Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pyttawrx #93447 üzenetére
Nem kell hozzá semmi különös, csak gagyi összetétel, ami hamar veszít a viszkozitásból. Viszont fontos különbség, hogy van olyan is a minőségi kencékből, ami ennek ellenére nem romlik hatásfokban, szóval ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy gagyi. Persze azt sem, hogy hosszútávon nem lesz gond..ld. pl. Kryonaut vs. Hydronaut. Előbbi nagyon jó rövidtávon extrém körülmények között is, utóbbi meg alig gyengébb, de hosszútávon tartja magát. Összességében viszont egy általánosan jó érték felett kb. mindegy..a már standardnak számító MX4 (8.5W/mK) után egy dupla értéket hozó kence is mérési hibahatáron belül produkál kb., a lényeg továbbra is az, hogy a hűtő legyen jó..
-
HARDVERAPRÓD
válasz Speed® #93451 üzenetére
Persze fontos a cooler, ezt is írtam
De ez azért nem ennyire sarkos. Pl egy "gyengébb" CPU-nál, vagy ahool alig van terhelve, ott szinte mindegy. Na és ugye a cooler sem mindegy.
De pl, hoz pár fokot a paszta is. Nemrég tapasztaltam is. 5 fokot jelentett, terhelésnél, a jobb w/mk paszta -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pyttawrx #93454 üzenetére
Ha DC1 is a gyári, a vastag fullfilm okán volt annyira tré valószínűleg, rendes kencével az önterülés miatt sokkal jobb a kontakt, szvsz ezért mértél ekkora difit, fogadni mernék, hogy pl. MX4el is ~ugyanazt hozná, mint az NT2vel..egyébként igen, nálam is utóbbi az alap, ár/érték nagy kiszerelésben kifejezetten jó vétel a 19' edísön (sok fogy a ráncbaszedendő gépek okán, amikkel találkozok).
-
Egon
nagyúr
válasz Speed® #93450 üzenetére
Köszi a tippeket!
Az "ésszel kell lehúzni" kitételt pontosítsd légyszi: nem akarnám megroppantani a cuccot...
A két ajánlott venti közül melyik lehet a halkabb, mert azt venném (nincs számomra szignifikáns árkülönbség a kettő között)? Papíron az olcsóbb, de láttam már karón varjút...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
zsámoly
tag
Hali!
Új konfig (Ryzen 7000) építéshez szeretném felhasználni jelenlegi [link] noctua hűtőmet NH-C12P-SE14, amihez kéne mounting kit, és egy új ventilátor. Ez így kb 14e pénzbe kerülne. Kérdésem, hogy ez így megérné, vagy ennyiért érdemesebb lenne mást/jobbat/olcsóbbat választani?
''Rohadjon meg az is,aki behoz ide még...egy...brazil sorozatot. José don Padrafos''(Hofi)
-
Liar
tag
Sziasztok egy "multifunkcionális" gépet raknék össze, ami nem erőforrásigényes irodai munka és nyugis időben a lehető legcsendesebb. Viszont erősebb számításigénykor, játék közben nem gond, ha felzúgnak a ventilátorok.
Ez lenne a vas körülötte:
● Asus TUF Gaming Z690-Plus D4; i7 12700K(F); Kingston 3600 DDR4 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz; ASUS GeForce RTX 3070 Ti OC; Samsung 980 Pro SSD;
● Ház: BQ Pure Base 500DX, de ez csak az első tipp, ebből is minél halkabb lenne a cél
Tehát a csendes hűtő kellene, és valami időtállóbb modell, ami 1 év múlva nem kezd üzemszerűen zakatolni...[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zsámoly #93465 üzenetére
<3k a kit. Ventire meg van alternatíva bőven /HA,
sajnos a márka árazás téren jellemzően elszállt..
De azért lehet találni jóárasítva, ill. alku is létezik.Ventiből kb. bármi jó rá, mert elég ritka bordázat.
Ha egy korrekt statikus nyomást produkáló 12es,
azzal is kifutja magát, 14es venti csak akkor kell,
ha a proci környékén elhelyezkedő dolgok kérik..
Gagyi VRM, forrófejű M2, OCs RAM, stb. például. -
cépé
csendes újonc
Sziasztok!
A topiknak megfelelően cpu léghűtést keresek:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? minél kevesebb, de annyit amennyit kell!
2.: Milyen házba kerül? be quiet! Pure Base 500DX
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI MAG B550 Tomahawk
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 5600X
5.: Ramok típusa? Kingston FURY Beast RGB (2x8GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBAK2
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Egy kevés RGB-t szeretnék.
GPU 6900XT így a CPU-ra egy jó hűtésre lesz szükségem, amire gondoltam lehet kevés... Nem tudom, ezért kérdezemErre gondoltam: SilentiumPC Fera 5 ARGB (SPC305)
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/silentiumpc/fera-5-argb-spc305-p700311378/#termek-leiras -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Átépítem az otthoni eszközparkot :-)
Van egy jól szellőző fekvő házam, amibe most egy Be Quiet Shadow Rock TF 2 teszi a dolgát.
Ez most alaplapostul kikerül, és ebbe a házba jön egy régi asrock 970 extreme3 lap AMD FX-8350-ös procival.Szeretnék egy viszonylag halk topflow hűtést a laphoz. Ehhez kérnék javaslatot.
Vegyek egy másik TF2-őt, vagy van még ami hasonlóan jó? Jelenleg kb. 2 cm hely van a TF2 felett, úgyhogy szerintem a 14cm-es magasság már necce. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Jó kis kavarodás alakult ki egy Arctic Freezer 34 LGA1700 bulk rendelésemmel kapcsolatban.
Amikor megérkezett, a dobozán az állt, hogy for AMD...
A bolt nem igazán reagál a panaszomra, így közben megrendeltem a hozzá tartozó [link] LGA1700 mounting KIT-et, biztos ami biztos, nem volt drága.
Viszont most azon gondolkozok, hogy vajon LGA1150-re vajon nem menne rá ez a keret? Ha jól látom, a KIT-en a 4 lyuk nem fix, kicsit lehet tologatni benne a csavarokat. Szerintetek van esély arra, hogy 1150-en is fogom tudni használni? -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Asus Prime H610M-A D4 lap és i3 12100F (1700-as socket) proci kombóhoz keresek cpu hűtőt
Elsőre ezt néztem ki, bár nem tudom van-e a csomagban átalakító, ami jó ehhez a családhoz is.Cooler Master Hyper 212 Black Edition univerzális CPU hűtő fekete (RR-212S-20PK-R1)
Van a 10-15 k árkategóriában olyan ami jobb? Nagyobb légszállítás, halkabb venti stb.
RGB nem feltétel, csak fűt, nem hűt.Minden új lesz, a ház sincs még meg. Nincs is kiválasztva.
-
rolee9309
csendes tag
Hali mindenki!
Adott egy Ryzen 7 5700X processzor, és rajta egy Wraith Prism hűtő. Az elmúlt hetekben iszonyat hangosan megy, már 30% terhelésen is üvölt. Hiába állítottam a fan curve-t, adtam pár mV alulfeszt a CPU-nak (PBO2-ben), semmi. Nem hinném, hogy a meleg, vagy rossz pasztázás lehet az oka, hónapok óta megvan, semmi gond nem volt.
A hűtő meg már nem egy mai darab, lehet nyugdíjba akar vonulni - vagy jó lesz barátnőm 2400G-jére
Mivel nem kedvelem a toronyhűtő stílust, a top-flow jön be, ti mit ajánlanátok?
- az egész egy SilentiumPc Sigma SG1-ben van, üveglap levéve (igaziból csak lusta vagyok visszarakni, mert a diffi max. 3-4 fok, ha fent van), elöl 2, hátul-felül 1-1 120mm-es ventilátorral.
- alaplap egy Gigabyte X570 Gaming X, egy Sapphire Pulse RX 6700XT-vel.
Ui.: néztem vízhűtést is, egy Arctic Liquid Freezer II-t, de lehet az már overkill lenne (?), illetve zsugori vagyok 40K-t költeni egy olyanra, HA VAN megfelelő léghűtés is jóval olcsóbban.
Köszi! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rolee9309 #93475 üzenetére
Az a helyzet, hogy nyár van, ill. a fizika makacs.
Single CCD a procid, nem optimális a hőközlés,
így alapos UV és lelazított fancurve szükséges,
ha csendet akarnál..amúgy a TDP/PPTvel elbír,
nálam 5700Gn teljesen oké, de az monolitikus.A TG oldallap miatt topflowt nem javasolnám..
Az alaplap VRM része sem indokolja emellett,
illetve egy jó tower arrafelé is tol némi szellőt.
Ilyen például a Fortis 5 (ARGB, ha csicsa kell).
AIOval sem lennél érdemben beljebb helyette,
azzal csak hamarabb kerül házon kívülre a hő,
ill. picit javíthat a VGA hőmérsékletein a +hely. -
rolee9309
csendes tag
válasz Speed® #93476 üzenetére
Köszi!
Akkor még mókolok a fesszel/fan curve-el picit.
(Illetve azt néztem még, hogy egy kis nyeséssel simán feltehetőek 140mm-es ventik is előre - 140-et alapból fel lehet szerelni felülre - hátha az segítene még picit. Illetve ha alulra berakok még egy intake ventit, az mennyire segít? Vagy inkább ártana? Arra gondolok, hogy ha a VGA alatt van, akkor keletkezhet olyan légáram az alsó venti miatt, ami a VGA hőjének egy részét felfele tolja a CPU felé, és nem hátra).
Azért is gondoltam arra, hogy a Prism-mel van baj, mert a nyár eddigi részét kibírta - bár ami az utóbbi hetekben volt, az tényleg katasztrófa.
Üveglapot meg vissza is rakom, ha sikerült lejjebb vinni a zajt, mert azért az irányított légáram még mindig jobb tapasztalatom szerint, valamint hangszigetel is, kivéve, ha a ventilátor túlüvölti . -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
malagutif122
tag
Cooler master 612s processzor hűtőhöz
AMD lapra való lefogatót lehet kapni szerintetek? -
robroy7919
tag
Sziasztok urak. Egy r9 5900x re szeretnék egy csendesebb léghűtést. Akár innen az aprorol akár ajánlás téren. A ház még nincs meg majd eldol melyik lesz meg előbb. Pl az artic 34 sport duó az kevés hozzá? Előre is köszönöm.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz robroy7919 #93480 üzenetére
Határeset, a csendhez azért erősebb kéne,
bár 2 CCDs, mégiscsak ~150Wról van szó.
Fortis 5 / Mugen 5 és hasonlók javasoltak,
PBO -offsettel ezekkel már elég hűs/halk.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz robroy7919 #93482 üzenetére
Nyilván ezek is elérhetők használtan.
Noctua.. típusa válogatja, de drágák,
ill. nem azt kell nézni, hogy "Noctua",
van néhány dolog, amiben más jobb. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz robroy7919 #93484 üzenetére
Pl. az offsetelt felépítésű RAMbarát megoldások, amik még HEDT vonalon is megoldottak (pl. Fuma 2, R1 Uni.), vagy a fanstop funkció, stb. De ha olcsón kell az F34nél sokkal jobb, tessék: [link]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz robroy7919 #93486 üzenetére
A 2. venti nem tesz hozzá érdemben (-⁰C +dB áron..), ha csak a teljesítmény számít, a sima olcsóbb, nyugodtan vedd azt vagy ha a dizájn is szempont, az ARGB verziót.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz robroy7919 #93488 üzenetére
Ui.: előző link döglött, ez él: [link]
Teljesítményre hasonló, féláron..
csend téren még jobb is kicsivel,
RAMokat ugyanúgy nem takarja,
innen a többi már ízlés kérdése. -
robroy7919
tag
válasz Speed® #93489 üzenetére
Nagyon kedves vagy és segítőkészek , az a fortis nagyon szimpi volt igy megrendeltem ujonnan. Új gépet rakok össze szerettem volna valamit de kissé sok az infó és mindenhol a noctua ami horror de biztos szuper és az alpenföhn jött szembe velem , de ez a fortis szimpi volt nagyon így ez lett meg is rendeltem
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz robroy7919 #93490 üzenetére
Rendben lesz vele..3-5⁰C egy D15höz képest, cserébe elfér rendesen minden. Finomhangolva nem vészes az 5900X sem, PPTn belül könnyű hűteni.
[ Szerkesztve ]
-
Manson^
tag
Sziasztok!
Proci hűtőt keresek:
i5 12600k
Asus Prime B660-Plus D4
2xCorsair Vengeance LPX modulok
Cooler Master HAF 912 Plus házRGB-re nincs szükségem, durván 15-öt szánnék rá, de azért van mozgásterem.
Fortis 5-re gondoltam, jó lehet ez nekem? Ajánlanátok mást?
-
malagutif122
tag
1155 alaplapra újba csendes hűtőt keresnék, I7 2600
Procihoz netezésre van használva a gép.
Milyet tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget. -
HARDVERAPRÓD
válasz malagutif122 #93494 üzenetére
A gyári rezes, normális pasztával tökéletes lesz.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz robroy7919 #93492 üzenetére
Érdemes picit utánaolvasni, default agresszív a PBO, ezért meleg/alacsonyabb órajel fér a fogyasztáskeretbe. A PPTnek utóbbihoz van köze, a TDP (105W) helyett eddig (142W) nyújtózkodik default a boost, ha optimálisak a körülmények. -Offsetelt vCore mellett magasabb tempó a jutalom, hűvösebb üzem mellett.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz robroy7919 #93498 üzenetére
-
csendes tag
Sziasztok!
10-20 ezer között szánnék rá, LianLi O11 Dynamic házba Gigabyte Z490 UD lapba, i5 1200as foglalatú 10600 KF-re, 2x8 GB G. Skill Aegis 3000 MHz DDR4 memória. Erre a konfighoz tudnátok ajánlani egy procihűtőt? Elsősorban léghűtést, de meghallgatok bármit! Miket ajánltok hozzá?
Köszi előre is.
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Tudományos Pandémia Klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Videó stream letöltése
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest