Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az alábbiakra szeretnék egy ajánlást kérni.
~10k körül
Fractal Design Focus 2 TG
ASUS TUF GAMING B660M-E D4
Intel Core i5-12400 Processzor, integrált videókártya.
KINGSTON 16GB/3600MHZ DDR4 FURY BEAST
Nincs.'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni. Otthoni nas pécét építenék, ebbe keresek processzor hűtőt.
Lehetőleg 10k alatt.
AKYGA AK10101BK
Asrock Z270M-ITX/ac
I7 7700T, integrált vga.
Valami ilyesmi.
Lehetőleg halk legyen, mivel a nappaliba kerül a gép, egyéb igény nincs.Első körben arra gondoltam, hogy rézmagos gyári Intel hűtőt teszek rá, ez mennyire ajánlott, illetve van-e ennél jobb megoldás?
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek /urak!
3400g-re elég a mostani Ben Nevis hűtésem?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz BUZZLGHTYR #90189 üzenetére
Játék nem lesz egyáltalán. Kipróbálom, aztán max veszek valamit, itt lapul a fiókban.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
i5-3450-re elegendő a rézmagos gyári intel hűtő? Irodai gép, általános felhasználás, tuning nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Malibutomi #89984 üzenetére
-
kutga
nagyúr
Hölgyek /urak!
3400g gyári hűtő vállalható? Wraith spire járt hozzá asszem, kompakt gépbe kellene. Max 150mm fér be a házba a Ben Nevis szerintem már necces. Tuning nem lesz.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek /urak!
Alpenfohn Ben Nevisre lehet külön ventit venni?
-
kutga
nagyúr
válasz gaspargeri #87794 üzenetére
Kösd akkor a másikra. Y-ra egyforma javasolt.
-
kutga
nagyúr
válasz -=Vacsek=- #87787 üzenetére
A laphoz tartozó manual alapján a CPU_FAN, CHA_FAN1 és CHA_FAN2 aljzatok mind 4 pinesek, és kizárólag pwm alapú szabályozásra képesek, a PWR_FAN aljzat pedig 3pines és nem tudja szabályozni a fordulatot.
A cpu hűtőn ha jól sejtem 4pines csatlakozó van, azt bios alól kellene tudnod vezérelni.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
válasz Speed® #87710 üzenetére
Végül egy ilyet rendeltünk, ekkora házba (max 80mm) ez tűnt értelmesnek.
MOD
A borda szép nagy, bár csak alumínium, a ventit meg úgy látom lehet cserélni rajta. Bár szállítással meg venti cserével majdnem annyi mint egy kész megoldás...[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Ezt láttátok már 700 forintért?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Talán korábban már volt róla szó, de Ryzen 5 2600 gyári hűtője használható? Havernak újítunk fel gépet és a hűtőn tudna spórolni.
Tudom hogy nem rézmagos, tuning nem lesz, játék se nagyon.
-
kutga
nagyúr
válasz Speed® #87518 üzenetére
4k 60Hz videó lenne a feladat, újonnan kb nincs más értelmes alternatíva, ami low profile és passzív.
ON
A lap alján azt láttam rendesen kattantak, ki érti ezt. Még egyszer le nem veszem.'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz Speed® #87516 üzenetére
Gondoltam rá, de aztán maradtam a nagyobban.
Ha végre találok egy passzív hűtésű low profile vga-t a gépbe akkor nagyjából kész lesz.
MOD
Még egy dolog jutott eszembe. A gyári hűtőt előpasztázva vettem, volt rajta három csík paszta. Amikor levettem, a paszta ugyanúgy nézett ki mint mielőtt feltettem volna, nem kellene ennek szétterülni a proci felületén?[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz hegegabi80 #87513 üzenetére
Köszi.
Kis szépséghiba hogy csak úgy tudom leszedni ha lefeszítem a ventit.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Speed® #87506 üzenetére
Nos, azzal dolgoztam ami volt itthon.
Kissé barbár talán, de elsőként lefűrészeltem a gyári Intel ventit a műanyag keretről, aztán felhelyeztem a bordával együtt a maradékot az alaplapra.
Van pár kihasználatlan Swif2 1201 ház ventim, fogtam egyet, a csatit szét szedtem ahogy mondtad, kettő ment az alaplapra, egy a tápba 5V-ra, onnan indul, 600 körül forog.A ventit magát pillanat ragasztóval rögzítettem a műanyag keretre, kellően stabil, igaz nincs pont közepén mert úgy nem fér el a ramok miatt.
-
kutga
nagyúr
válasz Speed® #87500 üzenetére
Esetleg nézek egy molex hosszabbítót, és azon kísérletezek (táp eladásnál még jól jöhet ha nem gányoltam szét ). Ha jól értem, kell egy 5V-os szál és arra kell rákötni a ventiket.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Szükségem lenne egy olcsó utángyártott hűtőre a kerregő Intel gyári helyett, az alábbi konfigba:
Aerocool CS101 ház
ASRock B250M-HDV alaplap
G4560 processzor
Kingston 2*4GB DDR4 HYPERX FURY ramA házba max 8 cm magas hűtő fér be, pár ezresért mit érdemes venni?
4k videó lejátszás, YT, internet böngészésre kell. Mivel takarékos a proci, valami passzív megoldás nem lehetséges?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Intel gyári rézmagos hűtő mennyire ajánlott egy G4560 cpu-ra? HTPC-ben sokáig használtam az alu változatot, azzal nem volt problémám. Valami olcsó de halk megoldást keresek, 4K videólejátszásra.
-
kutga
nagyúr
válasz Speed® #87371 üzenetére
Olyan 5 ezer körül nincs valami ajánlott? Pofás hűtő, de postával együtt már elég húzós az ára.
Igazából ha a Spire, amit korábban linkeltél, nem zavaróan hangos, nekem az is megfelelne.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
A Ryzen 5 2600-ra tudtok ajánlani a gyárinál hatékonyabb max 80 mm magas hűtőt, fekvő házba? Általános irodai felhasználásra, ritkán játékra menne a gép.
Hirtelen ezt néztem:
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Jól látom hogy az Alpenföhn Ben Nevis AM4 foglalatra is felszerelhető? Jobb mint a Wraith Stealth gyári hűtő?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Fater régi gépében szeretnék hűtőt cserélni mert a gyári már igen hangos.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 5-6k
2.: Milyen házba kerül? Egy noname ATX ház, jó magas és szellős.
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus p5gpl-x se
4.: Processzor típusa? Pentium 4 3.0 GHz (LGA775)
5.: Ramok típusa? CSX 1GB DDR 400Mhz memória (x2)
6.: Egyéb igények? Minél halkabb legyen. A gépet nagyjából már csak videóra használjuk a TV mellett, jó lenne ha nem búgna nagyon.Mit javasoltok?
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Jelenlegi CPU-mra létezik valamilyen passzív CPU hűtő?
Nincs tuningolva.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
AMD Athlon X2 240 (AM3) processzorra keresek minél halkabb hűtést a gyári helyett, mit érdemes rárakni?
Otthon Arctic Cooling Alpine van, pontosan meg nem mondom milyen, de teszi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest