is korom sötét van így.
A szórt fény miatt festettem relatív sötétre a szobát, de a feketét azért túlzásnak tartom. /nem mozis szemmel/
Mivel kicsi a házikó és a két szoba közül ez a nagyobb ezért egy átlagnál sötétebb nappalinak mondanám.
Jó lenne élőben látni mit tud az LG, de ez nehezen kivitelezhető, addig is maradnak a nem túl jó minőségű Youtube videók. Szerencsére nem hajt a Tatár. -
Chal
addikt
válasz nyturista #7533 üzenetére
Sajnos én sem láttam, de ugyanebben a cipőben jártam két hete. Én az Acer mellett döntöttem, de csupán azért, mert a jelenlevő LG tulajdonosok is azt mondták. hogy csak az üzemóraszám miatt vették a kis ledes LG-t, mert egész nap megy a vetítő náluk. Nálam ez meg nem áll fenn, úgyhogy "járt utat a járatlanért" nem akartam feladni, így lett az Acer.
Egyébként ha teljesen lesötétített szobában a szomszéd helyiségben felkapcsolom a villanyt, és nyitva van oda vezető ajtó, már akkor is jelentőset romlik az H5360 élvezhetősége, de még éppen megfelelő. Ugyanez igaz szürkületre is, félig leeresztett redőnyöknél. Én ez alapján azt mondom hogy jó döntésnek bizonyult az izzós vetítő, sokkal rugalmasabban tudom használni. Igaz, nekem az óraszám sem gond, heti 10 órát fogok belerakni átlagosan.
-
-
Chal
addikt
válasz szaszlaci #7535 üzenetére
Ezt nem tudom honnét vetted, de nálunk 2db gagyi NEM LED-es (tehát normál fénycső háttérvilágítással rendelkező) Philips lcd tv kb. 40 ezer óra után kezdte feladni a harcot (kikapcsolva soha nem voltak). Kb 1 hónap eltéréssel pusztultak meg, mintegy 5 éves folyamatos üzem után
Egy újabb ledes típus szerintem többre is képes.
Persze az említett TV-kkel nyilván szerencsénk is volt. Egyébként egy datacenterben mentek 7/24-ben, és nyilván be vannak égve elég szépen Monitoring adatok vannak rajtuk megjelenítve az operátoroknak.
Amúgy ez csak jéghegy csúcsa, másik adatközpontban is 10-20 ezres óraszámokkal működnek normál TV-k, de most a legdurvább végletet szerettem volna írni, amivel tapasztalatom volt (ráadásul ezek még működnek).
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Ja és igen, azt persze ne felejtsük el, amit már írt itt valaki, és az viszont tény: ha a ledek ki is bírják a 20-30 ezer órát, az egyéb alkatrészek biztosan nem fogják
De én azt gondolom amúgy, hogy ha színtisztán a ledes lámpát nézzük csak, akkor nem kamu a 20-30 ezres gyártó által megjelölt óraszám.
-
szaszlaci
addikt
Azt is írtam, hogy ritka kivételektől eltekintve.
De a LED az egyetlen alkatrész. Egy projektorban meg van több száz. Köztük ElKo-k, mindez jó nagy melegben.
(Egy átlag LED, üzemi áramon, rendesen lehűtve 50 ezer óra, ekkor csökken a fényerő a felére.)[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Chal
addikt
válasz szaszlaci #7540 üzenetére
Ugyanazt mondjuk.
Amúgy az LG szerintem nem a gépre írja a 30e órát, hanem a lámpára, és az viszont hihető.
Csak arra próbáltam rávilágítani hogy sem az "úgyse fog az menni 10 ezer órát se", sem pedig a "30 ezer órát fog menni, mert rá van írva" kijelentés nem helyes. Külön kell kezelni a készüléket amikor a 30 ezer órával dobálózunk, és külön a lámpát.
Amúgy 13 éve dolgozok az említett környezetben (hosting), régebben lcd monitorokkal oldottuk meg a dolgot, 4-5 éve gagyi legolcsóbb TV-kkel. Jobban végiggondolva a múltat annyira nem tűnik nekem szerencsének a dolog, mert a régi vacak monitorok és az újabb (mégvacakabb) tv-k is rendre üzemelnek 3-5 évig (7/24-ben), pár kivétel van ami előbb feladta, de minimális. A "rendben üzemelnek" hangsúlyozottan úgy értendő, hogy azt a pár fontos feliratot, ábrát és grafikont le lehet róluk olvasni, amúgy természetesen be van égve mindegyik.
A fényerő pedig nincs visszavéve egyáltalán egyiken sem, mert viszonylag fényes irodában tudni kell távolról leolvasni őket.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Akinek Ledes projectora van vagy keszul venni,javaslom hasznalja mint egy LCD tv-t.
Nem kell foglalkozni vele mennyit ment vagy sem,elobb utobb ledoglik,ha nem a lampa akkor az adapter,vagy a sok szaz alkatresz kozul barmi.
Annyival vagy elorebb,nem kell figyelgetni a lampauzemorat.
Mire varhatoan ledoglik mar a 720as projectorok sehol nem lesznek......
-
fali77
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segitséget!! Ma megött az epson eh-tw480as projektorm, fel israktam a plafonra.... és hogy is mondjam nagyon super gép! A kép kiváló! A szinek is tökéletesek! Nekem teljesen megfelel! Jó hogy rábeszéltetek egy jobb gépre.....
-
gyuromoj
veterán
válasz PetiBlasteR #7491 üzenetére
Esetleg tudnák felrakni vagy privátba dobni pár képet filmről/filmekről? (720p/1080p)
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
szaszlaci
addikt
Nem mindegy, a LED bírja-e még, ha a projektor tönkremegy? Persze, lehet javítgatni, de most nem az a kérdés. 10 ezer óra nagyon sok, szvsz annál több nem várható ettől a vetítőtől. (A venti csörgéséről most nem beszélek, hiába következik be hamar, mert attól még ad képet.)
Azt se felejtsd el, hogy az átlagfelhasználó nem így használja a monitort, hanem ki is kapcsolja. Tehát öregszik is, és úgy is 5 évnél nagyon nem szokták tovább bírni.
Az LCD monitor nem ég be, csak egy kicsit beáll a kristály, de ez helyrejön.
Az LCD projektor már "beéghet", mivel nagy a fényerő, zárt állapotban (tehát mikor sötét a képpont) több fény alakul ott hővé, ami pedig károsítja (főként) a polárszűrőt, ami így nem lesz olyan hatékony, azon a részen romlik a kontraszt.
Beégni a foszforos dolgok tudnak (plazma, CRT, CRT-vetítő. Meg majd valószínűleg az igazi OLED megjelenítő, nagyon sok üzem után.)[ Szerkesztve ]
-
Turbo73
tag
válasz szaszlaci #7546 üzenetére
A LCD monitor/tévé simán be tud égni visszafordíthatatlanul. Rengeteget tudnék neked mutatni. Tény, hogy ehhez nagyon intenzív használat kell. (24/24)
Az LCD projektorok egyáltalán nem égnek be. Ennek több oka van:
- Sokkal kevesebb futott óraszám, mint pl. monitor/tévé
- Aktív hűtés
- Az LCD panelek hőtűrése (D5, D6, D7, D9) A régebbieknél előfordulhatott sárgulás a nagy hőtől (de az NEM beégés, főleg homogén feketénél nem), de ezeknél már nincs ilyen
A plazma sajnos hajlamos beégni, vigyázni kell vele
A CRT is beég, de ahhoz is masszív használat kell, statikus tartalommal (pl. logo)
Az OLED. A haverom OLED kijelzős telefonja beégett és elszíneződött 6 hónap alatt. A méregdrága nagy OLED tévékről még nincs ilyen információ.[ Szerkesztve ]
-
Turbo73
tag
válasz yodamastah #7503 üzenetére
Mi az összefüggés a panelek sebessége és a crosstalk mentesség között? A gyorsabb miért jobb ebből a szempontból (elméletben)? Ha a gyorsabb a jobb, akkor miért a 1/4 sebességű DLP a crosstalk mentes?
-
yodamastah
őstag
válasz Turbo73 #7548 üzenetére
A 240hz-en hajtott lcd panel valójában nem tud 240hz-et. Utánhúz, azaz nem tudja ekkora tempóval frissíteni a pixeleket. Persze az utánhúzás itt nem olyan mértékű, mint egy régi LCD monitoron, de ahhoz már nem elég gyors hogy teljesen eliminálja a crosstalkot.
A DLP-nek nulla utánhúzása van a működési elvéből kifolyólag. Crosstalk szempontból a legolcsóbb DLP is szinte tökéletes. Az összes többi technológia (LCOS, LCD) gyengébb crosstalk szempontból, mint a DLP.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Turbo73 #7547 üzenetére
Tudomásom szerint.. Az LCD (pontosabban TFT -) panel úgy működik, hogy elcsavarodik vagy elfordul egy kristály, ha feszültséget kap. (Attól függ, hogy TN+film, MVA, PVA vagy IPS.)
Ezt nem lehet egyenárammal vezérelni, mert elektrolitként működik, és olyankor ugye létrejönne az elektrolízis, tehát tönkremenne. Így impulzus üzemű kell legyen a vezérlés, vagy hasonló, de semmiképp sem egyenfeszültség.
Ha ottmarad a kép, az az elektronika elmászása miatt lesz, ami egy idő után valóban tönkreteheti a panelt. Gondolom itt is van valami nyitófeszültség-féleség.
Szóval ha "beégést" látunk egy ilyen monitoron, az egyszerűen tönkrement, de nem olyan módon, ahogy egy plazma "megy tönkre", ha beég a kép, hisz az valójában nem is ment tönkre.
Persze lehet, valamit rosszul tudok, szívesen fogadom a javítást.A DMD-hez meg annyit, hogy az a chip mikroszekundumok alatt képes teljesen váltani, az LCD-nek meg kemény milliszekundumok kellenek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest