Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
W7 64bit -re keresek olyan ingyenes programo(ka)t amivel minél jobb minosegben tudok audio cd-ből mp3-at és .flac-t kesziteni
-
Mercutio_
félisten
Létezik ingyenes egyszerű, kicsi (esetleg portable) OCR program?
3 oldal PDF-be scannelt anyagot kellene átültetnem word-be, és nincs kedvem gépelgetni.Közben a google drive-ban találtam egy megoldást, de azért a jövőben nem szeretnék ilyen anyagokat gugliékra bízni.
-
Mercutio_
félisten
Ha erre a hsz-re gondolsz láttam, de nekem az jött le, hogy azok inkább a cpu-t és/vagy ram-ot terhelnek, de ha valamelyik ezzel párhuzamosan az apu grafikus részét is izzasztja, akkor ok, csak melyik?

LonGleY: Kösz, megnézem

-
Mercutio_
félisten
64 bites W7-re milyen progit ajánlanátok APU-s AMD CPU (Llano) tesztelésre, ami a cpu-t és a vga részét is terheli? Persze ha van valami bootolós CD-s megoldás is az még jobb, nem kell legalább telenyomni a rendszert.
-
Mercutio_
félisten
Adott egy 3TB-s (tehát MBR helyett GPT-t használó!!!) vinyó, rajta 2TB és 1TB partíciókkal, mindkettőn adatok.
Szeretnék az első (2TB-s) partíció elejéről levágni 60GB-t, hogy arra később szükség esetén rendszert rakhassak (most adattárolásra van használva, de ki tudja mit hoz a jövő) természetesen van ennyi, sőt X annyi szabad hely.Milyen programmal lehet ezt megcsinálni, hogy ne okozzon problémát a már meglévő partíciókban és azok tartalmában? Win7-es rendszerem van, amire rá tudom rakni a vinyót, vagy ha valami CD-ről bootolós megoldás működik csak az is megoldható

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hinnye

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mit jelent a brutál?
-
Mercutio_
félisten
válasz
gyulank
üzenetére
Azért OFF, amiért a Nők, nőügyek topikban is értelmetlen egy sose randizott szűznek arról elmélkedni hogy "Ha lenne nőm, akkor megcsalna? És ha igen, akkor mennyi idő után? És akkor én meg tudnék-e neki bocsájtani, vagy nincs olyan szerelem ami ezt is kibírná?" blablabla

A TDP pedig egy "fiktív szám", nézz utána, hogy az Intel (és az AMD) mi alapján számolja és mit ért alatta, de ha utánanéztél a tapasztalataidat NE ide írd meg, cak örülj neki, hogy most már ezt is tudod!!!!
-
Mercutio_
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Ezt a használatit hogy tudom kinyomtatni úgy, hogy ne fejjel lefele legyenek a páros oldalon lévő részek, illetve át lehet valahogy állítani, hogy A5 fekvő helyett A4 állóban nyomtassa 2 oldalasan az anyagot?

-
Mercutio_
félisten
És tényleg
csak én voltam béna 
.mkv-hoz milyen beállításokat javasolsz, hogy adott méret mellett a legjobb kép/hang legyen a file-ban?
Újabb kérdés: Létezik valami egyszerű - lehetőleg free - program amivel rádiógombos/beXelős/beírós esetleg még lenyílós vagy egyéb módon előre megadott lehetőségek közül kiválasztós kérdéssort lehet összerakni és azt különböző személyek külön-külön ki tudják tölteni?
Amolyan kérdéssor összerakó és kiértékelő (megadom beíráskor mi/mik a helyes válasz(ok), ha én tudok hozzá user/pass-t osztani az mégjobb
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Szeretném asszony sorozatait DVD-ről (HDD-n VIDEO_TS könyvtár tartalma adott) XviD-be konvertálni minőségromlás nélkül úgy, hogy a hangsávo(ka)t és a felirasávo(ka)t megtartsam.
Van-e erre egyszerű, pár kattintással beállítható program, esetleg ha valaki tudja a Handbrake-kel ezt milyen beállítások mellett lehet megcsinálni azt is megköszönném

-
Mercutio_
félisten
válasz
t-bali3
üzenetére
Mármint mi nem játssza le?
Keress rá a lejátszód típusára és a "region free" kifejezésre, általában ha van lehetőség a lejátszón kikapcsolni/átállítani azt a távirányítóval lehet bizonyos kódsort benyomva.
Másik lehetőség, hogy asztali PC-n DVD-másoló programmal úgy másolod át, hogy közben régiómentessé teszed.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére

Azt hittem van valami all-in-one ami előbb a procit, aztán a vga-t (integrált általában) izzasztja meg
-
Mercutio_
félisten
válasz
Winchester95
üzenetére
Jobbra fent keresőbe "venti" beír majd ENTER volt már?

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szuper, már töltöm is

-
Mercutio_
félisten
válasz
w.miki
üzenetére
CloneDVD-t próbáld ki, 30 napig teljes funkció használható.
Kérdés: WinXP-t telepítek egy IDE-vinyó első partíciójára, és persze minden "szükséges" programot is (skype, outlook, office, stb., valamint a szükséges beállításokat is megcsinálom az ősök 1000 éves gépén. Ahogy a tempóját nézem rá fog menni néhány délutánom, kellene egy olyan program amivel ezt a belőtt rendszert le tudom menteni és valami bootolós CD/DVD-ről indítva ezt a mentést (mondjuk a vinyó egy másik partíciójáról) vissza tudom állítani, ha megint elb*rmolják

+ Ugyanez mivel oldható meg SSD-s s-atás mai Win7-es rendszeren?
-
Mercutio_
félisten
válasz
olivera88
üzenetére
Az avi csak egy kiterjesztés, sokféle formátum lehet benne.
Pityke78: Talán a picasa, de sok képnézegetőnél a beállításokban megadható, hogy a képbe mentett orientációs infó alapján automatikusan forgassa be megjelenítésnél. Persze, ha a gépben nincs ilyen érzékelő, akkor bukta, mert semmilyen program nem fogja tudni kitalálni mit kellene beforgatni

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Valami hasonló fordítottban?
Van 3 évad Angel DVD-m (3x6 db lemez) szeretnék belőle jó minőségű, de nem helypazarló DivX/Xvid-et angol/magyar hanggal és feliratokkal, van ami ezt néhány kattintással egyszerűen megoldja?
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez így elvileg rendben van?
(Van 100MB-s rejtett partíció, valamint magában volt az SSD amikor felraktam a Win7-et, csak később dugtam rá a 2TB-s vinyót amin a régi XP-s rendszer és adatok vannak)Windows Rendszertöltés-vezérlő
------------------------------
azonosító {bootmgr}
device partition=\Device\HarddiskVolume1
description Windows Boot Manager
locale hu-HU
inherit {globalsettings}
default {current}
resumeobject {30d41473-dfaf-11e0-80ac-b5d2000f4c38}
displayorder {current}
toolsdisplayorder {memdiag}
timeout 30Windows rendszertöltő
---------------------
azonosító {current}
device partition=C:
path \Windows\system32\winload.exe
description Windows 7
locale hu-HU
inherit {bootloadersettings}
recoverysequence {30d41475-dfaf-11e0-80ac-b5d2000f4c38}
recoveryenabled Yes
osdevice partition=C:
systemroot \Windows
resumeobject {30d41473-dfaf-11e0-80ac-b5d2000f4c38}
nx OptIn -
Mercutio_
félisten
W7 64 bitre van valami egyszerű, lehetőleg ingyenes program amivel GMC-s avi-t át tudok konvertálni valami normális formátumba, amit a Philips DVP-3360-as dvd-lejátszó gond nélkül kezel, a file pedig nem lesz túl nagy és minőségromlás se történik?
-
Mercutio_
félisten
Mediaplayer Classic - Home Cinema?
Előtte szedj le egy dxwebsetup.exe-t és frissítsd a directX-edet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
CCleaner-nél is van ilyen inkompatibilitás?
Mert én max. azt futtatom néha a temp állományok, kitakarítása, registry rendbetétel okán. -
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Ezt nagyon nem javaslom, ahogy előttem is írták az exe már egy gépi kódra lefordított program, ott te nem fogsz tudni abból meg semmit, hogy összehasonlítod binárisan a 2 exe-t, látsz majd egy vagy több eltérő "karaktert", de hogy azoknak gépi kódban mi a jelentésük és milyen hatásuk van ha megváltoztatod, azt kizárt, hogy tudnád, így meg több kárt okozhatsz, mint hasznot

-
Mercutio_
félisten
Amennyiben konkrétan nektek írta a programot, akkor annó bele kellett volna tenni a szerződésbe, hogy a program forráskódját is átadatja nektek és hozzájárul, hogy azt a későbbiekben módosíthatjátok. Ha egy "általános" program volt, amit "csak" átszabtak a cégetekre, akkor más a helyzet, azoknál általában nem szoktak ilyet aláírni és sajnos a későbbiekben is a tulajdonos személy/céghez lesztek kötve. (Ez a szitu nagy(obb) vállalatirányítási rendszereknél is)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor már csak kellene egy másik íróprogi, ami meg ezt tudja

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Vagy én vagyok béna, vagy a program bugos, de míg ISO-ból gond nélkül ír DVD-t, addig amikor a Data Disc-be megyek balra alul a sarokban azt látom, hogy "No Disc" és amikor a File/Video DVD layout-nál beállítom a forrás könyvtár, fel is ismeri a TS-file okat szépen össze is rakja a cuccot, majd "Burn the existing compilation"-ra kattintva majd Finalize disc-re (vagy a "Let me choose advanced"-re mindegy) kiírja, hogy
"Cannot continue with burning process, because no burning device was detected. Installing a burning device and restart CDBurnerXP to burn a disc"
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Számok közötti gap-et is be lehet 0-ra állítani vele?
-
Mercutio_
félisten
válasz
daninet
üzenetére
Hú ezt én is kifelejtettem a korábbi Nero-helyettesítős programkereső hsz-emből

Szóval: Tudjon mp3-ból (esetleg lossless formátumokból is) audioCD-t írni, és ismerje a különböző képfile-okat. DE nem gond ha fizetős, csak érezhetően kisebb és kevesebb memót zabáló legyen mint a Néró

-
Mercutio_
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
Nézegetem őket

Bat fiókoknak semmi bajuk
az a gond, hogy macerás (nem is nagyon emlékszem már hogy csináltam) újra felrakott bat-ba importálni a korábbi fiókokat, így praktikusabb lenne egy olyan levelezőt felrakni, ami biztosan tudja ezt.sfdrakex: Neked is kösz

Sweet Lou 6: MP3tager nevű program tudja a file név beírását id3 tag-be, a többi részt nem.
-
Mercutio_
félisten
Win7 64 bitre keresek:
- a néró helyett valami kisebb, kevesebb memót zabáló, esetleg többet tudó íróprogramot.
- Olyan levelezőt ami megeszi a 3.x-es The Bat verzió postafiókjaitValamint kérdés, hogy utorrent és StrongDC korábbi folyamatban lévő file-jait meg tudom-e "etetni" a Win7-re frissen felrakott utorrent és SDC programokkal?
-
Mercutio_
félisten
válasz
bugizozi
üzenetére
MS Project
, van magyar verzió is gondolom. -
Mercutio_
félisten
válasz
Palafi
üzenetére
Ha Kingston 96GB-s V+ 100-at vettél annak van beépített garbage collection funkciója, így XP-s rendszer mellett se fog lassulni.
Van olyan program (Paragon migrate OS to SSD) amit a meglévő XP-re raksz fel, az SSD-t külső usb-s keretben a gépre rádugva pedig átklónozza neked a rendszer, majd vinyó kivesz, SSD berak, és indul a rendszer

-
Mercutio_
félisten
Azonnali fotós kérdések topic?
-
Mercutio_
félisten
Adott egy .3GP kiterjesztésű file, amit sajnos nem játszik le se a mobil amivel készült, se az MPC-HC, gondolom a felvétel lezárásakor az SW valamilyen header, vagy lezárási hibát csinált az lehet az ok

Létezik olyan program ami ilyen kisebb hibák helyretételét végzi automatikusan? (Azt hiszem mp3/Wav-ra volt régebben valami hasonló)
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Létezik olyan program, ami csinál a jelenlegi belőtt Win7 64bites rendszermeghajtómról egy olyan image file-t amit ha kiírok DVD-re és arról bebootolok egy szűz (vagy összeomlott) SSD-re/vinyóra "visszarakja magát" és újraindítás után már az SSD-ről bootolva él a rendszer, mintha akkor pakoltam volna fel?
Esetleg ez jó úgy is, hogy a DVD-ről bootol, és a forrásállományt meg kell neki mutatni mondjuk egy másik vinyón, vagy egyéb helyen és onnan állít vissza mindent a célmeghajtóra
(nagyobb rendszer gondolom úgyse férne rá egy DVD-re
) -
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
MyDefrag is jó erre a célra?
-
Mercutio_
félisten
válasz
djnyakesz
üzenetére
Kolléga főnökhöz behív, főnök közli, hogy még egy alkalommal nem munkahelyi célból használja a gépet vagy a cég tulajdonát képező egyéb eszközt/erőforrást, akkor felmondás/írásbeli figyelmeztetés következik. Esetleg ezt írásban is közölni vele, amit aláír, hogy tudomásul vett.
Esetleg nézegess WAF-okat (Web Application Firewall) azok nem a használt port, hanem az alkalmazás jellege alapján szűrnek, amennyire emlékszem elég könnyen taníthatóak.
Routernél olyat lehet, hogy mac adress alapján a gépét ki tudod tiltani és/vagy adott időre korlátozni, amikor kiengedi a router.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nah megoldottam a dolgot

A lentebbi progragból bebootoltam, csináltattam a W7-tel egy helyreállító lemezt, a lemezről bebootolva a parancssoros javítást kértem és nyomtam egy bootrec /fixboot parancsot

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szűz noti volt FreeDOS-sal, de le lelett gyalulva particionáló programmal az egész, és csak Win7 lett telepítve semmi XP/Vista

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez másik móka, semmi SSD

Egy sima noti, most találtam egy olyan megoldást, hogy Biosban TILOS elsődleges boot-nak beállítani a CD-t és úgy kell telepíteni a Win7-et, akkor menni fog rendesen, azt próbálom éppen, ha nem jön be megnézem amit linkeltél

Telepítő DVD-ről indítható a javítás, csak kiírja, hogy nem ehhez a verzióhoz való

-
Mercutio_
félisten
Win7 telepítést követően csak Win7 CD-ről bootolva indul a rendszer, vinyóról nem, van erre valami program ami helyrepofozza? (Nincs gyári W7, hogy a parancssoros javítással próbálkozzam
) -
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Van egy gyenge minőségű (zajos, halk), mobillal felvett szövegem.Van-e olyan progi ami amatőrök számára is használható és fel tudja javítani ezt a (.amr kiterjesztésű) állományt?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
csak én voltam béna 

, van magyar verzió is gondolom.