Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemusz
addikt
válasz jim bcs #81302 üzenetére
LC-Power Cosmo Cool LC-CC-120 lett végül használtan 4,5K-ért. Manuál nélkül kellett egy bő óra míg rájöttem a német mérnöki logikára, meg hogy mely csavarok nem kellenek intelhez, de mikor összeállt a puzzle már könnyű volt. Egyedül a venti felfogató pálcikák felpattintása volt kellemetlen. Elvannak méretezve szerintem, előző tulaj is már mondta átadásnál és én is leizzadtam vele. Erő kell hozzá és nagy ügyesség, ujjamat is megvágtam valahogy közben. Kb 2-3 mm-el rövidebb a cucc, mint kellene, hiába feszíted mint állat előbb görbül el a cucc mintsem bepattanjon.
-
lemusz
addikt
1. Mennyit szánsz a hűtőre? 5-6K
2. Milyen házba kerül? noname orosz felsőtápos cyka blyat, elvileg ATX méretű, oldallapja levéve
3. Milyen alaplapra lesz? Asrock B360M Pro4
4. Processzor típusa? i5-8400
5. Ramok típusa? HX426C15FBK2/8 Height 1.340” (34.04mm)
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Nincs[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Vélemény? Ipon árkalkulátorán azt látom még tavaly novemberben 13K-ért ment, de szép lassan beesett 5K-s szintre. 6 rézcsöves elvileg, 120mm-es 1db ventillátor, de kettőt is fellehet rá tenni. 6 rézcső ebben az árkategóriában elég ritka, nem? Kompatibilitással/méretekkel lehet gondom? i5 8400 Asrock B360M Pro4, ram: [link] Köszi
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Üdv! Thermaltake Contact 21-em volt, de eladom az ivy konfigommal együtt. i5-8400-ra váltok. Milyen hűtőt tudnátok ajánlani nekem újonnan, ami jobb mint a gyári, ugyanakkor költséghatékony is? Még nem tudom mennyim lesz rá, de érdekelne valami minimalista max 5-6 ezres és egy max 8-9 ezres ajánlás is. Akár hardveraprós is. Köszönöm!
-
lemusz
addikt
Lassan 3 éves Thermaltake contac 21 hűtőmön lévő gyári ventillátort lecserélhetem-e egy ilyenre? 9,2cm stimmel, zajszint és légszállítás stimmel. 4 pin stimmel. RPM-je még egy 200-assal nagyobb is, ha szükség lenne rá. A hűtő másik oldalára (fújó oldalra) meg rátenném a gyárit, ahol most valami 300 Ft-os 3pines szutyok van. Jó lesz ez így vagy nem?
Azért gondolkodom ezen, mert gyári odal szerint 30K órát bír a venti, aztán számításaim szerint az kb egy év múlva meg is lesz.
-
lemusz
addikt
válasz lemusz #62295 üzenetére
Kipróbáltam ma egy új konstrukciót a Thermaltake 21-el, mégpedig hogy a procira raktam fel a második ventit (sysfan) a hátulsó lyukacsos kiszívóhely helyett. AIDA szerint olyan 3-4 fokkal hűvösebb így proci, viszont nem tudom nem-e lesz probléma abból, hogy a két venti közül a beszívó (eredeti, elülső) nagy terhelés alatt (pl.: prime95) akár 4-5-600 RPM-el gyorsabban szívja a levegőt, míg a hátsó fordulatszáma nem változik és így ennyivel lassabban fújja ki. Lehet gond belőle? köszi.
-
lemusz
addikt
Üdv! Ma megjött életem első nem gyári hűtője (thermaltake contact 21) és nagyon izgulok, hogy vajon mindent jól csináltam-e. A hozzá adott paszta szokatlan volt számomra, szürkés színű, alig volt kenhető. Emiatt úgy csináltam, hogy a procin elkentem, próbáltam minél vékonyabban, a szélén pedig egy milliméteres paszta nélküli szegélyt hagyva (rányomáskor kitolódik vajon oda a többi, ha ilyen alig kenhető típus?).
Tegnapi mérés gyárival: [link]
Mai mérés új hűtővel:[link]Bios: [link]
Szerintetek normálisak az értékek? Vagy rosszul kenhettem fel a pasztát? Bioszban a normálról esetleg a normál 2pwm/C-t nagyobbra rakjam? Köszi a válaszokat.
-
lemusz
addikt
-
lemusz
addikt
Sziasztok! Szerintetek ezek közül melyik bír jobb hűtési teljesítménnyel?
Thermaltake Contact 21 CL-P0600
Arctic-Cooling Freezer A11 Univerzális AMD
Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1Illetve melyiket lehet könnyebb szerelni? Melyiket vennétek egy x4 750K-hoz és miért? Köszi.
-
lemusz
addikt
Üdv! Adataimnál szereplő géphez keresek cpu hűtőt. DeepCool Gammaxx 300-al szemezgettem régebben, de az eltűnt a pcx kínálatában. Cooler Master Blizzard T2 nem jöhet szóba, mert felső tápos vagyok. Most a Thermaltake Contact 21 CL-P0600 hűtőn gondolkodok, de nem tudom kompatibilis-e. A hűt oldalán nem írja, hogy jó lenne Fm2/Fm2+-al. Mit javasoltok?
-
lemusz
addikt
Üdv! Szeretnék venni a procimra egy hűtőt, ami jobb a gyárinál de nem túl drága. Olyan 6-7 ezer Ft.-ig gondoltam. Az is jó volna, ha támogatná az FM2 mellett az FM2+-t is, hogy ha a későbbiekben vennék egy újabb procit, akkor arra is jó legyen. Milyeneket ajánlanátok? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest