Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
oroszLajos
aktív tag
válasz Simivok #94150 üzenetére
Van most aprón 24ért [Dark Rock PRO 4] ha nem baj, hogy használt. Ez biztos elég lesz, és teljesen halk.
[ Szerkesztve ]
Pixel 7 Pro Hazel
-
forguet
senior tag
válasz beach head #94148 üzenetére
Teljesen oké a Gammaxx 400 és a hyper 212 is.
Még ezeket is hozzácsaphatod a listához:
ID Cooling se 224 xt
Arctic A35/i35
Ben Nevis Advanced#94149 Jack Oneill:
Bármelyiket veheted kb az ismertebb márkáktól
Frissen pasztázva pár fok lehet a különböző fajták között
Ez egy régebbi tábla, de sztem jól mutatja h mennyit számít.
A mustár 6 fokkal lett rosszabb mint a legjobb paszta, de csokit ne használj mert az hőszigetelő[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Simivok
senior tag
válasz oroszLajos #94151 üzenetére
Jónak tűnik de használtat nem szeretnék, illetve kicsit overkillnek látom...
Galaxy S23 256GB Cream
-
oroszLajos
aktív tag
válasz Simivok #94153 üzenetére
Proci hűtőből nem baj ha overkill, az csak jót tesz a procinak. Az összefoglalóban van jó pár ajánlott hűtő, ott nézz körül.
Mondjuk ez is tökéletes választás lehet bár ez is kicsit "overkill" [Brocken3]
Vagy akár ez is jó lehet. [BrockenECOAdvence][ Szerkesztve ]
Pixel 7 Pro Hazel
-
Vízhűtés fülöp-szigeteki módra: [link]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
kesenyi
tag
válasz Khaosz55 #94140 üzenetére
Ugyanilyen házam van megjelenése óta, nem cserélném mert kifejezetten szinte némaság volt a cél gép építésnél. Tele van durrantva 6db Fractal Design 140mm Silent Series R3-al. 7éve üzemelnek, egyik másik már csere érett lesz, mert minimálisan morog valamelyik, de tudni kell kihasználni a ház adottságait. Alsó hdd bay-t haszánlom, felette lévő kivéve (középen), afeletti részen meg 1db dvd íróval. Az előlapon 2gyári venti szívja befelé a levegőt, a ház tetején egy fúj befelé, egy pedig szív kifelé. A hátulján a gyári venti szív kifelé, a ház alján pedig egy szív alulról befelé. (A hangszigetelő lapokból amik takarják a ventik helyét, azokból csak az oldallapon lévő maradt a helyén, a többi eltávolítva.) Játék alatt az előlapi ajtót nyitva tartom ha kéri , a ventilátor szabályzót a ház elején felpöccintem 12V-ra, így az előlapi ventik + egy felső venti magasabb fordulaton több levegőt fog szállítani. Alapból 7V-os középső álláson használom, az 5V-os állást hanyagolom, ott magas frekvenciás hangot hallat. Minden venti bőven 20dB alá van belőve. A cpu igaz csak egy Ryzen 5 3600as amit egy Alpenföhn Brocken 3 tart némán hűvösen.
Aio-t szintúgy nem vennék a helyedben, mert a vízpumpa úgyis megkotlik ez fix, ráadásul plusz zajforrás, nem opció egy tényleg halk pcnél. Léghűtésnél meg egy ventit cserélsz max vagy kettőt.
-
Simivok
senior tag
-
Khaosz55
addikt
válasz kesenyi #94157 üzenetére
5800X3D-vel allulfeszelve 62 fok a proci hőmérséklet, úgy hogy a ház ventiket visszavettem 650-re fordultra a proci ventit 1400-ra. Majd még ballagok lefelé megnézem, hogy melyik az venti fordulat aminél majd kezd kevés lenni. Ide alatt 300-at pörögnek a ventik totál némaság, az alaplapi progival nagyon jól tudom szabályozni. Értem, hogy nem jól szellőző ház az Fractal R4, de nem az a célom, hogy 50 fokos legyen a proci terhelés alatt, a 62 fok teljesen jó. Valimért szeretem az R4-es házat, egy tank, nem zörög,csörög stb. Játék alatt meg fülest használok, szóval egyáltalán nem zavar a hangja és még akkor sem hangos.
Persze közben napok óta nézem ház teszteket, Fractal Torrent nagyon tetszik, de nem szükségszerű megvennem pár fok miatt, nem a pénzt sajnálom rá, max ha valamivel meg akarom lepni magam akkor megveszem. -
gunnyescobar
csendes tag
válasz gunnyescobar #94145 üzenetére
Valaki esetleg?
-
De4d
őstag
Üdv.
Egy ryzen 7 5700x procihoz milyen hűtőt érdemes venni? Nem találtam sehol olyan "kiszerelést" ahol járna hozzá valamilyen gyári, hiába "box" kiadás.
Tuning, túlhajtás nem cél.
Mezei felhasználásra, játékokra(2k felbontás) lenne használva csak a processzor.Minden jó, ha a vége jó!
-
Tomko78
őstag
Én sem tuningolok teljesen alapon megy , de ne legyen hangos a hűtő + a 7 nm miatt azért jó hogy ekkora hűtő van rajta , még így hogy korlátozva van az fps , még így is simán 45-55 fok közt megy .
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
gimis
csendes tag
Üdv. 2600as cpura milyen hűtőt vegyek magas ramok mellé? Stock hűtő 80fole megy játék közben. 4-5k lenne rá esetleg.
-
jimpo
senior tag
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
4.: Processzor típusa?
5.: Ramok típusa?
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Kitöltöm az összefoglaló kérdéseit, de attól függetlenül érdekelne a válasz.
Keret nélkül mi a legjobb toronyhűtő, ami maximum 133mm magas?
(Esetleg 135mm még lehet majd az új házba)
Jelenleg egy Jonsbo CR-1400-at használok, ami ARGB-s.
Igazából 1100-1200rpm körül 60-65 fokon tartja a mostani procit, de a későbbi fejlesztés és a halkabb működés miatt gondolkodom előre.1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Nincs limit
2.: Milyen házba kerül? Jonsbo V9, majd T8 Plus
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock B560M-ITX/ac
4.: Processzor típusa? I5 10400F, majd 10700/11700
5.: Ramok típusa? Kingston Fury Renegade 2x8GB 3600MHz CL16
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Lehetőleg fekete, de más sem gond.[ Szerkesztve ]
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Egy szokatlan kérdésem lenne, de a teljesség kedvéért a szüséges háttérinfó:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ?!?
2.: Milyen házba kerül? Cooler Master Silencio 550
3.: Milyen alaplapra lesz? ASUS PRIME Z490 M-PLUS
4.: Processzor típusa? i7-10700
5.: Ramok típusa? Kingston 32 GB DDR4 3200
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) legyen csönd, és hűvösFortis 5-öt néztem, ...viszont az alapvető "probléma", hogy a ház hangszigetelt, és a hűtő max magassága úgy, hogy nem nyomódik bele a teteje a szivacsba, 154 mm.
Fél centivel magasabbat még be lehet paszírozni, de így nem baj, ha a hűtő teteje hozzáér/belenyomódik? Tehát a kérdésem, hogy mennyire forrósodnak fel a csövek végei és a hűtő teteje, nem fogja megolvasztani a szivacsot, ha hozzáér? Ezért néztem a Fortis 5-öt, mert annak műanyag borítás van a tetején. Egyéb esetben alacsonyabb hűtő jöhetne szóba, mondjuk Pure Rock 2. Mi lenne "jó" megoldás?
Előre is köszi! -
kesenyi
tag
válasz Richvargas #94169 üzenetére
Hello!
Inkább ne paszírozz mert a ház oldallapja megsínylené, nagyon szépen kidudorodna ahol feszül. Volt CM házam, max magasságú CM hűtővel használva amit támogatott a gyártó, nem szerette.
Alpenföhn Brocken ECO Advanced, esetleg? [link] -
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
tanácsot kérnék PROCIHŰTŐ (LÉGHŰTÉS) vásárlására, az alábbi konfighoz. Házra valószínű Fractal Design Pop Air lesz befutó (házas topicban ajánlották).
A ház 25-40 illetve a BELEVALÓ (elférő) LÉGHŰTŐ 25-40 ezer.
MSI MAG B660M MORTAR WIFI DDR4
Intel Core i7-12700K 12-Core 2.70GHz LGA1700
Patriot Viper Steel 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz
1TB SAMSUNG 990 PRO M.2 NVME
1TB KINGSTON SSD M.2 NVME KC3000
GIGABYTE GEFORCE RTX 3060 TI VISION OC 8G
COOLER MASTER MWE V750 GOLD V2 FULL MODULAR
Ami fontos: NEM KELL RGB meg minden csilli villi, inkább HALK legyen. Ez egy workstation lesz, audio/video szerkesztéshez. Amíg megy (reméljük sokáig) nem nagyon lesz bővítve.
Válaszokat előre is köszi[ Szerkesztve ]
Sabee
-
kesenyi
tag
válasz Tepsifüles #94171 üzenetére
A Pop Air ház maximálisan 170mm-ig támogat cpu hűtőt, szóval bőséges a választék de,
ha halkság kell és csak 2 ram slot lesz használva, akkor 99% hogy jó lesz egy Dark Rock Pro 4 -
Osynho
addikt
Hello!
AM4-re fel lehet valahogy szerelni a Ninja3-at?
-
kesenyi
tag
válasz Osynho #94174 üzenetére
Hello!
Nincs rá lehetőség. -
Khaosz55
addikt
Érik a házcsere az agyamba. Torrent lesz ha minden igaz, és szeretnék egy halk hűtőt. A lényeg, hogy lehetőleg game alatt is legyen halk. A DeepCool AK620, Be Quiet! Dark Rock Pro 4-et néztem illetve a ALPENFÖHN Brocken 3 Black Edition.
Proci egy 5800x3D. Tuning nincs. Mi jöhet még szóba halkság terén ? Vagy várjam meg az új DeepCool hűtőket ? -
-
Demertin
tag
Sziasztok!
Megpróbálom kimaxolni az am4-es platformot, így vettem egy 5800x3d-t.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 40 körül, de ha a Noctua D15 az abszolút favorit, akkor lehet ez 50 is.
2.: Milyen házba kerül? Nzxt S340 Elite
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B450 Gaming Plus
4.: Processzor típusa? 5800x3d
5.: Ramok típusa? Kingston FURY Renegade 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Nincs. -
kesenyi
tag
válasz Demertin #94178 üzenetére
Hello!
Nzxt hivatalos oldalán nem találtam meg az adott házat, csak pár tesztelős oldalról specifikációkat, ami alapján a támogatott max cpu hűtő magasság 161mm, így a Noctua D15 biztosan kiesik a maga 168mm magasságával. Ebben a házban nem lesz így D15.
(Maga a hűtő tömb 160mm ami neccesen elférhetne, de ha ráteszed a ventiket 168mm lesz a hivatalos oldal szerint.)Viszont a NH-D15S, magassága 160mm ventivel és anélkül is.
Mindkettő hűtőhöz (NH-D15, NH-D15S) ugyanazt a ventit (NF-A15 PWM) adják, csak a darabszám más, mégis mások a végső méretek.(Továbbá figyelemmel kell lenni a Renegade ram magasságára ami 42.2mm, a D15 ventije alatt 32mm szabad hely van, így egy ram slot biztosan kiesne, lásd itt.)
BQ Dark Rock Pro 4 szintén kiesik, 163mm magas.
Viszont a sima verziója ami 159mm, lehet nyerő. A javaslatom: be quiet! Dark Rock 4
Hivatalos oldal: itt
(A ram foglalat használatát korlátozni fogja fizikailag a venti, szépen kitakarja az alatta lévő slotot.) -
Demertin
tag
válasz kesenyi #94179 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ. A ramokat még csak délután rendeltem meg, holnap reggelig tudok akár változtatni (vagyis hétvége van, szóval gondolom akár hétfőig is), ott tudnék magasságban nyerni pár mm-t, ha ez valamit is segítene. Ha viszont nem, akkor megrendelem az általad ajánlott bq DR4-et.
[ Szerkesztve ]
-
kesenyi
tag
válasz Demertin #94180 üzenetére
Belemerültem jobban ebbe a hogy is van ez méret mizériába és redditen ugyanabba a dilemmába futottak bele. (A tagnak s340 háza van, neki befért, szóval az s340 elitebe is bele kell mennie.)
Így ha tetszik a sima D15S választhatod azt. Az előlapi oldalon így nem lesz hely hiány, mert a hűtő tömbök közepén lesz csak 1db venti. Ugyanakkor utólagosan rászerelhetsz ha kell egy 12cm-es noctua ventit, és így maradna 44mm hely az előre beszerelt 12-es venti alatt, és így nem kell variálnod a Renegade ram rendeléssel.
(Engem az zavar meg, hogy van ahol 160mm magasságot írnak, van ahol 165mm, de elméletileg noctua support 160mm mondott) Lehet volt egy méretváltás valamikor?!Ha mégis ezt választanád, akkor javaslom, ne szedd le a fóliát a hűtő aljáról, csak a processzorról távolítsd el a pasztádat. (hogy ne kend össze a hűtőn lévő fóliát, bár lehet könnyű letörölni) Csinálj egy próba összeszerelést (ventit is rakd fel), hogy valóban elférsz e a házban, az oldallapot is tedd fel. Aztán ha minden oké, akkor mehet a végleges szerelés, fólia le, paszta fel, hűtő a végleges helyére.
(Lehet csak én gondolom túl, de egyszerűbben visszacserélik ha nincs összekenve. )
Van egyébként chromax.black verzió ha annak a színvilága jobban tetszik.
ák:
Noctua NH-D15S -
kukulec
őstag
hali, lecseréltem az amd 3600x-em egy 5700x-re, amelyik elvileg kevesebbet is fogyaszt. jelenleg a hűtő ratja a 3600x gyári ventije. kinéztem egy Noctua NH-U12S-et. ez sokkal halkabb lenne?
másik, van egy Cooler Master Hyper TX3 Evo hűtőm tartalékba, de elkavartam az am4 rögzítő kitet. hol tudnék olyat venni? köszönöm előre is.Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
kukulec
őstag
válasz kesenyi #94189 üzenetére
Nagyon köszi! Akkor egy intelen volt, aztán váltottam, de fogalmam sincs hová tettem a kiegészítőket. Ezért kérdeztem h van-e mód szerezni vagy inkább hagyjam. Tomko: ez brutál, de kétlem h egy 65 wattos procira kellene ilyen batár
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Cserélni szeretném jelenleg használt CoolerMaster Hyper TX3-at, mert bazi hangos. Az alábbi konfigba kerülne:
Nem limitálnám
KOOLINK STRONGHOLD
Asrock Z590 PG Velocita
4.: Processzor típusa?
i5-11400F
G.Skill Aegis CL16 (2x16GB) (F4-3200C16D-32GIS)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)Csendes legyen, RGB-hez nem ragaszkodom.
Ajánlásokat előre is köszönöm!
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
kesenyi
tag
válasz borat26 #94194 üzenetére
Hello!
160mm magasságig ezek jók lesznek
1. be quiet! Pure Rock 2 (BK006) vagy be quiet! Pure Rock 2 (BK007) ha fekete színű kell[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
Sziasztok, csak egy kérdés: milyen levegős hűtővel tudnám leghűvösebben tartani a sima 5800X-emet, ami elég halk is marad? Méret és ár nem számít.
Most egy "játékvíz" van rajta, Corsair Hydro H110, (280mm) de nem a legjobb hozzá...[ Szerkesztve ]
-
kesenyi
tag
válasz Szpisti #94196 üzenetére
Hello! Azért szükséges lenne kitölteni a kérdéssor maradékát a békesség kedvéért. Alul kell feszelni és rátenni, noctuát vagy be quietet.
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
3.: Milyen alaplapra lesz?4.: Processzor típusa?
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) -
szabieable
aktív tag
Sziasztok,
Gépbővítés előtt állok és nem jutottam előrébb a jelenlegi házzal kapcsolatban
[Zalman ZM-T5] A gyártó oldalán egyedül a 170mm szélesség van feltüntetve és nem vagyok biztos benne, hogy a Be Quiet! Dark Rock 4 elférne-e. Alaplap egy ASUS TUF GAMING B550M-E lenne egy Ryzen 5900X társaságában, G.Skill Aegis ramokkal
. Lemérni jelenleg nem tudom mert nincsen elérhető közelségben a gép. Kockáztassak vagy menjek biztosra inkább egy Alpenföhn Brocken eco advanceddel?[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
válasz Tomko78 #94198 üzenetére
Köszi, igen azóta keresgéltem és ezt a Noctua D15-t és a be quiet! Dark Rock Pro 4-et nézegettem...
Hello kesenyi parancsolj:
1. nem fontos
2. Corsair Carbide 500R (max cpu hűtőmagasság 180mm)
3. ASUS ROG STRIX B550-F Gaming
4. AMD Ryzen7 5800X
5. Kingston FURY Renegade 2x16GB DDR4 3600MHz (magassága 42.2mm)
6. halk de fagyos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Blu-ray lejátszók
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok