Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Nem tud valaki egy eladó Zalman CS5B felfogató szettről? Akár új, akár használt is megteszi!
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #56443 üzenetére
Bár annyira nem értek hozzá, de a Raidmax Aeolus nem lenne még jó választás? Nekem Raidmax házam van, ugyan régi, Sagitta, de abszolút jó.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #56454 üzenetére
Köszönöm az infót, ugyan nem magamnak, hanem egy előttem szólónek ajánlva kérdeztem jelenleg is csak egy G2020-ra futotta, így távol ban egy igazán combos ház, bár meg vagyok elégedve a Sagitta-val, elég szépen el lehet a kábeleket vezetni, a HDD tartót alakítottam, befordítottam, így a hang 0 lesz nagyon szeretem, mert elég vastag az anyaga, így a minimális hangok nem szűrődnek ki belőle, nem rezonál ennek a plexijét akarom megszabni egy 18-20 cm-es coolernek, hogy még szebb legyen meg előre az 5,25-ös helyre be akarok rakni egy 14 cm-es prolimatech-et, ezekhez beszerzési egy scythe kaze q 4 csatornán szabályozót 3,25-ös helyre, és kb ennyit egyenlőre a házi barkács
Még annyit kérdeznék, hogy milyen Raidmax házakat ajánlotok, amelyek gyárilag kék leddel vannak szerelve?
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
És hogy ne legyek nagyon off, a g2020-at , ha minden jól megy, egy CNPS9500 fogja hűteni
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #56458 üzenetére
Köszi! És ebbe belefér gond nélkül egy 160mm körüli hűtő is, ugye? Bár lehet, hogy ha ilyen árkategóriában nézelődnék, akkor egy Zalman FX100-at vennék az meg a jelenlegiben is elférne, neccesen, de elférne.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Xerxész #56464 üzenetére
Erre annyit mondok, hogy öcsém is spórolt vele, bánja is....gagyi a ház, papírvékony, hangos. Egy CM Glite 430 Black-et vett.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Az lenne akérdésem, hogy a Zalman gyári hűtőpasztája, amit adni szokott, mennyire jó? Érdemes vele foglalkozni, hogy felkenjem? Ezen kívül van egy 300 forintos taiwani hűtőpasztám kéznél, gondolom ne azt használjam
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz decibeldrag #56691 üzenetére
Szia! Nem tudom, árban mit gondolsz, de a Zalman FX100 sem rossz megoldás. Alapvetően passzív, és ha kell, tudsz bele rakni egy ventit is.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy sorrendet felállítani az alábbi Zalman CPU hűtők tekintetében az alapján, hogy melyik mekkora teljesítményű procit tud végső esetben vinni. Ebben kérném a segítségét egy hozzáértőnek, próbáltam komplett tesztet találni Zalman hűtőlről, de én nem találtam, lehet, csak elkerülte a figyelmem. Az alábbiak lennének a teszt tárgyai:
- CNPS10X Flex
- CNPS9900 MAX
- CNPS9900 DF
- CNPS12X
- CNPS14X
- FX100Előre is köszönöm!
-
chester91
senior tag
Nem is teljesen jó megfogalmazás a Bp-Vidék. Szegeden pl sok mindent meg lehet kapni jó áron. Persze, van, amit itt sem, vagy van, ami jobban megéri futárral is (én egy pesti üzletből rendeltem meg a félkonfigot, pick pack pontos átvétellel, háztól-házig garanciával is olcsóbb lett, mint ha Szegeden vettem volna), de itt szerencsére a kisebb mütyűrök elérhető áron rendelkezésre állnak. Annak gond inkább, aki nagyobb város közelsége híján kell, hogy futárral szórakozzon. Na annak tényleg nem éri meg a dolog. Én akartam merlintől 290 Ft-os cuccot rendelni, de nem fogok 1700-at fizetni érte, amikor Szegeden egy másik hasonló terméket 1100-ért megkapok.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Adott egy CNPS9500 (jelenleg led-es ventivel, de a sima pwm-essel is hasonló volt) cpu cooler. Alatta van egy Zalman paszta, valamint egy G2020.
Terhelés alatti értékek maximuma (Aida64):
- CPU: 35 °C
- CPU Package: 46 °C
- CPU IA Cores: 46 °C
- CPU Core 1: 45 °C
- CPU Core 2: 45 °CA magok között előfordul 3-4 fok különbség is, amiket írtam, az eddigi legmagasabbak, amiket mért. IDLE helyzetben 5-10 °C a különbség ezen értékekhez képest. Számomra, ami soknak tűnik, az IDLE értékek. Azért érdekelne, hogy egy erősebb proci esetén, ha jobb minőségű pasztát használok, és mondjuk előtte megpolírozom a hűtő alját (jelenleg eléggé "csúnya"), akkor tudom-e majd használni, vagy keressek egy tökösebb Zalmant?
Előre is köszönöm!
-
chester91
senior tag
válasz sing1ep1ayer #57174 üzenetére
Számomra a Zalmanokon kívül is van más, ami tetszik, de inkább maradok velük. Meg vagyok elégedve, mind a teljesítménnyel, mind a design-nal. Ha már veszek, akkor fontos, hogy egyedi legyen az, amit berakok. Ha vennék, akkor most a következők közül választanék egyet:
- 9900 max vagy df
- 12x
- 14x
- fx 100.Jók a cuccaik, egyedi a tervezés.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Gyors segítség kellene, hogy ugye jól tudom, hogy a Zalman 9500/9700 esetén a felfogató keret jó 1150-re is (ha emlékeim nem csalnak, akkor ugyan azok a lyuktávolságok mint valamelyik másik 55/56-al).
Előre is köszönöm!
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Passzív CPU hűtőt szeretnék beszerezni, ami azért látványban sem egy utolsó, és árban is elég kedvező. Mit tudtok ajánlani? A gépen ritkán football manager játékot használok, néha egy kis CoD WaW, vagy CS, de tényleg ritkán, és keveset. Többnyire netezésre, filmezésre és letöltésre használom.
Előre is köszönöm!
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #59937 üzenetére
Persze, ezt tudom Jelenleg az a baj, hogy ventis hűtőt kizárólag Zalmant vennék, jelenleg nincs rá anyagi keret, ami van (CNPS9500) nekem hangos, holott egyáltalán nem az a ház ventiket le tudom teljesen venni, szinte 0 dBA-ra, de a prociét nem sajnos, így amíg nbem futja 10-15e-res hűtőre, addig próbálok valami olcsót, amit ki tudok a CNPS9500 árából hozni (ami, tekintve, hogy egy ritka lefogató pakkom van hozzá - CS5B -, így jó esetben 7-8-at is megér).
-
chester91
senior tag
Sajnos egy baja van ennek a hűtőnek az én szempontomból, hogy nem 9700-as, amelyet ha minden igaz nagyobb ventivel szereltek. Ez a méret nem elég nagy ahhoz, hogy alacsonyabb fordulaton lehessen üzemeltetni 1350-nél, egyszerűen nem engedi az alaplapom (a korábbi engedte, 100 rpm mínusszal 0 dBA-t adott).
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a válaszokat.
Másodszor: az Arctic Freezer 13-ról mi a véleményetek?
-
chester91
senior tag
válasz CirrMee #59983 üzenetére
Köszönöm!
Passzívon lehet használni? Nagyon barátságos üzemmódban használom a gépet, és szeretném, ha csend honolna benne.
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #59988 üzenetére
már néztem, csak az ára ijesztő. Jelenleg van egy venti szabályozó, amit 7500-ért postával együtt elvihetek, legfeljebb 13-15 között kell, hogy beleférjek hűtővel együtt. 8 alatt kell lennie postával együtt. A Thermalright HR-02 lenne az egyik legjobb, de drága sajnos
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #59988 üzenetére
Nos, sajnos pontosan nem találtam adatot arra, hogy mekkora a legnagyobb hűtő, ami befér a Sagitta-ba. Jelenleg van rajta egy 80-as venti oldalt, amit, ha elforgatom a plexit, akkor +20 mm-t hozzá lehet adni.
-
chester91
senior tag
Esetleg a Freezer Xtreme Rev. 2?
-
chester91
senior tag
Rendben, köszönöm mindenkinek! Mugen 2, vagy HR-02 lesz, amelyik belefér a keretbe
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Még mindig nem tudok dönteni. Négy proci hűtő maradt játékban, ezek sorrendben hogy néznének ki szerintetek?
Scythe Mugen 2 Rev.B.
Scythe Mugen 4
Scythe Ninja Plus 2 Rev.B.
Alpenföhn Goß Clockner Rev.C.Nyilván azt fogom választani, ami árban kedvezőbb lesz, és amennyiben nincs hatalmas különbség teljesítményben, úgy párhuzamosan az esztétikát is figyelembe fogom venni a végső döntésnél.
Sajnos a HR-02 kiesni látszik, mivel árban nagy ugrás az előbbiekhez képest
Előre is köszönöm!
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
van még 3 ventilátor a gépben, azok csendesek, viszont esztétikára a ninja a legtetszetősebb
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a jó tanácsot
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
válasz tothjozsi96 #60095 üzenetére
Nem feltétlen. Öcsém pl. hónapokig gyűjtött a K-s procijára, a Z-s alaplapjára, és a Corsair memóriára. Attól, hogy drága cuccot vesz valaki, még nem feltétlen tud bármikor nagyobb összeget kiadni. Én is vettem magamnak egy iPad-et, de részletre, és 2 évig fizetem a látszat csal
A húzásos kérdésre pedig szintén drága öcsém az elő példa: ő sem húzta eddig a sajátját, mivel nem szükséges. Azért vett K-s procit, mert majd eljön az idő, amikor kell a plusz teljesítmény, addig meg minek hajtsa szét? Én nem értek annyira hozzá, de abszolút igazat adok neki
-
chester91
senior tag
válasz tothjozsi96 #60098 üzenetére
Persze ha van rá pénzed. Nyilván egy olyan személynek, aki dolgozik, annak nem akkora tétel 5-6-10e forint kiadása, vagy összerakása. De mondjuk annak, aki tanul, annak már ez más tészta.
Ez majd kiderül, egyelőre az i5-öse alaphangon bírja az általa generált terhelést. Egy 2550K-ja van, és bízik benne, hogy 2-3 vga-t ki fog használni vele
Az idő eldönti, ő jelenleg egy gyári hűtővel használja, ami levett fordulattal is bőven meghűti a cuccot. Próbáltam meggyőzni, hogy cserélje le, de igaza van abban, hogy amíg ez elbán vele gond nélkül a 40 fokban, addig miért költsön drága cuccra.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Scythe Ninja Plus-hoz az alábbi lefogatás jó-e? Elvileg jó, de inkább megkérdezem, nehogy lukra fussak
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/scythe-flip-mount-super-back-plate-4/3610
-
chester91
senior tag
válasz Vectra84 #60243 üzenetére
Merlinnél ez az egy van: [link]
Ezt meg máshol találtam: [link]Nyilván én nem értek hozzá, hogy ezek jók-e, csak emlékeztem, hogy találkoztam velük egy kettő helyen már.
-
chester91
senior tag
válasz Lambos #60267 üzenetére
Amennyiben nem nyomja át a levegőt a venti, úgy az is dobhat rajta jó néhány fokot, bár nem hinném, hogy csak az lehet a baj. Próbáld meg újra pasztázni, hátha javít, jó vékonyan, szinte alig legyen rajta, főleg, ha új a hűtő és a proci is.
-
chester91
senior tag
válasz DarkByte #60287 üzenetére
Nem vagyok nagy koponya, de amiket érdemes lehet nézegetned, azok a Zalman CNPS ide illő kifejezetten alacsony hűtői (80 és 90), valamint a Scythe Kozuti, Big Shurriken, de nem tudom, széltében-hosszában elférnek-e.
-
chester91
senior tag
válasz pendre54 #60303 üzenetére
Ha a hagyományos Inteles gyári felfogatás van, akkor elvileg gond nélkül bele tudod szerelni beszerelt állapotban, egyetlen egy kérdés, hogy mennyi helyed van a házban (alsó-felső táp, mekkora lap, hol vannak a ramok)
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Bocs, hogy itt kérdezem, de a léghűtés topic eléggé halott. Vettem egy Scythe Ninja Plus 2 Rev.B-t, ha megérkezik, akkor a hőmérséklet mérőt hoval esz érdemes szerintetek elhelyezni? Jelenlegi hűtőmnél kettő hővezető cső között van, ott 7-8 C-szal kevesebbet mér, mint az Aida.
-
chester91
senior tag
válasz vjozsef #60376 üzenetére
Köszönöm!
Gondolom az alsó, hőcsövek közötti bordák közé érdemes, az az, ami közvetlenebb kapcsolatban van, és mutatja a cpu valós hőfokához közeli értéket, igaz?
-
chester91
senior tag
Srácok....beszereltem nagy küzdelem árán a Scythe Ninja Plus 2-t félelmetes dög, az egyszer már biztos, bár szerencse, hogy nem kell ki be rakosgatni hetente borzalom ekkora dromedárnál ilyen felfogatással szerelni lőttem néhány képet, szerintem csodálatos látvány
Az oldalsó venti ki fog kerülni, jelenleg nem tudom teljesen rányomni
Köszönöm mindenkinek a segítséget, szerintem jól választottam
-
chester91
senior tag
Bocs, rossz helyre ment...
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz combonari #60467 üzenetére
Szia!
Mind a kettő LGA775-ös foglalat, így ha az alaplapod kezeli a Quad procikat, akkor nem lehet gond. Privátban írtam!
-
chester91
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #60478 üzenetére
Szia!
Adott a kérdés, hogy mennyit szánsz rá, és a nagyobbak elférnek-e a házban? (Gondolok itt egy Phanteksre vagy Be!quiet vagy Noctua dupla toronyhűtő)
-
chester91
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #60480 üzenetére
Amik között érdemes lehet nézelődni (korábbi ajánlgatásokra figyelemmel):
- Alpenföhn Brocken 2 és Himalaya
- Be!quiet Shadow Rock 2
- Scythe Ashura Shadow és Ninja 3
- Thermalright HR-02 és Macho 120Nem értek még annyira hozzá (remélem egyszer fogok ), de ezeket sokszor hallottam. Bár úgy gondolom, hogy tekintettel a procidra, és hogy később a húzás következménye lesz a nagyobb hőtermelés, gyűjtögetnék még, és egy dupla toronyra áldoznék (pl. Silver Arrow, K2, Dark Rock Pro, Phanteks TC14PE).
Aki nagyobb tapasztalattal rendelkezik, kérem azért nézze át, amit írtam, nehogy megtévesszem a kedves kérdezőt
Szerk.: Az új árak között nézelődtem Merlinnél, nyilván, ha használtat keresel, a határesetek beleférnek a megadott keretbe
Szerk.2.: Az egyes hűtők frissített változatát használtan szintén be lehet adott esetben szerezni a megadott keretben (pl. HR-22 vagy Himalaya 2)
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #60483 üzenetére
Valóban, bocsi, elnéztem, rossz számot néztem
Szerk.: Láttam már 15 körül HR-22-t, hogy hol, azt nem tudom, vannak néha elég jó áron árult használt cumók
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz kampobasszo #60486 üzenetére
Előző HSZ-ek erről szólnak!
Kérdés adott: milyen ház (mekkora a maximálisan beszerelhető magasságú hűtő) és mekkora a kereted rá.
-
chester91
senior tag
válasz kampobasszo #60497 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe azt is, hogy érdemes lenne kicsit túllépni a 20-as keretet egy dupla torony hűtő miatt, mert tuning esetén az itt olvasott tapasztalatok szerint kell a dupla torony, amelyet 22-25 között újonnan megkapsz, de ha szerencséd van, 20-ért aprón is találsz. Nyilván nem azonnal fogod kihasználni a képességeit, de pénzt veszítesz hosszú távon, ha kétszer költesz hűtőre.
-
chester91
senior tag
válasz Apollo_21 #60499 üzenetére
Nyilván, amennyiben ezt meg akarja tenni. De amennyiben garis cuccot vesz, újonnan vagy használtan, nyilván nem akar garanciavesztést. Nem tudom ugyan biztosan, de nem hinném, hogy a garancia megmarad, ha a kupakot bolygatja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest