Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
Én AMD FX 4100-as procira szeretnék egy jó hűtőt amit a későbbiekben is tudnék használni.
Olyasmi kéne ami nem túl drága és nagyon halk.
Köszi! -
tothjozsi96
addikt
válasz bolhalovas #60042 üzenetére
Igen!
-
tothjozsi96
addikt
válasz bolhalovas #60047 üzenetére
Nem hiszem hogy ez a gyári hűtőnél sokkal nagyobb pluszt adna.
-
tothjozsi96
addikt
Szerintem vizezzétek be, az tuti jó lesz!!!
-
tothjozsi96
addikt
válasz Picturemaker #60068 üzenetére
Szerintem a játékvíz-ed alatt azt érted hogy hangosak a ventillátorok, vegyél rá két Noctua-t vagy 2 Corsair Air Series-t, csendesebb lesz mint akármi.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz m4ss1v3_ #60111 üzenetére
Ez a fajta?
alacsony modulVagy ez a fajta?
magas modulHa a második fajta, szóval a magasított akkor nem lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz SalamanHype #60118 üzenetére
Én egy Noctuát tudnék ajánlani, nagyon jókat lehet róluk hallani.
Szerintem jó e a Corsair is amúgy, neked kell tudni.
Én egy Noctuát vennék bele.
Mondjuk ezt:
NOCTUA NH-U12P SE2Az egyik kommentelő ezt írta:
"Nagyon jó hűtő. Tökéletesen működik. Rendesen hűti az FX 8150 procimat. Elsősorban a halk működés volt a fő szempont mert a gyári elképesztően hangos volt. Semmi OC nélkül 23 fokos szobában Prime95 20 perces teszt múlva is csak 42 fokig ment fel a hőmérséklet. Közepes ventilátor sebességen teszi mindezt."
-
tothjozsi96
addikt
válasz SalamanHype #60120 üzenetére
Nekem tuti nem kellene, már csak a kialakítása sem tetszik.
Ha annyira jó lenne ez a kialakítás akkor a komoly processzor hűtők is így néznének ki.
Szerintem ez azoknak jó akinek nem túl magas a gépházuk, szóval nem férne el benne nagyobb.
Itt egy teszt róla:
[link] -
tothjozsi96
addikt
Hali.
I5 3570K-m van, nem hinném hogy akarom húzni de a gyári hűtője elég lenne?
Üdv! -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok.
Össze állt a konfigom nagyjából és az lenne a kérdésem hogy én a gépet főleg munkára használom, ilyen webfejlesztés tehát nagyon nincsen leterhelve a gépem, de szoktam játszani is.
Napi 1-2 órát.
Azért lenne ez a kérdésem hogy egy 3570K-s procim van és azon cseréljük gyári hűtőt?
Tudom hogy K és miért nem tuningolom, hát ez volt jó áron és azért ezt vettem.
A gyári turbo órajel be van kapcsolva és ennyi.
Ezért az lenne a kérdésem hogy van-e értelme az én esetemben ráfizetnem plusz ezer forintokat, vagy ez a gyári is megbirkózik vele ..
Köszönöm ha segítetek.
Nagy a felhozatal és nem tudom hogy megérné-e mert a házamban elég sok hűtő ventilátor van, M-TECH NOB09A 18+ Blue és a levegő szépen forog benne.
Most például a magok így üres járatban 30-38 fok között mozognak és a proci is így 40 körül, de nem értem most 47 ..
Na mindegy, de néztem és játék közben nem ment 63 fok fölé .. -
tothjozsi96
addikt
válasz Potzee #65266 üzenetére
Igazából nem hallom, pedig nem rossz a hallásom.
Nem nagyon szokott ciceregni meg igaz nincs túl hajtva szinte egész nap pihen de nem nagyon vettem még észre ..
Csak nem tudom hogy volna-e értelme egy több tíz ezer forintos hűtőnek mert ha veszek akkor nagyon jó legyen de viszont tuningolni nem akarok soha!
Tehát azért is érdekel ez a dolog ..
De köszi a véleményt! -
tothjozsi96
addikt
Hosszas gondolkodás után, de eljutottam arra a szintre hogy veszek egy processzor hűtőt.
Egy I5 3570K-t kéne lehűteni, csak a sima Turbo van bekapcsolva, tehát 3,8GHz-en megy elvileg ha felpörög ..GA-B75M-D2V alaplapom van.
És a házam egy M-TECH NOB09A BLUE 18+ tehát van egy 18 cm-es venti az oldalában.Egy olyan hűtőre lenne szükségem ami csöndes, nem szabályozgatja magát egyszerű használat mellett.
Mert itt elkezdek YouTube-ozni és felmegy a cpu 40 pár fokig de viszont a hang is megjön, igaz hogy halkan de idegesítő ez a fajta hang, nekem.Az lenne a kérdésem hogy mit érdemes venni ami mondjuk olcsó is de azért jóval jobb a hűtési teljesítménye mint ennek a gyárinak.
Tehát egy jó hűtő kell ami jól bírja és azért jóval jobb a teljesítménye.
Irányárat nem szeretnék mondani, de olcsó megoldás érdekelne. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
I5 3570K-ra szeretnék venni hűtőt mert a gyári már kellően felhangosodott az évek alatt..
Két hűtő között vacilálok:
Be Quiet! Pure Rock
COOLERMASTER Hyper 212XMelyiknek jobb a hűtési teljesítménye, vagy melyiket szoktátok jobban ajánlani?
Köszönöm! -
tothjozsi96
addikt
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
- Az ár az legyen most mindegy, szóval a létező legjobb megoldás érdekében megfizetem.2.: Milyen házba kerül?
Cooler Master 335U3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte B75M-D2V4.: Processzor típusa?
Intel Core I5 3570K (nem tuningolom, alap órajelen megy)5.: Ramok típusa?
2x4GB DDR3 Samsung memóriák, nincs rajta semmiféle hűtőborda.6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Az talán hogy az alaplapon két memóriafoglalatom van és olyan hűtő kellene ami lehetővé teszi hogy az 1-es slotba is elférjen a memória a hűtőtől.[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Oké, köszi!
Ahogy látom ezt most nem nagyon lehet kapni, pont ez a "Direct" megnevezésű nincs.
Nekem valamiért jobban tetszik a Be QUIET!Gondolom egyikkel se járok rosszul, köszönöm a segítséged!
szerk.:
Most néztem pár tesztet, elég brutál jó ez a Thermalright!
Akkor várok, köszi![ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Mennyit szánsz a hűtőre?
10-20kMilyen házba kerül?
NZXT S340 EliteMilyen alaplapra lesz?
ASUS PRIME Z370-AProcesszor típusa?
INTEL I7-8700KRamok típusa?
Corsair Low ProfileNincs egyéb igényem.
Egy olyan kérdésem van így a végére, hogy egy Be Quiet! Pure Rock OC nélkül elég a 8700k-ra? -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Rendeltem egy 8700K-t, a kérdésem az az hogy a Be Quiet! Pure Rock elegendő lenne hozzá?
NZXT S340 Elite házba kerülne.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
i5-9400F-et rendeltem és hát nem tudom milyen a gyári hűtő, de azzal fogom használni, ha nem lesz túl zajos.
Nem tudom mi a vélemény a gyári Intel hűtőről, de nekem van itthon Kryonaut pasztám.Szerintetek érdemes lecserélni a gyári hűtőn lévő pasztát erre a Grizzly-re, vagy tök felesleges?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
i5-9400F-re megrendeltem egy BQ! Pure Rock-ot, viszont több videó megtekintése után nem tudom eldönteni hogy ezen a hűtőn van-e gyárilag paszta, vagy nincs?
Láttam olyan videót amin volt paszta, meg olyant is amin nem.
A tesóm gépébe is Pure Rock-ot vettem 1 éve, de nem emlékszem már hogy van-e rajta.
Valaki aki mostanában vett, megtudná mondani hogy van-e rajta paszta?Köszi!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
BQ! Pure Rock-ra előre felapplikált paszta be tud száradni? Van tapasztalat vele?
Tesóm gépét 2018. áprilisában vettem, azóta a gyári BQ! paszta van fent.8700K van a gépében, nincs OC, így olyan 82-85 fokig felszaladnak a hőfokok.
Nálam non-K 8700 van, szintén Pure Rock, de nálam már MX-4 van, mert proci csere alkalmával került be a 8700, nálam max 60-65 fok.Mindkét gépben 3 darab BQ! Pure Wings 2 ventilátor van, a 8700K egy NZXT S340 Elite-ben van, a 8700 nálam egy CM N200-as házban.
Lehetséges hogy beszáradt a paszta?
Mindenáron nem cserélném le a Be Quiet! pasztát, csak kíváncsi vagyok hogy két mondhatni azonos processzor között ez a 15-20 fok különbség mennyire esélyes? -
tothjozsi96
addikt
Szia!
Nem igazán vannak vélemények erről a hűtőről, én csak azt tudom mondani ami már bevált.
Én mindkét itthoni gépünkbe Be Quiet! Pure Rock hűtőt választottam, 8700 (non-K), másik gépben pedig 8700K-t hűt, nagyon megvagyok vele elégedve.Amit jmuranyi kolléga ajánlott az is biztos jó, de én úgy gondolom a BQ! nagyon jó választás, mindezt saját tapasztalatból mondom. Én házhűtőnek is csak azt vásároltam mindkét gépbe, tápegységek is Be Quiet! termékek, nagyon megvagyok elégedve ezen gyártó termékeivel.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
i7-10700 (non-K) processzort szeretnék vásárolni, elegendő lenne hozzá egy Pure Rock 2?
Esetleg tudtok alternatívát mondani?Köszi.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
BQ! Dark Rock Pro 4-hez járó gyári paszta jó minőségű vagy inkább Arctic Cooling MX-4-et tegyek fel helyette?
-
tothjozsi96
addikt
válasz DravenMoral #90590 üzenetére
-
tothjozsi96
addikt
válasz DravenMoral #90593 üzenetére
Nem tudom mit rendelt az ismerősöd de pl. a Pure Rock-on előre applikált paszta van.
Én a Dark Rock Pro 4-ről beszélek, nem tudom hogy egyre gondolunk-e, de videók alapján ezen a hűtőn nincs előre applikálva a paszta, külön kapsz hozzá egy kis mennyiséget amit Neked kell feltenned. -
tothjozsi96
addikt
válasz csucsbicep #90656 üzenetére
150W-nál csak nem megy tovább.
-
tothjozsi96
addikt
válasz grozad #90668 üzenetére
Nekem is van Pure Rock-om, szerintem nagyon rendben van!
Abszolút semmi hangja, de komolyan.A processzorodhoz mérten bőven elegendő lenne és egész biztos lehetsz benne hogy halk.
Természetesen vannak olcsóbb alternatívák is amik szintén jók, elég sokszor említik itt az Alpenföhn Brocken ECO Advanced-t, ez az egyik legjobb ár/érték arányú hűtő.Én támogatom a Pure Rock 2-t!
-
tothjozsi96
addikt
A hűtőt nem processzor foglalat alapján kell kiválasztani elsődlegesen hanem processzorhoz mérten. Hogyha egy G2020-as processzorod van, arra a legolcsóbb hűtő is elegendő, hogyha
szeretnél kicsit jobbat akkor ID-COOLING SE-213V2, Alpenföhn Brocken ECO AdvancedIgazából egy gyári Intel hűtő is jó lehet használtan, 1-2 ezer forintért!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Kicsit elmebeteg kérdésem lesz, de hátha jó lehet.
i7-10700KF-t vajon elvisz a hátán egy Pure Rock hűtő?Nem szeretnék OC-t, csupán jó áron jutottam hozzá a processzorhoz és egy mATX konfigot szeretnék fejleszteni ezzel a processzorral. Sajnos nagyobb hűtő méretekből adódóan is esélytelen!
Van egy i7-10700K-s gépem, kíváncsiságból ráengedtem egy AIDA Stress Test-et, AIDA szerint 110-120W között fogyaszt és így tartja a 4,7Ghz all-core órajelet!
Tehát nem lenne kitolva a 125W-os TDP-limit és úgy használnám az i7-10700KF-et, teljesen esélytelen a Pure Rock erre a feladatra?
-
tothjozsi96
addikt
Ahogy korábban is írtam,
".. és egy mATX konfigot szeretnék fejleszteni ezzel a processzorral .."Szóval ennek nincs köze az adatlapomon található konfighoz.
Ahogy írtam Pure Rock hűtőm van, még első generációs, nem Slim.Normál használatra lenne, de szeretném ha az all-core 4,7Ghz-et elbírná.
Az adatlapomon szereplő konfig AIDA Stress Test alatt 70 fokig szépen felmegy, és alul feszelve! BQ! Dark Rock Pro 4 van a 10700K-n, ezért is merült fel bennem a kérdés, a Pure Rock lényegesen szerényebb hűtő.Cooler Master N200-as házba lenne, valószínűleg egy STRIX Z490-G alaplapban, még én se tudom pontosan hogy bevállaljam-e, nem hinném hogy 85 fok alatt tudná tartani a processzort a Pure Rock, főleg nem nyáron. A házhűtés az 3x120mm Pure Wings 2.
-
tothjozsi96
addikt
válasz DravenMoral #91223 üzenetére
Igen, van megoldás!
Dark Rock Pro 4 hűtőhöz gyárilag adnak tartalék felfogatót!Tehát, én a helyedben ilyen hirdetéseket néznék és megvásárolnám külön ezt a tartalék felfogatót, szerintem 1-2 ezer forintért biztos lesz olyan aki ezt a tartalék felfogatót eladja neked. Esetleg ez is lehet még megoldás, próba szerencse.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
i7-10700K-t szeretnék váltani. A kiszemelt az i7-14700K lenne. Megmondom őszintén, nem cserélném le a BQ! Dark Rock Pro 4 hűtőmet. Én nem igazán renderelek videót, meg ilyesmikkel nem izzasztom a gépet. Ha alul van feszelve a CPU, valahogy eltudna ketyegni ezzel a hűtővel?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest