Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
-
trog
tag
Sziasztok, nem tudom ilyen kérdést hol lehet feltenni, ez a topik elég jónak tűnt erre.
Elég béna kérdésem lenne, vettem egy proci hűtőt ( be quiet shadow rock2) és sikerült betennem a be quiet pure base 500 házba, azonban nagyon körülményes a rögzítés, három anyát sikerül csak becsavarnom a négyből (kb fél óra szenvedés után egyszer sikerült egy bizonyos szögből hozzáférnem a negyedikhez is és rögzíteni, de nincs rá minden alkalommal fél órám, hogy ezzel próbálkozzak). A ház teteje felőlieket nagyon nehéz rögzítenem, a harmadikat is csak nagy küzdelmek árán minden alkalommal, nagy a kezem és mivel a hűtő nagy méretű kb esélytelen, hogy hozzáférjek a negyedikhez, az ujjammal ki tudom tapintani, a helyét, de mivel csak egy ujjam fér oda, egy ujjal pedig nem lehet megfogni egy anyát, ezért mindig beesik a negyedik akárhogy is próbálkozom.
Szóval a kérdésem: létezik-e bármilyen szerszám, vagy hasonló, vagy valami inverz rögzítési mód, amivel megkönnyíthetem a hozzáférést/rögzítést, vagy szimplán cseréljek egy kisebb méretű hűtőre? -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
- Igazabol a leheto legolcsobb olyan hutot keresem a lent emlitett procira, amivel nem a huto, hanem a die merete lesz a limitalo tenyezo.
Olyan 30K maximum.
- Lian Li O11 Air
- Crosshair VI Hero
4.: Processzor típusa?
-Ryzen 5 5600X
5.: Ramok típusa?
- Patriot Viper Blackout vagy sima basic TridentZ kerul bele, meg nem dontottem el melyik kitemet fogom hasznalni.
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
- Fekete kiraly lenne. -
Alcsi69
senior tag
Ooooh igen, volt mar ilyen hutom.
Koszonom a tippet a fekete rgb-s valtozathoz.
-
Mustármag
őstag
válasz Mustármag #93601 üzenetére
Az előzőt csúnyán benéztem. Nem kompatibilis, maximum kittel, amit nem lehet kapni(max ebay-en heroin áron) Kérem a topik gazdát hogy törölje a #93601-es hsz-t nehogy félrevezessen valakit a későbbiekben. Köszönöm.
Szóval:
1. 25000ft max.
2. CM690 II( maximum 160mm es hűtő fér be)
3. Asrock B550M Pro4 (mATX)
4. Ryzen 5600(nem tervezek OC-t)
5.Kingston Fury Renegade CL16 (2x8GB) (KF436C16RBK2/16)(42,2 mm magas)
6. Tegye a dolgát és legyen tartós. Csak a pushpin típusu rögzétést utálom, nem kell rgb.Felhasználás: Gaming (net+film)
Köszönöm előre a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Hali.
Ismerősnek van egy AM3+ Deepcool torony hűtő. Beakasztós a szereléke, elvileg ez akkor jó AM4-re igaz? Ha igen akkor maradna és kapna egy Arctic p12 ventit. Erről lenne szó: [kép]
Mi lehet a pontos típusa?[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #93624 üzenetére
Igen, azonos maradt a kampók távolsága.
-
addikt
Sziasztok.!
Mennyit szánsz a hűtőre?
10 ezer.
Milyen házba kerül?
Xigmatek Frontliner (Pont ilyen képek alapján) Annyi változtatással, hogy az első ventiket magasabbra raktam + az első plexit kivettem, hogy legyen légáramlás befeléMilyen alaplapra lesz?
MSI MAG B550 TOMAHAWKProcesszor típusa?
Ryzen 5 3600Ramok típusa?
Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix RedEgyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Jelenleg a gyári amd-s van, igazából ezt is elviselem, de azért már hallani a hangját wot közben. ami tetszik az másik gyári amd-s ami körkörösen világít, de gondolom az nem valami jó.
Ha nem az, akkor lehetőleg legyen kicsi és jó a hűtés . Régebbi gépemben 212 evo volt, azzal pl megvoltam elégedve. Ha világít az sem baj, de nem feltétel.Előre is köszi.
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
nerozol
tag
Segítségeteket szeretnék kérni abban, hogy processzor cseréhez (amd 3600, 5700x) elegendő lesz-e egy Alpenföhn Brocken ECO Advanced hűtés. Illetve az 5700X mennyire problémás léghűtés szempontjából?
10.000-30.000
cooler master NR600
MSI tomahawk b450 max
4.: Processzor típusa?
Eddig egy amd ryzen 5 3600 volt Alpenföhn Brocken ECO Advanced-el használva
ez elég lehet egy 5700x-re. Itt OC és húzás nem játszik számomra nem releváns, sosoem használtam nem is fogom.AMD ryzen 7 5700x
5.: Ramok típusa?
4X 8GB Patriot DDR4 3000MHz Viper 4 Series
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Relatív csendes léghűtés legyen. -
Kender23
aktív tag
Sziasztok, elnézést az offért.
Vettem egy lapot és a régi proci hűtőmet akarom rátenni az új procira, na de a lap hátlapja nem kompatibilis a régi proci hűtőm csavarjaival, de ha a lapra így direktbe rácsavarozom a régi felfogatókat, abból nem lesz baj?
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kender23 #93629 üzenetére
Ezt remélem nem viccnek szántad..annak durva lenne. Ha sikerült megreccsenteni a PCBt, majd az összefoglaló kérdéseire válaszolva térj vissza.
Nyilván a backplate fontos mechanikai szerepet lát el.. arról nem beszélve, hogy az eltérő furattáv felül is jelentkezni fog. Kompatibilis hűtőt kell venni vagy rögzítőszettet, ha az adott hűtőhöz elérhető..netán moddolni, de semmiképpen sem a PCBre bízni a terheléselosztást.
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Egy fx 8320 prociról, átrakható a Gammaxx 300-as hűtő, egy Ryzen 5 2600-as procira.
A hűtő Kb. 5-6 éves. A papírján nem szerepel az AM4-es foglalat. Itt viszont igen. [link] -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gyulazsolti #93632 üzenetére
-
nerozol
tag
válasz Speed® #93631 üzenetére
köszönöm válaszod.
Beszerelést követően a hőmérséklet értékek a következőek voltak:
játék alatt 75 fokra melegedett hosszabb terhelést követően a proci a maxium 80 fok volt az átlag 70 fok körül alakult az 5700X esetében ezek mennyire számítanak jó hőmérsékletnek. A szobában 26,7 fok volt a házban a proci mögött is van ház ventillátor és a ház elülső oldalán is van 2 noctua Noctua NF-F12 PWM. A másik kérdésem, hogy egy Noctua NH-U14S vagy egy noctua NH-U12A mennyire segítene a helyzeten? Hűvösebb értékeket kapnék? A gyári memória passzív hűtések miatt kicsit magasabbak, így nehéz megítélni, hogy rálógna e a venti, a probléma az, hogy mind a 4 memória helyet kihasználom. -
nerozol
tag
Sajnos a NH-U12A kilőve 43mm, 32mm lenne a kompatibilis magasság.
"(Caution: Please note that the fans of some tower coolers (especially larger models with 140mm fans, e.g. NH-D15 or NH-U14S TR4-SP3) may overhang the RAM slots and that this can cause compatibility issues if RAM modules taller than 32mm are used)". NH-U12A-t nem tudom ebből a szempontból, hogy rálóg-e a memória modulokra vagy sem. Meg lehet a két ventillátor már hangosabb is lenne. -
Kender23
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
-
nerozol
tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz nerozol #93638 üzenetére
Mielőtt túlbonyolítanád..a kapott értékek teljesen rendben vannak, 7nm/singleCCX prociról beszélünk, aminél nem sok W keletkezik elsősorban, hanem rossz az eloszlása fizikailag. Ezen benga hűtővel sem lehet érdemben javítani, felesleges kiadásokba kergetni magad, inkább nézz szét a BIOSban és alkalmazz némi -offsetet vCore oldalon, allcore tempót is nyersz vele ráadásul.
-
malagutif122
tag
Sziasztok!
deepcool gammaxx 400s Proci hűtőm van a venti csatija 3pin és hangos,
az alaplapon van 4pin csatlakozás Asrock B550M Pro4 számtech boltba kerestem Arctic p12 pwm ventit annak is 3pin a csati, neten 4pin-nek irják. Milyen ventire lehetne ezt cserélni aminek biztos 4pin a csatija? -
szabeska
addikt
válasz malagutif122 #93641 üzenetére
A P12 PWM tuti hogy 4 pines. Van belőle 3 pines is, de az nem PWM, hanem csak sima P12 a neve.
[ Szerkesztve ]
F1
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz malagutif122 #93641 üzenetére
Attól, hogy 3 pin, még vezérelhető, DC alapon.
-
Kender23
aktív tag
Kezdem feladni, hátha valaki tud segíteni.
A lényeg : Gyár hűtővel indul a rendszer, nem gyárival nem.
Joggal lehetne mondani, "akkor használd gyárival", na de Gta 5 Online közben 85C, az szerintem nem kóser...
Van egy szájbarágós összerakás a hűtőhöz, mellékeltem, valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
Kender23
aktív tag
válasz Kender23 #93644 üzenetére
Na sikerült, nem szabad annyira ráhúzni.
Viszont pár adat, hátha valakit érdekel:
Ryzen 2600x, Gta 5Gyári hűtő: 85C
Cooler Master Hyper 212 ,1 ventivel (van még 1 ) : stabil 51CMost annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
-
hegegabi80
addikt
-
lsebestyen
addikt
Egyébként Youtube-on kb az összes népszerű hűtőről van összeszerelős videó. Én rá szoktam ezekre érezni, de még én is megnéztem összerakás előtt a Fera 5 install videót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest