Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz forguet #95925 üzenetére
Nekem a Fortis 5 hűtőm jött meg így a zöld manós boltból... de lehet, hogy a futár cég hibázott, nem lehet tudni. Annál simán vissza tudtam igazítani a bordákat, mert nagyon vékony anyagból készültek, de persze az festetlen is volt.
Vedd fel a kapcsolatot a bolttal, hogy ilyenkor mi újság.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Khaosz55
addikt
válasz forguet #94130 üzenetére
Van egy Mugen 4-em de az nem jó a Am4-re.
Ma ha hazaérek leveszem az összes burkolatot a gépről, van két nagy szobaventim ráirányítom a ház belsejére, megmérem a hőmérsékletet, de kizártak tartom, hogy a ház miatt van a 78-80 fokos hőmérséklet. 24 fokot mérek infra hőmérővel bordán. Nem viszi el a hőt, majd megint újra pasztázom lehet ott van a gond.
Külföldi fórumon írják, hogy a 5900X3D ilyen, nehezen hűthető, a tokozás miatt.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz forguet #94115 üzenetére
Megnéztem Warzone alatt. CPU: 5800X3D + 2080 Super
Ajtó zárva - 78 fok átlagba
Ajtó nyitva - 78 fok átlagba
Ajtó nyitva első rács lenyitva front tehát kb szabadon - 77-78 fok a CPU
Az oldalburkolatot levettem - 74-75 fok a CPUInfrás hőmérővel megmérem a Be quiet shadow rock 2 bordáit 24 fok felül, a VGA-hoz közeli oldalon 34-36 fok.
A BQ shadow rock 2 már isten tudja hány éves, amikor megjelent akkor vettem meg kb 10 éve lehetett. Nem lehet, hogy simán csak kezd rossz lenni benne a hőcsövezés ?
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz forguet #94118 üzenetére
Már én is kíváncsi vagyok.
Szerintem -5 fok legalább, igaz a szellőztető ventiktől is függ.
Tele kell pakolni Arctic P14 -el... Had legyen légcsere a házikóban, a nélkül a D15 sem ér sokat.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Khaosz55
addikt
válasz forguet #94112 üzenetére
Szuper ház nem akarom lecserélni, hangszigetelt, semmi hangja max a CPU hűtőt hallom benne éppenhogy ha játszom, de akkor füles van rajtam.
Hdd cage nincs benne. Az ajtó zárva van, ki kéne nyitnom?
Elejében 2 Fractal Silent Series R3 140mm-es venti.
A hátuljában egy Blacknoise NB-Eloop B14-PS 140mm-es venti.
Nem az történik, hogy nem szellőzik ki a ház és emiatt növekszik a belső hőmérséklet. Game esetén beáll a proci 75-80 fokra, stresszelve kapásból 90 fok.
A Be quiet shadow rock 2, 4 csöves, és nagyon sűrű a bordája, nem a legjobb konstrukció szerintem.
Alpenföhn Brocken 3-at nézem, hogy halkabban jobb hűttést tudnék elérni, viszont úgy nézem, hogy figyelembe kell venni a borda szélleségét ne érje el a VGA-t. Láttam videót ahol a Alpenföhn Brocken 3 bodája éppen hogy elfért a VGA mellett. A másik meg, hogy a dupla ventis verzónak van értelme? Max 1 fokot hoz teljesítménybe illetve a Blacknoise NB-Eloop 4mm-rel magasabb és a képek alapján azt látom, hogy nem és férne el egy Alpenföhn Brocken 3 dual fanos verzió.
Persze más megoldás is érdekel, csak megtetszett a Alpenföhn. -
jimpo
senior tag
válasz forguet #94110 üzenetére
Amennyiben az ajtó nyitva, nagyon rossz nem lehet. Főleg ha nincs benne a HDD keret az elejében.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Weaver
senior tag
válasz forguet #93402 üzenetére
Furmark-ot ráengedtem 10 percig futott, minden rendben volt a GPU hőmérsékletét végig méri, 78C fölé nem ment. tehát a pasztázása, hőmérséklete oké, tápegység biztosan oké, a 6 pin rácsatlakozót csekkoltam (olvastam hogy ez is okozhatja), rendben rajta van. közben rájöttem, hogy tényleg a vga a gond, tehát átballagok ezzel másik topikba. köszönöm.
Gyuffa: neked is köszi.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz forguet #93369 üzenetére
H500 Mesh esetén nincs gond airflow téren, a tapasztaltak szimplán az 1 CCDs proci miatt vannak. Lehet offsetelni meg voodozni, de alapvetően tré a hőátadás, így érdemben nem fog javulni. Ellenben semmi baja nem lesz a ~80⁰C körüli max. mellett 24/7ben sem, nem süvegcukor..ha nem szimpi, lehet váltani feljebb, a 39x0X/5x00G/59x0X pl. hűvösebbek a felépítés okán.
-
LoyalGuard
tag
válasz forguet #93364 üzenetére
Mesh van az elejen, eszembe nem jutott a plexi, pont emiatt.
Elol a ket gyari huto venti, tolja a procihuto fele, a procihuto is hatrafele fujja ki, hatul pedig 1 venti amit en raktam be pont amiatt hogy az airflow meglegyen.
Ezek szerint megsem annyira hatekony :/"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás
-
greyslay
aktív tag
válasz forguet #92423 üzenetére
Igen erre gondoltam. Bár ez csabitobb ajánlatnak tűnik.
Gondolom ugyanaz?!"embertelen ember munka"
-
greyslay
aktív tag
-
tipegő
csendes tag
válasz forguet #92410 üzenetére
Szia!
Én vagyok a rendszerben a leggyengébb láncszem hozzáértésben. A gyermek válogatta össze az egységeket, és informatikussal rakták össze. Aztán mondta nemrég a gyerek, hogy 2 óra játék után akadozik a gép. Kiderült, hogy " túl nagy a proci hűtő és csak fordítva tudták betenni , mert amúgy nem fértek volna el a ramok, meg arrébb kellett tenni az egészet, emiatt a hátsó ventilátort nem tették be." így nincs kivezetve a meleg levegő. A gépben még nincs videokártya, (még nincs rá keret) így az integrált kis videokártya megy. Persze ez agyonig van terhelve. Ebből simán lejött még nekem is, hogy nincs jól megoldva gép hűtése és valószínűleg az integrált videokártya túlmelegszik. Lehet, hogy a fordított hűtés miatt a proci is. Most mondtam a gyereknek, hogy töltsön le valami programot, ami mutatja hány fokos. Szóval méretben kisebb proci hűtő kell. Akkor a helyére lehet tenni mindent, és mehet a helyére a hátsó ventilátor is. A 20-25000 keret nem gond, csak jó méretű, minőségű és teljesítményű legyen.
Köszi szépen. -
vagabor
aktív tag
-
vagabor
aktív tag
válasz forguet #92364 üzenetére
Köszi, rendeltem egy Dark Rock 4et. Gondolom ezek univerzálisak, és nem lesz vele problémám?
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
vagabor
aktív tag
válasz forguet #92360 üzenetére
bocsi, szóval:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
a pénz nem gond inkább áldozok a minőségi cuccra
2.: Milyen házba kerül?
Fractal Core 3000 házam van
3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI Tomahawk B550
4.: Processzor típusa?
Ryzen 5600X
5.: Ramok típusa?
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200Mhz
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
nincsASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
frango13
aktív tag
válasz forguet #92290 üzenetére
Mióta irtam ide, azóta rengeteg tesztet, összehasonlitást néztem. Angol fórumokat, redditet...
De még mindig nem világos, hogy pl. egy Mugen 5-tel kb. milyen hőmérsékleteket kapnék. Nagyon eltérőek az eredmények...
Találtam egy Mugen 5 tesztet. Ott i7 8060k-val 80 fok volt a max, egy Hyper 212 EVO-val. (A Xigmatek Gaia hűtőm egy kicsit gyengébb elvileg ennél. Szóval a 212 evo a mérce.) A Mugen 5-tel pedig 54 fok. Most tényleg ekkora a különbség? Mert, ha tényleg ennyivel hűvösebb lesz a proci, akkor kiadok érte többet.:)
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz forguet #92123 üzenetére
Hmm. Phanteks p400-as házban van, Aorus B450 pro alaplappal,2x8gb ddr4 rammal, 6800xt videokártyával,illetve elől és hátul 1-1 db ventilátorral,jelenleg nyitott oldalú a házam. Igazából semmit sem allitottam,minden alapon megy, később lemérem a cpu hűtő sebességet játék közben
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz forguet #92063 üzenetére
DRP4 szerelékétől sikítana tippre, a D14/5el együtt meg takarja a DIMMeket is, ami a magas Predatorokkal nyűgös lehet. Bár a ház engedné a venti emelést, az meg elég kreténül fest és a hatékonyság is romlana vele.. arról nem beszélve, hogy az 5900X is kultúráltabban fűt offset mellett, nem feltétlenül kell rá HEDT megoldás.
-
Chaser
legenda
válasz forguet #88486 üzenetére
semmi necc nincs benne, ha első helyen lenne az x16 akkor sem érintené, bőven elférne a hűtő alatt bordával is
ha kicsit belgondolsz, az alap rögzítő felső síkja alatti területről beszélünk
így fog kinézni a lapoddal a vga-nvme-b3 viszonyaszerk:
hátsó ventit sztem te se tudod úgy felrakni, hogy az első ventivel egy síkban legyen - feltéve persze ha nem emeled fentebb az elsőt is, én ráültettem a szerelékre -, vrm borda miatt az neccesszerk:
Rephyx
ninja 5-öt hol néztél ki? nem tudok róla hogy kapni lehetne még, használtan is ritkán van[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Bodz
nagyúr
válasz forguet #88469 üzenetére
Macho 120 SBM? Az is 160 mm alatt van.
-
baacuba
csendes tag
válasz forguet #88469 üzenetére
A küllem nem számít, mert latszódni nem fog, fontosabb tényező, hogy halk legyen és megbízható. Árban a pure rock 12e, a fortis 3 14e, a shadow rock 18e. Valóban nem számottevő a 6e ft, viszont én egyáltalán nem ismerem a jelenlegi trendeket, így nem látom, hogy a bq és a spc milyen viszonyban áll egymással. Ha az spc általában jobb, akkor fortis 3, ha nem, akkor meg dönthetek a pure rock es a shadow rock között.
-
Hegyirabló
veterán
válasz forguet #88418 üzenetére
Akkor van egy rossz hírem. Azt felejtsd el. Többször volt róla szó, talán még itt is, de más topikokban biztosan, hogy komolytalan az a cég, ha ugyanarra gondolunk.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz forguet #88415 üzenetére
Használtan veszed? Vagy külföldön?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Chaser
legenda
válasz forguet #88293 üzenetére
ott nyilván nem külföldről jön be a termékek 99%-a mint it eszközöknél
ami most azért bajos mert gyárak is leálltak/állnak, és a szállítás is enyhén szólva megritkult
és nyilván nem mo-ot fogják előnyben részesíteni kisebb legyártott mennyiségeknél ha van is mit szállítani_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
jim bcs
nagyúr
válasz forguet #72137 üzenetére
(#72137) forguet
4db-ból csak tudsz dönteni.(#72138) Bmx
A 2 fogató fülből a sima részt beakasztod, majd a kallantyúsat a másik oldalon. Fel kell menjen rá, ha nagyon nem tudod mi tévő legyél inkább kérj meg valakit.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest