Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
reset
senior tag
válasz Pantok #28436 üzenetére
az normális hogy a teljesen felfogatott hűtőborda még jobbra balra forgatható?
Nem lenne szabad neki. A hőtő talpának belső felén van egy fém tüske,olyan 2 mm magas. Előírás szerinti felhelyezéskor, annak a tüskének az "andráskereszten" számára kialakított öblök valamelyikében kellene parkolnia; mintegy elfordulás elleni biztosíték gyanánt. -
Gerisz
addikt
-
smiti
veterán
-
wd.taz
aktív tag
válasz Pantok #28447 üzenetére
Értem.
Én mondjuk nem tuningolok, alapon van nálam minden, a lényeg, hogy a CSS, COD4, DIRT menjen hang nélkül.
Az előző gépem egy ASUS P5QL-E, C2D E8400 volt HTX-2-vel, de játék alatt sem érte el az 55C° -ot. Alapon meg 35 volt a maghő (AIDA64)
Az új, Asrock 990FX Extreme4, AMD Ph II 1090T, AC Freezer 13PRO. Eddig amit mértem 26-27C° alapon maghő, 950-1000 fordulat, az első és a hátsó venti megy 40%-on vinyó miatt.
Hozzá tartozik, hogy egy NZXT Gamma házam van, 3 db 12 és 2 db 14cm-es ventivel.
Jövő héten lesz időm végre foglalkozni a "kicsikével" akkor majd adok neki.
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
wd.taz
aktív tag
válasz Gerisz #28459 üzenetére
Majd jövő héten tudok vele foglalkozni. Lefuttatok ilyen CPU gyilkoló valamiket, én is kíváncsi vagyok rá, hogy mit tud.
Öcséméknél lakás felújítás van, ott segítek már harmadik hete így csak a levelek olvasására van bekapcsolva a masina.
Majd tolok adatokat, de addig ...... meló.
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
smiti
veterán
Az az érdekes, hogy eddig ugyanezekkel a beállításokkal nem volt gond. Bár annyi változás van hogy 2*4GB lett a ram mennyisége.
Eddig egyébként fel sem tűnt hogy hibázik, mert ugye zöld maradt a színe. Meg az Intel Burn Test is lefut gond nélkül. De mindjárt megnézem megint. -
Malibutomi
nagyúr
Hátőő az előbb prime alatt 64 fokra szaladt a proci, nézegettem mi a gáz, hát nem fordítva raktam fel az oldallapra a ventit?!?
-
smiti
veterán
Hogy te még mindíg ezen lovagolsz! Még mindíg csak annyi a lényeg az egészben, hogy a Ninja3 és a Noctua között 5 fok különbség van. Ha neked ez nem tetszik akkor ugord át és ne is szólj hozzá.
Nem beszélve arról, hogy te azt sem írtad le, hogy milyen feszültséggel melegedik a te procid 50 fokra.
[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
válasz Tothgera30 #28475 üzenetére
az szép
-
smiti
veterán
válasz Tothgera30 #28475 üzenetére
Na és akkor az enyém meg hihetetlen a kollegának, hogy teljes fordulatú ventik mellett úgy lehűl.
-
Tothgera30
Ármester
Köszönöm szerintem is. Régebben olvastam blogodat, tisztelek érte, kis srác azóta hogy van (amúgy a öcsémet is Levinek hívják)?
#28477 smiti: igazság szerint igaza van, kicsit alul mér a szenzor, nekem alapon 42 fokos (kicsit kevés most a paszta rajta), mondjuk persze 4*4Ghz-n, a gyári ventiket sohasem teszteltem, szóval arról nem tudok semmit sem mondani.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
smiti
veterán
Akkor hogy teljes legyen a kép. A ventik fordulatának minimálisra csökkentése után az alábbi hőmérséklet alakult ki.:
Az átlag hőmérséklet a kollega által említett 50 fok volt, a legtöbb az 51. Sajna mikor prt scrnt nyomtam egy kicsit leesett a hőfok.
A biosban a képen is látható 1.2875V van CPU fesznek beállítva.
A nappali hőmérséklete jelenleg 27 fok.A vitát ezek után is meddőnek tartom, Biztosan állítom, hogy a Noctua jobban teljesít mint a Ninja 3.
[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
Nem mondtam, hogy nem jobb a Noctua, én csak a hőfokokat tartottam nagyon kevésnek
Így már hihető a dolog
Tothgera30
Köszönöm , hogy elolvastad, hát mit mondjak ... apró léptekkel, de azért haladunk ... a beszéd, viselkedés terén van pozitív változás, az evés terén még sajnos nincsen.
Önkormányzatot, vizsgabizottságot, és pár embert megmozgatva sikerült átvinni egy olyan óvodába, ahol nem is fogadhatnák, de most már lassan 1 hete odajár, az óvónők meg vannak vele elégedve, ő pedig már reggel 7 órakor pityereg, hogy "mikor megyünk már oviba "
Magyarul szeret oda járni -
proci985
MODERÁTOR
dehogynem... ezekkel a hűtőkkel lazán megvan 17fokos deltaT alulfeszelve alapórajelen egy quaddal is.
q6600 2.4@0.996V, 19fokos szoba, Thermalright IFY14+2xTY140 1300rpmen. paszta mx4. kupak biztos stimmel, magok 40 fok alatt pár fokot elmérnek. asztalon készült.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Pantok
aktív tag
Na végül MX2vel egy vékony de teljesen fedő réteget kentem a 212 plusra, alaplaproppantóan rárögzítettem és beállítottam biosban hogy a "célhőmérséklet" 65°C a cél RPM meg a lehető legkevesebb.
Így most 1100RPMel pörög mindegy mi van, üresbe 37-40 terhelésbe 58-62 fokos, én speciel nem tartom ezt jó eredménynek még rendes házhűtés nélkül sem, valószínűleg egy rpm szabályzót fogok betenni majd a 2 házhűtő ventivel együtt hogy ha már jó nem, legalább csendes legyen ha akarom.
Az ilyeneknél mint ez a X4 955 be mennyi lenne a plafonhőfok? Ami fölé már nem kéne engedni?
-
pepusos
senior tag
válasz Pantok #28486 üzenetére
Tegnap tettem be épp a 955 BE-t, MX4 pasztával mert az volt, és Freezer 13 hűtővel. BIOSban PWM vezérlésre van állítva, idle 38 fok, max 600as ventifordulattal, 7 óra prime95 után is max 66 fok, 1000-1100as fordulaton. Mégsem olyan rossz hűtő eza Freezer 13, csak az Athlon X2 6000+t nem szerette
[ Szerkesztve ]
-
Pantok
aktív tag
válasz pepusos #28487 üzenetére
Ez megnyugtató hogy nem teljesít ez annyira alúl, bár örülnék ha üresbe nekem is 600ra lelassulna.
Alapvetően annyira bnának találom ennek az arock lapnak a biosát, fan control beállitások vagy full on vagy automatic, hát kösz.7 órás prime? Már húztad is a procit vagy...csak úgy?
-
pepusos
senior tag
Próbáltam... biosban akkor már 1066nak látta, bootkor is annyit írt, de everest akkor is csak 800nak ismerte fel. Ráadásul prime nemis szerette, pár másodoerc után fatal errorral leállt Inkább visszatettem alapra, gondoltam ma utána olvasok/kérdezek, aztán megpróba megint.
-
sith7
nagyúr
válasz Tothgera30 #28496 üzenetére
igen, egyelőre ...
nem fogják megkülönböztetni
erről megint tudnék egy blogot írni, de nem idegelem magamat, és másokat ...A szomorú az egészben, hogy nekünk most szerencsénk volt, de nagyon sok gyerek van még sajnos hasonló, vagy rosszabb helyzetben, mint ő; és nekik nem biztos, hogy szerencséjük lesz, hogy normál közösségbe kerüljenek , ahol húzóerőt kapnak, hanem csak a teljesen "integrált" gyerekek közé tudják a szülők vinni.
integrált jelentése a köznyelvben, ebben az esetben: debil, szellemi, testi fogyatékos -
Tothgera30
Ármester
Persze, a ti esetetekben a gyerek be tud illeszkedni a többi gyere közzé, és nem lesz vele probléma, de ahogy írtad sokan sajnos inkább csak leépülnek, nem tudnak fejlődni. Én is ismerek egy kis srácot a kórházból (munka), szellemi fogyatékos, fél fülélre süket és az egyik szemére nem lát, a másikkal is gyengén lát, szerencsére ő nagyjából be tudott illeszkedni, és úgyomd. boldog életet és a többi (ahogy sokan mondják) "normális" gyerek között.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
sith7
nagyúr
válasz Tothgera30 #28498 üzenetére
Szegény ...
Nem egyszerű az élet ... és akkor emellé még a CHF teszi fel az i- re a pontot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok