Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz erik365 #86101 üzenetére
túlárazott, drága.
Itt van pl Arctic Freezer 34, 34 Esport, ID Cooling SE 214 RGB teljesen jó áron.
160mm-ig fogad a házad hűtést, ne vegyél PureRock slimet, szerintem.
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Egy Ryzen 5 3600-at szeretnék majd egy Arctic Freezer 34-el hűteni. Ez 157mm magas, a ház, amibe lesz egy Cooler Master Masterbox 3.1 lite, ami a honlapján 158mm-es maxot ír. Az oké, hogy így befér a házba, de pl a plexinek nem lesz baja, ha ilyen kevés hely van ott? Vagy a max 158 és akkor azért még van ott hely? Sajna neten sem találtam képet/videót egy ilyen összeállításról, így a segítségeteket kérném, hogy megvegyem-e így. Tudom, nem igényelné feltétlen a plusz hűtőt a 3600, de sajna a neten is azt írják, hogy a háznak nem a legjobb a szellőzése, de ez van, ez tetszik. Ha ne, akkor a keret 7-8k rá, mint kb az Arctic. Mit ajánlanátok hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Diniboy
aktív tag
Halihó, mivel hülye vagyok és nem hallgatok sose az okosabbra, Brocken PCGH edition lett, egyszerűen imádom ahogy kinéz :D 10100 ftért az oasisból. Az AM4 kit 700 Ft lesz a Rufusz computerben. Szerintem így okés az ár az ecohoz képest pl. Overkill, nagy, nehéz, biztos hogy kilóg majd a gépházból (egyelőre) de akkor is megyünk fejjel a falnak :D de amiért írtam az az alpenföhn válasza:
if you bought your cooler after 01.01.2017, you’ll get the AM4 Upgrade Kit for free from us. We need your full address and a copy of your invoice then.For Brocken 2 PCGH, the linked product will fit.
Regards,
Thomas Schulz
Marketing
Tök jó cég na :D[ Szerkesztve ]
-
-
lela
aktív tag
Üdv!
Ebbe a házba szeretnék egy mini ITX konfigot összedobni a kérdésem az lenne , hogy intel vagy AMD fog kevesebb hőt termelni? Passzív ház révén ez kulcskérdés lenne.
Konkrétan Ryzen 5 3400G vagy Intel Core i5-9400F esetleg Intel Core i5-8400?Vga nem lesz külön, tehát az integráltal kell együtt élni, amiben az AMD erősebb. Ez csak játékban mutatkozik meg, vagy esetleg videólejátszásban is van valamilyen hardveres gyorsítás?
-
jim bcs
nagyúr
Ebbe édes mindegy mit raksz az hidegen marad, amelyik jobban tetszik, a legjobb Fanlessek közé tartozik, én örömmel szereltem. Ha játék a fontos akkor én AMD vonalban gondokoznék, Intel IGP még mindig gyengébb minden téren.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy NAS építés elején járok, a jelenlegi CPU egy Celeron G1820, max TDP 53 watt. ahogy nézegettem, az átlag felvétel inkább 20W körül lesz, ezt viszont 0-24-ben pörög. a ház egy CM 120 Advanced, 1db 120mm bemenő ventivel. a maximum CPU hűtő magasság 65mm. sajnos nem tudtam kukázni gyári Intel hűtőt. a kérdésem az lenne, hogy mi a legolcsóbb borda, amit érdemes lehet megvenni rá? van értelme mondjuk egy 2-3e körüli Arcticnak, vagy jó a legalapabb gyári Intel? nem árt, ha nem teker nagyon, a hang azért jelentős szempont.
köszi előre is
ui.: upgrade előferdülhet 4590T-re, ezt hozzátenném. TDP-ben sokka nem combosabb.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
van egy HR-02-m passzívban. szeretnék rá ventit tenni. eddig csak a merlinnél találtam, illetve a hivatalos oldalon "fan clip"-et. tényleg nem létezik, hogy egy 900 ft-os drótdarabot aliexpressen vagy ebayen sem árusítanak?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Meg lett a config a Brocken 3 black edition-el. A kettő ventiből az egyiket(amelyik a gép hátsó részén van ahol amúgy is van ház venti) fel kell tenni vagy azt teljesen okés ha ház ventinek felhasználom?
köszi
-
fogtunder
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #86113 üzenetére
TY-147A általában csak ott szokott lenni, de a Brockenen lévő Alpenföhn Wing Boost is jó lehet, a lényeg, hogy 120mm-es furatai legyenek. Lefogató drótot még nem láttam sehol.
Nem bírja passzívan a 2600-at? Mondjuk a H440-ben nem sok a természetes légáramlás.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
winbox
senior tag
Köszi, akkor megnyugodtam, hogy elfér, mert ami a ház honlapján van cooler master venti ajánlva az is 158.5mm. Húzva nem lesz semmi, 2db 120as ventit rakok előre, 1db 120as van gyárilag a házban, a táp is alulról fog szívni, remélem így már elég lesz.
Még egy kérdésem lenne, a hátsó ház ventit a Freezer 34 Y tápkábelébe dugjam majd, hogy közösen legyenek vezérelve vagy azt is külön kell csatlakoztatni az alaplapra?
-
Rekro
aktív tag
Helló!
Egy Ryzen 3700x Brocken3 kombóval mik kb. az átlagos hőmérésletek nyugalmi/erős terhelés alatt?
Köszi
-
Lendova
őstag
A guruk tanácsát kérném:
Gondolkozom, hogy a mostani Corsair h115i PRO helyett szerzek egy léghűtést.
Most egy húzott Ryzen 1700-ra menne, de tervben van egy 3700X. Fractal Define R5 ház, Ballistix Sport LT ramok, Crosshair VI Hero lap.A cserét a kompakt eladási árából tervezem, de az nem baj, ha pld a 3700X-hez kissebb hűtő is elég.
All fiat goes to zero.
-
xatos3
senior tag
Ha esetleg valaki 65 wattos amd ryzen procira keres jó hűtőt, akkor a cooler master 212 RGB black editiont kifejezetten ajánlom. (130 watt tdp-re van méretezve szóval nagyobb procira is jó lehet)
Játék közben max 57 celsius, szintetikus tesztben max 63 celsius gyári órajelek mellett.
(3950mhz-re turbózza magát defaulton)
hangja pedig szinte nincs is
megjegyezném hogy az ipon iszonyatosan lusta és helytelen tájékoztatása ellenére kizárólag am4 felfogatóval együtt gyártják már az összes cm 212 hűtőt új cikszámmal[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy Msi fm2-a75ia-e53 A8 5600k lap Stock cooler-rel.
Erre másik gyári amd hűtő is felmegy.
Konkrétan a képen látható érdekel.
Azért kérdezem mert sok helyen látom, hogy a felfogatánál keretes.
Nekem a lapon csak a 2 végébe van ahova beakasztom, nem full keret.
Köszi
Üdvhttp://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani, max 6k-ig egy i7 2600-ra, egy viszonylag csendes, hatékony hűtést, ami maximum 160cm.
-
Paxker315
addikt
válasz Dark KillerX #86124 üzenetére
Ismét kapható az ID Cooling SE 213V2, vagy aliexpresszről Snowman.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Erre tud valaki valamit mondani?
Egyébként reális ez a hőmérséklet érték egy i5-3470-nél? Nem kellene minimum fordulaton forogni a ventinek egy 170W TDP-s hűtő esetén még zárt házban is? Csak azért kérdezem, mert lehet túl sok lett a paszta vagy nem tudom, de kevesebb fordulatszámra számítottam esetleg álló ventilátorra idle módban... -
fogtunder
nagyúr
válasz maestro87 #86126 üzenetére
A speedfan valszeg azért nem csinál semmit, mert nem jól van beállítva, valamikor pár éve írtam róla ott a topikban, de YouTube videók is vannak róla, mit kell csinálni.
Ezen kívül több dolog nem tiszta. Minek vannak kihúzva a ház ventilátorai? Ha nem tetszik, ahogy a BIOS szabályoz, miért nem állítasz be olyan görbét, ami neked tetszik? Ventit lekapcsolni nagyon kevés alaplap tud sajnos.
Ha csöndet akarsz, az nem úgy lesz, hogy kattintasz kettőt és kész, be kell állítani a görbét, esetleg ventit cserélni, nincsenek varázsszerek. És kell friss levegő a rendszerbe.[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz fogtunder #86128 üzenetére
Köszi, akkor annak utána nézek.
Mert kíváncsi voltam, hogy mennyit számítanak a ház ventilátorai, illetve a táp ventit cserélni kell-e mert valamelyik hangos. Plusz nem gamer konfig (nincs VGA), így annyira nincs rájuk szükség, nélkülük is minden 40°C alatt van már ebben a házban. De valószínűleg visszafogom kötni, csak le kellene cserélni őket vezérelhetőekre. Egyébként a kevesebb por érdekében érdemes lenne felülre is két ventit berakni, ami a házból szívná ki a levegőt? Mert eléggé nagy lyukú a felső porszűrője...
És évekig zárt házban volt a gép és max. 45°C-os volt az előző 65W-os procim a gyári hűtővel. Szóval 35°C-nál túlzásnak érzem az 1000-es fordulatot egy jól szellőző házban. A minimum 500-ra meg még nem ment le egyszer sem. Ezért is gondolom, hogy tegyem-e fel újból a CPU hűtőt...Nekem nincs semmilyen görbe a BIOS-ban, nem mai az alaplap. Vagy hol lehet ilyet állítani?
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Használtan veszem a cpu-m és nincs hozzá gyári hűtő (Ryzen 1600). Nem szeretnék sokat költeni rá, alapból egy gyári használt ryzen hűtő megvételére gondoltam ami van 2-3e-ért de ha van jobb alternatíva meghalgatom.
A kötelező:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 3e használt
2.: Milyen házba kerül? SilverStone LC10-E
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B350 PC Mate
4.: Processzor típusa? Ryzen 1600
5.: Ramok típusa? Corsair CMK16GX4M2D3000C16Max 135 mm-es hűtő fér be ez gyak topflow jelent ha jól nézem. A CPU vissza lesz SMT off, fix 3200, undervolt amit bír. Szóval maradjon a gyári vagy van érdemesebb.
Köszi, Pakmara
-
fogtunder
nagyúr
válasz maestro87 #86131 üzenetére
ha nagyon szőrözős vagy (mint én), akkor simán el lehet vele tölteni egy napot, mire az összes ventit beállítod. én anno a GPU-hoz igazítottam a házventiket, annak is saját görbe, meg a CPU hűtőnek is, ezeknek a húzgálásval eltelik az idő
-
Tomko78
őstag
válasz sanyi0627 #86123 üzenetére
ez alaplap gyártótól változik milyet add , teljes keret vagy csak a végén van de anno mintha a am3 és am3 + is eltért volna de lehet rosszul tudom , de most látom két MSI 970 közt is van különbség , egyikben teljes másik csak a végén van keret
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
axwel18
senior tag
válasz Paxker315 #86125 üzenetére
Vajon ez letudna hűteni egy c2D Q9500-at 3,6ghz-re húzva ? És felférne-e egy Asus P5Q Deluxe lapra, azért kérdem mert vettem, ebbe a konfigba egy olcsó LC Power LC-CC-95 de nem fér fel a lap hűtő bordáitól a lefogató. Vagyis amit be kell akasztani a fekete műanyagba.
-
zakarmihaly
tag
sziasztok!
szeretnék venni egy cpu hűtőt a jelenlegi gyári helyett, óvatos tuninggal is próbálkoznék ha lehet.
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
20-nál nem szeretnék többet
2. Milyen házba kerül?
DeepCool Kendomen TI
3. Milyen alaplapra lesz?
asus b450 prime plus
4. Processzor típusa?
ryzen 5 2600
5. Ramok típusa?
Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
halk legyenköszi és üdv: Misi
-
őstag
Sziasztok. Nezzetek el nekem, de nem olvastam vissza .
Rendeltunk egy Ryzen 5 3600-at.
A kerdes az, hogy a hozzaadott huto elegendo es csendes e?
A pc-t igazabol 99% netezesre es filmezesre hasznaljuk A lenyeg inkabb az nekunk, hogy halk legyen Ha a gyari nem jo, akkor veszunk hutot is.
Koszonom[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz zakarmihaly #86135 üzenetére
(#86135) zakarmihaly
Alpenföhn Brocken ECO Advanced (149mm)(#86136) fojtviki
Ide tökéletesen megfelel a gyári hőcsöves, jól sikerült példány, max. ventit kell majd cserélni rajta, ha hangoskodik. Biosban lőj neki egy ventiprofilt 700rpm alaptól felfelé és kalap, egyéb venti segédprogi nem szükséges, az alaplap gyári sem.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Paxker315
addikt
válasz fogtunder #86138 üzenetére
Ugyanaz a kacat jár a 3600-hoz, kb. "kötelező" cserélni, ha nem akarsz porszívókat megszégyenítő hangorkánt Oké, hogy hangos, de még impotens is
-
-
fogtunder
nagyúr
Megfőni nem fog, de engem zavar, ha bármikor 80 fok közelébe jut egy középkategóriás CPU. A zaj meg erősen relatív fogalom, van akinek a gyári Intel se hangos, én idegbajt kaptam tőle. El lehet lenni vele, de ha nem kenyérre kell, akkor biztos cserélném.
-
Paxker315
addikt
Ok. Egyébként nem is kell annyit áldozni. ID COOLING SE-213V2 már sokkal jobb a gyaritol, a 214X meg végképp. Meg ott van a kis Snowman 5000 ft alatt, jó 20+ fokot hoz a gyarin, hangerő meg közelében sincs.
Én csak abból indultam ki, hogy LTT fórumon minden nap nyit topikot valaki, hogy hulladéknak találta a Wraith Stealth/Spire hutoket és tanácsot szeretne, mit vegyen.
-
őstag
válasz fogtunder #86149 üzenetére
Koszonom. Mondjuk en rendeltem es csesztem el nagyon a dolgokat. Nem neztem/tudtam, hogy ebben nincs IGP. A tapos topikban vilagositottak fel, ugyhogy rendeltem hozza egy VGA-t. Eloszor 1050TI-t de azutan mondtak, hogy akkor inkabb mar legyen 1650. Szoval talan nagyon ritkan lesz vele jatszogatva is Egyebkent azert neztem friss dolgokat, hogy jo par evig nem lesz lecserelve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest