- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
Van olyan ingyenes program amivel pdf állományokat lehet létrehozni?
-
Horka1
tag
válasz
cirkus #20598 üzenetére
AVI-t virtualdub-al. Bármit mondjuk sony vegassal, de ha wmv is jó, akkor akár movie maker-el is. A youtube elfogadja ezeket a formátumokat, mindegy, hogy mivel szerkesztessz.
Attól függ milyen alapanyagból akarsz dolgozni? Ha kicsit pontosítod a kérdést, és leírnád, hogy milyen formátumban van amit szerkeszteni akarsz, közelebb jutunk a válaszhoz...
Az avi fájlegyesítésre legjobb a virtualdub. Az egyszerűen összefűzi és nem kódolja újra...
Egyébként pedig a youtube-nak van szerkesztő felülete, tehát feltöltöd az anyagaidat, és a tube szerkesztővel úgy variálod ahogy akarod... Hát bizonyos keretek között persze...
-
cirkus
aktív tag
milyen programmal lehet videot szerkeszteni...youtubra például, .mp3-t és másik külön álló .avi kiterjesztésű fileból hogy tudok egyet csinálni, szerkeszteni vágni, összerakni stb....
-
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #20581 üzenetére
Találtam naptár készítő oldalt, meg kész naptárasat, de egyik sem túl testre szabható
Meg volt még ez a program, amivel épp csak dísztelen, egyszerű éves naptárt nem tudtam csinálni.
-
H_András
tag
Kérdésem lehet elméleti marad, de hátha nem.
A legtöbb backup program tud x mappát x időben x helyre másolni. Nekem olyan kellene, ami automatizálja a dolgot, amikor pl pendrive-ra mentenék, és csak akkor, amikor rádugom a gépre azt. Tehát pen fel, program érzékel, másol (szinkronizáció nem kell), program kikapcs, örül.A lényeg, hogy ne legyen állandóan rádugva, csak akkor fusson le a folyamat, amikor csatlakozik (gondolom az állandó jelenlét nem is tesz jót neki). Létezik ilyen, vagy ébredjek fel? -
atesss
addikt
Természetesen nem arra gondoltam, hogy a DVD-re HD minőségben kerül.
De a minőség jobb lehetne, ha a forrás nem a 360p-s, hanem a 720p-s formátumban a youtube-on fent lévő anyag !
(Az viszont tény, hogy ebben az esetben természetesen felesleges az 1080p a 720p-hez képest)Dluinet
Köszönöm a linket.Bár közben én is találtam már egy programot (ami letölt, és utána konvertál is, elvileg több videót is, elég jónak tűnik ha tényleg úgy megy ahogy írják).
Most van tesztelés alatt, illetve lehet már inkább csak holnap reggel folytatom.
Beszámolok majd róla. -
atesss
addikt
Üdv !
Youtube-ról szeretnék letölteni videókat, lehetőleg HD-ben (ami nem HD-ba le tud tölteni, olyat már találtam).
És utána DVD-re írnám ki, DVD-Videó formátumban. Menü nem kell. -
w.miki
veterán
Éves A4 2012-es (dísztelen) naptár nyomtatásához, készítéséhez (esetleg magyar ünnep- és névnapokkal) milyen programot ajánlanátok?
-
Visormail
addikt
válasz
HarryPotter #20578 üzenetére
Azt hiszem:
saját oldal
promóció -
brd
nagyúr
válasz
HarryPotter #20578 üzenetére
Ugyan nem tálca (szerk.: ja de, ott is
), de talán így is elleszel vele: HDDLed.
-
HarryPotter
őstag
Sziasztok, olyan programot keresek w7 alá, ami monitorozza a tálcán a hdd aktivitást. Példa erre a Softleds, de az sajnos a w7-en nem megy hibátlanul. Szóval arra kellene egy alternativa, ha létezik. köszi előre is!
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #20576 üzenetére
az új XnView 1.98.5 már enged Egyéni kijelölési arányt is megadni!
-
w.miki
veterán
Képkivágásra milyen programot ajánlanátok?
Az XnView tetszene, de olyan kellene, amivel méretarányosan lehet képeket kivágni?
Vagyis beállítok egy arányt (mondjuk 40*70) és utána kapok egy ekkora kijelölő négyzetet, amit bárhova el tudok húzni, és a méretét is tudom növelni/csökkenteni úgy, hogy az arány megmarad.
Ezt az XnViewal nem tudtam, mert hiába húztam a négyszög sarkát, elcsúszott az arány.
Kijelölési arány opcióban pedig nem láttam Egyéni-t -
Horka1
tag
Üdv!
Ismertek valamiféle zajgenerátor progit? Folyamatos frekvenciákra lenne szükségem, akár nem csak a hallható tartományban...
-
TommyX_
őstag
Windows 7-re létezik olyan program, ami egy billentyű kombinációra, ki-be kapcsolja a monitort?
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
XMF filet milyen lejátszóval tudom életre kelteni Windows alatt?
-
GEPESZ66
veterán
WIN7 alatt szeretnék használni hasonló programot, mint ami a DVD Shrink.Nem tudom, hogy a DVD Shrink fut -e normálisan WIN7 alatt?Esetleg melyiket ajánljátok helyette, ami esetleg tud is magyarul?
-
pocokxx
Közösségépítő
Köszönöm szépen
Esetleg a 75,700 találatból te konkrétan melyiket ajánlod? Gondolom te kipróbáltad az összeset, és azért voltál ilyen segítőkész....
Dluinet: Neked tényleg köszönöm...
Ez nem rossz, sőt határozottan tetszik, csak azt nem tudom, hogy pdf-ből nyomtatva milyen lesz a képminőség. Illetve egy apró gondom van vele: a kiválasztott képek többségeálló. Viszont nem szeretném, hogy torzítsa, és, ha jól látom, csak "fekvő" képet tud készíteni.
És nem lenne rossz, ha kicsit testreszabhatóbb lenne: betűszín, típus, azok elhelyezése, stb... Régen az Ulead Photo Studio-t használtam, az nagyon tetszett, ott tényleg szinte mindent be lehetett állítani. Persze a legjobb PS hez lenne, valami egyszerű kiegészítő...
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami könnyedén használható naptárkészítő progit, ami tud magyarul? Esetleg Photoshophoz létezik valami ilyesmi szűrő vagy kiegészítő...?
-
zone
őstag
válasz
szbalogh #20560 üzenetére
Teamviewer telepíteni se muszáj.
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Kis segítség kéne. Jönnek az ünnepek és ez alatt jó lenne pár dolgot elintézni amihez hozzá kéne férnem a munkahelyi gépemhez.
Eddig a log me in nevűt használtam de lejárt a próbaidő. Na ilyesmi kéne nekem, egyszerű hozzá nem értő felhasználónak való de ingyenes.Köszi
-
Droid9
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20558 üzenetére
Most már használom.
Köszönöm nagyuram!
-
-
Droid9
csendes tag
Sziasztok! Olyan programot keresek, amivel a hdd üres területeit lehet véglegesen törölni visszaállíthatatlanul (DoD 5220.22-M norma szerint).
Régebben az Ultrawipe volt ilyen, de az nekem nem indul el 64 biten. -
4lewis
csendes tag
Fájl létrehozásának dátuma a fájlnévbe.
Több fényképezőgéppel felvett több száz kis videót szeretnék átnevezni úgy, hogy a fájl létrehozási dátuma a fájlnév elé bekerüljön. Azaz fájl neve "valami.mpg" létrehozva 2011.03.11 20:14:22, az új filename:"20110311-201422_valami.mpg"
Természetesen nem egyenként. Égen-földön nem találok ilyen programot! Előre is köszi! -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Kellene egy olyan program, ami logolja, hogy milyen változtatásokat csináltak a gépen, vagy hogy miket néztek, stb. Nem keyloggerre gondolok, hanem ilyen eseménynapló szerűre. Pl. hogy töröltek egy fájlt, vagy megnyitották a böngészőt, stb.
Van ilyen? -
Nem luxus, mert a Realtek/Soundmax integráltakon, laposokon pl NVidia HD stb stb még nem találkoztam olyannal, amin ne lenne ez elérhető.
Szerintem pont ez a VIA-s hangkari az egyetlen kivétel...
(Legújabb VIA Audio Driver-t lehet megpróbálni, illetve 2.0 vagy 2.1 csatornára állítani) -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #20543 üzenetére
Sajna az integráltakon ez már "luxus"
Ezt az én Gigabyte-om( G41MT-S2P ) sem tudja a sztereo mix-et . -
fatal`
titán
Tud valaki olyan programot, amivel SD kártyát lehet tesztelni?
-
cigam
titán
válasz
#81556480 #20538 üzenetére
Az nem program, hangkártya kérdése. Azt veszi fel (bármelyik) program, amit beállítasz a hangkártya keverőjén. Pontosan milyen hangkarid van?
A leg1xübb, ha egy jack-jack kábellel összekötöd a bemenetet a kimenettel, és kész. (értelemszerüen ilyenkor némítani kell a vonalbemenetet a lejátszás oldalon, és a felvétel oldalon a vonalbemenetet jelölöd ki felvételre.) -
törölt tag
Hali!
Egyszerű hangfelvevő programra lenne szükségem.
Amiket eddig letöltöttem (ingyeneseket) azok csak mikrofonról vettek fel. nekem amit hallok azt kéne felvenni. Régebben creative sb kártyához volt egy Creative Recorder program. Volt rajta What u hear opció, ami mindent felvett amit hallasz. Na a legjobb ez lenne ha valaki ismeri is be tudná linkelni(szertk: win 7 en fusson)
-
zoltanz
nagyúr
AVI-->DVD átalakításra használtam az Any Video Convertert, de 16/9 -es alapanyagnál az oldalarányt nem jól csinálja meg. Helyette tudtok valamit, vagy min állítsak? Köszi.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #20534 üzenetére
A DVD lejátszóm 1 éves, de ezzel is előfordul az 1 GB-nál nagyobb filmeknél (nem DVD formátumról van szó), hogy nem tudja lejátszni végig. Tehát egy ideig megy, de a vége felé leáll (gondolom, ahogy eléri az 1 GB-ot).
A megoldás (már megcsináltam párszor, működik):
A Gspot nevű alkalmazással a video fájlban meg kell nézni, hogy az avi OpenDML 2.0-e?
Ha igen, akkor a Virtualdub-al kell elmenteni old format avi formátumban (előtte a video és az audio fülön is külön-külön ki kell választani a direct stream copy-t). Körülbelül 1 percig tart csak a mentés, mivel nem kódolja újra a fájlt. -
válasz
Panthera #20533 üzenetére
A "békebeli" ISO szabvány (és itt fájlrendszerről beszélünk) az max. 2GB-os méretű fájlokat enged meg. Normális íróprogik nem engednek megírni egy lemezt, ha az ISO és a kiírandó fájlok közt van 2G-nél nagyobb méretű.
Létezik újabb ISO szabvány is, amiben már nincs 2G-s korlátozás, illetve gyakoribb az UDF fájlrendszer. Ez utóbbi 2 esetben viszont meg kell győződni arról, hogy az adott asztali lejátszó (mert a PC-s optikai eszközöket ez nem érinti) támogatja-e ezeket a fájlrendszereket.
Nyilván ez kényelmesebb megoldás, mert nem kell konvertálni, és nem kell minden egyes fimnhez 1 DVD lemez, ugyanakkor az inkompatibilitás veszélye is fennáll, míg ISO/DVD Video módban (ahol a VOB-ok azok mpeg-ek) ilyen gond nem lehet, hisz az íróprogi gondoskodik az 1G szeletelésről, meg minden olyan dologról, ami a maximális kompatibilitást biztosítja az asztali lejátszók felé. -
válasz
Fire/SOUL/CD #20526 üzenetére
Tehát egy 2,5 GB-os avinál ne is lepődjek meg azon, hogy nem megy az asztali dvd-n (azt hiszem lefagyott legutóbb, amikor ilyet akartam)?
Amúgy az 1-2 GB-os fájloknak tudom a trükkjét, hogyan lehet lejátszhatóvá tenni. Ha érdekel valakit, akkor leírom (fejből még nem megy, utána kell néznem). -
-
cigam
titán
válasz
Nem 1xübb szabványos videolemez csinálni belőle, p. a DVDstyler-el?!
Ami nem játsza le a videólemezt, az rossz/nem működik.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Ha több darabra vágom, elnevezem 1-2-3.mpg nek akkor észrevétlen lesz a váltás lejátszáskor?
-
válasz
zoltanz #20524 üzenetére
Igen, simán csak írd ki adatlemezként a filmeket és a lemezt zárd le. Gyökérbe is lehet. de mappákat is készíthetsz, a mai lejátszóknak (meg már jó pár évesek is) kezelik ezt.
ha lehet, alapértelmezett ISO fájlrendszert használj és ha lehetséges, akkor 1G-nél nagyobb fájl ne legyen (2G-nél amúgy sem lehet nagyobb 1 fájl sem, az ISO miatt), mert még a mai napig bele lehet futni olyan lejátszókba (igaz ritkán), amik leakadnak 1G-nél nagyobb fájlokon. -
zoltanz
nagyúr
Mivel tudok egy DVD-Video formátumú (Mpeg2+AC3) fájlból, egy olyan struktúrát csinálni (ha kell) amit a legtöbb asztali lejátszó megkajál? Vagy elég ha rádobom a lemez gyökér könyvtárába? Köszi. (Win7 beépítetje nálam valahogy nem kóser, azért megpróbálom még egy friss telepítéssel, Nero állítólag nem olyan jó Win7-tel)
-
pitman
őstag
Létezik olyan program (lehetőleg ingyenes), amivel fotókollázsokat lehet létrehozni az alábbiak szerint (valami olyasmi mint a shape collage):
vagy megadja az ember a kimeneti állomány felbontását és a progi ebbe megpróbálja elrendezni a bemeneti képeket (lehetőség szerint minimális átméretezéssel),
vagy megadja az ember a kimenet képarányát és ennek megfelelően jön létre a kimenet a bemenő képek eredeti felbontású változatának berendezésével.Elég lenne, ha simán sorokban és oszlopokban elrendezné a képeket.
-
FRENK1988
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #20516 üzenetére
Ahha igen
Köszi kipróbálom
-
válasz
FRENK1988 #20515 üzenetére
Gondolom egészségügyi MR felvételekre gondolsz. Ha igen, akkor azok ún. DICOM vagy NEMA formátumban vannak tárolva. Szerencsére létezik speckó progi az ilyen formátumban készült felvételek megtekintéséhez. Sante DICOM Viewer FREE
-
FRENK1988
veterán
Milyen programmal lehetne megnézni a cd-n lévő MR vizsgálat képét?
-
válasz
A_ScHuLcZ #20511 üzenetére
A Comodo Time Machine erre megfelel, mert beállítható úgy, hogy minden induláskor visszaállítja az eredeti állapotot, vagy mentett állapotok valamelyikét. Jelszóval levédhető, ezáltal nem csak hogy nem lehet beleturkálni a progiba, de eltávolítani sem lehet.
Logout-on van cikk is róla. (csak mint korábban jeleztem, TRIM-et tiltani kell, bár nem hiszem, hogy a gépekben SSD lenne W7-tek társaságában...
Ha a CTM mellett döntesz, akkor a 2.8-as változatot töltsd le.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
bugizozi #20504 üzenetére
Olyan kellene, ami céges szinten is megállja a helyét, mert bármikor ellenőrizhetik a kolit...
Legjobb az lenne, ha nem is kellene szerver hozzá, hanem lokálisan tárolódna az image, amiből bootol, mondjuk egy másik, rejtett partíción. Amit így elméletben vázoltam, azt mivel tudnám megvalósítani?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #20509 üzenetére
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #20506 üzenetére
CCleaner-nél is van ilyen inkompatibilitás?
Mert én max. azt futtatom néha a temp állományok, kitakarítása, registry rendbetétel okán. -
Az említett 2 alkalmazás (Returnil, Comodo Time Machine meg az ehhez hasonló progik) nem kompatibilisek a TRIM-el, teljes beborulást eredményez úgy a használatuk. Szóval ha valaki SSD-t használ W7 alatt, az erre figyeljen oda, ez esetben csak kikapcsolt TRIM mellett lehet őket használni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Ötleteket szeretnék kérni, hogy miképp lehet megoldani egy olyan rendszert (XP) pár internetteremben publikusan használt számítógépre, hogy mindig pontosan ugyanaz az állapot töltődjön be indításkor? (ISO fájlból pl) Tehát egyszer beállítanánk őket, és utána mindig ugyanúgy induljon el a gép, akármit módosítottak át korábban rajta. Legjobb lenne, ha létezne erre ingyenes megoldás, de ha nincs, akkor ez van, mindenképp szükség lenne rá.
Köszönöm!
-
Atapi
senior tag
válasz
kommunism #20497 üzenetére
valamilyen file hiányzik? de mégis mi? annakournikova_mesztelenül.jpg?...
btw, ha az ubuntud 9.10-nél frissebb, akkor grub2 rendszerbetöltője van, ezt kellene választanod az új elem létrehozásánál (remélem addig azért eljutottál, hogy az új elem létrehozásánál az operation systems ablakrészen a linux/bsd fülön kell az új elemet létrehoznod). ha ez sem segít, akkor van ugyanezen résznél (add new entry) egy neogrub fül, ami egy grub boot managert telepít. ha szerencséd van, ez mindkét rendszeredet tudja majd indítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest