Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-26 22:29:50

LOGOUT.hu

Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24713) picirizs


picirizs
csendes tag

Üdvözletem az Uraknak és természetesen (ha vannak) a Hölgyeknek is!
Még a múlt évtizedben vett Nokia N70ME-met koptatom, és most határoztam el magam a készülékváltásra. [Alapvetően semmi gonod nincs ezzerl a telóval, csakhát szegényke kezd elavult lenni]
Mint minden fiatal titánnak, nekem is megakadt a szemem az érintőképernyős ketyeréken, sőt, olyannyira megtetszettek, hogy el is határoztam, ilyet veszek.
Olvasgatva teszteket két telefonon akadt meg a szemem: Nokia 5800XpressMusic, illetve az LG üdvöskéje, a KM900 Arena.
Mindkettő szimpatikus, a kérdés az lenne, hogy melyik éri meg jobban az árát.
A Nokia telefonjában igen impozáns a Symbian operációs rendszer (N70-ben is megtalálható, habár jóval előbbi verziója) és az ebből kifolyó számtalan bővítési lehetőség. Mellette szól még a név is, habár mára talán már kevésbé nevezhető a Nokia egyeduralkodónak a mobilpiacon.
Egyetlen problémám vele, hogy pont arra nem használnám, amire ki lett találva. Zenelejátszásra én mindig külön MP4 lejátszót használok, az N70 ME óta nemigen jön be ez a zene+telefon egybe. wifi van benne, ez pöpec, menüje pöpec, kameráján a Carl Zeiss felirat szintén az, bár sokat nem tudok vele kezdeni.
Ezzel szemben az Arena, mint zárt rendszerű telefon, korlátozottabb lehetőségekkel bír. Elsősorban erre irányulna a kérdésem: mennyit vesz le a bővítési lehetőségekből a Symbian hiánya? Megtalálhatóak nagyságrendileg az alkalmazások Javás verziója is? A képernyő felbontását, a kamera minőségét, sőt még a zenefunkciókat is nagyon dícsérték a tesztet, így inkább e felé a teló felé hajlanék.

Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.