Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
A kérdés nálam is adott: Milyen hűtőt vegyek?
- A proci AMD lesz (AM3) (talán egy Athlon X3-as vagy egy Phenom X2 550-es 4 maggal (ha sikerül feloldani))
- A gép egy asztalban lesz, jobbról balról zárt (balról olyan 4-5 cm légrés).
- A gépház felsőtápos (ATX).
- Táp alatt egy ventillátor szívja ki a meleget.
- Olyasmi kellene amivel majd a legújabb 6 magos procikat is lehet majd jól húzni.
- Idle-ben akár ventillátor nélkül is jó legyen. (vagy nagyon alacsony fordulatszámon)
- És persze olcsó legyen. (8k felett nem nagyon akarok rákölteni)
- Gépház oldala rajta legyen, ha ez megoldható.Előre is köszi a segítséget.
-
maestro87
őstag
Üdv!
Van egy ilyesmi 775-ös gyári hűtőm. A kérdés az lenne, hogy létezik-e erre valami felfogatás, hogy csavarral lehessen rögzíteni a procira, és nem ezzel a "megnyom elforgat módszerrel". Mert csavarral jobban oda lehetne szorítani és lejjebb tudna menni a hőmérséklet vagy 10 fokkal.
Ha létezik, akkor egy linket vagy egy képet megköszönnék. -
maestro87
őstag
Lecseréltem a gyári pasztát. És, de lejjebb tudna menni! Ha rányomok kézzel, már akkor lejjebb megy vagy 6 fokkal! Mert mióta leszedtem először megpucolni, majd visszaraktam, akkor ment fel a hőmérséklet. Volt amikor 36 fokos volt, most meg vagy 45-50-60 fok terheléstől függően. És ne mondd azt, hogy rosszul raktam rá, mert jobban már nem lehet rászorítani ezzel a megoldással.
Vennék én egy másik hűtőt már most, de az a baj, hogy új gépet is akarok majd venni, arra meg nem menne rá az új hűtő hála az idióta gyártóknak.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Már mikor elsőnek leszedtem, már akkor sem tudtam rendesen visszarakni. Nem bízom ezekben a műanyagos rögzítésekben.
Én is úgy gondoltam, hogy egy-egy átmenő csavarral rögzítem, csak ezzel az a baj ha le kell szedni, akkor az alaplapot is ki kellene mindig venni. Az alaplap mögötti fémlemezre furhattak volna 4 lyukat a hűtő helyén, de ehhez már ész is kellett volna.És azt nem tudod, hogy milyen tokozáshoz van még csak ez a fajta megoldás? AM3-hoz igaz már rendes csavaros rögzítés van? Mert ilyen rendszerbe szeretnék majd beruházni.
(esetleg már most vennék egy új hűtőt, ha lenne olyan ami lga775-höz és am3-hoz is passzolna, de gondolom ilyen nem létezik). -
maestro87
őstag
válasz maestro87 #20555 üzenetére
Vagy lehet mégis létezik ilyen?
Ipon-on például: COOLERMASTER Vortex Plus
CPU KOMPATIBILIS: LGA-755/1156/1366 és S-AM2/AM2+/AM3/939Tudtok ajánlani akkor egy ilyen hűtőt, ami jó mindenféle tokozáshoz? A proci majd szerintem négymagosított Phenom 555 BE lesz, húzás lesz rajta, ATX ház (nem olyan jól szellőző, de majd egy 12cm-es ventit beszerelek a dvd-rom alá). Órajel emelés mellett 100% terhelésnél olyan 60 fok alatt szeretném tartani, de ha nem csinál semmit a felhúzott proci, akkor a ventit ne lehessen hallani. (külső potméteres szabályzást megtudnék oldani).
Előre is köszi! -
maestro87
őstag
Igen, be van nyomva teljesen, meg ha elfordítom, akkor szorul rá (szétfeszíti azt a műanyagot). Valmelyik nap kivettem az alaplapot, és úgy tettem rá.
Mindenképpen 10k alatti hűtőre gondoltam (minél olcsóbb legyen ). Ha felhúzom a procit és játszom, akkor nem gond a nagyobb zaj, csak mikor böngészek, olvasok vagy hasonlót csinálok, akkor legyen halk. Akár venti nélkül se süljön meg ilyenkor, nem tudom, hogy ez megoldható-e.A ház felsőtápos, ATX ház, tehát kb. olyan 14cm hely lehet.
De ha lehet, akkor ne ilyen pöckös legyen.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz proci985 #20565 üzenetére
Köszi, de ebből nem sokat értettem.
A ház lehet, hogy codegen, mert olyan táp volt benne, de pár napja cseréltem le egy fsp400-asra, szóval a procitól már az is szívja kifele a meleg levegőt. Hátul meg van hely egy 8cm-es ventinek is ha erre gondolsz. Volt is benne csak kiszedtem, mert sz@r piaci hangos venti volt+ az fsp-nek már úgy sincs szabad csatlakozója (de ezt majd megoldom). Plusz a ház oldalán is van egy 8cm-es hely amin tudná szívni befele a levegőt (házi készítésű por szűrővel megspékelve ), meg alul is vannak ilyen lyukacsok. Ezen felül a dvd-rom alól kiszedtem azokat a műanyag bigyókat (3db), oda tervezek tenni egy 12cm-es ventit. Floppy meghajtó alatti műanyagot kifúrom, bele egy potmétert vezérlő elektronikával amivel szabályozhatom az összes ventit.
Házat most nem szeretnék venni, bár most ilyen árak mellett, lehet hogy ezeket fogom a leghamarabb lecserélni. Ha házat kellene választanom akkor olyat néznék ami olyan előről mint egy sugárhajtású gép. ) Az nagyon pöpecül néz ki.Egyébként a hűtő árak, meg a ház árak szoktak változni, vagy nagyjából mindig ugyannyiba kerülnek? Tehát ezekre is érdemesebb várni, hogy olcsóbb lesz, vagy nem?
-
maestro87
őstag
válasz proci985 #20570 üzenetére
Kb. ekkora házam van nekem is (Codegenes kép). Nekem a merevlemezek jól megvannak alul is, én csak felülre tervezném a ventilátort (alulra nem is lehetne). Az új winchester úgyis csak 40-45fok, a régebbi vagy 50-52. Készítettem hozzá egy hűtést is, de nem sokat ért (max. 2-3 fokkal vitte lejjebb). Egyébként jól vannak ott azok a vinyók nálad állítva? Nem lesz bajuk?
A toronyház nem tudom mekkora, nálam ami szóba jöhet abszolút maximum az a 46x25cm-es ház. Ugyanis íróasztalban van. Számítógép szempontjából gondolom ez rossz, de nekem helytakarékosságból sajnos ezt a megoldást kellett választanom.
Esetleg egy ilyen kisebb Zalman mire képes? Nekem azok a "hatalmas dögök" nem nagyon tetszenek.
-
maestro87
őstag
válasz proci985 #20574 üzenetére
Harisnya? Az meg minek? A gyorskötöző már nem teszi meg? Én inkább a ház oldalára, tetjére tennék kábel -leszorítókat, -vezetőket, -csatornákat.
Meg mi az, hogy minőségi harisnya? Ez is valami új tuning őrület? Bocs, de nekem ez úgy hangzik, mint egy minőségi zsugorcső, vagy kábelkötöző.
Mi a különbség harisnya és harisnya között? Erre komolyan várok egy választ, mert tényleg nem értek hozzá. -
maestro87
őstag
válasz FehérHolló #20614 üzenetére
Elegendő nagy nyomáson már szobahőmérsékleten is tud forrni a víz.
Azt meg inkább nem kérdezem meg, hogy miért is akarsz kávét főzni a cpu hűtőn. -
maestro87
őstag
Üdv!
Mire elég egy Cooler Master Hyper212Plus? Ebben az árkategóriában tudtok ajánlani jobb hűtőt? Univerzális legyen.
Egy 4 magos Phenom555BE-t (felhúzva) bírna hűteni?Meg rendszerhűtőnek mi a véleményetek erről: [link]
Esetleg létezik jobb ebben a kategóriában? -
maestro87
őstag
válasz Bakitm #21950 üzenetére
Köszi! Nem is tudtam, hogy van jobban szabályozható fajtája is.
És az az i7-es jobban melegszik az általam említett Phenomnál? De most a 30 fokot az alap hűtővel (gyári?) mérted vagy Hyper212-vel?Qru: És annak a Frezeernek elég 17cm kifelé a procitól számítva? (felső tápos házban)
-
maestro87
őstag
Köszi!
Akkor ez még kisebb is magasságban mint a Hyper212. Már csak azt kell megmérnem, hogy a táp fogja-e zavarni.
Egyébként jól látom, hogy a ventillátor a bordák között helyezkedik el? A későbbiekben lehet ezt cserélni pl. a fent említett cooler master ventillátorra, mert elég fura rögzítésű ahogy én látom? Esetleg plusz ventillátort rászerelni? Ezt kérdezném a Hyper212-nél.
Meg még azt kérdezném, hogy a Hyper212+ nem hozná-e azt a teljesítmény 2 ventillátorral, mint a Freezer Xtreme? -
maestro87
őstag
Helló!
Múltkor ajánlattod ezt az AC Freezer Extrem hűtőt, de csak most jutottam el odáig, hogy vegyek egyet, csak nekem az nem tetszik benne, hogy ez is ilyen tüskés felfogatással rendelkezik. Valami olyat nem tudsz (tudtok) ajánlani amit rendesen csavarral lehet felfogatnai az alaplapra mint pl. a Hyper 212 Plus-t? -
maestro87
őstag
válasz proci985 #24279 üzenetére
És ez a Xigmatek Gaia proci húzáshoz is elég, ha azt akarom, hogy olyan 55°C-on (esetleg 60) maradjon terhelés alatt is?
i3-540 vagy Phenom X2 555 BE (4magos) procira gondolok. (jelenleg még egyik sincs:-))
Kb. hány fokkal marad le a CM Hyper212 Plus-tól terhelés alatt? Tehát hosszabb távra szeretnék tervezni és nem lecserélni 5-6 év múlva.
Meg még egy kérdés: felsőtápos (már szégyelve mondom ki: Codegen) ATX házba is elférnek ezek a 12cm-es ventivel megáldott hűtők? Mondjuk a proci és a ház oldala között olyan 15cm van, tehát 1cm lehet kilógna, de legfeljebb az oldalát leveszem amíg nincs egy rendes házam. -
maestro87
őstag
válasz proci985 #24304 üzenetére
Köszi! Akkor szerintem arra fogok majd beruházni. Igaz, hogy nem fér be, de ha most ennyire jó árban van, akkor lehet nem kellene elszalasztani egy ilyen lehetőséget. Mondjuk jó lett volna már most ezt a gyári intelest lecserélni, mert már idegesít, hogy egy repülőgép zúg mellettem, de legfeljebb majd kiveszem a tápot, hogy beférjen, vagy nem tudom.
Köszi mégegyszer. Most megyek benézek egy nyomtatós topicba is, mert már az is újat kíván. -
maestro87
őstag
válasz proci985 #24788 üzenetére
Azt észre vettem én is, hogy nem lehet kapni. De nem azt mondtad (vagy más valaki), hogy ezek még új hűtők a piacon és ezért ilyen olcsók?
Torzi05: Na az jó! Csak kár, hogy így felment az ára.
(És egy Phenom 555 BE mennyibe kerül ramiris-en nettóban? Kíváncsiságból kérdem. ) -
maestro87
őstag
Sziasztok!
10 ezer alatt szeretnék hűtőt venni és ajánlottak nekem 8000-ért egy használt Thermalright Macho 120-at (nem "Rev. A" se nem "SBM").
Kérdés, tudtok ennél jobbat ajánlani 10k alatt? Akár használtan, bár jobb volna az új.
Egy i5-3470-es processzort hűtene, de 1-2 év múlva szerintem váltok valami új generációsra, de hűtőből nem vennék újat ha lehet.
Ház sajnos még nincs (csak gagyi), így magasságot nem tudok mondani, de azt hiszem mATX ház lesz és most egy ilyen Asrock alaplapra kellene.
VGA nincs, de egyszer lehet lesz. -
maestro87
őstag
válasz ricsi99 #84761 üzenetére
Van gyári hűtőm, de annyira már nem csendes, és jelenleg egy Celeron G540-et hűt (most fogom venni az i5-ös procit is).
A hirdetésben ez szerepel amúgy: foglalat: LGA115X; LGA1151; LGA2011, LGA1155, LGA1156, LGA1366, 775, AM2, AM2+, AM3, FM1
Ezt a 1155-öt már nem is akarom fejleszteni proci téren, mert a használt i7-esek szerintem annyival nem tudnak többet mint amennyivel drágábbak (árban ~2,2-szeres a szorzó) ennél az i5-nél ami 9000 Ft lenne.
Nézegettem az új procikat is, de ha most vennék akkor Intel vonalon alsó hangon 30 ezerbe fájna csak egy i3-as proci. A Celeronom 10 ezer volt.a következö szintehez meg ráérsz akkor hűtést venni....
Ezzel csak az a baj, hogy új gép vásárlásnál a hűtőre már mindig sajnálom a pénzt.
Jobb szeretem csak azokat cserélni amit muszáj (cpu+ram+lap). -
maestro87
őstag
válasz Speed® #84763 üzenetére
Azt nem is figyeltem, hogy AM4-re nem jó. Akkor mit ajánlotok ami ehhez a hűtőhöz hasonlóan félpasszív? Bár a ma kapható csendes ventilátorokkal nem biztos, hogy annyira fontos ez nekem.
ricsi99: Tudom, de azért reménykedem, hogy egy házat+hűtőt tudok venni viszonylag hosszú távra...
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz ricsi99 #84766 üzenetére
Itthonról nem minőségibbet kapok? Ha a ventilátor hamar elkezd zajosodni, akkor már árban ott leszek mintha itthonról vettem volna egy ajánlott márkából, rendes ventilátorral. Szerintem.
jmuranyi: Tetszik, de nem annyira mint egy Arctic Freezer 34 eSports Green. Bár úgyse fogom látni. De az összefoglalóban lévő "X99 ONLY" mit jelent? Meg lehetőleg olyan kellene aminek a ventilátoráról a lapátok leszedhetőek tisztítás céljából. És persze tényleg csendes legyen.
-
maestro87
őstag
válasz ricsi99 #84770 üzenetére
Tudom, de múltkor pl. a Zalman CNPS10X Optima-t néztem ki magamnak (benne van az összefoglalóban is), aztán láttam, hogy a ventilátorát árukeresőn lehúzták ketten is, így gondoltam inkább megkérdezem, hogy melyikkel nem lövök mellé, illetve hátha van valami best buy ajánlat a filléres kategóriában.
De akkor köszi mindenkinek, majd végig nézem az ajánlott listát, meg az aprót is figyelni fogom. -
maestro87
őstag
Brocken Eco Advanced már miért nem kapható sok helyen? Nem az éven jelent meg?
-
maestro87
őstag
Erre tud valaki valamit mondani?
Egyébként reális ez a hőmérséklet érték egy i5-3470-nél? Nem kellene minimum fordulaton forogni a ventinek egy 170W TDP-s hűtő esetén még zárt házban is? Csak azért kérdezem, mert lehet túl sok lett a paszta vagy nem tudom, de kevesebb fordulatszámra számítottam esetleg álló ventilátorra idle módban... -
maestro87
őstag
válasz fogtunder #86128 üzenetére
Köszi, akkor annak utána nézek.
Mert kíváncsi voltam, hogy mennyit számítanak a ház ventilátorai, illetve a táp ventit cserélni kell-e mert valamelyik hangos. Plusz nem gamer konfig (nincs VGA), így annyira nincs rájuk szükség, nélkülük is minden 40°C alatt van már ebben a házban. De valószínűleg visszafogom kötni, csak le kellene cserélni őket vezérelhetőekre. Egyébként a kevesebb por érdekében érdemes lenne felülre is két ventit berakni, ami a házból szívná ki a levegőt? Mert eléggé nagy lyukú a felső porszűrője...
És évekig zárt házban volt a gép és max. 45°C-os volt az előző 65W-os procim a gyári hűtővel. Szóval 35°C-nál túlzásnak érzem az 1000-es fordulatot egy jól szellőző házban. A minimum 500-ra meg még nem ment le egyszer sem. Ezért is gondolom, hogy tegyem-e fel újból a CPU hűtőt...Nekem nincs semmilyen görbe a BIOS-ban, nem mai az alaplap. Vagy hol lehet ilyet állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest