Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz PadaVaJ #83990 üzenetére
Ezek közt szimpi? Asszem egyik sem nagyon sz.r
Scythe Choten ~ 11kArctic Freezer 33 ~ 8k Olcsó, 6 év gyártói garancia
Arctic Freezer 7 Pro rev2 ~ 6k HUF -
Paxker315
addikt
-
Paxker315
addikt
-
Paxker315
addikt
válasz draco31 #84331 üzenetére
igen, de a gammaxx400 sem draga, illetve Alpenföhn Ben Nevis (Advanced) Brocken ECO v BQ PureRock is megvan 9k korul. Azok meg nagyon huvosen tartanak a 9400-ást. Merlinéknél Alpenföhn felhozatal egész kellemes&emészthető árakon fut...
NB: szigorúan abbol indulok ki, hogy, a techspotos arcok szerint a deepcool gammaxx200t kb. azonos hutesi teljesitmenyt hoz a Ryzen Wraith Spire-al, ami jo 10 fokkal huvosebb, mint a Ryzen2600-hoz adott Wraith Stealth, ami elvileg jobb, mint a 9400f-hez adott gyari intel huto.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
nem tudom.. úgy 3-4ezer ft-ig bezárólag még adnék is alis kínai hűtésre, mert, a kíváncsiság-kísérletezőkedv annyit nekem megér.
De ennyit semmiképp' sem,bár nagy rutinom van a dispute-request refund-customer service tengelyen (tudom taplóság, de én leleményesnek is tartom néha: pl. nyilvánvalóan hibás leírású-specifikációjú cuccot rendelek, ami a várakozásoknak megfelelően nem felel meg a leírásnak, aztán jön a refund. Már a levelezés miatt is egy élmény )
-
Paxker315
addikt
válasz Attila2019 #84427 üzenetére
teljesen jó a BQ Pure Rock. Egyéb opció Alpenföhn Ben Nevis Advanced, Brocken Eco, de, valójában már egy Gammaxx400 Deepcool is jóval meghaladja a gyári "wraith STEALTH" hűtő nívóját.
proci feszültségértékek? Offset voltage? Azokkal is lehet pár fokot "csalni".
a két legfontosabb apróságot kihagytad: milyen házba s milyen ramok mellé kerülne a "hüttő"
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Hmm.. egy 2020 augusztusig garis Brocken Eco 4500ft-ért megéri (bár AM4 keret kelleni fog, de az kb. egy ezres egy helyi bótban). Kiváló kérdés. -.-'
-
Paxker315
addikt
én magamnak a Brocken Eco-t venném, de 15k alatt van már Brocken3 is..
-
Paxker315
addikt
válasz Booker87 #84460 üzenetére
Ha elfér 141 mm magas is, most ez top választás
-
Paxker315
addikt
Úgy tudom, a Eco újabb. De nincs jelentős különbség, itt egy teszt ahol említik is.
Overkill, ja, de, ha belefér a keretbe és házba, jó az! Más kérdés, hogy 10k körül is kapsz tökéletesen megfelelő hűtést
-
Paxker315
addikt
Ezt a Fera3 SilentiumPc-t lehet ajánlani? Teszt szerint teljesen korrekt, foleg az araert.
Van ezeknek több modellje, amik egesz jo ertekeleseket kaptak TPU-on meg nemet oldalakon, s lehet kapni is oket itthon is. Nogo vagy szódával mehet?
-
Paxker315
addikt
Az a helyzet hogy a gyári wraith stealth nem 6maghoz való. Elvileg már egy gammaxx400 v ben nevis is sokkal jobb, illetve az ID cooling SE-212 ről is megkockáztatom hogy jobb.
Sajnos ez ilyen, merlinrol tudsz nagyon korrekt áron szerezni meg jobb alpenfoehnoket. Brocken Eco v eco advanced pl..
A stealth sajnos nem erre lett meretezve, nem véletlenül adták a 1600ost wraith spire-al és adják azt is a 2600x hez.
Milyen feszültség beállítások vannak egyébként? Nem látok nagy kiugrasokat v tartósan 1.37-1.37 voltot, gondolom azzal nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Lacitusz #84506 üzenetére
Alpenföhn Brocken Eco (Advanced); Ben Nevis (Advanced); itt van ez is, ami teszteken a BQ Pure Rockot verte hőfokokban és hangerőben (csendes) is, de csak félve említem.
De nem-k-s, nem oc-hato, jó fogyasztású prociról van szó, a gammaxx300-400 is jó, a gyáritól mindenképp' jobb. Egyéb opció lehet ID Cooling SE-213 illetve ID Cooling SE-214x
szval vannak opcioid, es nincs is ertelme tul nagyot sem venni ahhoz a takarékos procihoz.
-
Paxker315
addikt
válasz Zwiebi #84518 üzenetére
neztem 1-2 tesztet arrol a Fera3-rol, nem rossz, bar, az eco advancedtol valoban elmarad. A kb. 8ezer ft-os árért nem rossz. De semmi kiemelkedő.
TechPowerUp (RGB Verzio.)
HW Cooling - arctic freezer 33 ellenében
DV test
Eteknix
HW Luxx - nemet
OC Inside (nemet)
Fera3 és RGB is rajt' a listán. német
Regebbi Fera2 teszt, csak nem rosszabb a 3-asPollák tesztet szándékosan nem hoztam, bár, nem tudom, ott mennyire megy a "nemzeti processzorhűtő" promocio.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Az ID Cooling SE-213V2 ill. SE-214X közt nagy a különbség? Árban nem, de teljesítményben, s legfőképp', ár:teljesítmény mutatóban?
-
-
Paxker315
addikt
válasz abdulka1 #84564 üzenetére
Árukeresőn egy fószer CM Hyper212Evo hűtőt épített be, "állítólag". Az meg ~158mm tudtommal.
Amiket ajánlasz, tök jók, az ID kifejezetten szimpi az ár:teljesítmény mutatójával (LTT verifikáltan is)
-
Paxker315
addikt
válasz ch2onic #84612 üzenetére
alapvetően egy Alpenföhn Brocken Eco Advanced már fényévekkel jobb a Wraith Spire-től. (de valójában a sima Brocken Eco, vagy Ben Nevis is tökéletes választás.)
Be Quiet! Pure Rock, már kissé passzentos (155mm)
Esetleg olcsóbban Silentium Fera3 (határeset) v ultra olcsó ID Cooling SE-213V2
NB: tudom, hogy sokak szerint elfér 160mm-ig bármi a Z3 plusban, de, a 155mm biztosabb. És igazából az előbbi hűtők mindegyike jobb a gyáritól. Ha nem OC-zel nagyon extra feszültségeken, nem kellene, hogy gondot jelentsen a 2600x egyiknek sem.
Nekem azzal a házzal más problémám van: alaplap tálca mögött van kb. három A4-es lapnyi széles "kábelférőhely"..
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Fitzgerald #84670 üzenetére
Delid?
Egyéb helyre szerelhető venti? -
Paxker315
addikt
válasz Baggio04 #84790 üzenetére
off: a felsorolt lapok közül Mortar.
on: nem népszerű, de ez sem számít sz.r-nak, tesztek szerint kb. pariban van a pure rock-al, csak kicsit csendesebb. Bár való igaz, az AF Ben Nevis Advanced tűnik a legjobb vételnek, főleg, hogy úgyis elfér a házadban. (v ID Cooling SE-214X is jo megoldas lehet, szerencsere a 2600 hutese nem annyira bonyolult a 65w tdp-vel. A hozzaadott gyari hutot meg egy Gammaxx200T is jo 10 fokkal felulmulja...)
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Az Oázis kínálatából 8000ezer ft alatti hűtőket néztem, jól tippelek, hogy 7700ft-ért a sima ben nevis teljesen jó vétel? A pure rock slimtől mindenképp erősebb, mégis nagyobb-magasabb& 120mm-es a venti. 2600&enyhe OC-hez nézné az illetékes.
-
Paxker315
addikt
válasz Zwiebi #84829 üzenetére
Koszonom. Igen, az advanced-ot néztem en is, mert nagyon jo arnak tunt a sima advancedhoz viszonyítva. Csak a keretek. igy is 1-2ezer ft-tal tulfutotta az elozoleg kiszabott limitet. Bar en attol fuggetlenul az advanced-ot promotaltam, de a sima ben nevist is jobb vetelnek tartom a pure rock slimtol. 165mm-ig mehetne amugy magassagra, nem ertem, miert ragaszkodna a bq-hoz
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Speed® #84837 üzenetére
Megelőztél!
(#84836) profi
Amúgy a gyári wraith stealth-t helyett egy nagyon olcsó ID Cooling SE-213V2 (140mm) is 15-20 fokot hozhat, ami azért barátságos a kb. ötezer ft-ért. A Brocken Eco Advancednál már sapka-sál kell a 2400G-re.Ezt a techspot tesztet nagyon javaslom. A Wraith Stealth sajnos harmatgyenge, még egy Gammaxx200T is nagy upgrade-nek számítana. Kész misztérium, miért a stealth jár pl. a 2600-hoz alapból.
Illetve nézd meg a feszültségbeállításokat, gyári auton hagyva simán ad a procimagnak 1.45-1.46 voltokat turboban, ami finoman szólva sem szükséges azokhoz az órajelekhez..
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Asrock UEFI? Az OC Tweaker menüpont alatt vannak az alapvető feszültségértékek& órajel& Offset feszültségek beállításai (pl. cpu core lehetne 1.25V&0.95V SOC feszültség mellett, de 50mV-os lépcsőkben offszet is állítható akár.). Az Advanced menüpont alatt pedig az AMD CBS-Common Zen options menüben kikapcsolhatod a core performance boostot, ami extra kakaót-feszültséget ad terhelés alatt a procinak, illetve, "custom p-states"-eket is beállíthatsz, azaz adott órajelekhez társított feszültségértékeket. Ezekben még nem nagyon merültem el, majd inkább később.
Plusz, ha "csak" a gyáritól lényegesen jobb hűtést keresel, az ID Cooling SE-213V2 is megfelelő lehet. Ajánlanám még a Fera3RGB-t (146mm), de annyiért nem éri meg, amennyiért vesztegetik (13ezer HUF). Tkp. Brocken Eco áron.. Utóbbi meg azért bizonyított, elismert, emészthető árfekvésű
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Zwiebi #84847 üzenetére
sajnos 150mm-ig bezáróan keres hűtést Profi. Így a ben nevis advanced, Hyper 212 BE; PureRock v Brocken3 kiesik
Szerk: hozzaszolas utolso resze: pontosan igy latom, gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
ShadowRock LP-n gondolkoztál? Bőven belefér magasságügyileg. Nem egy hűdeerős, de kicsi, árban sincs elszállva, lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz magmakocka #84881 üzenetére
A Freezer v Hyper 212. A Freezerek Oázisban korrekt áron mennek. Alzán még lehetséges választás a Fera3 is, ami "állítólag jó", csak még itthon nem igazán használják-ismerik.
Hol laksz amúgy? Helyi boltban is érdemes körbenézni-futni egy kört, errefelé pl. 10k alatt mérik az Arctic E-Sport editiont, de az arctic más hűtői sincsenek rossz árban.
-
Paxker315
addikt
válasz Armin.K #84901 üzenetére
óh, kicsit rápótolsz (800 ft-ot kb.) és veszel olyat, ami még 9400f-re is tökéletes. Ettől olcsóbban csak 2 hővezető csöves és kisebb ventis hűtőket láttam, szerintem ár:érték arányban nagyon jó, és alig lépi túl a keretet. A házadban is kényelmesen elfér.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz syler123 #84929 üzenetére
Attól erősebb, jobb az alpenföhn. Mostanában asztaligepes topicban senkinek sem ajánlom a pure rockot, mert árában vannak jobb opciók. Véleményem szerint kicsit túl van a be quiet arazva.
nézd ezt a tesztet. Érdemes megnézni mondjuk a többi tesztelt modellt is , pl a Fortis3 is befér a házba, elvileg.
Más tesztet linkeljek esetleg? Gamezoom is tesztelte szerintem, és ahogy rémlik, szerintük is jobb a Pure Rocktol ..
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz syler123 #84931 üzenetére
Ami meglepett, hogy Merlinen most nincs. Mert az Alpenföhn hűtőket elsősorban velük asszociálom. Ők sajnos csak a ben nevis advanced-ot és a sima brocken ecot tesztelték.
A házadnál 160mm-t ír maximális CPU hűtő magasságnak, elvileg el kell, hogy férjen bármelyik említett modell (Brocken Eco; Ben Nevis Advanced)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest