Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15251) sanyek2 válasza Redsky (#15248) üzenetére


sanyek2
senior tag

Hol helyezkedik el a minőségi ranglistán?
Alsó kategória középső, vagy felső szegmense? Esetleg középkategória alsó szintje?
Ha jól olvasom, akkor a konvergencia a projektornál a színek illeszkedése, igaz?
Hogyan jöhet elő a hiba? Mi lehet az előidézője?

(#15252) Turbo73


Turbo73
tag

Nos immár frissen akkor némi magyarázat.

C4:

'Nem olcsóság kérdése az interlace technológia, a legkevesebb jelveszteséggel lehet sugározni irgalmatlan nagy távokon, ez Amerikában elég fontos volt.'

A televízió adást NEM lehet 'irgalmatlan nagy távokon' sugározni (a földi sugárzásról van szó), pedig ez mindenhol nagyon fontos lenne, nem csak Amerikában. Ennek két fő oka van. Az első és legfontosabb az, hogy a vivőfrekvencia, amire rá lehet ültetni egy televíziós adás sávszélességét olyan nagy, hogy az egyáltalán nem követi a föld görbületét, egyszerűbben szög egyenesen terjed. Ezért van az, hogy a televíziós adótornyokat egy domb, vagy hegy tetejére szerelik. Amíg van fizikai rálátás az adóra, addig lehet fogni a tévé adást. A másik fontos tényező az adó teljesítmény. Ha nagyon messzire szeretnénk sugározni, ahhoz 'irgalmatlan' teljesítményre lenne szükségünk. Ennek rengeteg akadálya és környezet károsító hatása lenne, így most nem mennék bele. Éppen ezért, ha egy televíziós adást messzire szeretnénk sugározni, akkor műholdas átvitelt kell használni. Az első nagy távolságú sugárzások a távközlési műholdak megjelenésével indultak el. És akkor itt vissza is kanyarodunk a kályhához. A műholdon való transponder bérlés rendkívül drága mulatság. Így ha egy 50p-s televíziós adás helyett 50i-st használunk, akkor két csatorna is elfér ugyanakkora sávszélességen, ami felezi a költségeket.

Kabar:

'hogy mivel a teljes kép megalkotása túl sokáig tartott, és a régi foszforréteg (amelyet az elektronsugár gerjeszt, és abból keletkezik a gamma sugárzás mellett persze látható fény is) nem tartotta már meg elég ideig a fényét és elkezdett halványodni. Váltott sorosnál meg fele annyi ideig tart a minden második sor megrajzolása, először mondjuk a páratlan, aztán meg a páros soroké. Az elektronágyút minden sor végén kioltják és még a kép alján is egyszer, amikor végére ért a félkép megrajzolásának.'

Ez nagyon nem így van. Az elektron sugár a kép megalkotásához mindig egy adott T idő alatt fut végig, ami jelen esetben 1 másodperc alatt 50x végigfutás a képernyő kezdő pontjától a befejező pontjáig. A CRT-nek teljesen mindegy lenne, hogy váltottsoros, vagy progresszív képet kap. Progresszív kép esetén mindössze a sorfrekvenciát kell duplázni és így az elektron ágyú gond nélkül kirajzolja a képet ugyanúgy 50Hz-es frissítéssel. Ráadásul így még nyugodtabb, szebb képet is kapunk, mivel minden teljes képkocka (frame) kétszer kerül megrajzolásra. A professzionális világban nem volt ismeretlen a progresszív CRT stúdió monitor.

'Itt aztán a különböző színű pixelek (mert itt is vannak ám) maszkolására rengeteg megoldás született az évek során (Sony-Trinitron( a híres csíkokkal) LG Flatron)'

Szintén nagyon nem. Mint korábban írtam, itt még nem beszélhetünk pixelekről, csak képpontokról. A pixeleknek adott fizikai helyük van és MINDIG az adott helyükön vannak. Ilyenek a lapos megjelenítők. A CRT-k viszont híresek voltak a rossz képgeometriájukról és a konvergencia hibáikról. Ez nagyon leegyszerűsítve azt jelent, hogy egy adott 'pixel' nem azon a helyen jelent meg, ahol kellett volna, hanem ahová sikerült az elektron ágyúknak prezentálni. A színes tévék esetében valóban többféle maszkolási technológia létezett, de ezek nem a 'pixelekért' voltak, hanem, hogy az elektron ágyúk meg tudják különböztetni a három alapszínt. (Ez azért nagyjából sikerült is nekik) A fekete-fehér tévéken egyáltalán nincs maszkolás, a foszfor réteg homogén. (Éppen ezért pixel struktúra sincs) A kép megrajzolása az elektron ágyúra van bízva.

Bár sokat írtam, míg így is rettentően pongyolán fogalmaztam. Ezek nagyon összetett és bonyolult de érdekes dolgok, de itt nagyon off.

(#15253) devil-k


devil-k
nagyúr

Elkészült! Végre vége! :C Íme az ígért képek és 1-2 adat:

Vetítő: Sony VPL-HW55ES
Vászon: 83" ScreenLine Wave 16:9 White Ice, 1.2 gain (183x103 cm, 50 cm kifutóval)

Nézési távolság: 310 cm
Vetítési távolság: 315 cm
A vászon alja a földtől: 73 cm

Sajnos, bal oldalra még nem készültek el az akusztikai elemek. De ettől függetlenül mellékelek egy pár fotót. Ha a szoba 1 méterrel nagyobb lenne, az sem lenne rossz, de az egy másik történet.


[link]


[link]


[link]


[link]


Demóna


Demóna (Popcorn)


A fantasztikus Róka Úr


A sötét lovag

Természetesen a képek csalókák, csak iránymutatásnak jó, semmi másnak. :)

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#15254) Redsky válasza sanyek2 (#15251) üzenetére


Redsky
csendes tag

Amikor megjelent középkategóriásnak számított, azon belül alsó (szerintem). Hiszen voltak jobb Sim2, Runco, stb 720p gépek. Na meg rosszabbak is tőle. A mostaniakkal nem veszi fel a versenyt, sem felbontásban, sem kontrasztban. De egy jól besötétíthető szobában, nem túl nagy vászonnal (mármint a felbontása miatt, fényerő egész jó) élvezhető a képe. Veri az Epson 3200-ast. Egész jó az irisz vezérlése. Van benne smooth screen, ami picit elmossa a pixeleket. Ettől nem lesz igazán éles a kép, de az Epson optikája alapból homályos. :)
Nagyjából ennyi. Nézd meg, teszteld alaposan, azután könnyebb dönteni.
Bár van a használt piacon olyan 720-as gép, ami sokkal jobb ennél és csak picit több az ára. (nem én árulom)

Van benne saját tesztábra, amin ellenőrizheted a konvergenciát. Ilyen ne legyen: (ez egy Pana ax100 projim volt)

(#15255) AVhelper válasza kabar (#15245) üzenetére


AVhelper
senior tag

Eredetileg valóban a képcsöves képernyők foszforainak korlátozott idejű gerjesztés utáni fénykibocsátása volt az oka a váltott-soros képalkotó technikának, de aztán már a HDTV képátvitel sávszélességigényének korlátozása miatt lett 1080i és csak 720p.

Turbo73 kollégának - finoman szólva - lenne mit gazdagítania az LCD és a plazma képernyők működésével kapcsolatos ismeretein, de Én ezt nem érzem feladatomnak.

A plazmapanel pixelei folyamatosan, nagyfrekvenciával impulzusszerűen frissülnek. Ennek az impulzusmeghajtási technológiának a legkifinomultabb változata volt a Panasonic 2500 Hz FFD (Focussed Field Drive), ami egy 0,4 ms-os időintervallumban "gyújtotta" teljes csúcsfényességűre a plazma képpontokat. Ez elsősorban a plazmaképernyő fényhatásfokának javítását és a zavartalan mozgásmegjelenítést szolgálja, és semmi köze a kép villogásához, merthogy az nincs az ilyen plazmáknál. A plazma TV-k teljesen fehér képének pixelei nem "teljesen fényesek" azaz nem a csúcsfényességükön működnek, mert teljesítményfelvételi okból korlátozzák a készülékek a teljes képernyős 100% fehér felületi fényességét.

Az LCD TV-k képernyőjének ma már leginkább LED megvilágítása nem teljesen folyamatos. Már a Philips TV-k CCFL háttérvilágításánál alkalmaztak "pásztázást", hogy javítsák a mozgásmegjelenítést, és ugyanez működik a mai LED LCD TV-kben is (lásd "scanning backlight"). A plazmával szemben ugyanis az LCD TV-k (és érdekes módon az LG OLED TV-k is) úgymond „sample and hold” meghajtási metódussal frissítik a képet, vagyis a képpontok csak akkor frissülnek, mikor új képinformáció jut el hozzájuk, addig tartják aktuális állapotukat. Ennek a meghajtási módnak vannak előnyei, de sajnos valamelyest csökkenti a mozgóképek élességét, vagyis a gyors mozgás enyhe elmosódását eredményezi. A pásztázó háttérvilágítással csakúgy mint az interpolált köztes mozgásállapotú képek beiktatásával viszont csökkenthető a "hold time", azaz a kép kitartási ideje, ami javít a mozgáselmosódáson.

[ Szerkesztve ]

(#15256) banderasz77 válasza devil-k (#15253) üzenetére


banderasz77
addikt

Nem gyenge, gratula....! :K

(#15257) Norbi 72 válasza devil-k (#15253) üzenetére


Norbi 72
veterán

Gratula! :C

(#15258) xtremetuning válasza devil-k (#15253) üzenetére


xtremetuning
addikt

Öröm és bódottá..... :D

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#15259) devil-k válasza xtremetuning (#15258) üzenetére


devil-k
nagyúr

:D Ha nagyobb lenne a szoba mondjuk oldalra egy kicsivel, jobb lenne, de most ez van.

Köszi srácok! :)

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#15260) sanyek2 válasza Redsky (#15254) üzenetére


sanyek2
senior tag

Esetleg nincs képed a 700e képéről?
Ez lenne az első projektorom, és főleg minőségi filmeket néznék vele. Először tv-t akartam, csak méretesebb példányai 300.000ft fölött vannak, amiket úgy el is fogadnék.
Namármost ha projektort veszek, akkor kell vászon is. A szoba 100%-ban sötétíthető, ha leengedem a redőnyt a nyári legnagyobb napsütésben, akkor is tök sötét van.
Szóval kell vennem vászont, rosszabb esetben fali állványt is, vagy valamit ami megfelel annak.
150.000ft felett már egész jó tv-hez hozzájutok.
Mekkora kb a max kép, amit még érdemes megjeleníttetni vele?

Egy ilyen videót találtam. Ez mennyire felel meg a valóságnak?

[ Szerkesztve ]

(#15261) xtremetuning válasza devil-k (#15259) üzenetére


xtremetuning
addikt

Önmagamat meghazudtolva, kivételesen nem szóltam be. ;)

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#15262) Norbi 72 válasza devil-k (#15259) üzenetére


Norbi 72
veterán

Jobb oldalt beépített szekrény van?

(#15263) devil-k válasza xtremetuning (#15261) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ismerlek. ;]

Norbi 72

Az. Az ott lévő dolgoknak meg csak ott van helye. :D De így is tükrös beépített szekrény volt, szóval az ajtók is újak rajta. 3 nagy tükör padlótól plafonig majdnem. :DDD

banderasz77
Az egy másik téma. :DDD

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#15264) banderasz77 válasza devil-k (#15263) üzenetére


banderasz77
addikt

Még szerencse, hogy nekem csak a hálóban van olyan.....bár ott nem annyira bánom.... ;]

(#15265) Norbi 72 válasza devil-k (#15263) üzenetére


Norbi 72
veterán

Már nem sokáig... ;]

Majd ha újra elindul a hangya,találsz neki máshol helyet.

3 nagy tükör padlótól plafonig majdnem.

Az már a hálóban van,a plafonon? :DDD

Hoppsz,Banderas már írta...

[ Szerkesztve ]

(#15266) #75912448 válasza devil-k (#15253) üzenetére


#75912448
törölt tag

Pacsi. :K Ó be kár, hogy nincs legalább 50-50 centid a két oldalon.

(#15267) devil-k válasza Norbi 72 (#15265) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ez most egy darabig így marad, majd másik házban. :D A fizikailag nem tudom megoldani most. Sajnos. Akkora tükrök, mint amit itt látsz ajtók, de nem a plafonon. :D

regger

;)

Ötlet? :D Csak azt ne mondd, hogy vágjam ki a szekrényt, mert az nem fog menni.
A center normális, nyitott elhelyezését meg tudtam oldani, az erősítő szellőzését is, a szub is kedveli a padlószőnyeget, egyedül a frontok vannak kicsit közel a falhoz.

xtremetuning

Ezzel a korláttal én is tisztában vagyok sajna. Felhőtlen nap ide vagy oda. :P

AVhelper

Ez az ablak mindig csak bukóra volt nyitható (amíg nem volt itt a mozi, akkor is), de hál' Istennek a bukóra nyitás most is megy. :) Egyébként nem zavaró az a minimális zümmögés, főleg ha mozizol. A lencse pont a vászon közepére bök.

milszab

Gyere, nézd meg, ha nem hiszed. ;)

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#15268) xtremetuning válasza #75912448 (#15266) üzenetére


xtremetuning
addikt

Tessék, én kihagyom, legyen egy felhőtlen napja, erre te bedobod.... ;]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#15269) AVhelper válasza devil-k (#15253) üzenetére


AVhelper
senior tag

Nem gondolkodtál el azon, hogy a vetítőt közelebb helyezd a vászonhoz? Ezt a 83"-es képet akár 2,6 m-ről is képes a HW55 megvetíteni, és akkor nem a nézők feje felett zümmögne, és talán az a hátsó ablak is nyitható lenne. Bár ezt a képről nehéz megítélni, de talán magasabban is lehetne a vetítő a függőleges lencseeltolás miatt.

(#15270) milszab válasza devil-k (#15253) üzenetére


milszab
senior tag

Hát szerintem nagyon is csalóka! Nem hinném hogy élőben egy 1,2gain-es vásznon ilyen fekete lenne. De attól függetlenül, képen jól mutat. :)

Ja meg a másik. Kicsit elmosolyodok, mikor írják hogy "teljesen be tudok sötétíteni"... Nah azt én megnézném. :D Hiába tudtok állítólag teljesen besötétíteni, ha mondjuk a falak világosak. Úgy annyi mintha nem is csináltál volna semmit. Tudom mer jelenleg nálam is fehérek a falak.

[ Szerkesztve ]

(#15271) Redsky válasza sanyek2 (#15260) üzenetére


Redsky
csendes tag

Nincs már saját képem. Ha ilyen lett volna, mint a linkelt videón, tuti nem veszem meg. Látszik, hogy nincs rendesen besötétítve, így nem lehet mozizni.

Itt van róla egy teszt, több képpel. [link]

De mindenképp nézd meg és a szemed döntsön, ne a tesztképek. ;)

(#15272) #75912448 válasza devil-k (#15267) üzenetére


#75912448
törölt tag

Pedig azt mondanám, vagy bontsd le az oldalfalat a balodon ;]

(#15268) xtremetuning

Csak a jó szándék :) most úgyis vadalma módban lesz pár hétig, utána ráér gondolkodni.

(#15273) banderasz77 válasza milszab (#15270) üzenetére


banderasz77
addikt

Pedig elhiheted, brutál az a gép....olvasgass..... :K
Persze élőben minden más....ott még jobb.... ;]

Még1x gratula hozzá devilkém....remélhetőleg nekem sincs már olyan túl messze.... :R

(#15274) devil-k válasza banderasz77 (#15273) üzenetére


devil-k
nagyúr

Köszi, nincs messze, "don't worry". :)

regger

Vadalmaként is szeretek gondolkozni, de az oldalsó falat nem tudom/nem lehet/nem akarom kibontani és a beépített szekrényt sem. Ami zavar, hogy mivel a bal oldali fal csupasz, ott csattog a hang, de ennek elhárításán már rajta vagyok. Bármilyen más tanácsot szívesen fogadok, ami nem a bontásra irányul.

xtremetuning

Most pénzt is kell keresni. :D
Másik tanács? :P

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#15275) sanyek2 válasza Redsky (#15271) üzenetére


sanyek2
senior tag

Rendben. Köszönöm a segítségedet! :R

(#15276) xtremetuning válasza devil-k (#15274) üzenetére


xtremetuning
addikt

Tanács : húzzál mozizni ! :D

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#15277) #75912448 válasza devil-k (#15274) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ha a szekrényre nincs (most) megoldás - mivel teret máshogy nem tudsz növelni - , használod így és mosolyogsz. Kardba nem dőlünk, nekem tetszik a gondosan megálmodott összeállítás :K A panelek pedig biztos segítenek valamennyit a csattogáson.

(#15278) Gabesz26 válasza devil-k (#15253) üzenetére


Gabesz26
senior tag

Gratula hozzá! :C Kihoztad ebből a szobából amit lehetett.

A hátsókat ha tudod kicsit rakd még távolabb (akár a falhoz közelebb, vagy fel az oldalfalra), mert ha 2 ember nézi, akkor már szerintem túl közel vannak a fejhez a hangsugárzók, ami nem tesz jót a hátsó térérzetnek

[ Szerkesztve ]

(#15279) devil-k válasza #75912448 (#15277) üzenetére


devil-k
nagyúr

A HTPC egy új elgondolásom, de majd ha leesett az utolsó levél is a fákról, addigra kiforr az ötlet is. :)

Készülj! ;]

Gabesz26

Köszi a tanácsot, meg is fogadom. A kalibráló mikrofont sem raktam el, szóval lesz még itt móka ilyen téren. :R

- mozi bolondéria -

(#15280) D1Rect


D1Rect
félisten

Vászonnak használt gipszkartont érdemes egyáltalán lefesteni? (muszáj? :O )
Ha igen mivel?

(#15281) szepi0808 válasza milszab (#15270) üzenetére


szepi0808
senior tag

Persze, hogy csalóka a screen shot, És már említettem, hogy nagyon jól ki vannak találva a mozis 1.0-1.4 gaines vásznak, nem roncsolják a feketét. Ha sok lenne a fény a felhasználónak, akkor a sonyban van olyan írisz mód, hogy auto limited, ami nem engedni teljesen nyitni az íriszt így a kb 950 lumen helyett 650 lument tol ki magából.
Devilnek, pedig egy nagy gratula, örülök, hogy összeállt a rég várt mozija. Jó mozizás kívánok neki!

Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z2000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.

(#15282) sanyek2 válasza Redsky (#15271) üzenetére


sanyek2
senior tag

Voltam megnézni a szerkentyűt... Tökéletes állapotban van, és minden stimmel vele.
Rá is jöttem, miért adják el.. xD Majdnem akkora tv-t vettek, mint amekkora képet ad ez a projektor :D Nem túlzás! Két méteren túl van a tv szélessége.. :D

(#15283) devil-k válasza szepi0808 (#15281) üzenetére


devil-k
nagyúr

Köszönöm szepi! S köszönöm a sok segítséget még egyszer!

- mozi bolondéria -

(#15284) spiky03 válasza devil-k (#15253) üzenetére


spiky03
veterán

Én is gratulálok a szobához.
Jó lett.

Én is csak annyit tanácsolnék, mint amit Gabesz26 is, hogy a hátsókat tedd távolabb, fentebb, mert úgy jobb lesz a hátsótér és nem lesz olyan közel az ott ülőkhöz ha telt ház van a moziban. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#15285) devil-k válasza spiky03 (#15284) üzenetére


devil-k
nagyúr

Megfogadtam kolléga. ;)

- mozi bolondéria -

(#15286) KisTücsök válasza devil-k (#15253) üzenetére


KisTücsök
addikt

:C Nagy gratula!

Mostantól mozik közelébe sem mész gondolom. Hisz van egy sajátod. :D Azt a néhány hónapot megéri kívárni a bd-re.

(#15287) devil-k válasza KisTücsök (#15286) üzenetére


devil-k
nagyúr

Köszönöm!

Jól gondolod! ;) Inkább várok, bár az új Nolan filmet nem fogom kibírni, hogy ne nézzem meg. :B

- mozi bolondéria -

(#15288) Janby válasza banderasz77 (#15234) üzenetére


Janby
tag

Igen, a bútorlap a korpusz fehér. Ez sokkal mattabb, mint a front fehér.Haver asztalos,és pont volt nála mindkettőből. Festésben nem igazán gondolkodom. Elvileg így is jobbnak kell lennie,mint a fűrészporos tapéta :F
Ha viszont nagyon gáz, akkor veszek rá vászon anyagot,és ráragasztom kétoldalúval :) Valahogy...Na mindegy,holnap kiderül. Ha kész, akkor töltök föl pár képet a "vászonról", meg a konfigról :D Ha érdekel.

Jani

[ Szerkesztve ]

I AM:D

(#15289) Lipton


Lipton
őstag

Sziasztok!
100-110" olcsobb motoros vasznat keresek W1070-hez. Tudtok valamit ajanlani? Kerdeztem mar de semmi valasz nem jott sajnos.
Koszi

[ Szerkesztve ]

(#15290) xtremetuning válasza devil-k (#15287) üzenetére


xtremetuning
addikt

Én már megvárok mindent. A Prometheust nem, bírtam ki egyedül anno, de annyira gyenge volt a hang (is), hogy azóta nem próbálkozok. Inkább várok.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#15291) Norbi 72 válasza Lipton (#15289) üzenetére


Norbi 72
veterán

Tessék,bár az hogy olcsó,relatív..

(#15290) xtremetuning +1 :K

[ Szerkesztve ]

(#15292) Lipton válasza Norbi 72 (#15291) üzenetére


Lipton
őstag

Ezt (is) neztem de a kerdes hogy valojaban milyenek ezek. 4-5 ilyesmi kategorias vaszon van amik latszolag hasonloak de valojaban nem tudom melyiket lenne erdemes megvenni.

(#15293) Norbi 72 válasza Lipton (#15292) üzenetére


Norbi 72
veterán

Nekem ilyen van,és elégedett vagyok vele.Más vászonnal nincs tapasztalatom,sajna.

(#15294) devil-k válasza xtremetuning (#15290) üzenetére


devil-k
nagyúr

Abszolút igazad van. :K Várni és várni. :(

- mozi bolondéria -

(#15295) Lipton válasza Norbi 72 (#15293) üzenetére


Lipton
őstag

Miota hasznalod es milyen projektorral? Mennyire hullamos? Koszi

(#15296) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Hali!
Valaki küldött már futárral 2,5 méter hosszú motoros vásznat? Mennyiért, meg milyen futár hozná el?

(#15297) DjKoxi válasza Atomgeszi (#15296) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Nekem két éve a Royal sprint hozta el Székesfehérvár-Záhony viszonylatban ( elment a megadott címre- elvitte a megadott címre) kb 5e Ft-ért sértetlenül, projektorral, konzollal együtt.

(#15298) Atomgeszi válasza DjKoxi (#15297) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Köszönöm, megnéztem a weboldalt, kiszámítás alapján nekem is 4030Ft-ot írt ki.
Más futárszolgálat max 2 méterig visz(legalábbis ahol nem kell külön telefonálni és van kalkulátor).
Érdekes,hogy azt írja hétvégén telefonos ügyfélszolgálat és nem veszik fel..

(#15299) sanyek2


sanyek2
senior tag

Kedden vagy szerdán használtan veszek egy projektort, és a tulaj azt mondta, hogy ha plafon közelben működtetem, nagyobb az esélye, hogy többet bír a gép, mint ha alacsonyabban van.
Sajnos nem értem ezt a logikát.
A meleg fölfelé száll, bár a masina 3 óra működtetés után is csak kézmeleg. Elmondása szerint. (Nem tűnik hazug embernek)
Az üzemidőre azt mondta, hogy ha nem napi 8 órát működtetem, akkor simán eléldegél 5000 óráig az aktuális alkatrész.
Első projektorom lesz, így némi útbaigazításra szorulok az olvasottakon kívül. A fentiekben viszont kissé szkeptikus vagyok. Meg tudnátok magyarázni mit miért, és mi a helyes működtetési eljárás?

(#15300) Turbo73 válasza AVhelper (#15255) üzenetére


Turbo73
tag

Válasz itt.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.