Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz andrew-msi #7119 üzenetére
Nekem a kínai cuccokról (egyebek mellett) az alacsony ár ugrik be...
-
Devid_81
félisten
En azert kivancsi lennek arra a 3000ansi-ra, de legfokeppen az a 800x600 az ami kiveri a biztositekot!
De ez meg nagy duma am:
"Ideális választás nagycsaládoknak, mert egyetlen mozdulattal megváltoztatható a bemeneti forrás."
Nos igen, a tobbi tipusnak vagy enekelni kell, hogy valtson, vagy tancolni, de csak egy gombnyomasra bemenetet nem igen akarnak valtani!...
-
szaszlaci
addikt
Felejtsd el! Feltehetőleg 300 Lumen se jön ki belőle, azt hiszem, valami ócska LCD-s és 800x600.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Devid_81
félisten
válasz andrew-msi #7126 üzenetére
Nincs ezzel semmi, erdeklodj, olvass, informalodj, forumozz, utana lehet vasarolni!
Hidd el ez a legjobb amit lehet tenni, igy nem veszel zsakbamacskat, persze ettol meg beeshet par egyedi gond, nyug, mert ugye a technika ordoge nem alszik...
-
Devid_81
félisten
válasz andrew-msi #7131 üzenetére
Azt gondoltam a xenon izzok maradnak a fenyszoroba, otlet nem rossz, megneznek egy szinhomersekletet!
"Jelenleg egy 35wattos izzó van benne és ezzel is félig be sötétitett szobában élveszhető képet nyujt 2-2,5 méteres képátlóval."
Ebben szinte teljesen biztos vagyok, hogy igy van
...
-
szaszlaci
addikt
válasz andrew-msi #7175 üzenetére
És a falra vetítés, mint lehetőség, ki van zárva?
iiglo: szürke vászon/felület?
-
törölt tag
válasz andrew-msi #7195 üzenetére
nincs gyári szűrő a gépen, ezért raktam kívülre én.
milyen rolós vászonra gondolsz? fentről lehúzható? volt, 4-5 év alatt annyira meghullámosodik, h végül tényleg csak prezire lesz jó.
most motoros van, de nem feszített, ez állítólag tovább húzza.
a legjobb lenne a feszített, de amit árban láttam, azért évente lehet majdnem rolós vásznat venni. -
törölt tag
válasz andrew-msi #7200 üzenetére
ha ott van, ahol beszívja a gépbe a levegőt.
volt projectám, most valami noname kínai szürke van, amit még le is áraztak, mert bontott volt.[ Szerkesztve ]
-
belfiapu
csendes tag
válasz andrew-msi #7449 üzenetére
Egy a lényeg csak érzéssel...
-
belfiapu
csendes tag
válasz andrew-msi #7605 üzenetére
Ha elégedett vagy, akkor én a helyedben nem áldoznék.
-
szaszlaci
addikt
válasz andrew-msi #7607 üzenetére
Most vásárlási kényszered van, vagy valóban szeretnél egy jobbat?
Belépő darabok között mindenképp DLP-t érdemes, ha nem tartozol azon kevesek közé, akik látják a szivárványt (pár hét használat után is).dzsesztik: Acer-t vedd, ennyi pénzért újként nem nagyon fogsz jobbat kapni mozira. Sötétíteni kell, felejtsd el a nappali vetítést, főleg fehér vászonnal.
Félhomályban még prezentációhoz is jó lesz.
Az üzemidőre nincs mit mondani, annyi, amennyi, számold ki, meddig elég. Inkább hamarabb, mint később kell lámpát cserélni.
Miért szimpatikusabb az LCD, mert a másik technológiát nem ismered?Meg van a BenQ W700, de nem egy eset volt, hogy por került a képalkotó chip védőüvegére. Az meg nem épp előny, így ezért nem ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz andrew-msi #7799 üzenetére
Igen, jó ötlet, más is csinálta. Persze nem festéssel, hanem például külön anyaggal.
De ha az én véleményemre vagy kíváncsi, nem tartom jó ötletnek a vászonnál sötétebb keretet, mert úgy feltűnően világosabb lesz a film jeleneteiben levő fekete.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
lemmy9
őstag
-
StLui
veterán
válasz andrew-msi #9906 üzenetére
290 széles, 16:9-nél akkor 163 magas, az átló pedig akkor 332 cm, majd 130"
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
CyDoN
senior tag
válasz andrew-msi #9930 üzenetére
ha jól tudom akkor az objektív tengelye 16%-kal a vászon alatt, illetve fölött döfi a vetítési síkot.
(_._)
-
StLui
veterán
válasz andrew-msi #9933 üzenetére
vagy felülről kell 16%-ot belógatni, vagy alulról kell megemelni
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Bobby81
tag
válasz andrew-msi #9978 üzenetére
Elég durva ára van...
-
Bobby81
tag
válasz andrew-msi #9980 üzenetére
Még nincs projektorom, csak érdeklődök. Fúrni, vésni kellene a kábelnek, azt meg nem nagyon szeretném, bár ilyen árak láttán meggondolja az ember...
-
StLui
veterán
válasz andrew-msi #9986 üzenetére
ott a probléma ahol ajtók vannak közben, esetleg már van szegély csak olyan amiben nem fér el kábel, stb., ráadásul a mennyezetre még akkor sem értél fel, ahova el kell vinni a tápot is, viszont ha tápot is oda kell vinni, akkor már mindegy, mert ugyanott mehet a hdmi is
-
Bobby81
tag
válasz andrew-msi #9988 üzenetére
Még nem találtam meg a vászon és a projektor helyét, de korlátozottak a lehetőségek!
-
ripla
addikt
válasz andrew-msi #9991 üzenetére
a szivárvány effekt mondjuk pont egy olyan dolog, hogy az első pár hétben még engem is zavart, de miután hozzászoktam már nem látom, egyáltalán.
illetve szerintem jobban jársz egy dlp-vel, mivel a kontraszt aránya jóval magasabb mint az lcd-nek. illetve lcd-nél sokkal jobban látszik a pixelek közötti rácsozat. de te tudod.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz andrew-msi #9994 üzenetére
szerintem igen, az agy megtanulja kezelni egy idő után. ez persze mindenkinél más, van akinél pár óra, nálam pl. pár hét volt mire ráállt az agyam. most már úgy hozzászoktam hogyha akarnám se tűnne fel.
-
yodamastah
őstag
válasz andrew-msi #10002 üzenetére
Erről a vonalról nekem csak a 6000-el van. Ez kb u.a. mint az 5900, kicsit tud többet. Lapos kép (nincs DeepBlack), közepesen homály optika, homogenitás problémák, beállíthatatlan színvilág. Kb ez a tapasztalat vele. Kezdő projektor vásárlót el lehet kábítani vele, de nekem nem tetszett.
Az viszont tény, hogy ha valaki szivárvány mentes projektort keres, akkor 400-500e alatt én sem tudok jobbat mondani mint az olcsó Epsonok. Ez így van már jó ideje, a Tw3200 idejében is ez volt. Pedig hogy utáltam azt a modellt....
Amúgy gratulálok az Epson marketingeseknek a folyamatos összevissza számozáshoz. Az 5000es sorozat pár évvel ezelőtt a felső kategória volt az Epsonnál(DeepBlack benne) . Pl egy pár éves TW5000 vagy TW5500at inkább ajánlanék megvenni mint egy új 5900at. De még simán az is lehet, hogy az öreg TW2000 is elveri, ez volt az első DeepBlackes modell.
Továbbra is azt mondom, hogy Epsonból olyat kell venni ami DeepBlack-es. Ezekben a modellekben általában rak annyi plusz az Epson, hogyaz LCD tehcológia hiányosságai jelentősen csökkennek. Pontosabbra is beállíthatók, jobb optika kerül rájuk, és a DeepBlack miatt jó a kontraszt is. Pl a mostani 8100/9100/9200 teljesen jó gépek.
-
elodman
aktív tag
válasz andrew-msi #9994 üzenetére
thanx Neoteric az infoért, sajna további eltántorító dologba akadtam
gr8 yodamastah, fincsi infok!eme szivárványdömpingben úszó iszonyatot (BenQ W1070-en) látja-e ama 2lábonjáró is - Gyaloggaloppos v. nem - aki már mexokta?
[link]
(6.20-8.30 perc)
Netán a feltöltőnek szavai hitelesek, s kamerája számlájára írható e sitkó stroboszkóp effekt?thanx.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz andrew-msi #10036 üzenetére
Sajnos ebben nincs Deep Black. A régebbi modellek közül a TW2000, TW4400. TW4500, TW5000, TW5500 amikben benne van. (esélyes hogy nem teljes a lista, fejből írtam )
Ja és a 8100 tényleg TW3500. USA modelleknek más neve van.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz andrew-msi #10053 üzenetére
Például:HD Home Theater Tune Up
-
Zull
senior tag
válasz andrew-msi #10070 üzenetére
Szóval azért vegyen LCD-t mert nem bírod a szivárványt?
-
CyDoN
senior tag
-
Zull
senior tag
-
Bobby81
tag
válasz andrew-msi #10083 üzenetére
És neked mi lett a vége? Mit vettél?
-
t_vilmos
tag
válasz andrew-msi #10117 üzenetére
Hello ! Én egyenlőre hagyom a sima fehér falon, pedig kaptam a w700 mellé egy ilyen vásznat.
http://www.edigital.hu/Projektor/EliteScreen_Manual_M84UWH_84_vetitovaszon-p46712.html
Tükör sima, fehér a falam. Volna különbség ezzel a vászonnal ?
-
bbmt
senior tag
válasz andrew-msi #10244 üzenetére
Szia,
Miről mire váltottál? Én most érzem úgy, hogy kinőttem az Optoma HD66-om,de nem tudom megérné-e váltani mondjuk egy Benq W1070-re..
Tényleg Urak!
Mennyit érhet egy Optoma HD66 + Optoma 3D-Xl kombó? A projiban 450 óra van.A kanál a gyengék villája
-
brummmogo
tag
válasz andrew-msi #10263 üzenetére
Hát sajnos ennyi pénzem nincs rá. Viszont ha lenne akkor én is a W1070-en gondolkodnék el inkább.
-
brummmogo
tag
válasz andrew-msi #10267 üzenetére
Rendben, azért köszi.
Azért is gondoltam, hogy 720p-mert 120-130k körül már kapni viszonylag jókat és nem tudom, hogy mennyire éri meg használt vetítőbe fektetni a pénzt. -
StLui
veterán
válasz andrew-msi #10269 üzenetére
Mit vettél végül és mennyiért?
-
bbmt
senior tag
válasz andrew-msi #10294 üzenetére
+1 Batyo-nak!!
Végtelenül korrekt és normális srác! Ő szervizeli a gépem
A kanál a gyengék villája
-
tank1
tag
válasz andrew-msi #10305 üzenetére
Minden háztartásban akad egy Benq. A spájzban pedig egy Epson.
Régebbi Benq itt osztja rendesen az "áldást" a vászonra:http://www.youtube.com/watch?v=CPF9O2UMsFs
Persze a használt projektor vásárlásának is megvannak a veszélyei.
Plusz Epson számozásai követhetetlennek tűnnek nekem. -
bbmt
senior tag
-
Bobolit
aktív tag
válasz andrew-msi #10347 üzenetére
Van olyan lejátszó, ami képes arra, amire eddig csak az xbmc, hogy rar-ból lejátszik médiát?
-
Spuri2000
senior tag
Hát nem tudom... Igaz még jó lejátszóm nem volt, de én többre becsülök egy jó pc-t. Manapság pedig már igen kis méretben össze lehet rakni egy viszonylag jó konfigurációt, ami kis helyen elfér.
-
Spuri2000
senior tag
válasz andrew-msi #10354 üzenetére
Még szerencse!
-
nuke7
veterán
-
StLui
veterán
Azért itt elég kategórikusan, tényként közölve, kijelentettél valamit, mintha ezt mindenképp el kéne fogadni, pedig nem. Utána pedig pont te írod, hogy el kell fogadni más véleményét.
Mindenesetre kíváncsi lennék melyik az a lejátszó ami jobb mint a PC?
Mert elhiszem, hogy van, csak még nem láttam ilyet, de 100 fölött nem is nézegettem, mert a PC-m olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
válasz andrew-msi #10372 üzenetére
De mit kellett vele szórakoznod? Nem értem. Nekem össze van dugva egy hdmi kábellel, elindítok egy videót és megy ahogy kell!
-
milszab
senior tag
válasz andrew-msi #10374 üzenetére
Értem!
Más!
Ugye most fehérek a falaim. Nem tudom ez miatt van-e, de nem valami jó a kontrasztom. Ugye itt mindenki ajánlgatja ezt a H499-es festéket(amit meg is vettem)! Viszont ha megnézem a gyári vásznak mind fehérek. Na most előbb fessem le a szobát(ami tervben van de majd csak tavasszal) és nézzem meg úgy a képet(vagy az sem fog ezen segíteni), vagy nyomjam le most a vászon helyét ezzel a festékkel? A fekete biztos szebb lesz, de nem fogja nagyon vissza a fényerőt? És a fehér színnel mi lesz? -
Bobolit
aktív tag
válasz andrew-msi #10381 üzenetére
Így ránézésre nagyon úgy tűnik, hogy xbmc motor hajtja, jól gondolom?
-
StLui
veterán
válasz andrew-msi #10381 üzenetére
A med topikja mégis a kínlódásról szól főleg ha hálózatról szeretnéd, nem pedig usbről adod a filmeket. popcornom meg egyszer volt soha többet nem lesz, és ezt megerősítette a 400-asról olvasottak is, ne a felhasználót tekintsék bétatteszternek.
-
Bobolit
aktív tag
válasz andrew-msi #10403 üzenetére
Trapéz nélkül is rossz és az az érdekes, hogy mintha csak az egyik oldala lenne rossz. Ha jól gondolom merőlegesen a vászonra vetítve, a talajjal párhuzamosan, egy szabályos téglalapot kéne kapjak. Hát sajnos nagyon nem. Hogy nem vettem ezt észre eddig...
-
Bobolit
aktív tag
válasz andrew-msi #10406 üzenetére
Délután csinálok egy képet zéró trapézzal.
-
Bobolit
aktív tag
válasz andrew-msi #10408 üzenetére
Jobb oldalon van azért némi eltérés, de ez lehet hogy normális egy belépő szintű 720p-s gépnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest