Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
010203
tag
Sziasztok,
mostanság szeretnék venni egy CPU hűtőt. Scythe termékek meggyőztek avval, hogy több ventillátort lehet rájuk szerelni, valamint a tesztekkel is. Plafon 13k. Az alaplapom pedig egy alaplap
Mugen 3-ast néztem ki, de ha tudtok jobb ötletekkel szolgálni, szívesen elfogadom. Csak férjen rá az alaplapra, úgyhogy a ramokat se nyomja el.
Köszönöm.
-
ben800
aktív tag
-
ben800
aktív tag
Amúgy freezer 13 pro vagy Arctic-Cooling Freezer Xtreme Rev.2??
-
010203
tag
válasz Tothgera30 #28412 üzenetére
elmondod, hogy miért döntöttél a ninja mellett illetve miért jobb a mugen 2-es?
-
kanál01
tag
sziasztok!
létezik olyan CPU hűtő, ami jobb mint a TX3, de nem kellem az alaplapot szétszedni hozzá, hanem mint az Intel gyári hűtőnél vagy a TX3-nál is, csak a 4 kis pöcköt benyomom és elfordítom?
előre is köszönöm a segítséget!
-
kanál01
tag
válasz Tothgera30 #28416 üzenetére
köszi, megnézegettem, azt hittem, újabb típusok között is van olyan, de azok között nem találok sajnos....
-
kanál01
tag
válasz Tothgera30 #28418 üzenetére
az lesz, azt hiszem.... van egy Hyper 212+ darabokba, 1x neki esek
-
reset
senior tag
Hali!
Ma megjött a freezer 13 hűtőm. Háát az AMD keretre történő rögzítéshez kialakított megoldástól nem ájultam el. Azok a kis 2 mm átmérőjű csavarok nem túl gyenguszok? -
a két lapátfület meddig bírják majd tartani? (Moddolni kéne valahogy az egész felfogatását...) -
bajaki
őstag
Hali!
Most veszek egy CM 212 Plus-t de nekem ez annyira elképzelhetetlen, hogy több mint fél kiló és tökéletesen fel lehet fogatni. Nem beszélve arról, hogy nekem egy mATX-es Asrock 760GM-GS3 lapom van. Lehet ebből baj? El fogja bírni a rá nehezkedő súlyt?[ Szerkesztve ]
-
Pantok
aktív tag
Nemtudom pontosan hol kéne kérdeznem, de tegnap tettem össze az új gépemet a következő alkatrészekböl:
Asrock 870 Extreme3 R2
PhenomII x4 955 Black
Asus HD6850
4gb Kingstone Hyperx
Thermaltake táp
nade a lényeg a procihűtő, amiböl egy Cooler Master Hyper 212 Plust tettem be azonnal.Na most a problémám az hogy nagyon soványan csinálja a dolgát, amennyi beállítást találtam biosban megpróbáltam beállítani a leghalkabbra, merthogy egyszerűen kurv- hangos.
Ebben a pillanatban remoterol figyelem üresjáratban is 1100-1200 rpmen pörög, CPU-t így 37°C-n tartva, teljes terheléskor (prime vagy éppen BC2) alatt meg simán 2000-el megy ami a maximuma és olyan mint egy repülőgép, igy 50°C-n tartja nagrészt (bár hosszútávon nem néztem mert zavar a hang).Annak a segítségét kérném aki hasonló gépet használ, hogy ő milyen fokokat, milyen RPM/zaj mellett kap. Megkell hagyni hogy ennél azért többet vártam, az hogy még üresjáratban is hallható zajt az az már rég rossz nekem. 4-szer vettem le, takarítottam le a pasztát és próbáltam ki máshogy, két féle pasztával hátha én szúrtam el.
Ezzel kapcsolatban még azokat a furcsaságokat vettem észre hogy maga a hűtőborda néhány miliméternyit teljesen lefogatva még mindig mozdítható, illetve aligha néz ki úgy mintha teljes méretében lefedné a procit, 1-2 mm kilóg felül.Ha van bármi ötletetek mondjátok légyszives.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Pantok #28428 üzenetére
Nekem AC Freezer 13 van az 1200-1300-on nem is hallható, 2000-en van egy kis susogás.
A ház szellőzése milyen?
Én mikor felraktam először a hűtőt 44 fokosak voltak a magok, és 62-63 fokos volt ha hajtottam, úgy hogy csak egy ház venti volt.
Most van bent 2be-2 kifelé fújó venti és 34-36 fokos alapon, 52 hajtva. Mindez a változás csak attól hogy plusz hűtők kerültek a házba. -
OnLy16
tag
Titan Fenrir EVO-ja van valakinek? Tapasztalatok esetleg (milyen procit hány fokon milyen halkan)? Jó ventivel adják, vagy érdemes cserélni?
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
Pantok
aktív tag
válasz Malibutomi #28429 üzenetére
Egyelőre semmi, késöbb 1+1 12 centis fogja keresztülfújni rajta, a maradék két helyböl a hűtő maga elfoglal egyet, az oldallapra meg nem fogok tenni.
De nem merem elhinni hogy ezen múlna, ezelött a c2d-men nekem is AC hűtőm volt (nemistom milyen, a legolcsóbb kb 3kért) és azzal eltudtam intézni hogy még terhelés alatt is kussoljon, kb legnagyobb zajjal volt olyan hangos mint ez 1100 on pörögve.
Fontos lenne még ma rájönnöm a problémára mert ha holnapig nem oldom meg, megy vissza a boltba.
-
bsh
addikt
válasz Pantok #28431 üzenetére
hát ha 1100-ig szabályozza le az alaplap, és még neked úgy is hangos a venti, akkor nem tudsz mit csinálni, hiába tennél plusz ventiket a házba, a lap annál lassabbra nem fogja leszabályzoni. tehát vagy venticsere, vagy egy fix osztó ellenállást bekötsz a ventihez. (de inkább a venticsere.) persze így meg nem lesz olyan jó a hűtési teljesítménye.
-
reset
senior tag
-
Pantok
aktív tag
válasz Ricardo128 #28435 üzenetére
Házhűtésre? Vagy a hűtőbordára?
Egyébként másik tulajdonosaknak: az normális hogy a teljesen felfogatott hűtőborda még jobbra balra forgatható?
Eddigi talpas hűtőimhez képest annyira nem érzem át ezt, azok fogtak mint az atom.
-
reset
senior tag
válasz Pantok #28434 üzenetére
Érdekes dolog ez. Ma fölraktam a Freezer 13 hűtőt. Nem nagyon tetszett. Lefuttattam egy CPU-Cinebench tesztet. Fölment a proci-hő 64 fokra. Levettem a Freezert, visszaraktam a kis HTX3-at, Ciebench ismét: 60 fokig ment föl a hő...Visszaraktam a HTX3-at. A Freezer13-at talán nagyobb erővel kellene a CPU kupakhoz nyomni, elég gyenge az AMD-s felfogatása...No meg nem is fedi be a talpa a proci kupakját teljesen...
-
wd.taz
aktív tag
válasz Pantok #28434 üzenetére
A pasztát csak vékonyan. Milyen pasztát használsz? Látom itt mindenki MX2-MX3 + MX4.
Nekem ezek nem mondanak semmit. Fehér hővezető amit a tranyókhoz találtak ki 150-300C°-ig biztosan bírja, van több féle.
A lényeg, hogy két év használat után sem kövül meg, de láttam már 10 éves elektronikát szétszedve és mit sem vesztett a viszkozitásából.
A Freezer13 PRO-ról is letoltam azt a szürke "glett" jellegű trutyit amit MX4- nek hívnak.
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
Pantok
aktív tag
No meg nem is fedi be a talpa a proci kupakját teljesen...
Naigen, ez se egyszerű. Szerintem egy kalap az egész, azért vettem ezt mert mindenki és a nagyanyja is ezt ajánlja. És ezekután úgy hoztam haza hogy talán majd ha szanaszéthúzom a procit akkor majd ki is fogom használni, addig meg legalább kussban fogja hűvösen tartani a procit, nem azt hogy repülőgép hangerőt nyomjon akármelyik játék alatt húzás nélkül.
Ahogy én kielemeztem, beállítottam a keresztet a jó állás/csavarok állásaira, ezt elszúrni nem lehet, ezután beleillesztem az adott helybe és a lyuk melletti pöcök fixálná a forgástól, de ezt már nem igazán nevezném fixálásnak mert annyira nincs pontosan kialakítva a kereszt.
CSak gondoltam lehet hogy ha nekem nem fogja rá elég erővel és ha ráfogná akkor nem lenne képes erre a kilengésre.[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
a phenom II-nél mennyi a különbség a kupakhő és a maghő között kb? a moddolható procik maghőjét nem írja ki egy progi se
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok