Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
[Erre] valaki?
-
Gabesz144
senior tag
válasz bajaki #28094 üzenetére
Ez jó kérdés biztos le lehet szedni de nem értek az AMD lapokhoz.
Malibutomi ez jó .
Az összképen nem ront a D14 hogy nem fekete mert a Storm Sniper oldala nem plexis hanem rácsos és van rajta egy 200mm-es venti is, tehát nem látszik semmi a D14-ből ha fenn van a ház oldala.[ Szerkesztve ]
Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
csucsbicep
nagyúr
Na ma újra pasztáztam(i3-530+AC Freezer 13). Kicsit jobban megfigyeltem a dolgot. Leszedtem a ház oldalát. Elindítottam az ibt-t. Érdekes, hogy a 2 mag egyből felmelegedett 60 fok környékére. A "kupak"(amit cpu-nak ír) csak szépen lassan mászott fel 45 fokra! Az az érdekes, hogy a kupak melegedésével arányosan melegedett a borda is. Szóval volt vagy 20 fok különbség a magok és a kupak közt...
Mi okozhatja ezt? Régebbi procijaimnál nem volt ekkora különbség. Esetleg a hőszenzorok hülyültek meg?
-
OnLy16
tag
Ja igen, ez a kisebb (pff) változat. Nekem a tápom Be Quiet! és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon halk és elég stabil is szerencsére...nem szarral gurítanak ezek a németek
Sajnálom hogy drágák viszont, nincs szívem 50 eurókat kiadni procihűtésért úgy, hogy nem tuningolok.
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
kungzi
veterán
sziasztok
erről vélemény?
-
-
BioNiCMaN
addikt
-
Beretvás
veterán
válasz BioNiCMaN #28122 üzenetére
Gondolkodtam már rajta hogy beujitok egy D14-es vagy egy Arrow-ot, de nálunk beszerezhetetlen mindkettö, másrészt meg csak a megalomán vágyaimat elégitettem volna ki vele mivel a Brocken is böven elég a 630-asnak még ebben a melegben is.. csak hát ahhoz joféle háziko is kéne..Én annak idejéna Brockent még kb 11k ért vettem és akkor is volt még értéke a lovénak..Nem annyi mint eggy nindzsa de hát nekem bejött akkor nagyon a böszme termete..
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BioNiCMaN #28122 üzenetére
igen, elődmodell IFX14 venti nélkül volt 15-16k 160as usd mellett is 3.5 éve. a drágábbik botlban meg 25(!).
gg72: swif2p helyett vegyél egy TY140et rá. párszáz forint a különbség, viszont a TYnek légnyomása is van, nem csak légszállítása.
más: megtaláltam a költözés után eltűnt HR01 felfogatóimat, szóval innentől a HR03GTre nem kell kókányolnom a ventit a 80/92es ventihez való gyári felfogatóval azt hiszem ritkán örültem ennyire egy ilyen occsó valaminek
csucsbicep: a keretnélküli AC venti légnyomás tekintetében a béka feneke alatt van. rendesen kiválasztott ventivel a borda ennyire nem melegedhet. 20 fokos mag/kupak közötti különbség sok, kérdezz utánna a proci/lap topikjában, hogy másnál is volt e ilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
spyro1411
tag
Nah most ahogy olvasgattam felmerült bennem egy kérdés...
Proli Armageddon vagy Proli Megahellems black series melyik a jobb illetve verik a D14 et? -
Petyás
tag
Tudtok segíteni?
Íme a kérdés -
Najz
tag
de azért kellően megszorongatják
Lassan járj többet mész. Esőben a nyílt difi is sperr
-
csucsbicep
nagyúr
válasz csucsbicep #28111 üzenetére
Vki?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz csucsbicep #28138 üzenetére
lap+proci topikjában nézz körül, ez lehet bios is. mostanában pár lap 20 fokokat mér félre.
meleg borda meg annyit jelent, hogy a venti elégtelen. mondjuk keretnélkül AC, szóval ez annyira nem meglepő. mondjuk magában a langyos borda még nem baj, csak annyit jelent, hogy a hűtő dolgozik.
-
gmxl
csendes tag
Sziasztok!
Amd phenom II X6 1100T-hez milyen hűtőt ajánlotok? A gyári kevésnek bizonyul, főleg ebben a nagy melegben. Nem akarom tuningolni. 10-15 ezret rászánnék.
Köszi előre is a válaszokat! -
proci985
MODERÁTOR
válasz csucsbicep #28141 üzenetére
igazából felesleges. a venti nem világbajnok, de halk. ameddig meg hőfokok okésak, igazán sok értelme nincs cserélgetni.
ha a magok ilyen hamar melegednek, az fura. anno core2esekről tudom, hogy a kupak és a magok közötti hőátadás szinte tökéletes volt, egy fokon belül kellett lenniük. a többi eltérés a félremérés miatt volt.
azt tudom, hogy pár újabb lap össze-vissza mér, viszont a helyzet nem egyértelmű.
-
törölt tag
Hy én hűtőpasztát szeretnék venni mostanában csak most nem igazán értem ezt a felállást az Artic Cooling-nál.
Most akkor melyik a legjobb?
MX-2? MX-3? MX-4?Köszönöm ha segíttek!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #83381760 #28146 üzenetére
vedd ay MX2őt. MX3 nehezen kenhető, MX4 MX2nél ilyen szempontból jobb, de a különbség az MX2/MX4 között teljesítményben elhanyagolható. árban már kevésbé.
nálam az MX2őt az MX4 váltotta, de ha tudom, hogy hőfokokban ennyire nem lesz különbség, akkor maradt volna az olcsóbb MX2. ha egy árban vannak, akkor MX4, mert felvinni tényleg egyszerűbb.
-
bsh
addikt
válasz csucsbicep #28141 üzenetére
mi ebben a fura? a szilícium lapka kábé 1 gramm és kicsi a hőtehetetlensége. az ihs meg jó hővezetéssel egybegyógyítva egy fél kilós fémtömeggel, nyilván lassabban fog reagálni a magban létrejövő hőingadozásokra.
tegyél fel egy villanyrezsóra 1 percig egy 5 forintos érmét, majd egy 10 literes lábasban vizet. melyik lesz melegebb?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Debian GNU/Linux
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok