Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goldmember01
tag
Arctic Freezer 34 Duo cpu hűtőm lesz (3700x), ha jól láttam akkor jár hozzá paszta is (tasakos formában) de úgy hallottam egyszerűbb pasztázni injekciós kiszerelésűvel. Milyet ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Goldmember01 #87451 üzenetére
Arctic MX4 nagyon népszerű.. Pl pcx elég jó áron adja.. És talán a legbaratsagosabb ar:teljesitmeny mutatoval biro hovezeto paszta az olcsok közül.
[ Szerkesztve ]
-
Ghost89
csendes tag
válasz chopin42 #87422 üzenetére
Üdv nekem az Assasin II-vél van tapasztalatom. Nagyon jó s csendes hűtő. Több óra játék után sem volt gond a hőmérsékletre sem a zajjal ( kb hangtalan) csak ajánlani tudom. Ui: nagyon fontos hogy robosztusan nagy a hűtő szóval ellenőrizd h befér-e a házad a illetve a ram is Low profil legyen mert rálóg a slotokra.
-
Bodz
nagyúr
válasz Goldmember01 #87451 üzenetére
Miért lenne egyszerűbb? Amúgy MX4-et adnak hozzá, szóval még venni sem kell semmit.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Intel gyári rézmagos hűtő mennyire ajánlott egy G4560 cpu-ra? HTPC-ben sokáig használtam az alu változatot, azzal nem volt problémám. Valami olcsó de halk megoldást keresek, 4K videólejátszásra.
Let the Zone take me if I am.
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ilyen processzor hűtőt használok!
Sajnos az első memoriafoglalatot eltakarja!
Az lenne a kérdésem, hogy a ventilátort át tudom helyezni a hűtőborda másik oldalára? -
Perbal1
tag
válasz Sztyepadzso #87460 üzenetére
Bocs!
Lemaradt!
Be Quiet! PURE ROCK CPU COOLER 150TDP - BK009 -
Perbal1
tag
válasz Sztyepadzso #87462 üzenetére
Csak akkor a fújó hatás szívóba vált!
Az nem gond? -
Sztyepadzso
őstag
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Perbal1 #87463 üzenetére
Írják róla, hogy a Push-Pull rendszerben, két ventivel is lehet használni, aminek egyenes következménye, hogy a ventilátor úgy van rajta, ahogy akarod(mert az egyik a színét mutatja, másik a fonákját, ha kettő van fent). Mondom ezt amiatt, ha esetleg zavarna, hogy nem látszik az átszerelés után a BeQuiet logó.
-
KillBorn
senior tag
Sziasztok! Most egy Thermalright Macho 120 rev. A hűti a 3600X procimat. Mindig is tettszettek a top-down hűtők, ránéztem a kínálatra most is. Raijintek Pallas 120 (RGB)-t találtam elfogadható árban. A Thermalright 30-70 fok között tartja a Ryzent. Ettől a Pallastól várhatom ugyan ezt a teljesítményt? 1600X-es tesztet olvastam vele, ott hozta a számokat, de nem ismerem a tesztkörülményeket. Az volt nekem is a 3600X előtt, talán +2 fok különbség van a Machon, vagy annyi sem. Egy P400S-ben 4db ArcticCooling P12 és 2 db P14 felel a levegőért, a Thermalrighton is egy P12 van, ezt tenném a Pallasra is.
[ Szerkesztve ]
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz KillBorn #87466 üzenetére
Ahhoz azért több anyag kellene, hogy a Machot hozza..viszont mivel TDPben nem sokat kell eldolgozni, normál ventivel támogatva nem lenne kevés.
Részemről mondjuk csak indokolt esetben váltanék egy alapvetően SFF rendszerekbe való hűtőre, lévén vannak komolyabb megoldások is, igaz, drágábban. De ha topflowt akarsz..
Ha úgyis saját ventit tennél rá, Pallas jóárasítva ;p
[ Szerkesztve ]
-
Mázli01
kezdő
Egy Alpenföhn Olymp B sokkal jobb mint egy Borcken 3? R5 3600,ra menne amire tökéletes mindkettő, de igazából most 2 ezer különbség van a 2 hűtő között, aztán a későbbiek miatt jobb lehet az olymp B.
-
Ataxia
tag
Udv
3770k alá keresnék hűtést kisebb oc-ra.
4.5 ghzMivel a ramjaim elég magasak olyat keresek, ahol a hűtőborda nem lesz útba az első slotnak.
Előnyt élvezne az alacsony zajszint is.
Keret max 25ezer.
Alaplap: Gigabyte Z77X-UD3H
Memória: Corsair Vengeance Pro Red 2x4GB DDR3 CL9 2133MHz
Ház: Cooler Master N300 KKN1 -
SirRasor
addikt
válasz Mázli01 #87474 üzenetére
Ha vársz egy napot, és szerencsém lesz, akkor holnap este a gépben lesz a Brocken 3 Black Edition. Szintén 3600-ra. Nagyon nehéz erről teszteket találni, de találtam egyet, ahol csak egy picit teljesített rosszabbul, mint a Noctua NH-D15. Írok majd hőmérsékletet
A másik az, hogy az Olymp B-nek nincs direkt heatpipe érintkezése a tokkal.
Make Love not war!
-
Goldmember01
tag
SOS! Valaki tudna segíteni? Első gépösszerakásnál járok és CPU hűtő nem akar összejönni.
https://imgur.com/a/ETvy7QF ezen a képen látható, hogy nem lóg ki eléggé az úgynevezett standoff (amiből megjegyzem volt 12 db, 3x4 fajta de közbe rájöttem, hogy 8db inteles procikhoz való vagy vmi ilyesmi lehet).Ha valaki gépnél lesz az elkövetkező 1-2 órában és tudna segíteni discord chaten vagy facebookon vagy akárhol azt megjutalmaznám pár ezer forinttal PayPalon keresztül!
-
SirRasor
addikt
válasz Goldmember01 #87480 üzenetére
Milyen hűtő és milyen pocifoglalat? Biztos kompatibilisak? Nem 90 fokkal elforgatva akarod felrakni?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Goldmember01 #87482 üzenetére
Az AM4-es. Ez azért jó, mert arról van konkrét beszerelési videó.
Mázli01 nem jött össze a Brocken 3, úgyhogy rendeltem egy mezei Arctic 33 Esports One-t.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Sundesz
őstag
Sziasztok, nagyon megtetszett az NZXT Kraken AIO család (X42 konkrétan) és mindenütt azt írják hogy jó halk is, de sajnos hallottam az ellenkezőjét is. Jobban járnak egy Be Quiet Dark Rock Slim hűtővel?
Ryzen 7 2700 most a gyári Wraith Spire hűtővel van hűtve, az kicsit kerregős.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
Goldmember01
tag
válasz Goldmember01 #87484 üzenetére
Sikerült felraknom, a standoffot nem kellett volna betekerjem amíg engedte, most a kérdés az, hogy a paszta ami volt eredetileg és szépen elterült mind a cpu-n meg a hűtőn is, azt újra kéne raknom tehát letörölnöm és újrapasztázzam vagy jó az?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Szükségem lenne egy olcsó utángyártott hűtőre a kerregő Intel gyári helyett, az alábbi konfigba:
Aerocool CS101 ház
ASRock B250M-HDV alaplap
G4560 processzor
Kingston 2*4GB DDR4 HYPERX FURY ramA házba max 8 cm magas hűtő fér be, pár ezresért mit érdemes venni?
4k videó lejátszás, YT, internet böngészésre kell. Mivel takarékos a proci, valami passzív megoldás nem lehetséges?
[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Minden bizonnyal, mivel nem magas kivitelűek.
Szimplán nézd meg BIOSban a ventivezérlésnél, lehet-e DC módba állítani..vagy dugj rá tesztre egy 3 PINes ventit. CHA csatin biztosan, CPU csatin jó esetben..a rosszabbik eset az, hogy kikapod a 12V szálat a csatiból és beledugod egy molex 5V részébe, szigszó oszt' jóvanazúgy, túlmelegedni nem fog, az a venti félgázon is bőven elég, nem kazán a 4560.Vagy ha biztosra mész, AC A12..de ott a kisebb méretek okán nem lesz akkora csend, mint előbbi esetben.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Persze..ha inkább kifizetsz ennyit fél perc meló helyett, ill. mellé lemondasz a fordulatszám visszajelzésről (amire riasztást lehet beállítani)..
A venti középső pinjét a biztosítófület tűvel benyomva kihúzod és ahogy van, bedugod az egyik molex csatid piros (5V) pinje mellé hátulról..megszorul, érintkezik, szigszalaggal végleges tuning ;p[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha nem férne el, hasonló módon kijön a molex házból is a pin.. aztán csak össze kell dolgozni, amivel akarod Persze ennek feltétele, hogy az adott venti guruljon 5Von. Az adott ID venti 0.2A (2.4W) motorral szerelt, menni fog szépen, tippre 700rpm körül, de majd látod úgyis a CPU FAN csatin hagyott Sense pin miatt ugye. Fan stop riasztás emiatt szintén beállítható..nyomi lapokkal mindig így csinálom ;p
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest