- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Pant* rant
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Klaus Duran: 2025 dude
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
gandras #3198 üzenetére
Marunak annyiban igaza van, hogy egy mért pontból nem lehet térbeli koordinátákat meghatározni.
üdv.: föccer
[OFF]A rendszer gondolom hasonló elven működhet mint a gps helymeghatározó. Az úgy működik, hogy van egy vevőkészüléked, amit a kezedben fogsz, vagy beteszed az autóba. A Föld körül pedig 32 db adóműhold kering, amik folyamatosan sogározzák a Földre a saját koordinátájukat (mármint a műhold pontos pozicióját), valamint köldenek egy "pontos időt" Hogy melyik időpontra vonatkozik az adott koordináta. Ha jól emlékszem ezt az adatcsomagot másodpercenként küldi. A vevőkészülék nem csinál mást, mint veszi a műholdak álltal küldött jelet, és a kapott koordináta is idő értékekből (némi 4. rendű parciális differenciálegyenletek segítségével) Ki tudja számolni a saját koordinátáit. A dolog érdekessége, hogy elvileg elég lenne 3 műholdtól kapott információ a számításhoz, viszont a légkör különböző összetétele (esőfelhő, vihar, magas, vagy alacsony légnyomás) más-más mértékben lassítja a rádióhullámok terjedését. Ennek a kiküszübülése miatt kell 4 műhold minimálisan. Ha többet lát a vevő, akkor kiegyenlítő számítások miatt pontosítani tudja a saját helyzetét, valamint a mérés pontosságát.
Most jön a poén: Amennyiben nem áll rendelkezésre 4 műhold, akkor a száűmítások még elvégezhetőek, csak annyi baj van velük, hogy több ismeretlen van az egyenletekben, mint ahány egyenletet fel tudunk állítani, ezért a pozició meghatározásának fokszáma alacsonyabb lesz, mint 3. Pontosan 4 műholdnál 3. fokú (hosszúság, szélességi helyzet, és magassági koordináta) 3 műholdnál 2. fokú (szél., hossz., nincs magasság), 2 műholdnál már csak 1. fokú. 1 műholdból pedig nem lehet meghatározni poziciót.
[/OFF] -
gandras
tag
A programban ki volt irva hogy É D K NY Ezt mindig fixnek vette, pl beállítottad egy iránytű segítségével hogy a laptop észak felé nézzen és akor már tudtál tájékozódni hameg nem akkor gondolom pontatlan volt, tuti hogy nem kellett hozzá plusz hardver, mert úgy emlékszem hogy laptop beépített wifijével csinálták, csak tudnám hol láttam
-
gsc73
aktív tag
-
gandras
tag
Sziasztok én egy olyan programot keresek, ami grafikusan kijelzi, azt hogy hol vannak wifi csatlakozási pontok, merre és milyen irányban a géptől, laptopon használnám, egyszer láttam egy ilyet képen valahol, de a nevére nem emlékszem, tudja valaki hogy milyen programról lehet szó?, (természetesen wifi kártya is kell hozzá, hogy átfésülje a környéket
)
-
Jazz
veterán
Lol, de szeretem az ilyet
Ezzel kezdtem az egész szösszenetet, hogy egyrészt nem kívánom az 1280x1024-es Tft-m ikonnal csurig telepakolt Desktop-át folyton összeugrasztani, aztán vissza. Mert egyrészt a monitornak is jót tesz, más részt öröm a 120 logikailag elhelyezett ikont az összeugrott 640x480-as asztalról visszarakosgatni (tényleg ilyenkor egymásra rak 3-at vagy 4-et?). De hát szeretem a lehetetlent.Csak van erre megoldás! Opera, Firefox beépülő nyavaja, mindent próbáltam, de azok nem valós nagyítások, Flash alkalamazással pl. semmit nem csinálnak....
-
Jazz
veterán
Így van és tudom, de nem egészen.
Azzal az a gond, hogy külön ablakot nyit annak amit kinagyít, ergo plusz hely. Nekem olyan kéne, ami az alatta lévőt is nagyítja. Érthetőbben: Van egy 640x480-as alkalmazás a képernyőm közepén. Ezt nem tudom kinagítani, úgy hogy a nagyított képernyő ezen legyen elve, mivel alatta van és nem látja.
Tehát valami olyasmi kéne, hogy kijelölöm a területet, ezt nagyítsd real time-ban, függetlenül attól, hogy a nagyított ablakot én hova huzkodom. Attól még hogy rajta van még fut mögötte a kicsi. Remélem érhető voltam.
thx
-
as_Rock
őstag
Szisztok!
Öregemékhez kellene XP alá olyan rezidensen futó trójaigyilkoló, ami lehetőleg külső beavatkozás és mindenféle megerősítő ablak nélkül a háttérben dolgozik.
NOD32 már fent van, de az ilyen-olyan webes helyekrőlmindíg begyűjtenek valami szart amitől belassul a gépük, én meg már piszkosul unom, hogy ahányszor ez van megkapom a "persze, mert nem tudod rendesen beállítani" mondatot
-
bnss
veterán
Üdv.
Egy - lehetőleg ingyenes - függvény rajzoló programot keresek, igazából a sin és cos hullámok rajzolása lene a fő felhasználási terület, majd ezen képek kimentése (ne kelljen mindig printsrceen-t nyomni + iview-el macerálni, bár ez lenne a legkevesebb). Köszi a tippeket előre is!
-
alitak
senior tag
Milyen progi tudja nekem megmondani azt, hogy melyik portok vannak használatban?
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Hujikolp #3179 üzenetére
Most gyakorlatilag egy tűzfalat írtál le. Ha konkrétabb igényeid is vannak, akkor a tűzfalas topikot ajánlom, egyébként pedig a Sunbelt Kerio Personal Firewallt.
Mindent tud, amit a hozzászólásod alapján szeretnél, otthoni felhasználásra ingyenes, az első 30 napban korlátlanul működik, utána néhány kiegészítő funkciója elérhetetlen lesz, de ezek nélkül is nagyon jó. -
Hujikolp
őstag
van valami kimenő/bejövő internet figyelő? pl, h milyen programok használják a netet meg ilyenek. És ha eddig egy ismeretlen progi akarja használni, akkor egyből értesítsen, és az engedélyem nélkül ne is mehessen ki a jel. Van ilyen? És ne zabálja a gépet.
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Melyik programmal tudnám azt megoldnai, hogy egyik vinyó tartlmát egy az egyben átmásoljam a másikéra úgy, hogy az oprendszer be tudjon bootolni utána a másik vinyóról frankón? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Armando_19 #3170 üzenetére
megneztem 2000 alatt is. megy. nemtom nalad mivan.
-
-
törölt tag
válasz
Armando_19 #3167 üzenetére
najo, akkor szajberagosan
- letoltod dd
- kicsomagolod mondjuk c:\util\dd-be
- inditasz commandprompt-ot (futtatas/run:cmd v akarhogy)
- odacsattogsz a konyvtaraba a commandprompt ablakaban (cd \util\dd)
- megnezed h milyen eszkozok vannak a gepen (dd --list)
- ezutan bedugod CF kartya es megnezed eszkozoket megint (dd --list)
- a ket listazas kozott lesz kulonbseg "\\.\" es \\?\" kezdettel is
- te rajossz h a kerdojelesek kozul az uj CF meghajto (diff fejben)
- elkeszited az image-et (pl. dd bs=1M if=\\?\Device\Harddisk1\Partition1 of=d:\tmp\CF.img --size --progress)
- keletkezett egy CF meretu image, ami tartalmazza az egeszet.
- ezek utan majd jo esellyel vissza is tudod irni masik CF-re ("if=" "of=" felcserelve)na. egyebkent a winhex miert nem volt jo?
-
Rommel6600
őstag
Mivel tudnék csoportosan exif adatokat módosítani?
Arról van szó, hogy rosszul volt beállítva a fényképezőn a dátum, így a szeptemberi képek októberre lettek dátumozva
Mivel nem egy képről lenne szó, ezért kérném a segítségeteket, hogy javasoljatok egy olyan programot amivel ez könnyedén megoldható.Előre is köszi
U.I.: Infranview 3.97 megvan, de nem nagyon használom, így nem ismerem annyira. Viszont átnéztem, de én nem találtam benne olyat ami megoldás lenne a problémámra.
-
válasz
kicsitomi88 #3160 üzenetére
Maga a scanner szoftvere csinálja (ami működteti a gépet).
-
power12
csendes tag
válasz
Winner_hun #3164 üzenetére
-
power12
csendes tag
Sziasztok!
Olyan (lehetőleg ingyenes) progit keresnék, ami egy mp3 mixet megadott időközökre tud szétvagdalni és ezeket a pl. 5 perces darabokat külön fájlokba lementi.
Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz
Armando_19 #3159 üzenetére
akkor probald ki a winhex-et. tobb otletem nincs, de linukc alatt lenne a legeccerubb.
-
kicsitomi88
őstag
Sziasztok
Ahova fenymasolni jarok ott a szkenner altal bevitt kepet egy olyan program dolgozza fel ami a kepet automatikusan egy pdfbe menti.
Pl szkennelsz egy konyvet, egy fekvő oldalra rak ket lapot es mindezt automatikusan, az embernek csak szkennelni kell. Na melyik progi lehet ez?
-
törölt tag
válasz
Armando_19 #3155 üzenetére
-
doc
nagyúr
válasz
Armando_19 #3153 üzenetére
nem jött be a dd?
-
Armando_19
őstag
Sziasztok.
Milyen olyan windows-os program van, amivel egy 1:1-ben tudok klónozni egy CF kártyát?
Adott egy 128MB-s kari, amin linux OS van, és át akarom flashelni egy üres 128-as karira.
USB-s CF kártya olvasóm van, norton ghostal nem megy. -.-
Thx -
-
Dilikutya
félisten
Olyan programot keresek, amivel egyszerűen lehet képeket letölteni. Létezik valami online kereső, ami kb úgy jeleníti meg a találatokat, mint a Google képkeresője, csak egy kattintással le is lehet tölteni? Illetve konkrét weboldalakról ugyanígy. A mindenféle website másoló szoftverek nekem nem jöttek be, túl sok szemetet is leszednek, rosszul konfigurálhatók. Egyes oldalakról előbb leszedik a fél netet, mint azt, ami a megadott url-en van...
-
jhos910
senior tag
Hali!
Milyen progi használ mdf kiterjesztést?
CD képnek kellene beraknom egy mdf kiterjesztésű file-t. -
edgR
őstag
hi
cpu monitorozo, terheltseg-jelzo progit keresek.
ami valos idoben kepes megjeleniteni a magok terheltsegi allapotat szazalekos formaban, esetleg a homerseklettel egyutt. de min. monitorozza a hatterben es mentse el 1 file-ba ezekt az adatokat. (olyasmi kene, mint amire a fraps kepes az fps ertekekkel, szinten 3d alkalmazasok mogott szeretnem merni a terheltseget, nem csak 2d-ben)
tudtok hasonlorol? -
gyurman
tag
Királyság! Tudom mire gondolsz, érzem, mit érzel, tudom mit szeretnél. De ingyen program nincs ilyen.
Perfect Keylogger -t ajánlanám. De a tűzfal és a vírusírtó sírni fog. Sőt a spy kereső is. De képernyőképet csinál, billentyűt, vágólapot és msn-t figyel, rejtőzködik, ha kéred figyelmeztet.
MSN nálam nem megy, mert akkor kifagy.
S kiderül minden. Még az is, hogy az én nőm könnyed szálakat ápolt.
Készülj fel mindenre.
Továbbiakban PÜ vagyok.
Hali! -
zeee
senior tag
Sziasztok! Hallottam hogy létezik olyan program ami figyeli és elmenti valamilyen dokumentum formátumban a leütött billentyűket. Valaki tud erről valamit? Végül is kémkedni szeretnék egy kicsit, de csak a saját gépemen mivel rájöttem hogy a barátnőm titokban chatelget. Na ez elég nevetséges lesz igy olvasva, de talán mást is érdekelhet.
-
dany27
őstag
valaki a 3134re??
-
DragonR+
aktív tag
Tiszteletem!
Tudom, a Google jóbarát, de a Ti véleményetekre is kíváncsi vagyok.
Akkor belevágnék.
Tvtuneremmel mpeg2 formátumban rögzítek videoanyagot.
Ezeket a videofájlokat szeretném megkaszabolni valami ingyenes vágóprogrammal, hogy a kimenet is mpeg2-es formátumú legyen.A másik, hogy ezeket a fájlokból dvd-videot szeretnék barkácsolni.
Mit ajánlatok nekem?
Előre is köszi.
Üdv: DragonR+ -
dany27
őstag
hello
nekem egy olyan programra lenne szükségem amivel vissza tudom fejteni az SQL-ben kódoltan szereplő részeket!
Meg mivel tudom szerkeszteni mondjuk ha nekem csak amail címekre van szükségem akko azokat valahogy kiszedni!
Előre is köszi!
-
gyurman
tag
Szervusztok!
Szerintetek melyik az a mail szerver, amelyik megy dinamikus ip cím beregisztrációval, és ingyenes?
-
Ch4os
aktív tag
Egyéb megoldás a másik oldalról:
Ha Adobe-ban csinálta a tanár a doksit, akkor ki lehet jelölni benne a szövegrészeket. Copy - Paste Word-be és Print.
Ez a háttérmódosítást pedig az Acrobat 8 Professional is támogatja, de hát az $450, viszont a free trial-t ki lehet próbálni. -
törölt tag
-
fasyrt
őstag
Melyik képszerkesztő progival tudom azt megcsinálni, hogy a képen kiválasztok egy színt, és azt cserélje le egy másikra?
Prezentációt használ a tanár órákon, feltette netre letölthető formában, pdf-ben, hogy lehessen otthon is használni. Persze a diák színes mély árnyalatú háttereit megtartotta, de nincs ennyi fölös tintám. Acrobat8-al hátteret nem ismer fel, ezért találtam ki, hogy kiimportálom az oldalakat egyenként tiff-be, és ott mahinálom, de kézzel sokáig tartana (100+ oldal).
-
mahatma
aktív tag
sziasztok,
Outlookhoz keresek olyan progit, ami automatikusan válasz e-mailt küld ha nem vagyok az irodában. Ha van ingyenes megoldás, nem lenne rossz.Lehet hogy ezt az Outlook is tudja egyébként?
-
Worker
aktív tag
Ujra kerdes:
Milyen kemprogrameltavolito progit tudnatok ajanlani? (eddig spyware doctort hasznaltam, de vhogy most nem tudom mukodesre birni. Regebben az ad-aware & spybot duot hasznaltam).
-
Ch4os
aktív tag
válasz
gyurman #3119 üzenetére
Hát nem tudom nálatok milyen villanyóra van, de a nálunk nincs "nyelve".
Van egy számsor abból a legutolsó a tizedesjegy, alatta pedig a korong.
Legalul pedig azt írja, hogy 375 r/kWh. Tehát 375 fordulat egy 1kWh.
kalkulátorAmúgy evvel a módszerrel nem lehet pontosan kimérni, mert minden fogyasztó, ha csak 1-2W-ot is de fogyaszt "kikapcsolt" (stand by) állapotban is.
Vegyél valami egyszerű mérőt. Pl. itt: Obi van kenobi -
gyurman
tag
Én megfigyeléssel mértem. Unatkoztam, és lementem a fogyasztásmérőhöz, és elkezdtem nézegetni a villanyóra nyelvét.Az jelent 0,001-et ha jól emlékszem. Vagy mégsem?
S a vastag osztás rajta az egész a vékony a fél. Így megállapítottam alap fogyasztáson 45 w/óra Vagyis lehet hogy csak 3-4 forint? Vagy hogy is számolhattam? -
Ch4os
aktív tag
Aki már volt MSCA/E-n az tudja mi kellene.
Lényeg, hogy a háttérképen megjelennek a gépről adatok. (Gépnév, Memused, Diskspace hőfokok..)
Milyen progi tudja ezeket?
Samurize tud hasonlót. De nekem valami simple kell több szerver alá, ha távoli asztallal belépek, akkor rögtön lássam a szabadhely méretét, mem. állapotát... -
Worker
aktív tag
Koszonom mindkettotoknek a segitseget!
-
törölt tag
Ahogy a feszmérés sem való semmire sw alapon.
Esetleg bemész az áramszolgáltatódhoz és kérsz egyet kölcsönbe.
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Milyen progival lehet megnezni a gep fogyasztasat/teljesitmenyet (Wattban)?
Everest 4-ben keresgeltem, de nem talaltam ilyesmit...
-
Rommel6600
őstag
Olyan programról tudtok e ami a fényképezőgépről letöltené kizárólag az új képeket?
És most jön a lényeg: Az nem elég, hogy csak az újakat szedje le, hanem aztán ha netán megváltozik a képek neve, helye akkor se töltse le megint a fényképezőgépről, hanem ismerje fel (mondjuk a dátumról az úgysem változik), hogy az már a gépen van.
Ismerősömnek kéne mert, elvileg eddig volt egy ilyen programja (talán zoombrowser) de aztán új gép vásárlása miatt új rendszere lett, és hiába van fennt neki megint a zoombrowser, én az istennek se tudtam rábírni a képek másolásrára se, neki állítólag sikerült, de letöltötte újból a képeket
Remélem érthető voltam. Ja, és nem baj ha nem ingyenes a progi amit javasoltok
Előre is köszi -
Brutforsz
senior tag
válasz
tommy-gear #3108 üzenetére
CCleaner - jó kis program, csak a telepítésnél figyelj, nehogy felmenjen a Yahoo toolbar is.
-
Chili7
őstag
válasz
tommy-gear #3108 üzenetére
CCleaner-t használok.
-
tommy-gear
tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek ami kitakarítja a registryt a felesleges windows fileokat, sütiket stb.
EasyCleanert ne mondjátok mert nagyon utálom azt a progit, instabil f*s!
Előre is köszi!!! -
Brutforsz
senior tag
válasz
Makaveli #3105 üzenetére
Átméretezés előtt át kell állítanod a kimeneti formátumot pl. .jpg-re. Képes tutorial
-
Makaveli
senior tag
Winner_hun és Brutforsz Hiába írom be, hogy 8cm×6cm csinál egy JP2 fájlt amit át se tok konvertálni...
-
Paqito
senior tag
Winner_hun, Brutforsz Ti összebeszéltetek? Másodpercre ugyanakkor, és ugyanazt beírni... Tudtok valamit...
to Makaveli Azt hiszem az XnView is tud ilyen okosságot. Itten van
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest