Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
Mennyit szánsz a hűtőre? 18 de max 20 ezerig, az nem baj ha olcsóbb picit.
Milyen házba kerül? [THERMALTAKE M5]10 éves kb. meg nem is így néz ki. Van benne hely ~ 165+mm De cserés lesz FRACTAL DESIGN Meshify C -re úgy néz ki.
Milyen alaplapra lesz? [GIGABYTE B450M S2H]
Processzor típusa? Ryzen R5 2600 OC -zni is szeretném a jövőben
Ramok típusa? 2 x G.Skill Aegis 16GB 3000MHz CL16
Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Halk legyen és hatékony, illetve a jelenlegitől magasabb ramokkal se legyen gond a jövőben.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Sziasztok
Én nem kérek tanácsot, csendesen figyeltem és választottam ki a Brocken Eco Advanced hűtőt.
Az AMD R5 2600 gyárijához képest bazi halk cucc.
Egy hónapal később a házhűtőket ARCTIC P12 -re cserélve már az volt a leghangosabb, így a Brocken is kapott egy P12 -t a Value Packból. Így az igazi.
Csak ajánlani tudom a hűtőt is meg a ventilátorokat, minőségi cucc. Ha befért volna a Brocken 3 azt veszek, de így is öröm bódottá.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Valamennyit biztos hozna. De hogy mennyire lenne nagy a különbség az más kérdés.
Nekem Phanteks P400A házam van ami "full metal mesh front panel", benne 5 darab ARCTIC P12 PWM PST az Alpenföhn Brocken ECO Advanced hűtőn van az egyik.
Seasonic FOCUS PLUS 550W Platinum táppal "Fanless Mode" bekapcsolva, tehát ~30°terhelésig nem pörög. Egyébként eléggé morgós hangja van.
Nincs merevlemez bekötve a gépben, csak SSD.
600RPM így lehet halk gépet csinálni. Persze játék közben felpörögnek a dolgok.
A konfigomA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz szacsee #92240 üzenetére
A TR Macho rev.A magasságával baj lenne, 162.15mm eszerint.
A P400S és A is 160 mm-es CPU hűtőket támogat maximum.
Persze ha benne van most is a Phanteks Eclipse P400S-ben akkor nem szóltam.
Egyébként SilentiumPC Fortis 3, Scythe Mugen 5 Rev B.
Kicsit bánom én is hogy nem a kettő közül vettem valamelyiket, hanem egy Alpenföhn Brocken ECO Advanced-et igaz akkor még egy tizes körül volt. De igazából a R5 2600-hoz tökéletes. Mióta fel lett finoman csiszolva az alja meg főleg, kicsit homorú volt szegény...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz szacsee #92242 üzenetére
Érdekes, de úgy látom van a Macho rev.A-ból kissebb 120-as ventillátorral szerelt változat.
Lehet neked utóbbi van akkor...
Egyébként TRUE universal BTK lefogatót lehet kapni de nem hiszem hogy jó hozzá.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
-
jimpo
senior tag
Nem tudom neked honnan jött a "totál ellentétes adatokat mutat"-ó link, de számomra ugyanaz a lényeg.
Egy ventilátorral Scythe Mugen 5 Rev B közel hozza a Két! ventllátoros ARCTIC Freezer 34 eSports DUO szintjét ráadásul max fordulaton a Mugen jóval halkabb, alapjáraton is
A különbőző hűtők ventillátora sem min egy, de egyébként ilyen 1-2 Celsius fok esetleg nagyobb különbség simán lehet nem megfelelő vagy azonos tesztkörnyezetből adódó mérési pontatlanság.
Pont elég ha két hűtőt nem azonos "szobahőmérsékleten" tesztelnek, vagy pl azonos gépházban és hárdverekkel azonban más ház-ventillátorokkal és vagy fordulatszámon megy egy teszt már nagyon más az eredmény. Azonos terhelés ide vagy oda meg akkor még ott a Hővezető paszta típusa és mennyisége. Ami szintén 1-2°C, na jó ha képbe jön a liquid metal akkor lehet több is.
Biztos van pár olyan teszt valahol az éterben, ahol a bordát tesztelik azonos ventillátorokkat de akkor már nem is a komplett hűtőt tesztelik, hanem tényleg csak a bordát.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
-
jimpo
senior tag
Milyen ventillátorokat használsz és mennyit?
Gondolom az adatlapon szereplő Fractal Design Meshify C ház az valós, de az önmagában nem jelent sokat. Ha nincs légcsere akkor megette a fene...Azt nem tudom mennyire sík a Fortis 3 talpa, de nekem az Alpenföhn Brocken ECO Advanced talpa közel sem volt tökéletes. Egy selejt-vágó pengével remekül lehet látni.
A GTX 1660Ti nem fűt nagyon a proci alatt így annak nem kell bajnak lennie.
Egyébként a 70-75 °C annyira nem gáz amíg stabil a cucc.
Ventillátorból ajánlott az ARCTIC P12 / P14 mindenhova, már amennyiben nem az van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Szerintem semmit nem látni!
Fogj egy sniccer (selejtvágó) pengét és azt tedd rá az élével, majd úgy már egyből látni mi újság.
Aztán ha igényli, mehet neki egy p240-es csiszolópappír valami sík felületen, szintén a pengével ellenőrizhető.
Finoman többször csekkolva, kis víz mehet a papírra, mint sok minden ez sem jó szárazon. Utána értelemszerűen szárazra törlés, esetleg Isopropil alkoholos talpmosás.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz pruzsi #92715 üzenetére
Szerintem csak annyit tegyél meg hogy vedd le az előlapot a házról és egyből kiderül hol a hiba mindez 0ft utána meg veszel valamit.
Egyébként az ARCTIC Freezer 50 elég közel van a Noctua NH-D15-höz szerintem nem érdemes cserélni más légre. Valószínűleg a házat már inkább érdemesebb...
De majd ír mi a tapasztalat az előlap levétele esetén.
Illetve egy kis alulfeszelés sem árt a procinak, úgy hallottam bőkezűen kapja a feszültséget sokszor indokolatlanul.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz szanyi20 #92726 üzenetére
Nem volt nehéz találni, német országban van
85€ Ennyit tuti nem adnék érte, de ha neked ez kell.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz marec1122 #93303 üzenetére
A környezeti (szoba) hőmérséklet és az egyéb komponensek hiányában nehéz megmondani. Nem mindegy milyen házban van a konfig és hány ventilátorral. Illetve milyen videókártya fűt alatta. Főleg zártabb házban.
HA viszont szellős házban van, akkor sanszos hogy ennyit tud egyébként.
Bár könnyen lehet hogy házcsere kell majd, bár az oldallap levétele is segíthet a dolgon. Mert legalább a meleg könnyebben távozni tud...[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz modflow #93515 üzenetére
Akkor már ha tényleg LGA1700-ra kell, akkor a friss Mugen 5 Rev.C mert már ilyen is van.
Itt tapasztalat még nincs vele, de az előd is jól sikerült. A varázslónál már van, árban mondjuk 30ezer felett van...
Scythe Mugen 5 Rev.C CPU Cooler reviewItt nem lesz soha probléma a pumpával. A ventilátor fordulattal meg lehet játszani hogy jó legyen a hőfok, vagy némán de melegebben tegye a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Jozefinovics #93529 üzenetére
A Scythe Mugen 5 Rev.C már gyárilag kompatibilis az LGA 1700 Socketel. Eget verő különbség meg szerintem nincs, de egyik hűtővel sem rendelkezem. Nem hiszem hogy az új verzió rosszabb lenne, az biztos hogy drágább mint a Rev.B.
Itt igaz 28 guriga a Rev.C[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Trk.Adam87 #93994 üzenetére
Erre tessék -> Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
De egyébként Arctic P széria bestbuy.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz nrg_52 #94024 üzenetére
Maradhat, de ne várd hogy hasonló hőmérsékletű lesz.
Amennyiben el van engedve a gyeplő, akkor azért van különbség fogyasztásban és hőfokban is. Igaz a videóban a frekvencia sem azonos.
Ha nem terheled a procit akkor tuti nem lesz baj... Igaz akkor meg kis túlzással kár cserélni processzort is.
Viccet félretéve ha nem zavar hogy magasabb hőfokon jár a proci és vagy magasabb ventillátor fordulat, azaz zajszint mellett akkor maradhat![ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz laca500 #94057 üzenetére
Érdemes lehet leszedni a hűtőt.
Venni egy szike azaz selejt-vágó pengét és azzal megnézni a hűtő talpát. Vágófelület rátesz a talpra átlósan, keresztbe hosszába. Majd ha olyan a helyzet, (mikor fény felé fordítod és "átlátsz" a penge, illetve a talp között bármilyen pozícióban) akkor csiszolás...
Nálam a Alpenföhn Brocken ECO Advanced talpa főként a sarkokon érintkezett a procival. Kapott egy kis P400 csiszoló-papírt, meg fél óra munkát és jóval jobb lett a helyzet.Plusz lehet a légcsere sem elég a házban, érdemes megemelni a fordulatot a házventiknél. Udervolt már írtad hogy megtörtént, ha ezek nem segítenek akkor házhűtő + borda csere. De az már zsebbe nyúlós...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz gaben88 #94095 üzenetére
A Mesh oldallapon szerintem a kártya is tud kitolni nem kevés hőt, meg úgy minden.
Egyébként itt egy Build Fractal Design North + Noctua NH-D15S 340 mm hosszú GPU-val.
Azt nem tudom felülre férne e venti, a képen nincs az tuti... BELEFÉR igaz sima Noctua NH-D15
Érdekes ebben a házban egy mákdaráló azaz egy be quiet! Pure Rock Slim
De lehet nézni több építést a házzal.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz gaben88 #94098 üzenetére
Amennyire én tudom, a fekete és a barna Noctua -k között nincs hőfokbeli eltérés. Olyan tuti van hogy gyártási szórás, de az is ~1°C lehet.
A függőleges felületek alapból nem porosodnak annyira mint a vízszintesek.
Működés közben meg ugyan mindegy... Előbb utóbb poros lesz a cucc.
Természetes légáramlat meg alapból nem játszik, már egy befújó vagy kiszívó ventilátor mellett sem. Ha túlnyomás van a házban, ergó több a befújó mint a kiszívó ventilátor, akkor még inkább kiszorítható a meleg levegő minden "apró" nyíláson. Igaz egy full Mesh oldallap nem kis felület.
Ami fontos halk gépnél, a folyamatos légcsere. Friss "hűvös" levegő pótlása, illetve a felmelegített "használt" levegő mielőbbi kifújása, szívása a házból. A méretes nagy hőleadó felülettel, rendelkező bordázat már csak hab a tortán.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz forguet #94110 üzenetére
Amennyiben az ajtó nyitva, nagyon rossz nem lehet. Főleg ha nincs benne a HDD keret az elejében.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz forguet #94118 üzenetére
Már én is kíváncsi vagyok.
Szerintem -5 fok legalább, igaz a szellőztető ventiktől is függ.
Tele kell pakolni Arctic P14 -el... Had legyen légcsere a házikóban, a nélkül a D15 sem ér sokat.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
4.: Processzor típusa?
5.: Ramok típusa?
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Richvargas #94644 üzenetére
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) legyen csönd, és hűvös
Ennél a pontnál fontold meg a házcserét is.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz vezeralmos2 #94795 üzenetére
Egy Noctua NH-D15 lecserélni kisebbre? Nooormális
Értem én hogy nagy, meg eléri a ramokat.
De a hűtő már megvan, a Ramok meg az új platformhoz gondolom nincsenek...
Max ha kompatibilis lefogató nem elérhető a hűtőhöz, akkor cserélnék. Ezt viszont kétlem hogy így lenne.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Wolfskin #94963 üzenetére
Eszerint a kép szerint a házból ki lehet szedni a középső meghajtótartó részt, ezt mindenképp tedd meg ha nincs telipakolva.
De ahogy elnézem az alsót is lehet "mozgatni" befelé a videókártya felé.
Mindenképpen jobb lesz a helyzet valamivel. A Merevlemezek is kapnak levegőt, plusz a többi komponens is.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz makoss #95929 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy nem lesz jó... Csak van olcsóbban ami jobban, halkabban hűt!
Szerencsére nem az én konfigom lesz, főképp nem az én pénzem, úgy hogy azt veszel amit akarsz.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz makoss #96152 üzenetére
Jól látom ez egy terhelés nélküli kép
A ventillátorok fordulatát pedig homály fedi Igaz alapjáraton nem kavarhatnak nagyon....Valami komolyabb terhelést kapjon, például
AIDA64System Stability TestKapjon minden egy pipát és mindjárt más hőmérsékletek lesznek.
A Stress local disk és Stress system memory mondjuk nem is kell hozzá, hogy elszálljanak a hőmérsékletek a terhelés hatására.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz makoss #96155 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam....
Gigabyte B450 AORUS PRO, Ryzen 5 5600, Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT, G.SKILL F4 DDR4 3000 C16 2x16GB, Kingston A2000 1TB M.2 PCIe, Crucial MX500 500GB SATA3, Western Digital WD Blue 1TB SATA3, Phanteks Eclipse P400A Non Digital, Seasonic FOCUS PX-550W Platinum, Thermalright Peerless Assassin 120 SE a gyári ventillátoraival, továbbá 5 darab ARCTIC P12 a házban minden 730-750 RPM kivéve a GPU, az ~1000 RPM
A CPU +200 MHz PBO -20 offset
A GPU alulfeszelve, alul órajelezve. Ezekkel a beállításokkal, az alábbi terheléssel 235-240W a fogyasztás a konnektorból.
10 perc AIDA64 System Stability Test, a HWinfo direkt 2 percel később indítva.
A szobahőmérséklet 25.0 °C[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
These are the Best Ryzen CPU Coolers Right Now Hardware Canucks
Kicsit OFF de mégsem.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Nekem főleg mindegy, én már megvagyok hűtés ügyileg egyenlőre.
Egy nagyfogyasztó érkezik még bele...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Igen, az lett a kiválasztott.
Ha megjön, akkor kicsit befűtök vele majd. Utána pedig a falból felvett fogyasztással, hőfokokkal irány a Léghűtés topikA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz vezeralmos2 #97386 üzenetére
Nem szó szoros értelemben festik, hanem anyagában pár mikron vastagságban színezik a felületet.
Valamennyire a hőfokra ez is hatással van, de fényévekkel jobb mint valami felületre szórt festék.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Régebben lehetett hozzá külön P400A Mesh előlapot vásárolni, valami 8 ezer pénz volt asszem.
De úgy látom nem igazán van webshopban. Esetleg HA hirdetést feladni hátha lesz valakinek.Én szeretem a P400A házikóm, annak tudatában meg főleg hogy maga a ház 20 guriga volt annó. Igaz majdnem annyiért szórtam "tele" ventilátorral, meg a borda sem volt olcsó. De most elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
-
jimpo
senior tag
válasz szasanyi #97901 üzenetére
"van egy párezres emag kuponom amit nem akarok veszni hagyni"
Fogalmam sincs mekkora kuponról van szó, de egy Thermalright Peerless Assassin 120 SE postával is 20 ezer körül van.
Ne vállald be 2-3k eltérésért....A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz szasanyi #97911 üzenetére
" Igen, az elképzelhető. Azt lenne jó tudni, hogy a Xilence ventik tényleg halkak-e. Mert nálam az ID-Cooling ventik nem voltak azok, így ez dönthet . "
"a lehetősségét sem vállalom be 2-3k eltérésért."
Tehát Thermalright Peerless Assassin 120 SE Ne azon agyalj "a Xilence ventik tényleg halkak-e" Csak vegyél már valamit...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Wasquez #97922 üzenetére
Open Benchtable build lesz
Mert akkor határ a csillagos ég!Téma összefoglaló kérdéssorát tessék megválaszolni, Úgy könnyebb ajánlani bármit is.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
De egy linket és képet itt hagyok.
TINY Beast: Thermalright Peerless Assassin Mini Cooler Review & BenchmarksA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz attila157 #98796 üzenetére
Azt a házat le kell cserélni, abban főne az egész motyó.
Egyébként meg nem én fogok érdemben válaszolni.Azonban az biztos hogy nem nem árt
hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
Továbbá az sem mindegy milyen terhelésnek lesz kitéve a cucc, 0-24 renderelés vagy csak gaming...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz FuRiONight #98803 üzenetére
Hali!
Attól függ!
Milyen környezetben, gépházba kerül? Mennyire fontos a csendes működés, könnyű "szervízelhetőseg"?
Utóbbi a játékvíz (AIO) esetében gyakorlatilag nincs rá lehetőség, pumpa hiba esetén cserélni kell az egész motyót. Továbbá a pumpának forogni kell folyton, ami miatt van egy alapzaj.Léghűtés esetén a ventilátort egyszerűbb és gyorsabb cserélni annak meghibásodása esetén. Nagyobb baj nem igazán történhet vele.
Esztétikai szempontból a memóriák nem igen látszanak majd combosabb toronyhűtővel, AIO esetén mutatósabb lehet a végeredmény.
Tehát ha kell a csillámpóni akkor "vizecske".Egyébként meg tessék az összefoglaló kérdésekre válaszolni. Már amennyiben Léghűtés kell.
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
-
jimpo
senior tag
válasz Teaway #98841 üzenetére
Ki beszélt itt cseréről
Eszembe se volt! Csak ha a por zavar, vagy cserélek valamit. Portalanítva egy hete volt, alkatrészcsere meg nem most lesz...Még egy választási lehetőség, de legalábbis a "régebbi" hűtők picit talán olcsóbbak lesznek.
-
jimpo
senior tag
válasz Freddzger #99722 üzenetére
Abba a zárt házban egyik sem lesz halk. Valószínűleg most is inkább a ház átszellőztetése probléma, nem pedig a hűtő maga... Ez a topik, plusz az AM4 processzoros felkérésére bíztatlak elsősorban
Az X3D processzor még az alacsony képkockaszámokat is megemelte, így a kártya is jobban dolgozik vagyis fűt.
Mikor cseréltem procit tavaly készítettem pár mérést, de ha csak egy képet kell kiemelni akkor ez lenne az. Igaz csak egy játék, de azonos minden még a ventilátor fordulatszám is. Mondjuk a GPU-é nem. Plusz ez Lockolt FPS kíséretében történt, elengedve a gyeplőt még nagyobb a különbség.
Egyébként Negatív CO /Curve Optimizer/ értéket érdemes beállítani a processzornak a Biosban. Hogy kevesebb feszültséget kapjon.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Nekem ez az aksis légfújó van, nem lesz full pormentes tőle semmi. Nem egy 6 bar nyomású kompresszor erejével tolja, hanem gyengébben.
Viszont nem is kell törölgetni, ecsetelni mindent. A javát leviszi, oszt jól van az úgy falura...
Plusz ez is olyan hogy bemelegszik egy idő után, mire végzek kellemes langyos levegőt fúj.Legyen huzatja a háznak és a hőfokkal nem is kell nagyon foglalkozni.
A zajszint meg egyéni, hogy ki és mennyire engedi hangoskodni a motyókat. Illetve esetlegesen sütni a szilíciumot. Mert lehet síri csendben is hűteni, de annak ára van.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Kicsit számomra is érdekes a processzor választás. Mondjuk alapból a csere is...
De mondom biztosan főként munkára kell. Ami oké is lenne.... De nem azzal a mák-darálóval.
Mert az már játék alatt sem bír vele, gondolom nem is "maximum" órajelen duruzsol.Az 5700X3D cserét támogatom ha a gaming a fő felhasználás.
Persze lehet akkor is szükséges lehet a hűtő cseréje, de nem feltétlenül.A minimum és alacsony képkockaszámokat megdobja rendesen az emelt Cache méret, főleg szimulátorok szeretik nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Amíg nem zavarja esztétikailag az illetőt, pluszban elfér emelt ventilátorral addig nem probléma.
Persze nem szép, de szerintem inkább ez a csúnyácska "gondozásmentes" megoldás. Esetlegesen ventilátor cserével...
Mint teljes AIO hűtő cserével, amint lehal a pumpa vagy elkezd kerregni....Egyébként meg használni kell a hardvert és nem nézegetni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Energiaital topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Androidos fejegységek
- Dell notebook topic
- Everest / AIDA64 topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok