Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6501) szaszlaci válasza felon (#6500) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ha ennyit használod, és annyi a keret, akkor nincs más választásod. Viszont a fényesebbikkel jobban jársz, sokat számít az a várhatóan plusz 200 Lumen ennél a fényerőnél!
A képével kétlem, hogy elégedetlen lennél, hisz egy LCD-nél biztosan sokkal jobb lesz. De a sötét szoba, az kelleni fog.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6502) felon válasza Plutor (#6498) üzenetére


felon
tag

Ez mindenképp megnyugtató hogy az a 300-as fényerővel is jól szuperál :)

Tegnap elmélyültem a külföldi avsforumba, elolvastam vagy 30 oldalt (már amennyire sikerült elolvasni) és mindenki pozitív véleménnyel van a PA70G ről, sokan 3d-ben is használják olcsóbb DLP link-es szemüveggel, és szerintük arra sem olyan rossz, csak kicsit életlenebb a kép és persze sötétebb.Mondjuk én nem hiszem hogy valaha is vennék hozzá szemüveget, de aztán kitudja.

(#6503) bukica2 válasza felon (#6502) üzenetére


bukica2
csendes tag

Szia!
Nekem egy LG HX300G LEDes projektorom van közel 2 éve. Kimondottan azért vettem, hogy a TV-t kiváltsam a (méret miatt). Nálam DIGI kábel van, és van a digitális adáshoz egy boxuk. Ezen kb. 10 adás fullHD-ben jön, a többi pedig SD-ben.
Véleményem szerint a digitális adások nagyon szépek a projin. A színvilága nekem nagyon bejön. Ezt nem csak Én mondom, hanem sok haverom is aki már látta. Illetve, ha a média lejátszóról FHD filmeket játszok le azoknak a képe is szép. Persze a sötét jeleneteknél vannak problémák a fényerő miatt. Az is tény, hogy tejesen világos helységben nem látszik a képe a fényerő miatt. Viszont már egy félhomályos szobában is nézhető a képe. A TV-t meg a mozit általában este nézzük, ekkor meg sötét van. A projim 3,5 m-re van egy fehér farost lemez vászontól., 1,9 m széles képet vetítek vele. Ja , és ECO módban használom. A fényereje így is tökéletes már félhomályos szobában is (nekem). A PA70G-nek több mint kétszeres a fényereje az enyémhez képest, tehát szerintem jó választás.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek megfelelően sötétíthető helyisége van hozzá, és napi több órát használja. Egyébként az AV fórumán ez a típus már ki lett tárgyalva (régebben), és vannak képek is feltéve egy fórumtárstól.

Üdv,
bukica

[ Szerkesztve ]

(#6504) Vittorio77 válasza yodamastah (#6496) üzenetére


Vittorio77
csendes tag

Szia!

Manapság nem fogod tesztelni a Panasonic új projektorát, a PT-AT6000-est? Vagy az Epson újabb termékei közül valamelyiket? Ezek talán elég ígéretesek lehetnek, noha nem olcsóak:

-Pana PT-AT6000 kb. 850 ezer Ft
-Epson EH-TW9100 kb. 800 ezer Ft
-Epson EH-TW8100 kb. 700 ezer Ft
-Epson EH-TW6100 kb. 400 ezer Ft

Ha jól emlékszem, akkor a TW9000-es neked is tetszett. Vajon most előrébb lépett az Epson?
Meg ahogy nézem, a 9100-as a 8100-hoz képest csak annyiban tér el, hogy az előbbinél van ISF tanúsítvány illetve 2 3D-s szemüveget adnak hozzá, míg a másikhoz egyet sem. Gondolom ez a két szemüveg ára darabonként simán 25 ezer lehet, így talán jobban megéri a 9100-as, nem?

(#6505) yodamastah válasza Vittorio77 (#6504) üzenetére


yodamastah
őstag

Hello. Jo lenne sokmindent tesztelni, de a tesztekkel kapcsolatban a helyzet a kovetkezo. Egyreszt meglehetosen nehez teszt keszuleket beszerezni. Forgalmazokkal jo a kapcsolat, de egy csomo modellel az a helyzet hogy nem nagyon vagy csak kese hozzak be, esetenkent meg a hivatalos forgalmazo sem tud belole adni.

Masik hogy rengeteg az olyan modell, amit a marketingesek szornak szet egy termek csaladon belul. Egymashoz nagyon kozel allo modellek, arban es tudasban szetszorva kicsit. Emiatt egy csomo projektor tudasban nagyon kozel all egymashoz, es szinte ugyanazokat a modelleket kellene vegig tesztelni minimalis kulonbsegekkel. Igaz ez az evrol evre apro fejlesztesek lasd pl: AT5000>6000.

Termeszetesen az ido tenyezo is sokat hatraltat. Sajnos fuggetlen tesztelokent es a helyszini kalibralasokbol nem lehet megelni, ezert dolgoznom kell. Igy minden teszt es kalibralas a szabadidomben tortenik. Ebbol mar nem nehez kitalalni miert nem jelenik meg havonta 4-5 teszt :)

Ezek miatt altalaban az van, hogy kiszemelunk 1-1 projektort ami erdekesebb, be is tudjuk szerezni, es arrol keszul teszt. Most vagy 7-8 uj JVC jelent meg, 2 honap alatt se tudnam mindet letesztelni :D Ebbol osszesen kb 1 az ami igazan erdekes, es valoszinu csak az lesz letesztelve. De igaz ez az olyan rancfelvartt modellekre is mint a TW9100.

Az At6000 erdekelne, mert kivancsi vagyok hogy az AT5000 szinbeli pontatlansagat kijavitottak e.

Jelenleg ami tervezve van teszt. 2 Sim2 modell (kicsit a felso kategoriabol is akartam teszteket). JVC X55, Acer H6500 (Ez mar kesz), valmelyik ledes LG. AT6000, TW9100 ninsc kepben, a 8100 erdekes lenne az valoszinuleg egy marketing olsztalyon butitott TW9000 :)

Ebbol a felsorolasbol en a TW9100-at vennem, vagy a TW8100-at. TW6100 felejtos. Kalibraltam a TW6000-est par honapja es gyenge volt. A TW6100-bol se nezek ki jobbat. Pana AT6000 is lehet hogy jo, ha javitottak a szinbeli problemakon...

[ Szerkesztve ]

(#6506) cannibal


cannibal
senior tag

Lehet tudni, hogy az Acer H5360 sorsa mi lesz? Mindenhol elég jól leesett az ára 140k alá. Én csak örülök neki, mert a Benq W700-as befürdésem után ilyet szeretnék venni. Általában akkor szokott így lemenni valami ára, ha kivonják lassan.

(#6507) Tatejka84 válasza cannibal (#6506) üzenetére


Tatejka84
tag

Mi volt a baj a w700-sal?

(#6508) cannibal válasza Tatejka84 (#6507) üzenetére


cannibal
senior tag

Ez. Kép. Egyébként nekem szimpatikus volt a projektor, csak ez egy olyan hiba amin én nem tudtam túllépni. Érdekes, mert szereztem egy másikat helyette és annál is ugyanaz volt a jelenség... Szóval Benq :(

(#6509) StLui válasza cannibal (#6508) üzenetére


StLui
veterán

De a szervíz nem azt mondta egyértelműen garanciális hiba? Akkor mi volt a gond?

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6510) cannibal válasza StLui (#6509) üzenetére


cannibal
senior tag

Megpróbálok röviden válaszolni :))
Megvettem, hazavittem, kibontottam, bekapcsoltam, konstatáltam a hibát, visszavittem.
Mondták, hogy oké elküldik szervízvbe és megcsináltatják. (Tapasztalat, ha vmi nem kézzel fogható hiba azt nagyon nehezen akarják beismerni szervízben, nem akartam pingpongozni, a hibával nem tudok együttélni.)
Mondtam, hogy nem szeretném, ha javíttatnák, hanem adjanak helyette egy másikat. (Nem akartam vissza a pénzem, hanem ebből a típusból szerettem volna egy hibátlan darabot.) Azt mondták nincs rá lehetőség, náluk nincs ilyen tranzakció. Ok, mondtam, hogy akkor elállok a vásárlástól. Semmi gond, elküldték a szervízükbe, hogy megnézzék nem én tettem -e tönkre szándékosan. 3 napot mondtak határidőnek. A visszavitel után rendeltem egy másik ugyanolyan projektort ugyanott. Pénteken lejárt a 3 nap és szóltak, hogy a szervíz nem talált szándékos károkozást. (Fóliás volt a gép amikor visszavittem, bontatlan tartozékokkal. :DDD ) Ahogy sejtettem a hibát sem észlelték! Pedig fényképet is adtam nekik, hogy mit kell nézni és azt is küldték a géppel együtt a szervízbe. (Ismétlem ez nem a Benq szervíze volt, hanem a cég saját szervíze.) Sebaj. Most kedden mentem az új gépért. Szépen átpapírozták, ahogy kell. Megvettem, hazavittem, kibontottam, bekapcsoltam, ennél is konstatáltam a hibát. Fejvakarás. Szerdán meló után visszavittem. Mondtam, hogy ez van. Ez a készülék is uganazt produkálja. Visszavették a készüléket, visszadták a pénzem. Én pedig megköszöntem a korrekt és ügyfélközpontú hozzáállást. :R

Két levelet tervezek írni: egyet a Benq-nak a véleményemmel. A másikat pedig a cég felé, hogy írásban is jelezzem milyen kíválóan dolgoznak a munkatársak az üzletben és milyen korrekt a kiszolgálás és ügyfélkezelés.

Nem lett rövid, de ez a történetem. Nem fogok egy nagy értékű (kis értékűnél sem) műszakicikknél egy ilyen hibát elnézni és szerintem fontos, hogy az ember legyen tudatos vásárló és a selejt kerüljön vissza gyártóhoz és a pénzemmel egy olyan termék gyártóját támogassam amelyik le tud tenni egy hibátlan eszközt az asztalra.

Nem vonok le messzemenő következtetéseket a Benq-ról, de biztos, hogy ezt a típust senkinek nem fogom ajánlani.

(#6511) StLui válasza cannibal (#6510) üzenetére


StLui
veterán

Értem, azt hittem végül nem tudták, vagy nem akarták megcsinálni

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6512) #95590400


#95590400
törölt tag

vegyetek mindenes projektort. :DDD
[link]

[ Szerkesztve ]

(#6513) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Hali!

Karácsony fele terveztem venni plazma TV-t, de úgy néz ki hogy hogy nem lesz meg rá a pénz, ezért gondoltam egy projektor vásárlást.
Ár: max. 100k, használtan
Távolság: 2,5-3m
Méret: 1,5m képátló a falon
Felhasználás: főleg film és ritkábban játék (pc,konzol)
Ahogy olvastam az Optoma ajánlott. Mit kell nézni egy használt projektornál hogy ne legyen lutri?

Üdv Gyuri :R

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#6514) jamdom


jamdom
csendes tag

Sziasztok!

Optoma HD70 projektorhoz érdemes venni Optoma 3D XL átalakítót?
Lehet ezen a projektoron 3D-s megjelenítés?

(#6515) gyuromoj válasza gyuromoj (#6513) üzenetére


gyuromoj
veterán

Szerk.:
Nem tudom hogy a 3D ilyen feltételek mellett mennyire életképes :F

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#6516) yodamastah válasza jamdom (#6514) üzenetére


yodamastah
őstag

Nem.

(#6517) pappkarcsi


pappkarcsi
senior tag

Sziasztok!

Csak és kizárólag otthoni filmnézésre kellene projektor. Ha lehet akkor USB legyen rajta. 3-3.5 méterről lenne vetítve vele. Vásznam sincs és nem is nagyon értek hozzá. mit javasoltok? 42"-os tv-n gondolkoztam de lehet, hogy ha 200 környékén költenék rá lehet jó lenne egy projektor is..
Kérlek, segítsetek! :R
Köszi, üdv!

mod: jó lenne a fullhd meg 3D is! :DD

[ Szerkesztve ]

Regisztrált: 2007 - 99 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

(#6518) Tatejka84 válasza pappkarcsi (#6517) üzenetére


Tatejka84
tag

Minek neked rá usb? Ha filmet akarsz usb-ről lejátszani akkor inkább egy média lejátszót javaslok.

Mire vetítenél? Mert 3 méterről már kell egy 84" fehér felület.

(#6519) kissdani


kissdani
senior tag

Sziasztok!
Egy InFocus In78 projektorról mi a vélemyényetek? Megszabad oyet venni 100k alatt tudnék hozzájutni 700 órával? Szerintetek megér ennyit?
Köszönöm

85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_

(#6520) yodamastah válasza kissdani (#6519) üzenetére


yodamastah
őstag

Ha jo a lampa akkor 100k koruli realis ar.

(#6521) kissdani válasza yodamastah (#6520) üzenetére


kissdani
senior tag

Honnan lehet megtudni hogy jó a lámpa? Ugy hirdeti 700óra van benne az elfogadható? Átlehet azt irni mármint a lámpa élettartamot?
Mire figyeljek vásárláskor mit nézzek meg feltétlen?

85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_

(#6522) Tatejka84 válasza kissdani (#6521) üzenetére


Tatejka84
tag

Lehet nullázni a lámpát. Ha használtan veszel akkor mindenképp érdemes kipróbálni. Figyelni kell a fényerőre és a kontrasztra.

(#6523) szaszlaci válasza Tatejka84 (#6522) üzenetére


szaszlaci
addikt

Mert ő majd meg tudja állapítani, ha sose volt még projektora.. :)
Inkább az eladó megbízhatóságáról kellene informálódni.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6524) Tatejka84 válasza szaszlaci (#6523) üzenetére


Tatejka84
tag

Elmegy valahová ahol meg lehet tekinteni.. Egy szakboltba mindenképp érdemes elmenni előtte.

(#6525) kissdani válasza Tatejka84 (#6524) üzenetére


kissdani
senior tag

Igazatok van nem tudnám megállapitani a fényerőt!
Konkrétan erről a projektorról és az eladóról lenne szó!
Mit gondoltok érdemes megvenni?

85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_

(#6526) Tatejka84 válasza kissdani (#6525) üzenetére


Tatejka84
tag

Így innen nem lehet megmondani. Mondom menj el egy szakboltba ott mutatnak neked projektorokat. megnézed őket. Utána lemész békésbe azt is megnézed és látni fogod. Vagy vigyél magaddal egy szakit :)

Itt a fórumon írták, hogy mire érdemes figyelni használt projektor vásárlásnál. Olvass vissza.

(#6527) pappkarcsi válasza Tatejka84 (#6518) üzenetére


pappkarcsi
senior tag

USB azért lenne jó, mert fpként azon vannak a filmejeim, de persze ha ez nem megoldható akkor nem gond, nyomom vga-ról vagy hdmi-ről.
3-3,5m lenne a távolság ahova fel tudom tenni a projektort.

üdv! :R

mod: LG PA70G LED Projektor
ez jó lehet?

[ Szerkesztve ]

Regisztrált: 2007 - 99 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

(#6528) StLui válasza pappkarcsi (#6527) üzenetére


StLui
veterán

Ez az LG nem fullHd, és csak 3D ready.

többiektől:
Ez utóbbit jól értelmeztem a leírásokból azt jelenti általában, hogy a 3D-hez kell jeladót is venni a szemüvegek mellé?

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6529) Tatejka84 válasza pappkarcsi (#6527) üzenetére


Tatejka84
tag

Kevés az a 700 Lumen ha 3D-t is akarsz.

(#6530) kissdani válasza Tatejka84 (#6526) üzenetére


kissdani
senior tag

Köszönöm utánna fogok járni!
Még egy utolsó kérdés van egy üres fal felületem, a fal kék de ugy tervezem festek rá egy fehér részt kerettel megcsinálva pont akorrát amennyi a kép lesz! Ez szerintetek kivitelezhető jól lesz ez igy? Akármilyen festékkel jó ha lefestem a falat, vagy van valami külön ehez ajánlott festék?

85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_

(#6531) szaszlaci válasza StLui (#6528) üzenetére


szaszlaci
addikt

A DLP Linkhez nem, ott a képkockák közé maga a vetítő teszi be a jelet.

kissdani: jó lesz, fehér matt diszperziós festék, ecsettel. Az ecsetvonás nem baj, nem látszik, mert szemből jön a fény. Az utolsó réteget viszont nem szabad csiszolni, mert fényes lesz, az már baj.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6532) Tatejka84 válasza kissdani (#6530) üzenetére


Tatejka84
tag

Jó lesz. Nem kell különleges festék csak ha 3D-t akarsz de az se minden technológiánál feltétel. Én sima fehér diszperzittel festettem. Most vászon van és nincs a kettő között különbség.

Jól mondja a kolléga matt legyen.

[ Szerkesztve ]

(#6533) yodamastah válasza kissdani (#6521) üzenetére


yodamastah
őstag

Onnan lehet megtudni hogy van eleg fenyero, es normalis a kep. 700 oranal olyan 60% lehet a fenyero az uj allapothoz kepest. De meg ez is eleg kell legyen ahhoz hogy normalis kepet vetits. Ha ez nem megy, akkor doglodik mar a lampa. Valoszinuleg amugy jo meg. Ha kamuzas van es sokkal tobb van benne akkor nem lesz mar hasznalhato fenyerod. Amugy nagyon nem kell izgulni, van ember aki normalis minosegben ujit fel lampakat toredek aron :)

(#6534) kissdani válasza yodamastah (#6533) üzenetére


kissdani
senior tag

Lehet ez mellett döntök rászánom azt a plusz 30k-t de legalább uj garival! Ugyan olyan a felbontása, ennek is van olyan jó képe ugye?
Kicsit vissza olvastam dicsérik! :)

85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_

(#6535) pappkarcsi válasza StLui (#6528) üzenetére


pappkarcsi
senior tag

(#6529) Tatejka84

Csak szeretnék, nem feltétlen kell.

Mit javasoltok?

Regisztrált: 2007 - 99 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

(#6536) Tatejka84 válasza pappkarcsi (#6535) üzenetére


Tatejka84
tag

Használtan újjonan? Vetitőfelület? Vászon vagy fal? Mennyiből akarsz kijönni? 3D-hez ragaszkodsz e?

(#6537) Tatejka84 válasza kissdani (#6534) üzenetére


Tatejka84
tag

Én inkább EZT javaslom. Lámpára kell majd költeni De látod Batyo 25 ért új ízzót tesz bele. Ez Full Hd és infocus.

(#6538) cannibal válasza kissdani (#6534) üzenetére


cannibal
senior tag

Szerintem megéri a +30k-t. Én is ezzel a típussal szemezek. Valójában nincs olyan nagy választék az elérhető árú, új készülékek között a házimozi szegmensben.

(#6539) yodamastah válasza kissdani (#6534) üzenetére


yodamastah
őstag

A H5360 veletlenul turhetore sikerult. De azert ez egy elegge alap vetito. A pusz 30ezret persze megeri. FOleg hogy uj, es 3D is megy vele.

(#6540) cannibal


cannibal
senior tag

Optoma HD67N egész jó árba csúszott be. Esetleg ez a készülék is érdemel egy kis figyelmet aki szeretne olcsón otthon mozizni. Aki járatos a témában, esetleg használ ilyet és megosztaná a tapasztalait azt megköszönném :R

(#6541) PetiBlasteR


PetiBlasteR
csendes tag

Sziasztok!

Mostanában gondolkozom azon hogy kéne egy projektor itthonra, csak dönteni nem tudok tapasztalatlanságomból adódóan.

Milyen gépet javasoltok esti filmnézéshez. kb heti egyszer lenne használva.
Annyi a lényeg hogy minimum 720p legyen. 4,5 méterről tudnám vetíteni egy fehér falra.

max 150 000 -et költenék rá.

Láttam a topikban, hogy eléggé dícsérik ezt a H5360-at. az lenne még a kérdésem, hogy jobban megéri-e újat venni (pl H5360) vagy inkább használtat de olyat ami mondjuk Full HD ?

Köszönöm a segítségeteket.

Before I would hurt a child, I would slit my wrists.

(#6542) Tatejka84 válasza PetiBlasteR (#6541) üzenetére


Tatejka84
tag

Ha ilyen távolról vetítesz oda már egy Full HD kellene sztem. Optoma vagy Infocus.

(#6543) szaszlaci válasza PetiBlasteR (#6541) üzenetére


szaszlaci
addikt

És mennyiről néznéd?
Mekkora kép a maximum, ami elfér/szeretnél?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6544) yodamastah


yodamastah
őstag

Kerdes inkabb az, hogy mekkora a latoszog amivel a kepet nezi. Kep szelesseghez merve 1.5x-1.6x nezesi tavon belul a 720p elegge pixeles lesz. Szoval ha 260 szeles mondjuk a kep (4.5meterrol az acer ennel kisebbet nem tud vetiteni), akkor ugy 4-4.2 meter tavrol nezve mar lehet 720p-ben is gondolkodni.

Masik kerdes meg hogy mennyire magasak az igenyek. 10 eve elvoltam en 576p vetitoval is 1.5x nezesi tavrol, es szerettem. Azonban 1080p-rol mar marha nehez visszalepni, foleg amiota szepen el vagyunk latva HD minosegu forrassal.

[ Szerkesztve ]

(#6545) JEEMBO


JEEMBO
aktív tag

Nos, adott egy BenQ MX514 vetítő.
Gyárilag nem támogatja az nVidia 3D-t.
Kipróbáltam, 120Hz módban önmagában a vetítő a 3D képet az nVidia szemüveggel nem tudja szinkronba hozni, viszont, ha bekapcsolom a DLP-link 3D módot, akkor tökéletesen szinkronizálja! Eszerint valahogy másként hajtja meg a vetítő elektronika a pixeleket speckón 3D módban.

Kérdés, amire itt tuti nem kapok választ, de azért megpróbálom, hátha:
Hogy tudom a vetítőt úgy 3D módba rakni, hogy ne adja ki a DLP-link flash-t.....?
FW modding kellene neki, vagy egy másik nVidia supportos BenQ vetítő FW-e, csak honnan, s melyik....?
:))

"Jó pap is holtig butul"

(#6546) PetiBlasteR válasza szaszlaci (#6543) üzenetére


PetiBlasteR
csendes tag

Az ágy fölött lenne a projector, úgyhogy kb 4 - 4,5 méterről is nézném.
Kb 2,5 - 3 méter lenne a vetíthető felület.

yodamastah

Az igényeim még alacsonyak, mivel ez lesz az első. Valószínűleg egy kevesebbet tudónak is nagyon örülni fogok, bár ha nincs akkora ár különbség akkor beleszállok a halkabb/ügyesebbe is :)

ahogy többet és többet olvasgatok, egyre inkább nő az igény, úgyhogy kéne egy jó ajánalt mielőtt a nagyon drága kategóriába lépek :(

Before I would hurt a child, I would slit my wrists.

(#6547) cannibal válasza PetiBlasteR (#6546) üzenetére


cannibal
senior tag

Acer H5360 ,ha jobb kell Optoma HD67N.

(#6548) yodamastah válasza PetiBlasteR (#6546) üzenetére


yodamastah
őstag

3 meter szeles kep nem kicsi. Ez 5 negyzetmeteres kepet jelent, oda kell mar a fenyero. Bar lehet ezzel nem lesz gond, viszont ha ezt 4 meterrol akarod nezni, itt mar a 1080p projektoron is elkezdenek latszani a pixelek.

A masik veglet, a 4.5 meterrol a 2.5 meter szeles mar hasznalhatobb lenne.

(#6549) PetiBlasteR válasza yodamastah (#6548) üzenetére


PetiBlasteR
csendes tag

mit javasolsz 1080p -re?

Before I would hurt a child, I would slit my wrists.

(#6550) yodamastah válasza PetiBlasteR (#6549) üzenetére


yodamastah
őstag

Szerintem azt nem akarod hallani :D (500k alatt semmit)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.