Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
a8l
aktív tag
válasz motoroskanál #31350 üzenetére
Neked mi volt előtte?
Milyen hibája volt a hw65-nek? -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig a projektor elhelyezésével küzdök. Felmerült az oldalfalról vetítés, egy kihajtható 1m-es konzollal oldanám meg. A kérdés: egy Benq W1110 esetén képes korrigálni a projektor (minőségromlás nélkül), hogy nem pont merőlegesen a vászon középpontjában van elhelyezve?
Valami ilyesmi, pirossal a kar és a projektor:A másik verzió: projektor lift, de az elég drágán indul (min ~200k). esetleg olcsóbb lift és ilyen kihajtható kar beszerzési forrást tudtok mondani?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz schferenc77 #31352 üzenetére
Egyféleképpen vetíthetsz minőségromlás nélkül.... és azt már megírták hogy hogy.
-
Pro Koryak
addikt
pl. szabad 8-10 éves autót venni???
a jelenlegi is 8éves, köszöni szépen jól van.
az a helyzet, bejött/bejön a dlp képi világa. a tesztekben dicsőítik az új sony-kat, de sok helyen olvasni, hogy életlenebb, mint a dlp, pláne az üvegoptikásnál(pl az enyém). az adott sim2/runco pedig még ennél is komolyabb.
...mindenesetre agyalós...
köszi a válaszokat.
-
.DLL
veterán
válasz Pro Koryak #31354 üzenetére
Szerintem azért is léphető meg egy régi, de felső kategóriás termék megvásárlása, mert az akkor annyiba került, és olyan kategóriában indult, amit nem 3 évre szántak, az biztos. Régi DLP-nél a színkerék lehet még kérdéses, ha csapágyas lesz az cumi.
(P.H.)
-
ithomas
őstag
válasz Pro Koryak #31354 üzenetére
Csak amíg a 8-10 éves autódhoz van 500 féle alkatrész, könnyen beszerezhető, és nem horror az ára, szerinted egy 10 éves projektornál ami több millióba került mennyi egy cserealkatrész?
Egyáltalán van-e? És még ha szereznek is külföldről (jó esetben) az alkatrész árán veszel egy hw65-t...
Tényleg jó analógia volt...Real eyes realize real lies!
-
Janaboy
Topikgazda
válasz bajnokpityu #31357 üzenetére
Ez igaz, kérdés, hogy meddig működik. Sajnos nagyon nehéz kiszámítani..bár ez mindennél így van
Janaboy
-
ithomas
őstag
válasz bajnokpityu #31357 üzenetére
Ez így van.
Ha van ennyi játszós pénzed, akkor hajrá.Real eyes realize real lies!
-
bajnokpityu
félisten
-
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Vászon kérdés: motoros vászonban milyen ajánlanátok? Vetítési kép kb. 210-225cm. Grandview-t ajánlottak többet is, tetszik is, de majdnem kétszer annyiba kerül, mint egy Funscreen. Tud annyival többet is? Egy BenqW1110-essel vetítenék, szinte teljesen sötét szobában.
Milyen más márkákat érdemes még megnézni? -
gyeniko
őstag
válasz Pro Koryak #31361 üzenetére
Ezek a DLP-k ma a 7 m Ft +-os kategória. Üveg optika nincs olcsóbban. Műanyag optikával nem létezik éles kép.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
bajnokpityu
félisten
válasz gyeniko #31363 üzenetére
konkrétan a w10000 benq üveggel készül.
egy tulaja volt nálam, és szerinte élesebb a műanyag optikásom, mint az övé, hiába üveg.a mai szemüvegek, kontakt lencsék is műanyagból vannak. felbontásuk sokkal magasabb, mint a projiké. semmire se garancia az üveg optika.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #31364 üzenetére
annyit még hozzátennék, hogy természetesen egyik se olyan éles, mint a runco projijai.
de nem azért, mert műanyag,hanem azért, mert olcsó.eladó topping dac
-
.DLL
veterán
válasz gyeniko #31363 üzenetére
Fenéket nincs, bármelyik közepes fényképezőgép objektív bőven hozza ezt az élesség szintet. A fotósok tudod min szőröznek?... Ha csak 2-8 megapixelt kéne kirajzolni mindegyikük boldog lenne, de mostmár 20-30 Megapixelek valóban éles, kontrasztos, kirajzolása a cél, és egy full-frame érzékelő még nagyobb is mint ezek a képmodulátorok.
Példa: a Tamron 17-50 második verziója picit lágyabb képet produkál, mint az első (ami még olcsóbb is) és húú de kapta az ívet megjelenéskor, pedig az is vígan kiszolgál 10-12 megapixelt, de konkrétan áráért ma sem ajánlott kategória, mert még kapható az első. Nekem is az első verzió van, 18 megapixeles gépen (Canon 550D) és meglepően éles, pixel szintű részleteket tud hozni, ha jól fókuszál!
És peremsötétedés, kromatikus aberráció, kóma, stb. ugyan úgy nem engedhető meg itt sem, akárcsak a projektoroknál.
Egy Tamron 17-50 (1) 120e Ft alatt van újonnan, motoros fókusszal! Akkor miről beszélünk?
Csak a presztízs miatt van az "üveg" projektor optika a milliós kategóriában.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
dunkel
őstag
Bocs, nem állítottam olyat, hogy élesebb a tiéd optikája. (Nálam pl. olvashatók a konzolon a betűk)
Annyit mondtam jobban teccik az összkép. A W10000 élességével semmi baj nincs, Runco RS900 szintű - legalábbis egy Dune forrásról face2face úgy tűnt.
Egyfajta képzaj van rajta amit nem tudok leszedni és azt se tudom mi okozza.[ Szerkesztve ]
-
motoroskanál
tag
szerinte élesebb a műanyag optikásom, mint az övé, hiába üveg.
A Mitsubishi szerint a hc8000 tisztán üveg lencséket tartalmaz.
-
bajnokpityu
félisten
-
motoroskanál
tag
válasz bajnokpityu #31372 üzenetére
-
rex54
újonc
Sziasztok
Ezekkel a projektorokkal valakinek véleménye van vagy tapasztalata? A beng w 1070 hez képest milyen minőséget képvisel, mind vetitett kép mind anyagminőség megbizhatóság stb?
InFocus IN118HDa
Beng w1000Esetleg megéri azt a 50-60 felárat a W1070?
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Egy ismerősöm vett egy "óccó, kici" LED-es projektort. Azt sejtettem, hogy a fényereje közelít a nullához, de a képe is elég pocsék. USB-ről ment egy film, az még hagyján, de amikor a PC-t rádugta HDMI-n keresztül, az valami eszméletlen, kockás, C64-es időket juttatta eszembe, meg a mostani minecraft is bevillant Próbáltuk a noise reductiont állítani, de semmit nem reagált. Szóval USB-s videó elmegy, de a PC-ről jövő kép az katasztrófa. Mit lehet tenni esetleg, ha lehet egyáltalán?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
peeter1986
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni vászon ügyben UST (ultra rövid vetítési távolságú) projektorhoz..
Egy LG PF1000U-val próbálkoznék vászonra vetíteni, de ami eddig sikerült az kritikán aluli.. Sajnos az UST rendszerek esetében ha a vászon csak egy kicsit is homorú vagy hullámos, a vetítési szög miatt az egész képet brutálisan eltorzítja..Naívan vásároltam egy olcsó vásznat ami kezdetben egy kicsit volt csak füles, egy hónap után viszont már a szélrózsa minden irányában hullámosodni kezdett. A fülesség miatt a vetített kép alul U alakban torzul, felül a két sarkában hullámos mint egy viharos óceán, vízszintes kameramozgások közben pedig a hányinger kerülget.
Sajnos a lakásunk elrendezése miatt kénytelen vagyok leengedhető vásznat használni. Az egyetlen lehetséges (barna) falon van egy ablak is, a mostani vászon ez elé ereszkedik le. Az ablak miatt 280cm magasra került a vászon, ezért hosszú, 80cm felső kifutójú vászonnal kerül ideális magasságba a kép alsó széle.
Végignyálazva pár fórumot és vetítéssel foglalkozó oldalt, a következő paraméterekkel rendelkező vásznat keresem:
- tükörsima jó minőségű (oldalfeszített?) vászon
- 16:9 (200-230 cm szélesség)
- 80cm körüli felső kifutóval
- motoros vagy manuális - teljesen mindegy
- max. 200-250e FtÁtböngésztem az itthoni vászon kínálatot, de örülnék pár konkrét UST tapasztalatnak, véleménynek.. esetleg konkrét vászon javaslatoknak (márka / modell) amikkel garantáltan nem kínlódok majd hasonló problémákkal.. Nagyon köszönöm előre is!
( Mivel a mostani vászon nagyon olcsó volt és visszaküldeni már nem tudom azon is gondolkodtam, hogy valamilyen DIY oldalfeszítő megoldást szerelek rá. Nem feltétlenül végleges megoldádként, de mivel ez a vászon nagy eséllyel úgyis a kukában végzi, gondoltam egy próbát megérhet.. Csinált már valaki ilyesmit? )
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz schferenc77 #31362 üzenetére
A belépő Grandview is kínai, felülete sima matt fehér semmi extra, ha kifogsz egy jót, akkor nem is lesz hullámos nagyon.
Funscreen nagyon kínai és nagyon hullámos is szokott lenni, mozira nem ajánlanám
Egyik sem rendelkezik minőségi vetítő felülettel, ott az anyag többe kerül, mint ezek.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Pro Koryak
addikt
válasz dunkel #31367 üzenetére
képzaj nálam is van(w5000), főleg az ég megjelenítésénél látható. egyből látszik, melyik gyengébb minőségű anyag. nagyon ritka, hogy nincs.
még gyári bd-nél is 90%-ban jelen van.
a japán/dél-koreai/kínai anyagok általában sokkal jobb minőségűek, .mkv-ba tömörítve is.más:
proji kérdés megoldva. batyo lebeszélt, nem sok értelme lenne. előre nem nagyon, inkább oldalra lépnék.
( kivételes figura!!!) -
cinemazealot
addikt
válasz peeter1986 #31379 üzenetére
"Csinált már valaki ilyesmit?"
Igen, synar kolléga írt róla itt.
-
peeter1986
csendes tag
válasz cinemazealot #31382 üzenetére
Köszönöm! Parádés megoldás Kipróbálom!
-
schferenc77
aktív tag
válasz szepi0808 #31380 üzenetére
Nekem Grandview Cyber vásznat ajanlottak most (CB- M100WM Grandview Cyber Intelligent, motoros mozgatású vetítővászon), ez meg a belepokategoria?
Egy másik fórumon linkelt valaki egy DIY megoldast, feher útfesték es fény visszavero üveggyöngy kombinációja. Ez mennyire lehet működőkepes? -
rottenbull
senior tag
válasz schferenc77 #31384 üzenetére
Ha nem akarsz gyurodest, akkor vegyel fix hatteret. Ami keretre van huzva. Akkor meg a levego is jarhat a szobaban.
-
c4
őstag
"es fény visszavero üveggyöngy kombinációja. Ez mennyire lehet működőképes?"
Semennyire, hacsak nem NDK diavetítővel vetítenéd Bambit.
-
Rick4
félisten
Akkor már inkább polírozott saválló lap, ha mindenképp ennyire vissza akarod veretni a fényt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Leati
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy van e valakinek tapasztalata vetítővászon festékkel kapcsolatban.
https://vetitovaszon-festek.hu/Előre is köszi a válaszokat!
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok, arrol van valakinek infoja, hogy egy Benq w1110nek az usb portja hany amperes? Azt lattam, hogy képes meghajtani a wifi adapteret, de azt sehol sem latom, hogy hány amperes? Egy raspberry pi-t kellene meghajtani, annak meg 1,5-2A kell
-
Blasku
tag
válasz schferenc77 #31390 üzenetére
1,5 Amperes
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Topy77
csendes tag
Sziasztok!
Elso projektoromat szeretnem megvenni. Olvasgatva itt sikerult kicsit kepbe kerulni, uh ki is neztem egy konkret tipust. Szeretnem ha elmondanatok mik a velemenyek rola, elsosorban ha valaki ilyennel bir otthon, annak megkoszonnem. Szoval a tipus: BenQ TH681 Full HD 3D.
Udv:
Topyhttps://www.flickr.com/photos/127440607@N03/
-
Márton
nagyúr
válasz Blasku #31391 üzenetére
klassz.
a mini usb-s projektorok vajon használhatók RPi meghajtásra vagy az csak szervízcsati?
Pl. Acer-en.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Gabesz87
veterán
Hétvégén fogom végre feltenni a vásznat - jó pár hét dobozban állás után (Az Acer H5381BD-hez kapott világosszürke vászon). A mennyezetre rögzítése mivel történik? Egyszerűen csak kampóval? Csak mert van rajta két szem, a felakasztáshoz, de valahogy nem szimpatikus a gondolat, hogy a tok csak úgy "lóg a levegőben". Láttam, hogy van csavarnak is furat a tok szélein, a vasalaton, de úgy vélem, hogy az oldalfalra való rögzítéshez van. Vagy nem? Csak mert nálam az oldalfaltól úgy fél méternyire lesz, a szekrény síkja előtt a vászon. Szóval csak az akasztós téma játszik, vagy van valami mód arra, hogy közvetlenül felcsavarozzam a plafonra?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs