Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
a8l
aktív tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata Sony VPL-HW65ES projektorral?
HW10-esem van már elég régóta és gondoltam ideje lenne újat venni, ami képminőségben felülmúlja ezt.
Bár még mindig hibátlan a HW10 és a képével is alapvetően elégedett vagyok, jó lenne kicsit upgradelni. -
a8l
aktív tag
válasz Pro Koryak #30944 üzenetére
Ezért az árért amibe nekem volt új korában nincs rossz képe. Nyilván belépő FHD vetítő, de szerintem nem rossz. 1080p mkv-kat nézek rajta általában. Csak elmarad a wow... érzés, de azért nézhető.
Nem tudom egy hw65 mennyivel lehet jobb, meg kell nézzek egyet. Ami kicsit csalódást kelt az hogy azonos a háza a 8éves hw10-emmel. 4k-s változatokon is gondolkodtam de árban sokkal húzósabb és a 4k-nak semmi értelme, nincs hozzá anyag. -
a8l
aktív tag
1000óra körül van benne és nem érzem hogy sokkal gyengébb lenne a fényereje mint új korában.
Alapvetően elégedett vagyok a képpel azért is lehetett hogy 8éve nem cseréltem le valami újabbra. Lelassult a fejlődés. 3M széles vásznam van(290cm látható méret).
12éve egy infocus x1-el kezdtem, aztán jött egy screenplay 5700 1évvel később, 2008-ban meg ez a sony. -
a8l
aktív tag
válasz M@trixfan #30956 üzenetére
Nem játszom vetítőn, bár van xbox a helységben de azon csak a kis(65") tévén szoktunk játszani.
Volt DLP-m 2 is nem zavar a szivárvány, a nagyobb zaj viszont annál inkább. Igazából ezzel a sonyval nagyon elégedett vagyok ezért ezután is sony-t vennék, az újabb modellek azért csak fejlettebbek meg jobb képpel rendelkeznek. Azért ennek sincs rossz képe nem is sötét a kép, egyszerűen csak nem annyira tűéles vagy dinamikus mint mondjuk egy csúcsvetítő. Ha lenne pár demón kívül bármilyen értelmes 4k anyag amit lehetne nézni rajta akkor nem lenne kérdés a 4k, de így hogy nincs és elég drága is még így nem sok értelmét látom. A csúcs az FHD-ből meg a hw65, a kérdés ez mennyivel jobb mint a hw10. MEg kell nézzek egyet élőben hátha meggyőz a képi világa. Legalább egy új házat azért kaphatott volna, mert pontosan ugyanolyan kívül mint a 8 éves hw10-em. Áthelyezni sem akarom pont ugyanoda tenném fel a plafonra ahol a hw10 és előtte a screenplay5700 volt. Lcos-t akarok megint mert ez elég csendes, nincs szivárvány a színek is tetszenek. Jobb kontraszt, élesebb kép, nagyobb fényerővel elégedettebb lennék ha már pénzt kiadok. Csak sötétben használjuk, nappal nincs az a projektor aminek jó képe van, mivel a vászon is fehér lesz, fekete azon biztosan nem jelenik meg. Apropó vászon, abból is lassan kéne egy új. Milyen motoros vásznat érdemes manapság venni aminek jó az ár érték aránya? (3m széles) -
a8l
aktív tag
Nekem nagyon érik a HW65 vétel. Remélem nem fogom megbánni. HW10-et cserélnék rá. Pár évig jó lesz amig nem lesz jobb áron a natív 4k, meg talán tartalom is lesz hozzá.
Van bármi típushibája a HW65-nek? -
a8l
aktív tag
válasz bajnokpityu #31343 üzenetére
Szerintem nincs rossz képe a sony-nak. Nekem az ős belépő modellem van HW10 és ez is jó ahhoz képest hogy ez volt az első fhd-s sxrd belépő modellje , remélem hogy 8év alatt fejlődött annyit a sony a hw65-el hogy azt mondom rá hogy hú ezt érdemes megvenni.
A legnagyobb baj a sony-val hogy itthon nincs rendes szervíze, igaz hogy baja sincs legalábbis az enyémnek nem volt 8 év alatt semmi baja, de elporladt benne a szűrőbetét miután kivettem hogy kimossam.
Felhívtam a sonyszervízt, ahol nem túl kedvesen elhajtottak a faxba hogy most ne zavarjak a szar szűrőmmel. Ma végre jópár hívás után megmondták az árát a darab szivacsnak 3e ft +áfa, amivel nem is lenne baj, de az ember azt mondta hogy van raktáron. Csak nem nekik hanem belgiumban, menjek be, fizessem ki a hatalmas összeget(min 10féle projektorhoz jó), aztán 1-2hét múlva ha megjött akkor mehet érte. Hát ez neméppen egy normális kiszolgálás, egyszerűbb és olcsóbb ebay-ról megrednelni 6ezerért mert azt házhoz hozzák. Remélem ha baja van akkor nem ezek a kontárok fogják javítani.
Alapvető lenne hogy szűrőt, lámpát, apróságokat stb tartanak hozzá hamár hivatalosan árulják az országban ezeket a projektorokat. -
a8l
aktív tag
válasz motoroskanál #31350 üzenetére
Neked mi volt előtte?
Milyen hibája volt a hw65-nek? -
a8l
aktív tag
Sony HW45 és HW65 között mi a fő különbség? Képminőségben van jelentős előnye a hw65-nek?
Most azon ötletelek hogy lehet hw45-öt kéne venni és hamarabb cserélni 4k-ra ha elérhetőbb árban lesznek.
Alapvetően 65-öt vennék. -
a8l
aktív tag
válasz motoroskanál #31517 üzenetére
A HW10-esen az első volt amit kikapcsoltam, ma végignéztem megint minden beállítást kicsit játszottam velük, de nekem nem tetszik semmilyen ilyesmi megoldás. Persze azért az elmúlt 8évben fejlődhetett is annyit a technika hogy használható legyen. Beszéltem szepivel, elvetettem a HW45-öt kicsi az árkülönbség nagyon.
A 4K meg drága nagyon, hiába bontom le évekre a bukót rajta, ami milliós nagyságrendű összességében egy 4k vetítőn.
Most lesz egy hw65, talán 1-2éven belül még jól el lehet adni, hátha olcsóbb lesz a 4k is meg lesz hozzá anyag bőven. Most is megvenném ha lenne könnyen elérhető formában többszáz szinkronos 4k film, de amig nincs, addig nem látom értelmét. Ha majd lesz akkor még mindig meg lehet venni remélhetőleg akkor már olcsóbban. -
a8l
aktív tag
Ha már a vászon a téma?
Milyen motoros vásznat érdemes manapság venni?
3m széles 16:9 vászonra lenne szükségem.
Jelenleg egy 12-13 éve vásárolt Projecta Elpro electrol 300x228cm-es(csak 16:9-ig engedem le) vásznam van Datalux M vastag anyaggal. (1,5x gain).
[link]Sony HW65-hez gondoltam vennék vmi új vásznat idővel, ha nem is most azonnal de hamarosan.
Ehhez a projihoz ki mit használ?[ Szerkesztve ]
-
a8l
aktív tag
válasz nadtom #31562 üzenetére
Ez nem opció sajnos, tv elé jön le a vászon a nappaliban, tehát mindenképp motoros kell.
Screenline wave motorosokat nézem, de jó lenne élőben is látni egy ilyet. Mennyire hullámosodik, a mostani az semennyire, és nem szeretnék olyat ami hullámos.
Van az oldalfeszített de attól meg félek hogy egyszer csak hibásan tekeri be a szálat összegyűrve vele az anyagot, meg ha nem is akkor is hamarabb tönkremegy gondolom mint egy sima motoros, egy ilyet is megnéznék élőben.
Milyen vászonanyaggal érdemes venni?
Nappali, világos mennyezet, de az első és hátsó fal sötét, meg végül is az oldalsók nagy része is.
A lehető legjobb képminőség elérése a cél. -
a8l
aktív tag
válasz Pro Koryak #31545 üzenetére
Oled-el az a baj hogy nem tartós.
Hamar be tud égni és rövid a gari idő.
Ha mondjuk lenne rá 5év gari akkor azt mondanám hogy megéri mert addig max párszor kijelzőt cserélnek. De 2évvel adják ami ennyi pénzért nem túl jó. -
a8l
aktív tag
válasz AVhelper #31580 üzenetére
Elég régóta van oled kijelzős telefonom, megtapasztaltam.
Több helyen olvastam erről. Mediamarkt-ban kiállított oled tv-k egytől egyig be vannak égve.
Sokáig azonos képtartalom miatt. Nekem is az oled lenne a befutó következő tv-nek, de semmiképp nem projektor helyett. Állítólag jelentős előrelépést sikerült elérni az élettartam terén, de majd ha merik 5 év garival adni akkor elhiszem, mert 1-2M-ért nem akarok 2évig használható tv-t venni. -
a8l
aktív tag
válasz Pro Koryak #31591 üzenetére
Nekem az első projim egy infocus x1 volt még 2003-ban vettem,és bár az egy 800x600 vetítő volt de még az is nagy élmény volt, 2004-ben upgradeltem egy sp5700-ra ami már 1024x576-ot tudott akkor vettem a pio 868dvd-t meg ax5i avr-t is. Ennek sokkal jobb képe volt, felbontása illeszkedett a dvd felbontáshoz, de elég hangos hűtéssel rendelkezett.
2005-ben eladtam, pár évig egy 61"-os 720p-s DLP tv volt helyette, ezt követte 2008-ban a sony hw10, érdekes ezt évekig még a dvd-vel néztük, 2011 végén vettem egy mediaplayert akkor láttam először full hd-ban, le is esett az állam hogy miért vártam eddig. Most meg holnaptól hw65, legközelebb már 4k jön remélem. Ha lesz elég 4k film akkor upgradelek megint.
A hw10-et meg csak megveszi valaki.[ Szerkesztve ]
-
a8l
aktív tag
válasz Pro Koryak #31627 üzenetére
Nekem is tetszik a dlp képe meg nem is zavar a szivárvány, de a sony képe is tetszik, az is hogy mennyire csendes. Hw10-em volt eddig 65-öt még nem is láttam de szerintem tetszeni fog.
2órán belül kiderül. -
a8l
aktív tag
válasz szepi0808 #31633 üzenetére
Tényleg jó a fényereje a sony-nak, nem is gondoltam hogy low lamp módban is ekkora a fényerő.
HW10-hez képest sokkal nagyobb, azért majd csinálok tesztet egymás melletti képpel. Egyelőre bedobozoltam a hw10-et. Burkolat, doboz teljesen ugyan olyan, a szűrő is belemegy oda vissza mindkettőé.
HW10 made in japan, HW65 made in china.
Lens shift nagy találmány, anélkül elég nehéz belőni a képet trapéz nélkülire, ezzel meg pár perc.[ Szerkesztve ]
-
a8l
aktív tag
Szia
Nekem Projecta Elpro van datalux M felülettel.
1.5gain-es alapvetően fehér de van rajta egy enyhén csillogós felületkezelés.
Vastag anyag, 1mm-t írnak ránézésre az örökkévalóságnak készült, az enyém 13éves, lassan 14, de még mindig semmi baja nincs. Amit láttam screenline az papír vékony, persze ettől még lehet jó.
Mindjárt megnézem ha leengedem akkor van rajta bárhol felirat ami utal a datalux anyagra.
Nálam nem hullámosodik egy kicsit sem, csak a széle görbül meg egy kissé.
Feszítettre cserélném le de még nem tudom milyet vegyek. -
a8l
aktív tag
válasz motoroskanál #31714 üzenetére
Ezeket a hibákat milyen tesztábrával tudom ellenőrizni hogy van e és ha igen milyen mértékben?
Eddig nagyon elégedett vagyok a hw65-el. Már több mint 10óra van benne.
Azért egy új vászon már érik nagyon.
Te milyen vászonnal használod a hw65-öt? -
a8l
aktív tag
Az jutott még eszembe a hw65-el kapcsolatban, hogy a 3d-t ki tudom valahogy próbálni nem sony szemüveggel?
Van egy 65F8000-es aktív 3d-s tv-m amihez adtak két db Samsung 3d szemüveget.
Ez lehetséges hogy tud működni a sony projektorral is?
Nem vagyok egy 3d fan, egyszerűen csak kipróbálnám ha lehet. A tv-vel se használtam soha a szemcsiket. -
a8l
aktív tag
válasz Norbi 72 #31774 üzenetére
Én is így tervezem, de azért fél milkánál többet is költenék rá, még 1-nél is de azért 2-3M-t már nem szeretnék. Ha lenne elég 4k anyag már 1 éven belül váltanék.
Ezek az új DLP 4k projik elég ígéretesek, remélhetőleg lesz majd natív 4k panellel is, meg az árak is szépen lassan kúsznak lefelé. A sony meg addig talán csinál a következő 4k projihoz rendes éles üveg optikát. Megdöbbentő hogy mennyivel részletesebb a w11000 a vw520-tól pedig nem is natív 4k.
Addig is nekem tökéletesen megfelel a hw65, fullhd-ra szerintem hibátlan. Tegnap a hw10-et elvitték, már azt se kell árulgatnom.[ Szerkesztve ]
-
a8l
aktív tag
válasz Norbi 72 #31776 üzenetére
Erre:[link]
Van ez a tesztkép amit minden projin összehasonlítanak.
De figyelmetlen vagyok, már belinkelték.
Azért szemmel láthatóan jóval több részlet látható, mint a sony 520-nál, sokkal élesebb is.
Remélem faragnak valamit az optikán a sonynál 1-2éven belül, mert egy 4k projinál azért jobb élesebb optikára van szükség. Kár hogy ennyire zajosak a dlp-k.
Egy ilyen benq-ra beneveznék olcsóért.[ Szerkesztve ]
-
-
a8l
aktív tag
válasz motoroskanál #31714 üzenetére
Én is kicsit állítgattam a panel alignment-et. Nem tudom teljesen tökéletesre beállítani. 10-20cm-ről nézve picit látszik hogy a kék kilóg. Messzebbről már nem látszik semmi természetesen. Azt csináltam hogy a kodin jelen volt felirat is bőven, filminfó, így mindig ellenőriztem az ábra után a valós feliraton is az eredményt. A függőleges vonalak mentén tökéletesre be tudtam állítani se a beállító ábrán se a valós feliratokon nem látni semmi szín fedési problémát. De a vízszintes vonalak mentén nem tudom teljesen 100%-osra belőni. Pár tized pixelnyit kellett csak elállítani a piros a kék panelt is. Már próbáltam úgy is hogy mindkettőt 1-1 tized pixellel lejjebb viszem de nem a kék akkor is kilátszik egy nagyon picurkát.
Azért még nem adom fel, hátha sikerül.
Nálad akár 10cm-ről nézve sem látszik ki egy fehér feliratnál a kék alul vagy felül 1mm-t?Próbálgattam az RC-t meg a többi beállítást is. Szerintem nagyon jó munkát végez az RC tényleg részletesebb vele a kép és alacsony res-nél még nincs semmi mellékhatása. 30 körül van beállítva nálam.
Nekem a motion flow is tetszik low állásban, szép folyamatos a kép, highnál már valahogy nem tetszik az eredmény.
Szerintem hw65 egy nagyon jó vetítő, mindenképp előrelépés volt a hw10-hez képest.
Már csak a vásznat kéne lecserélnem, mert ez a datalux felület nagyon nem jó hozzá, eddig nem volt zavaró, de most hogy jóval több fényerő van kicsit csillog a felület.
4K meg ráér még pár évig biztosan, majd ha lesz szinkronos anyag bőven akkor jöhet. Biztos hogy brutál előrelépés lehet a 4k felbontás az fhd-hoz képest, kb olyan mint az fhd a dvd-hez képest.[ Szerkesztve ]
-
a8l
aktív tag
válasz szepi0808 #31880 üzenetére
A filmeket nézem alapvetően, de ha már van benne ez a beállító funkció akkor miért ne próbáljam beállítani?
A hw10-en még nem próbáltam, majd megnézem annál is mennyire sikerül a panelbeállítás.
Csak pár tizedpixelnyit kellett eltolni hogy jobb legyen. Az RC meg határozottan jobbá teszi a képet, megállítottam több filmnél is a képet, és ki be kapcsoltam, meg + - -oltam az értékét, ezt néztem koözelről is meg messzebbről is, előjönnek részletek amik nincsenek ott ha ki van kapcsolva az RC.
A HW10-hez képest nagyon nagy előrelépés a HW65, amikor vitték el(csak ide a szomszédba) akkor asztalról ment még egy kicsit, utána közvetlenül a 65 ment és hát jelentős a különbség. Fhd-ban már nincs értlem előre lépni, jöhet a 4k majd ha lesz jó áron jó vetítő, meg elég anyag. -
a8l
aktív tag
Nem dobtam ki 1 milkát biztosíthatlak, nagyon megérte a hw65.
A w11000 meg nem 1 hanem inkább két milka lesz. De ha megjelennek ezek a 4k dlp-k megnézem pket mindenképp. Nem zavar a szivárvány alapvetően, persze jobb szeretem ha nincs. Volt DLP projektorom kettő is régebben, meg DLP tv-m is. A sony marad amig nem lesz jó áron értelmes 4k.
Most inkább vásznat vennék de nem tudom milyet. 3m széles motoros oldalfeszített kell. -
a8l
aktív tag
válasz motoroskanál #31905 üzenetére
Te mire fogod cserélni a hw65-öt ? (ha eljön az ideje)
-
a8l
aktív tag
válasz devil-k #31961 üzenetére
Azért a ló túloldalára se szabad átesni, hogy a 1xx ezres projektorhoz vesz többszázezres konzolt.
Nekem kb 20ezres konzolom van és teljesen jó. Bár 4 csápja van amiből én csak 3-at használok a sonyhoz. De könnyű jól rögzíteni vele, és ha fent van a tartó akkor egy mozdulattal le lehet szedni a projit egyetlen egy nagy csavart kitekerve. Van rögzítőcsavar is tehát nem mozog össze vissza fixálva van, így most amikor projit cseréltem, csak leszedtem egy mozdulat, átraktam a tartót a másikra aminek azonos a háza.
Ment is vissza a helyére kb további fél perc alatt. Nagyon kicsit mozdult csak el amit kicsit erősebben nyomva vissza tudtam állítani, pár mm-t mozdult csak.
Szerintem 10-20ezres konzolok között van ami jó. -
a8l
aktív tag
Az sp5700-emet saját gyártású konzolra tettem fel. Ami abból állt hogy fogtam egy tölgy furnér lapot, kifúrtam ahol ki kell meg a 4 sarkát. Felcsavaroztam rá a projit, a négy sarkán meg kapott 1-1 csavart a mennyezetbe(hátulról léc tartotta 1 szintes ház), így felrögzítve a csavarokkal be lehetett állítani pontosan a képet trapéz nélkül, mert ez a proji pont olyat vetít hogy a lencsétől 30cm-t lefelé(talpon felfelé van a kép alja) van a kép teteje, utána raktam fel a képhez a vásznat a másik falra ami azóta is ott van(12év).
Ez nagyon eco megoldás volt de jól működött. A hw10-hez vettem a mostani konzolt ott ahonnan a projit, a szállítólevélen rajta volt amit megtaláltam most, de ár nem volt, gondolom azért nagyon drága nem lehetett. -
a8l
aktív tag
Szerintem azért nézz meg pár SXRD(Lcos) sony-t, ha tetszik a képe azért lehet találni használtan már 200 körül, néha még alatta is HW10-15-20-at.
Akinek eladtam a hw10-et nagyon elégedett vele, már lámpát is rendelt hozzá us-ból 25-ért(csak az izzót Philips), de a gyárinak sincs baja. Most még csak falra vetít vele, vászon csak 2 hét múlva lesz, de így is odáig van a képétől, úgy is hogy látta a hw65-öt nálam, közvetlenül a hw10 után. -
a8l
aktív tag
válasz mettek #35870 üzenetére
Teljesen jó választás a HW65, elég jó képe van, FHD filmekhez bőven jó, más meg amúgy sem nagyon van.
Nekem is ez van október vége óta én elégedett vagyok vele, előtte HW10 volt 8 évig semmi baja nem volt, azért a HW65-nek jobb a képe és a fényereje is sokkal erősebb. Ezt már csak valami 4K-ra fogom lecserélni, de nem sürgős, alig van 4k film ami szinkronos. Pár darab esetleg 10-20db film miatt meg nem érdemes 4k projektort venni.
Azért nézegetem a vetítőket, de eddig nem találtam olyat amire érdemes lecserélni, több millióért nem szeretnék most projit venni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest