Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30251) mrterminator válasza cinemazealot (#30250) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Köszönöm az értékes válszokat Nektek! :R

Szetetek barkáscsolni :) valamit kitalálok még az ötletekből. Azt is tudom hogy a hullámosság relatív, csináltam képet róla :kép
Még a hullámzást meg is lehet szüntetni (alu kerettel vagy ha nem szedem szét kétoldalt kicsit csiptetővel kifesztem kétoldalra valamihez.
De jobb oldalt puklik is vannak a vászonban, végig a képen jobb oldalt függőlegesen, úgy tűnik mintha naracsbőrös lenne sok kis hullámal, amit ha feszítek is megmaradna alu kerttben is szerintem. Az esétől keltkező hullám okés az kiküszöbölhető, csak jobb oldalt zavanak a puklik, amit neigen tudok orvosolni majd. Lógatom aztán szellőztetem holnapig hátha...aztán rákérdezek a Extrem digitálba.

De igen cinemazealot durván bele lehet szeretni :D Már azon agyalok hogy sötétebb szürkére festen a szobát még jól is nézne ki, elég a világos sárgás szinekből. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#30252) Benyaking


Benyaking
aktív tag

Sziasztok!
Van egy infocus projektorom. Amin dvi 30+5 pines csatlakozó van. Ehez keresek hdmi átalakítót. Találtam is alibabán de csak 100db ot lehet rendelni. Hol kellene még keresgéljek?

(#30253) devil-k válasza Benyaking (#30252) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ebay? Amazon? Ott lehet egyesével venni.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#30254) .DLL válasza mrterminator (#30251) üzenetére


.DLL
veterán

A nagyobb hullámok ugyebár (szerintem) azért keletkeznek, mert a vászon csak a két végén van felfüggesztve, és elég nagy a tömege, tehát a közepe beljebb hajlik, nem elég merev sem a háza, sem a belső cső. Ha középen is alá tudnád "polcolni" ellensúlyozva az ˘ ívet akkor a nagyja lehet hogy meg is szűnne. A kisebb puklik már az anyagban vannak. :/

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#30255) mrterminator válasza .DLL (#30254) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Igen logikusnak tűik a hullám dolog megoldása. A puklik meg az anyagban vannak, mintha ott ki lenne nyúlva kicsit az anyag sajna.

Tényleg köszönök minden infót, mert első projetorom és vásznam. A projetornak korrekt képe van, de a DPL szivárvány hatást is néha láttom, de majd megpróbálok nem odafigyelni rá :D Elvileg elsődlegesen munkár kell :) Csak a kellemest a hasznossal elvből indulok ki.

[ Szerkesztve ]

(#30256) Benyaking válasza devil-k (#30253) üzenetére


Benyaking
aktív tag

Ott nincs sajnos. Itthon nincs valami csatlakozós szaküzlet?

(#30257) Haart válasza cinemazealot (#30250) üzenetére


Haart
addikt

Ott a pont valóban 4:3-as észre se vettem ez a 16:9-es változat.
De mégis mi az az ársáv ami nem hullámosodik, vagy márka?

(#30258) Beni2360 válasza mrterminator (#30245) üzenetére


Beni2360
félisten

Extreme Digitálban volt/van egy deel, hogy Acer X133PWH mellé ingyen fixen hozzádobják az alább említett vásznat. - na azért pontosan nem így van. Az Acer Hu kft az EB idejére Júl.30.-ig egyes projik mellé ad egy 16:9 / 90" Kb 25k értékű Acer vetítő vásznat.
Na én a végén nem ezt választottam és másfajta vásznat vettem. A szag mivel két oldalt is műanyag bevonat van és nagyon be van csomagolva bizony van szaga. Enyémnek épp, hogy volt valami szaga, ez egy Olasz gyártmány. Nagyon jó minőség és stabil.A hullámosodás az ott nem elfogadható egy új vászonnál, nem tud görbülni a ház és a tengely nekem is csak a két szélén van rögzítve 1-1 csavarral. Meg kell próbálni többször teljesen lehúzni és hagyni, hogy magát vissza csavarja majd úgy hagyni, hogy bent simuljon.
Mivel az eladó cég csomagba kapta nem az ő hibája, én az Acert hívnám fel hétfőn és velük egyezkednék. Az extreme digi csak csomagba cserél vagy veszi vissza.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30259) menpee válasza ZsoZso78 (#30244) üzenetére


menpee
aktív tag

Múlt télen vásárolt példányban van 3D, de nincs hozzá szemüveg így nem próbáltuk még. A vaksötéten kívül a visszatükröződő fények is lehetnek probléma (világos falak, plafon, bútorok).
1080p ledben ez van vagy a LG PF1000u, ha ultra short throw kell extra felárért. Későbbiekben lesz Acer K650i is a témakörben, ahogy AVhelper linkelte a 30221 hsz-ben.

[ Szerkesztve ]

,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell

(#30260) jracz válasza AVhelper (#30237) üzenetére


jracz
tag

Köszi az infót :)

(#30261) ZsoZso78 válasza menpee (#30259) üzenetére


ZsoZso78
tag

Köszi az infót!Bútor nem lesz a szobában a szobát átfestem egy sötétebb színre.Nem fogom megbánni,ha megveszem szerinted?150k-ért most megvehetem.Lámpást nem szeretnék venni mert sokat fogyaszt meg napi 6-7 órát biztos menne.Meg miből lehet felismerni,hogy 3D képes?

(#30262) Falc0nWing válasza Beni2360 (#30240) üzenetére


Falc0nWing
csendes tag

egyébként meg is szeretném venni az említett filmet Blu Ray-en, csak előbb ki kellett próbáljam, hogy megéri-e foglalkozni a 3D-vel. Hülye kérdés, de bármilyen 3D Blu-Ray lemez menni fog a kis BenQ w1080st+ projektorommal? vagy itt is vannak különböző formátumok?

(#30263) Beni2360 válasza Falc0nWing (#30262) üzenetére


Beni2360
félisten

BenQ w1080st+ - aki Keres az Emil.m1 link
Hát én most kiírtam és csak a tv néztem meg ( még nincs aktív szemüvegem) ég és föld az MKV 3D filmekhez képest. :Y

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30264) mrterminator válasza Beni2360 (#30258) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Köszönöm atájékoztatást! Mindeképp utána érdeklődök! :R
Már kihúzgáltam párszor és állt jópár újra visszacsvarással is 1-1napot, de semmi javulás. meg próbálgattam már falnál fixen vagy telejesen lógatva is, szórakoztam vele, bőven.

Utána fogok járni ennek, aztán megírom miként alakul a vászon sorsa!

(#30265) cinemazealot válasza Beni2360 (#30258) üzenetére


cinemazealot
addikt

Nem kötekedésből, de szerintem a silányabb minőségű rolós vásznak tengelye igenis tud görbülni. Ekkor adják ki lehúzás meg felhúzás közben azt a jellemző "ss-ss-ss-ss-ss" hangot. A tengely a tárolás közben elgörbül, ezért tekeredéskor a vászon valamelyik oldala odaér a tok széléhez, ami súrlódó hangot ad. És mivel a tengely görbe, a vászon leeresztett állapotban gyűrődik rajta.

Szerintem.

(#30266) menpee válasza ZsoZso78 (#30261) üzenetére


menpee
aktív tag

Gondolom ha támogatja a DLP-link technológiát. Amikor összedugtam tegnap a gépemmel, akkor az asztalt alapértelmezésben 3D-ben dobta be, utána a projektor menüben kellett kikapcsolni az ilyen megjelenítést és a felbontást sima 1920-ba tudtam tenni enélkül. Nem nagyon teszteltem rá, az otthoni 3D engem nem nagyon érdekel.

A szobád jó nagy, tehát akkora baj nem lenne a lámpásból sem, viszont a napi sok óra használat miatt merem ajánlani ezt. Itt is pc mellé használjuk monitor helyett. Plusz a szobáink kisebbek és brutálisan felfűtené egy 200+W extra hőtermelésű vetítő.

A tegnapi mini tesztemben főleg az input lagja érdekelt játékok és videók alatt. A 170ms-os riogatásból nem tudom, mennyi igaz, de nagyon pozitívan csalódtam. TBoI alatt kontrollerrel semmi észrevehető, Grim Dawn-nál pedig bill+egérrel indítottam, ott is instant volt minden spell és mozgás. Nem raktam játékmódba, csak az avforum-on kitapasztalat beállításokat lőttem rá (főleg színvisszaadáson javított). Isaac alatt nagyon könnyű kiszúrni az utánhúzást, ezzel nem láttam. Nem tapasztaltam audio sync problémát youtube és sima mkv videó alatt sem, pedig meredten a szájakat figyeltem nagyjából egy percig alkalmanként. A hang a gépből HDMI-n ment a projektorba, onnan pedig jackkel a hangfalakba. A Tokyo Ghoult lehet sötétnek nevezni, de a felirat nem szivárványozott (vagy csak nem vagyok rá érzékeny). Ha negatívat kellene mondanom, akkor a fekete szint lenne az, viszont hozzá kell tenni, hogy a szoba egyáltalán nincs halálra felkészítve az optimális vetítési környeztet szerepre. Elsötétítettem, de a falakról és főleg a közeli plafonról nagyon sokminden verődött vissza. A vászon 80" és 1,2 gain. A plafonkonzolról nem akartam leszerelni és átvinni a szobámba, ahol feketék a falak (az egyedülálló életnek is megvannak az előnyei, na), itt biztosan sokkal jobb lett volna a kontrasztja. Természetesen a ph fórum olvasgatását is próbáltam, a betűk élesek, jól olvashatók voltak.

150-ért használtan veszed? Ennyiért már most utalnám a pénzt érte újonnan :D
Jelenleg télre tervezem a vételt, mert otthon olcsóbb, mint itt külföldön.

,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell

(#30267) mrterminator válasza cinemazealot (#30265) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Jobban megnéztema vásznam és a tengelye ferde tényleg... közében "behorpad" végig a vászon és széleinél közelebb van jóvala fém burakolthoz mint a közepe. Mikor felengedem vagy lehúzöm tényleg csökken vagy nő a rés középen attól függően hol van épp a torzult tengely.

Jó vastag rúd, netudom mitől tud meghajolni...szar trehány gyártás....

[ Szerkesztve ]

(#30268) ZsoZso78 válasza menpee (#30266) üzenetére


ZsoZso78
tag

Küldtem privit.

(#30269) NEXT LP


NEXT LP
tag

Sziasztok!
Első projektorom vásárlásán gondolkodom, amit néha kültéri vetítésre is használnék, és kíváncsi lennék, mi a véleményetek erről a projektorról:
Optoma W330
A felbontása nekem rendben van, de a többihez nem értek.
Arra is kiváncsi lennék, mi a véleményetek erről a két vetítővászonról, előbbi beltérre, utóbbi kültérre lenne használva:
A+ Screen WS1-150
Acer T82-W01MW
Ha szerintetek elég jó a projektor, tudnátok még ajánlani hozzá egy 3D szemüveget?

(#30270) cinemazealot válasza mrterminator (#30267) üzenetére


cinemazealot
addikt

Esetleg megpróbálhatod úgy lehúzni (addig a pontig), ahol a tengely "megereszkedett" része előre (a projektor felé) vagy hátra (a fal felé) áll, és nem fölfelé vagy lefelé. Így a vászon legfeljebb (észrevehetetlen mértékben) hasas vagy horpadt lesz, de talán kevésbé hullámos.

Sőt, ha használaton kívül, tehát pl. amíg teljesen kihúzott állapotban szellőzteted a szag miatt, teljes kihúzás után csak addig engeded vissza, amíg a megereszkedett rész felfelé néz (tehát a gyűrődések nem V, hanem A alakot öltenek, már ha az látható mértékű), akkor esélyes, hogy egy idő után kicsit a másik irányba kezd ereszkedni a tengely, és talán így a gyűrődés is elmúlhat.

(#30271) Beni2360


Beni2360
félisten

Ki látott már ilyen rolós szerkezetet szétszedve?
Milyen cső van benne?
Én csak abból indulok ki, hogy az IKEA-s 7 E Ft roló csöve egy belül hosszában több sávban bordázott alu tengely ami nem tud megereszkedni-meggörbülni tárolás közben mint egyes fórumtársunk írta.
Az a rolós vászon gyári hibás cserélni kell. Szvsz.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30272) #95590400 válasza ZsoZso78 (#30261) üzenetére


#95590400
törölt tag

lg 1500 150 ropiért???? áááááááá..... én isz akajok egy ilyet... :DDD
pláne ha még gyári gari is van rajta...

[ Szerkesztve ]

(#30273) winfos


winfos
tag

Sziasztok!

Blue Heaven DLP szemüveghez keresek adatkábelt.

Ha lenne esetleg valakinek akkor megvenném.

Ilyen a vége.

köszönöm

(#30274) mrterminator válasza cinemazealot (#30270) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Köszönöm ismét a tippeket és azt hogy foglakoztok Velem és persze a vásznammal lelkiismertesen :R

Kipróbáltam az ötleted és elvileg működne is, csak ugye bármelyik állásba görbül a tengely, valamennyi vászon van rajta és hiába előlre vagy alulra néz a hasasodása a tengelynek a maradék felcsavart vászon a rúdon elhúzza. Magyarán bármerre áll ugynaz a rogyott hatás van.

A második javaslatod most szerencsére elmaradhat!

Mert elmentem vissza a Extreme Digitálba ahol vettem (Miskolc) és nagyon segytőkészek voltak, igazat adtak (anélkül hogy vásznat elvittem volna magammal) ezután megrendelték és kicserélik már holnapra(!). Úgyhogy holnap viszem a selejtest vissza és kapom az újat. :)) (rem így is lesz alakul minden)

Ui: az erős szag tényleg csökkent minimálisat 12-16 óra szellőzetés után, de még jópár nap kellene neki még, hogy egyáltalán egy szobába megtudjak vele nézni egy filmet (remélhetőleg a csere vászon már nem ilyen szaggal indul)

Megnézem majd az új vásznat és letudjuk vonni a konklúziót...

(#30275) AVhelper válasza menpee (#30259) üzenetére


AVhelper
senior tag

Van a BenQ-nak is egy Full HD LED-es projektora, a CH100, de azt elsősorban mobil prezentációra ajánlják, és idehaza 380 - 390 eFt között kínálják.

(#30276) cinemazealot válasza mrterminator (#30274) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ó, te jó ég... :U E szerint nem elgörbült egyszer az a tengely, hanem olyan gyenge, hogy folyamatosan hajlik a vászon súlya alatt. Ez így tényleg selejtes. Remélem, a csere darab masszívabb lesz.

(#30277) Beni2360 válasza cinemazealot (#30276) üzenetére


Beni2360
félisten

Te jó ég, hajlik a vászon súlya alatt. aztán mennyi súlya lehet ennek a vászonnak?
Kb 3 nm az egész meg az alsó rudazat. Az egész 6.5 kg. Ugye nem komoly ez a görbületű téma? :F

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30278) GrotESC


GrotESC
aktív tag

Sziasztok!

Projektor kiválasztásánál, ha paraméterként szeretném a vetítési távolságot (5-6 m), illetve a vetítési kép méretét (4x3 m vászon) megadni, de nem minden gyártó paraméterei/specifikációja tartalmazza, ebben az esetben mit lehet tenni? Ezeket hogyan lehet ellenőrizni, hogy megvannak-e?

Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.

(#30279) menpee válasza AVhelper (#30275) üzenetére


menpee
aktív tag

Erről őszintén megmondva nem is hallottam még. Mondjuk az ára miatt ki is esik a kalapból eleve nálam.

,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell

(#30280) mrterminator válasza Beni2360 (#30277) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Lehet picit félreérthető volt, már a vászon súlya alatt nem görbül külön ez igaz :) Én írtam félreérthetően amiből cinemazealot így is értlemzhette.
Pontosabban: A tengely nem görbül már el pluszba a vászon súlyától amikor forog, hanem a vászon áll már felcsvarva is ferdén rajtat a görbület miatt, lényegtelen merre néz a görbület nem lesz jobb semmilyesn állásban és vászon hossztól.

Na nem kell egymásba így belekötni :) Nemtudhatta, hogy mi történik nálam, csak arra gondolt, hogy annyira selejtes a rúd benne. (hogy akár a vászontól is görbülhet már)

[ Szerkesztve ]

(#30281) Beni2360 válasza mrterminator (#30280) üzenetére


Beni2360
félisten

Mint írtam ez csak gyártási hibás áru a vászon elő állításánál. Mivel három rétegből ragasztják össze ezért fordulhat elő ez a malőr. Nem szerkezeti (rudazat) hiba.
Remélem a másikkal több eltöltött boldog óráid lesznek nem kell mérgelődnöd. A szag meg a Kínai áruknál sajnos elkerülhetetlen. Most vettem egy sport táskát és két napig napoztattam a hinta ágyon mire bele lehetett pakolni. További jó szórakozást. Részemről itt ENDE. :K

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30282) NEXT LP


NEXT LP
tag

Sziasztok!
Mi a véleményetek a korábban linkelt projektorról? Vagy van jobb hasonló árban?

(#30283) péjé válasza GrotESC (#30278) üzenetére


péjé
őstag

szia,
itt ki lehet számolni...[link]
megadod a projektorod csak figyelj arra h inchben is tud számolni...

[ Szerkesztve ]

(#30284) mrterminator


mrterminator
aktív tag

Kicseréték a vásznat, és szinte szó nélkül adták a másikat kezembe! (respekt a miskolci Extrem Digitalnak)

Ééééssss dobpergést kérek! TÖKÉLETES!

Tehát mindenki vigye vissza, mert ezek is lehetenek simák. Sőtt alig budös! Tényleg gyári hiba volt a hullámosodás, szag, stb. (na ez se tökéltes mert az ACER felirat kicsit kopott, meg a fém ház egy helyen megvan nyomva, de a vászon tökéltes és szekezetileg is szitén. Úgy látszik, ingyen amiket akcióba pakol hozzájuk az acer mindnek lehet valami kisebb-nagyobb stikkje)
Nagyon boldog vagyok most. már végleges helyén is van :) :DD :B

Köszönöm az értékes hozzászólásokat mindekinek még1x!

[ Szerkesztve ]

(#30285) Beni2360 válasza AVhelper (#30014) üzenetére


Beni2360
félisten

Szia, megjöttek az ajánlott SAMSUNG szemüvegek párban.
Kérdésem ezeket hogyan lehet tölteni?
Ezt írják a honlapon: Az akkumulátorral ellátott típus akár 150 órányi 3D képélmény is nézhető. - ok de nem találok bemeneti nyílást a töltőnek. :F
---------------------------------------------------------------
mrterminator
gratula, sok sikert. :C

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30286) DoItYourself válasza Beni2360 (#30285) üzenetére


DoItYourself
addikt

Lehet, hogy CR2025 gombelemmel megy?

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#30287) AVhelper válasza Beni2360 (#30285) üzenetére


AVhelper
senior tag

Csak cserélni lehet bennük a telepet. Ezek az olcsó szemüvegek nem tölthetőek.

(#30288) Beni2360 válasza DoItYourself (#30286) üzenetére


Beni2360
félisten

Igen de akkor miért írnak: Az akkumulátorral ellátott típus .... :F
Egy nagy átb@...s. Vissza viszem.
Maradok e mellett ez stabilabbnak látom.
Ha már megint itt tartunk, szemüveg elé melyik ajánlott? Ez a lijtosabb?

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30289) Beni2360 válasza Beni2360 (#30288) üzenetére


Beni2360
félisten

Na beüzemeltem és mégis maradok e mellett veszek 10 elemet aztán elég lesz egy jó ideig.
Szemüvegre pont jó felette elfér pille könnyű. :C

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30290) tirszin


tirszin
senior tag

Sziasztok!
Már korábban is felmerült bennem a kérdés:
Házimozi vetítőn gondolom, nem TV-t néznek az emberek, meg nem is prezentálnak.
Akkor pedig miért a 16:9 arány az elterjedt??? 2 éve még nem is láttam mást az 500eFt alatti kategóriában. :(

Mostanra elérhető már valami 21:9 natív képarányú modell? Mondjuk 2560x1080px felbontással.

Nekem nagyon zavaró, hogy a megnézett filmek 95%-a fekete sávot hagy, illetve nem használja ki a vetítő függőleges felbontását.

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#30291) c4 válasza tirszin (#30290) üzenetére


c4
őstag

"Mostanra elérhető már valami 21:9 natív képarányú modell?"

Persze, a Barco gyárt ilyet.
Pár 10 milla és a tied. :)

(#30292) tirszin válasza c4 (#30291) üzenetére


tirszin
senior tag

1 milla alatt miért olyan nagy kunszt ez?
A felhasználás 95%-ában ez kellene, nem pedig fordítva, ami indokolná ezt a magas képet!

A vicc az, hogy már jó pár gyártó kijött pár éve 21:9, 30" fölötti monitorokkal.
Vetítőben ezek szerint még nem megy. Kissé le van lassulva ez az iparág. :D

[ Szerkesztve ]

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#30293) .DLL válasza tirszin (#30292) üzenetére


.DLL
veterán

Talán ha több lesz és jobban elterjednek a "4K-s" vetítők...? FullHD-s 1DMD chipekből már nem állnak neki 21:9-eset gyártani, kiszórják ami van, működik. De a közeljövőben jó lenne ha érkezne natív 3840x1650-es chip a házi kategóriába... :K

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#30294) c4 válasza tirszin (#30292) üzenetére


c4
őstag

A tévészabvány még mindig 16:9. így csak a nagyjátékfilmek 21:9-esek többnyire.
A vígjátékok,gyerekfilmek is általában 16:9-ben forognak.

Szóval nem egyszerű ez. Vetíts anamorf prizmával és jóccakát.
Esetleg olyan vetítőt vegyél, amin memorizálható motoros zoom van...

(#30295) tirszin válasza .DLL (#30293) üzenetére


tirszin
senior tag

Fogyasztói társadalomban élünk, várják, hogy vásároljunk újra és újra.
Hát én biztos nem veszek újabb vetítőt (pl. 4K), csak ha majd megcsinálják nagyjátékfilm képaránnyal.

Én pont úgy vagyok vele, csak nagyjátékfilmet nézek vetítve, mert ott van igazán operatőri munka, azt érdemes. A TV műsorokra, dokumentumra, gyerekfilmekre ott a TV, de ezekre még az is sok általában. :)

[ Szerkesztve ]

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#30296) xtremetuning válasza c4 (#30291) üzenetére


xtremetuning
addikt

Csúsztatás...... :D , a régi egychippest 3 körül megkapod... ;]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#30297) menpee válasza tirszin (#30290) üzenetére


menpee
aktív tag

Az enyém 16:10-es Kappa

"A felhasználás 95%-ában ez kellene"
Talán neked, de nagyon sokan konzol vagy épp pc mellé is vesznek projektort. Tökön is szúrnám magam egy olyan képaránnyal, ahol a weboldal fejlécén is görgetni kell.

,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell

(#30298) c4 válasza xtremetuning (#30296) üzenetére


c4
őstag

Már indulok is. :)

(#30299) Mcleod


Mcleod
tag

Sziasztok!

Létezik olyan, hogy HDMI chip hiba? Ezt mondták a szervizben ahová bevittem... És, hogy 25k a javítás...
Szerintetek ha van két egyforma projektorom akkor át lehet tenni valahogy ezt a "HDMI chip"-et egyikből a másikba?
Ha csíkozódik egy LCD projektor (Panasonic PT-AE 900) akkor annak mi lehet a baja? Nagy probléma vagy egyszerűen orvosolható vajon?
Köszönöm.

Csak egy maradhat!!

(#30300) tirszin válasza menpee (#30297) üzenetére


tirszin
senior tag

"Talán neked, de nagyon sokan konzol vagy épp pc mellé is vesznek projektort. "

Erre a célra ott lennének a prezentációra készített és egyéb projektorok.
Azt gondoltam, házimozi vetítőt a többség azért nem weboldalak olvasására használ, hanem mozifilmekre.

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.