Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
grigo
őstag
válasz Speed® #93343 üzenetére
Hagy kérdezzek ebbe bele, mert ugyanehhez a prime m-atx laphoz keresek hűtőt. Csak ram ügyben nálam még nincs kötöttség. Hard Rock 4 pro volt a kiszemelt, mert elengedtem az argb-t dolgot mert egyre jobban tetszik ez a feketeség.
Szóval HR4 Pro-val ne is kalkuláljak, ennyire felejtős matx lappal? 12600k-t hűtene.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
grigo
őstag
válasz Speed® #93354 üzenetére
Hát most nem lesz keret rá, de jövőre pótolnom kell a vga-t, szóval akkor maradok a Fortis 5-nél. A simára gondolsz nem a dualra ugye?
Azért pár kellemetlenségtől megkíméltél már, csak azzal hogy másoknak válaszoltál. Köszönöm 🙂
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
kozi71
senior tag
Sziasztok!
Egy scythe mugen 5 cooler le tudna hűteni egy i7 11700kf et?
Egy Phanteks eclipse 400a házba kéne elférnie...Esetleg van valami más alternatíva?
A memo G.skill RipJaws VVálaszokat előre is köszönöm!
high tech, low life
-
icp1970
senior tag
Sziasztok. I5 12400-ra ,jó ház szellőzéssel,elég lenne egy Arctic Freezer 34 Esports Duo,1 db ventivel? Konkrétan az érdekelne hogy mivel az 1700-as foglalatú procik kupakja nagyobb mint az 115X prociké,nem e okoz problémát a Freezer amúgy is kisebb méretű alapja.Köszi a választ előre is.
-
Joma
csendes tag
Csak info.. A Predator Orion 3000 I7 - volt, hogy felment 95 fokig, utána olvastam, sajnos gyári hűtő nem jó.. Vettem egy ilyet.. Cooler Master Hyper 212 EVO - de a mérete nem jó :-) Mert a tartó konzol magasabban van, mint kéne.. van a menetes foglalat.. ami kiáll az alaplapból ugye.. ha felfexik a procira ez a vacak, akkor kb 3mm kellene, hogy a csavar, alérje a menetes részt, ahová be kell tekerni.. (a rugó nem adja ki..)(Az acer speckó mérete gondolom) Az alaplapot kiszedni nem akartam mégsem.. Így a kis lemez konzolokat amik ezt a hodályt tartják, ráfeszítik a procira.. - szóval fogóval segítettem neki, hogy picit lejjebb kerüljön.. jó lett.. és tartja intel stressz teszt alatt a 65 -67 fokot egyenlőre.. Szóval Predator 3000 (Po 630?) ba jó ez a hűtő- úgy néz ki.. és elég csendes.. Automata üzemmódban alig pörög.. Próbáltam játék üzemmódban, de fix a hőfok, nem megy lejjebb..
-
Joma
csendes tag
ezt vettem bocs Cooler Master Hyper H412R processzor hűtő - eMAG.hu
-
LoyalGuard
tag
Sziasztok!
Shadow rock slim hutom nemtudom mennyire idealis ehhez a konfighoz.Most siman 80 fokra melegszik a proci.
Ha szerintetek erdemes valami combosabb hutot belerakni akkor az alabbiak alapjan kernem az otleteket:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
20k korul (ha valami nagyon bestbuy, akkor lehet feljebb)
2.: Milyen házba kerül?
Cooler Master MasterCase H500
3.: Milyen alaplapra lesz?
Asus X570 Prime-P
4.: Processzor típusa?
Ryzen 5 36005.: Ramok típusa?
G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZ6.: Egyéb igények?
Lehet RGB, de igazabol mindegy.
Elore is koszonom!"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás
-
forguet
senior tag
válasz LoyalGuard #93363 üzenetére
Hááát az nem egy forrófejű proci, nem kéne hogy ennyi legyen a hőmérséklete, még gyári hűtővel sem, nemhogy shadow rockkal.
...mert amúgy nem rossz az a hűtő csak drága (ugyanezt a teljesítményt fele ennyiből is meg lehet oldani)
Szóval én első körben a setupra néznék rá. Melyik front van fent a házon? Javasolt a mesh az üveg fronttal szemben. Mi a venti setup a házban? Hülyén hangozhat de jut rendesen levegőhöz a ház? Van sok hely az intake-ek környékén?Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
polyszi
csendes tag
Sziasztok,
Először is olyan kérdésem lenne hozzátok (tudom a jelenlegi szerverem helye nagyon nem okés...) De semmilyen más jobb megoládosom nincs jelenleg rá... Szóval van egy HP Proliant MicroServerem Gen 10 Plus a kamárban (ahol van egy Moső- + Szárítógép is...) Télen nyitott ajtónál nincs problémám 40-45 fokos a CPU + HDD-k. Viszont most ebben a hőségben már 60 fokra is felment... Ha a gyári passzívhűtést lecserélem egy vizes hűtésre (gyártó által összerakott), véleményetek szerint van rá esély, hogy valamennyivel alacsonyabban tartsa a CPU hófokát? Igen Rackszekrényben tartom zárt ajtó mögött, hogy a pára ne direktben érje, ami a mosásból illetve szárítógéptől keletkezhez... Tudom-tudom mi az első gondolatotok, de mégis érdekelne pár hozzáértő véleménye, hogy az adott helyzetből, hogyan tudom a legjobbat esetleg kihozni.
Köszönöm előre is a válaszokat.Üdv,
Ákos -
LoyalGuard
tag
válasz forguet #93364 üzenetére
Mesh van az elejen, eszembe nem jutott a plexi, pont emiatt.
Elol a ket gyari huto venti, tolja a procihuto fele, a procihuto is hatrafele fujja ki, hatul pedig 1 venti amit en raktam be pont amiatt hogy az airflow meglegyen.
Ezek szerint megsem annyira hatekony :/"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás
-
inteltunder
tag
helló egy gyors hülye kérdés az 1150 és az 1200 foglalat furatai megegyeznek nem? köty
jobb ma egy intel mint holnap egy amd
-
forguet
senior tag
válasz LoyalGuard #93366 üzenetére
Mi történik ha leveszed a ház oldalát?
Javul a hőmérséklet?Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
andromedae
tag
Sziasztok! Milyen vízhűtőt javasoltok i9-12900KF hez? (240w a tdp)
Corsair-on, vagy Krakenen gondolkodtam, abból melyik típus? 2 vagy 3 ventilátoros? Vagy esetleg más?[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inteltunder #93368 üzenetére
Mindkettő 75x75mm, a leszorítóerőt viszont figyelni kell az eltérő DIE/IHS magasság miatt. A csavaros-backplatees szerelékkel bíró hűtők esetében ez nem gond, a karmos jószágoknál viszont hosszutávon lehet meglepi PCB oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz andromedae #93370 üzenetére
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz forguet #93369 üzenetére
H500 Mesh esetén nincs gond airflow téren, a tapasztaltak szimplán az 1 CCDs proci miatt vannak. Lehet offsetelni meg voodozni, de alapvetően tré a hőátadás, így érdemben nem fog javulni. Ellenben semmi baja nem lesz a ~80⁰C körüli max. mellett 24/7ben sem, nem süvegcukor..ha nem szimpi, lehet váltani feljebb, a 39x0X/5x00G/59x0X pl. hűvösebbek a felépítés okán.
-
-
-KP-
addikt
Egy Coolermaster E1 Ic Essential pasztát első használat után meddig lehet/szabad még használni? A kupakja végig rajta volt rendesen.
-
Gyuffa
tag
Kicsit off téma, pár hete vetem egy [új] hűtőt. ryzen 7 2700x-mellé, Iszonyatosan csendes és halk, ami nagyon jól hűt alacsony rpm mellett.
Előtte a gyári ryzen hűtő volt, ott az utóbbi időben borzalmas hőfokokat produkált
Youtube alatt a gyári hőfok: 60-66 körül volt
1 lefuttatott cinebench alatt max 90,5fok volt a proci gpu z szerint
GTA 5 alatt 77-83,3fok
youtube alatt jelenleg most 760rpm mellett 50-55fokos
1 lefuttatott cinebench alatt max 73,3fok volt a proci gpu z szerint
GTA 5 alatt 64fok fölé nem ment
Szóval nekem iszonyatosan jó vétel lett.
Remélem nem gond , hogy ezt megosztottam veletek. -
Olomlovag
tag
Ūdvözlet!
Tudja valaki, mi lehet az oka, hogy a Pc összeszerelős webáruházakból eltűntek a SilentiumPc CPU léghűtéses termékei? Azok megfeleltek volna nekem 1700 lapra, mAtx házba 155 mm-ig. Így meg nem találok megfelelőt.
Köszönöm a válaszokat!A remény hal meg utoljára, de nincs aki eltemesse
-
SlyChocolate
senior tag
Sziasztok ma procit cseréltem a gépben.
Intel gyári hűtője van rajta.
Az aida cpu tesztben pár pillanat alatt 80 fokra ugrott a hője.
Tudnátok aajánlani a gyári helyett valami hatékonyanbbat?[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SlyChocolate #93381 üzenetére
Első körben az összefoglaló kinyitása javasolt,
találsz rögtön az elején néhány fontos kérdést. -
mmdms
addikt
Haliho!
Brocken 3 -at szeretnem lecserelni egy terjedelembe kisebb de hasonloan jo hutore, letezik ilyen?
SpeedR kollegatol vasarolt auras hutot felraktam a 2060ra, es most nem tudom kivenni a vga-t, csak ha leveszem a cpu hutot. Eselytelen h beferjen a ket huto koze a kezem, azt a nyomi pockot nem tom megnyomni h kiugorjon a vga a foglalatbol.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
hungabi87
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, adott egy i7-7700k, jelenleg egy Arctic freezer 33 esport edition red van rajta, kérdeztem egy számítástechnikai üzletben hogy ez elég-e ehhez a processzorhoz, mivel játék közben annyira hangos hogy olykor be hallatszik a beszélgetésekbe. Azt mondta a fickó hogy ez gyenge hozzá, és vegyek egy dark rock pro4 et ez már elég hozzá, nem tudom hogy rám akarta-e sózni vagy tényleg ez az alja a megfelelőségi listának. Válaszokat előre is köszönöm.
A konfig:
Cpu: i7-7700k + hűtő: arctic freezer 33 esport edition red
Alaplap: asus prime z270k
Ram: geil evo potenza 4x4gb ddr4 2400mhz
Gpu: nvidia gtx 1060 6gb
Ház: enermax ostrog lite
Táp: aerocool xpredator 700w 80+ bronz
Hdd: 1tb wd blue
M2: 240gb wdTEDD! Vagy ne TEDD! De ne Próbáld!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hungabi87 #93386 üzenetére
DRP4et HEDT procikra szoktunk rakni..meglehet, hogy nem költenék ott helyi javaslatra
Ha a felszereléssel/pasztázással minden rendben van, akkor már csak némi finomhangolás (alulfeszelés stabil szintig) és egy normális ventiprofil választ el a csendesebb üzemtől, mielőtt nekiállsz utánanézni, miért volt olyan népszerű ezeknél a prociknál a delid/relid. Tehetsz rá benga hűtőt, de érdemben nem lesz jobb, ennyi erővel le is cserélhető egy újabb/jobb procira..igaz, az platformváltást is hozna magával, de nem feltétlenül több költséget, ha okosan csinálod. -
Sage83
aktív tag
Sziasztok!!
Egy phanteks eclipse p400a házban elférne egy deepcool ak620 cpu hűtő? A ház elvileg 160mm tud befogadni ,és a ak620 160mm magas. A ház adatai mm pontosak vagy azért van egy kicsi rá hagyva? Memo ami a gépben van G.skill Ripjaws V
Segítséget előre is köszönöm! :)
-
luckynick
csendes tag
hi all
érdeklődnék létezik réz léghűtő még? i9 10900-ra venném
dark rock pro 4 hiába nagy, néhol szinte hideg érintésre nem vagyok megelégedve a hőelosztással..köszi
-
őstag
Sziasztok! Nem pont ide illő kérdés , de hátha tudtok segíteni nekem. Digitál végfokra szeretnék venni Thermal padot kb 2-3mm vastag kellene. Tudtok ajánlani valami jó minőségűt? Nem igazán vagyok tisztába mi számít jónak. Igaz nem pc felhasználás, de az gondolom mindegy. Köszönöm
-
Weaver
senior tag
25 fokos szobában (de kevesebb akkor is, ha több akkor is) játékok alatt rövid időn belül a gép egyszer csak lekapcsol és maxra pörgeti a hűtőket. túlmelegszik valami?
ryzen 3600 proc van gyári hűtővel. ma újrapsztáztam, hűtőt takarítottam (de nem volt poros).
a gyári alu hűtő elég ehhez a prochoz? (feltételezem igen, ha ezt adják hozzá).a vga kártyát gtx 1060 szintén kitakarítattam, újrapasztáztattam, ezt szaküzletben.
memókat, ripjaws g.skill alubordásak, ezzel szerintem nem lehet gond.
levettem a gépház oldalát, de nem segített.
mi lehet a gond? van valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest