Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
old-dog
aktív tag
válasz Khaosz55 #32962 üzenetére
Cooler Master Hyper 612S, igaz ez 11-12-ezer de jót írnak róla a tesztoldalak. Csendes és a hozzá adott csatlakozóval ami ellenállást tartalmaz tuning nélkül 900rpm-en forog, ami csökkenti minimálisra a szélzajt.A PWM-es változat a terhelés fügvényében változtat 900-1300rpm között. Bár ezt még hazai kínálatban még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Khaosz55 #37292 üzenetére
Swif2-120P ~hasonló áron jobb venti, szerintem. Mondjuk a színe érdekes ;p
Olcsón AC F12 PWMel úszod meg, ennek sincs igazán zaja leszabályozva..[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Khaosz55 #87666 üzenetére
"méretben elfér a tower is"
Jó-jó, de milyen magas tower? Összefoglaló megvolt?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
DravenMoral
senior tag
válasz Khaosz55 #90496 üzenetére
Igen, de egyébként nézz róla videókat.
Annál nagyobb tdp-vel rendelkező procikat is szépen hűt, a méretéhez képest.
Ajánlok neked a házba pár db rendszerhűtőt is, ha van hely nekik, és az alaplapon még van szabad csatlakozó neki. (Cha_fan)
Egy jó házhűtés rengeteget segít.
Leginkább hátulra kell tenni, hogy szívja kifele a meleg levegőt, és ha majdnem a processzorhűtő mögött helyezkedik el a hűtés, akkor rengeteget segít közvetlen a processzorhűtésen is. -
DravenMoral
senior tag
válasz Khaosz55 #90518 üzenetére
Szia!
A te hűtőd 1600rpm-el tud pörögni max.Másrészt pedig sokkal több lamella van, és nem annyira élesek, mint a brocken 3-on.
Itt javarészt a a lamellák, és az azok közti levegőátvitel számít.
Sok kicsi, nem annyira éles lamella jobban leadja a hőt, és jobban is hűl a venti hatására, mint kevesebb, és élesebb lamellák.
Az anyaghasználata is jobb a shadow rock 2-nek, habár ez már kevesebbet számít.
A brocken 3-nak azért erősebb a levegőáramlása, mert a ventilátorlapátok jobban ki lettek alakítva, nagyobb levegő mennyiséget tudnak be"lapátolni" egy fordulattal.
De ha nézel youtube-on összehasonlításokat, vagy csak szimplán teszteket, meglátod, hogy a shadow rock 2 is vagy ugyan olyan, vagy inkább jobban teljesít, mint a brocken 3.
-
válasz Khaosz55 #94113 üzenetére
A Fortis 5-öt ajánlották itt a topicban leggyakrabban, szokott rá néha akció is lenni, úgy megcsíphető 15-16k-ért. Nekem is az van, csendes, akár Zero RPM is állítható be neki. Viszont nem tudom, hogy elég-e az 5800X3D-hez...
Ha már BQ és Alpenföhn tájékon nézelődsz, akkor van egy sejtésem, hogy a dizájnját kevésnek fogod találni.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
válasz Khaosz55 #94124 üzenetére
Az lesz, amit forguet írt. Kéne egy jól szellőző, modernebb ház. Optikai meghajtó nincs beszerelve úgy látom, ott is foglalja csak a keret egy ventilátor helyét. Plusz a ház eleje teli előlapos. Két oldalt tud csak levegőt beszívni, jóval kisebb felületen, mint egy mesh háznál.
-
Jack Oneill
veterán
Szellozes szempontjabol ez a haz egy remalom. Pont egy hasonlorol valtottam mesh elolapos hazra es teljesen mas lett az eredmeny. Hiaba van elol ket oldalt szellozo nyilas, semmit nem er, ha elol, telibe zart. Az, hogy oldalt leveszed az oldallapot, nem lesz ugyanaz, mint egy jo legaramlatu hazban. Proci huto pasztazas, eletkora szinten jatszik szerintem.
-
forguet
senior tag
Úgy tudom, h a hőcsövek meghibásodása extrém ritka.
Nyilván fizikai sérülés jelenthet gondot, ha a folyadék el tud szivárogni, akkor kuka a borda.
Azt nem tudom, hogy például a base plate felülete 10 éves használat után tud-e esetleg annyit deformálódni, hogy ezáltal romlik a hőátadás a cpu és a hűtő között. (hátha van szaki itt aki meg tudja mondani)
Nincs esetleg ismerős, akinek van egy komolyabb hűtője (pl Scythe Fuma2, Mugen 5, DRP4, Noctua NH-D15, DC Assassin III stb), hogy ki tudd próbálni anélkül h beruháznál?[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
forguet
senior tag
válasz Khaosz55 #94134 üzenetére
Vagyunk itt páran akik léghűtésre szavazunk.
A halksággal kapcsolatban javaslom olvasd el a milyen házat vegyek összefoglaló kapcsolódó pontjátMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Tomko78
őstag
válasz Khaosz55 #94128 üzenetére
én még a hdd keretet is kigyomláltam a házból , ne fogja a levegőt így a 14 cm vetik 600 fordulaton mennek , egyedül a cpu hűtő megyen 800 fordulaton , és elég csend van így
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
kesenyi
tag
válasz Khaosz55 #94140 üzenetére
Ugyanilyen házam van megjelenése óta, nem cserélném mert kifejezetten szinte némaság volt a cél gép építésnél. Tele van durrantva 6db Fractal Design 140mm Silent Series R3-al. 7éve üzemelnek, egyik másik már csere érett lesz, mert minimálisan morog valamelyik, de tudni kell kihasználni a ház adottságait. Alsó hdd bay-t haszánlom, felette lévő kivéve (középen), afeletti részen meg 1db dvd íróval. Az előlapon 2gyári venti szívja befelé a levegőt, a ház tetején egy fúj befelé, egy pedig szív kifelé. A hátulján a gyári venti szív kifelé, a ház alján pedig egy szív alulról befelé. (A hangszigetelő lapokból amik takarják a ventik helyét, azokból csak az oldallapon lévő maradt a helyén, a többi eltávolítva.) Játék alatt az előlapi ajtót nyitva tartom ha kéri , a ventilátor szabályzót a ház elején felpöccintem 12V-ra, így az előlapi ventik + egy felső venti magasabb fordulaton több levegőt fog szállítani. Alapból 7V-os középső álláson használom, az 5V-os állást hanyagolom, ott magas frekvenciás hangot hallat. Minden venti bőven 20dB alá van belőve. A cpu igaz csak egy Ryzen 5 3600as amit egy Alpenföhn Brocken 3 tart némán hűvösen.
Aio-t szintúgy nem vennék a helyedben, mert a vízpumpa úgyis megkotlik ez fix, ráadásul plusz zajforrás, nem opció egy tényleg halk pcnél. Léghűtésnél meg egy ventit cserélsz max vagy kettőt.
-
-
kesenyi
tag
válasz Khaosz55 #94218 üzenetére
Bármelyiket használnád, a vga hűtése hangosabb lesz majd mindegyiknél terhelés alatt.
Ott még jobban kell figyelni a hely kínálatra a házban, hogy legyen hová emelni a ventiket a hűtő tömbön. Egy Kingston DDR5 Fury Beast pl 34,9mm magas, Corsair Vengeance DDR5 35mm és tőlük csak magasabbak vannak szinte, kivéve a hűtőborda nélküli memóriákat.
Ebből a szempontból a Brocken 3-nál biztos nem fáj az ember feje, hogy rálóg e a memóriákra. Ak620nál ez a kép elég jól demonstrál, g.skill trident memóriákkal(szerintem ddr4esek) amik 44mm magasak. Legfeljebb ha kevés ez a hely kínálat, max nem lesz egy síkban a ventik teteje a hűtővel. Dark rock pro 4 szinte biztosan betakarja mind a 4memória foglalatot a ventivel, de itt is a magassággal elég jól lehet játszadozni. NH-D15 lesz a legkényesebb az első ventivel, mert az NF-A15 PWM 140x150x25 mm mérettel bír. Maga a hőtömb 66mm magasságig kompatibilis memóriákkal. Azt nem tudom viszont, hogy ha elforgatja az ember, úgy fel lehet e fogatni, így nyerne -10mm-t. Más különben marad a single fan verziója NH-D15s, és előre lehet venni 12centis noctua ventit + felfogatót. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz Khaosz55 #94324 üzenetére
Jó pasztához képest nem tudom, annó MX-4 -et raktam bele, ez van itthon.
Annál közel 20 fokkal alacsonyabb lett a realtemp által mért max a procihő.
Az MX-4 nél láttam 90 fok feletti max hőmérsékletet.
Most a realtemp max 73 fokot mutat. (pedig toltam közel egy óra WOW-ot... )
De a valós értéke úgyis jópár megtekerés után fog szerintem beállni.
Majd meglátjuk. Mindenesetre ha így marad, nekem már az is tökéletes.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Barell
senior tag
válasz Khaosz55 #97388 üzenetére
[Legjobb vétel kb.] Ha szeretne RGB-t van belőle az is 16 körül. Ha 56-5700X lesz a végleges [akkor ő is lehet.] Ez egy pofásabb de kicsit gyengébb hűtő.
-
válasz Khaosz55 #97391 üzenetére
A topikösszefoglaló legelejét elolvastad-e? Ott van pirossal kiemelve a táblázat linkje. Megnyitod, majd rámégy a toplistás hűtőkre. [link]
Az ikertornyos Thermalright hűtők kb. december közepéig nem elérhetőek itthon, Amazonról lehet őket még rendelni.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Zamma
őstag
válasz Khaosz55 #97394 üzenetére
Ha nem akarsz biosban turkálni, undervoltolni, pbo-val germózni akkor 2 tornyos 2 ventis modellt nézz, mert az új prociknál lesznek meglepetések, nagyon melegszenek, nézz be a proci topikjába: AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4).
-
spleenszuru
őstag
válasz Khaosz55 #97397 üzenetére
Valami más problémára gondolnék ott, pl. a ház jól szellőzik?
PBO nélkül is lazán elfut az 5800X3D-m a PA120-al, az NH-D15-nek is lazán bírnia kellene akkor.Persze én is -30-on használom, de kíváncsi voltam arra is, kikapcsolva milyen, és nem volt gond. Játékok alatt a 70 fokot sem éri el.
Malaka!
-
válasz Khaosz55 #97448 üzenetére
Igen. Ha kicsit lentebb görgetünk ezen, akkor ott vannak a szabványszámok is. Valami ilyesmi rémlett nekem is, csak az acéloknál. A vörösből is biztosan van valami enyhébb ötvözésű, ami azért szilárdan tart.
A régebbi gyártású hálózati transzformátorokon több alkatrész, pl. a leszorító anyák valamilyen nagyobb szilárdságú vörösrézből vannak, azt se lehet nagyon kikezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz Khaosz55 #97452 üzenetére
Igen, igen, ez igaz.
Van itthon vörösréz lemez, és tömb is. A lemezt némi határozott erőkifejtéssel kézzel meg lehet hajlítani, a vágáshoz azért már kell a flex. Videókártya memória chipekre már vágtam ki belőle.
De azért nem annyira puha, hogy egy processzorhűtőnyi nyomást ne tudna elviselni hosszútávon, főleg ha tömb-ből készül a kontaktfelület, amely közvetlenül érintkezik a processzorral. Nem is kaphat olyan extrém nyomást, előbb eltörne az alaplap, minthogy a réz deformálódna.A hőcsövek anyaga is nagyon fontos, hogy tiszta réz legyen, de a kontaktfelület még fontosabb, mivel egy relatív nagyon kis helyre koncentrált hőt kell gyorsan tovább vezetni. És ha szennyezéssel csökkentik a réz hővezetési tényezőjét, az nagyon nem jó, és elég gyorsan mérhetővé is válik.
Főleg a modern processzoroknál, mivel adott felületegységre vetített hőtermelésük extrém magas a régi processzorokhoz képest.Techpowerup-on javaslom ránézni, hogy egy FX-8350 hány négyzetmiliméteres, és ahhoz mekkora fogyasztás tartozik, ellenben hány négyzetmiliméteres egy 5800X, és akkora felületen mennyi hőt termel. Elég durva különbségek vannak.
A hűtőink egyre nagyobbra nőttek, és egyre hidegebbek lettekThats got to be the best pirate I've ever seen i9 9900k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest