Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Celithrandi
addikt
válasz GZoli7 #20817 üzenetére
tuti jó lesz 720p ben a 3d? Miért nem nézel inkább komolyabb cuccokat használtan?
Az is kérdés lehet, hogy mennyire használható egy 20ezres rolós vászon. Mármint mennyire lehet pl hullámos. Mennyire rontja le a képet.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz GZoli7 #21939 üzenetére
Nem is néztem, hogy elemes. Így viszont kérdéses. Mondjuk az az évi 1-2 film amit kb megnéznénk lehet le se merítené soha
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
SirAlo
aktív tag
-
tittye46
csendes újonc
válasz GZoli7 #27475 üzenetére
power dvd 15 megvan high speed hdmi kábel van de projektorban még mindig inaktiv a 3d menü a projektor leirásában ez szerepel: 3D követelményei:
• PC: Számítógép sztereó grafikus ká
rtyával (Quad pufferrel) és 120 Hz-es
frissítéssel.
• Videó: szabványos NTSC DVD lejá
tszó 60 Hz-es film kimenettel[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
válasz GZoli7 #32127 üzenetére
Keresd Szepit a fórumon. Biztosan ad jó árat Screenline-ra. Bár motorosban nem lesz olcsó. Nekem 1,4 diamond amleto 250cm széles van, w2000-hez, még sok is a fény. Ha most vennék én 1-est vennék, de én szeretem a sötétebb képet ezáltal a kevesebb szórt fényt.
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz GZoli7 #32127 üzenetére
Eco módban 280cm-es vászonnal és 1,2 gain erősítéssel kb 18fL-et kapsz, ami éppen jó.
Az általad is felsorol olcsó vásznak, azok kínai gyártásúak és sima fehér pvc van bennük, nem vetítővetület, prezentációra jó, de mozira nem ajánlom senkinek, sőt már prezire is, akik igényesebb projit vesznek, azok az igényesebb vásznat is keresik hozzá.
Ja, és ilyen méreten oldalfeszítés nélkül senki nem fogja garantálni, még a nagyon drága és márkás gyártók sem, hogy hullám mentes lesz. Persze vittek már még 310-esben is és nem panaszkodtak, de ezzel tisztában kell kell lenni. Én 244-től már javaslom az oldalfeszítést, ha a költségvetés elbírja.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
őstag
válasz GZoli7 #32173 üzenetére
Lemértem pontosan mekkora lenne az optimális.
Ennek a fele, tehát olyan 3 méter széles (és ennek megfelelő magasságú). Nem tudom honnét vettem a 6 métert, kómás lehettem, sorry!Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz GZoli7 #32187 üzenetére
Megvéve, nagyon "jó" áron volt. Oké, ez relatív. 70-80e Ft-ot szántam eredetileg, ebből lett 220e Ft-nak megfelelő złoty. De ahogy néztem ez kb. 500.000Ft-os cucc.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Q
senior tag
válasz GZoli7 #32221 üzenetére
Nem is kell ismerni az összeset, azért kérünk és írjuk a tapasztalatokat.
Igen, ez a típus amit írtam, használható wi-fi stick-kel. Nálam is így működik. Sőt külső hdd-re tud felvenni úgy is, hogy nem formázza saját formátumra, és utána PC-n szerkeszthető a felvétel.Eladó: Runco LS5
-
BBéci
legenda
válasz GZoli7 #32535 üzenetére
Egy színminta "legyezőről" választottunk ki 10 színt, a neten itt található.
X 095; J101; Y134; X151; K027; N027; N089; N097; Y096; Y087.
Monitoron nézve lehet eltérés, de ad némi támpontot.
De még az is megeshet, hogy nem festünk, hanem Halltex kerül a jelenleg szabad falfelületre.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hito
nagyúr
válasz GZoli7 #32650 üzenetére
Használt dolgoknál senki nem fogja garantálni, hogy évekig el fog menni...
Persze, ez természetes. Csak gondoltam itt is vannak ajánlott és kevésbé ajánlott gépek, pl. egyikből többet visznek szervizbe, mint másikból, stb.
HP mp3130 egyébként jónak tűnik és még az értékhatárba is belefér. Ajánlott darab? De van itt még Acer ph30, BenQ MX511. Ez utóbbi kettő HD-s és van HDMI csatlakozó is.
Ebből a háromból melyik a leginkább ajánlott?
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
Beni2360
félisten
válasz GZoli7 #33943 üzenetére
Most már én sem, bekapcsoltam és megfordítottam a vetítési képet, nem megy az elgondolásom.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz GZoli7 #33951 üzenetére
Pedig a mai technikával ez már megoldható lenne, és egyszerűbb volna a polcon beállítani mint a plafonról 1,8 m magasról lelógatni. Láttam innen a vetítő asztalomról is a mókát.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz GZoli7 #33953 üzenetére
Én bennem csak elméleti szinten vetődött fel a kérdés.
Nálam max csak a belógatás jöhetne szóba. Az meg fixen igen csúnya volna.
Marad a proji asztal előhúzása a sarokból, oszt jó napot kb 2-3 perc a belövése.
Inkább a short trow felé mennek - na az meg mifene?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
.DLL
veterán
válasz GZoli7 #35499 üzenetére
Ilyet eddig csak színháztermi projektoroknál láttam, ahol a technikusi sátor messze fent van a nézőtér mögött/felett, azt onnan az infra sem ér el. Mindenesetre ha otthoni projektorban is van ilyen az oké, de legyen alapértelmezetten off, pont az ilyen áramszünet utáni újragyújtások elkerülése végett.
(P.H.)
-
a2d2
addikt
válasz GZoli7 #36783 üzenetére
3 csatis (video + L, R) analóg kimenet van, de ha oda bedugok valamit akkor arra vált a kép is a hang mellett.
Bár ha egy kicsit rövidebb sztereo jacket dugok be akkor elképzelhető hogy ki tudok nyerni onnan csak hangot? Kipróbálom majd este egy fülessel.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz GZoli7 #36785 üzenetére
Nem néztem még utána mert eddig azt hittem hogy ha nincs SD kártya hely akkor nem is lehet rá felrakni.
Viszont gondolom pendrive-ról is menne a dolog.
Majd utánajárok, mert s812-es a box és nem figyeltem hogy létezik 1GB-os verzió is ebből aztán sajnos ez érkezett meg anno.
Meg használtunk egy időben rajta HBO GO-t, utána Horizon GO-t és nem tudom hogy ilyenek mennek-e LE alatt.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz GZoli7 #36787 üzenetére
Ja ez amiről beszéltem a hálószobai gép a projektorhoz.
A nappaliba most jött meg egy H96 pro plus.
Mivel pár dologhoz jól jön az android ezért nem is nagyon gondolkodtam máson (rk3399-es kivételével de azt nagyon lehúzták a tesztek), 3GB ram-al nagyon szépen fut.
Egyedül az USB 3.0 hiányát sajnálom, mert a boxra is FTP-zek PC-ről, a másik box meg FTP-n kapcsolódik Kodin belül ehhez az új boxhoz és onnan olvassa be a médiatárat.
Dehát ugye tökéletes box nem létezik ezt mindenki tudjaJa amúgy sima 905-öt már nem ajánlott pl a HDR hiánya miatt.
Én is vehettem volna 812 helyett 905-öt, csak gyerekeknek játékra is szántam és kellett az erős 3D, de aztán nem lett belőle semmi.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz GZoli7 #36790 üzenetére
Én legalább antracitra festettem a mennyezetet és a szembefalat
Ja és az új box a TV-hez ment, ami jövőre lecserélésre kerül oled HDR-re.
USB 3.0 lett volna az RK3399-en, nem is kellett volna sokat ráfizetnem a s912-re, csak hát ezek a tesztek: [link]A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Beni2360
félisten
válasz GZoli7 #39421 üzenetére
Na most rákerestem a BG-n és szűrő nélkül árulják kuponnal ha él 130 $.
A szűrő + 40 $.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest