Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
válasz OnLy16 #27637 üzenetére
azért nem teljesen mindegy. ha olyan hűtőt veszel, amin a ventilátor amúgy is halk max fordulaton is (mondjuk 1300rpm), és azt még a lapod üresjáratban visszaveszi 50%-ra, akkor az már úgy halk lesz. csak hát a freezernek még 50%-on is van hangja...
passzív: a gépben amiről most írok, egy e8500 van egy ninjával, passzívan. milyen procira akarod rakni?[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
válasz OnLy16 #27641 üzenetére
A Quadok azért jobban melegednek mint az E coreduo-k.
Ha össze tudod rá kaparni a lóvét,én azt mondom vedd meg nyugodtan a HR02-t.Ha mégsem vinné le teljesen passzívban a procid,Akkor ráteszel egy fix alacsonyabb fordulatszámú,akár házventit ideiglenesen.Garantáltan jó ideig le lesz a gond a CPU hűtésről.Nem beszélve arról hogy ez lesz a leghalkabb a házadban,megfelelő teljesítmény mellett.
Azért mielőtt megvennéd,mérd le pontosan a CPU kupaktól a házad oldaláig a távolságot hogy biztosan befér-e.
162.05 a teljes magassága a HP csövek végéig.A házad pedig 190mm széles.Itt már mm-ek is számítanak![ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz OnLy16 #27639 üzenetére
full passzívra a HR01 plus jobb, mint a HR02. ha van házhűtés rendesen, akkor viszont a HR02 lesz a megfelelő.
apróból a hr01plus 7-12k között szokott mozogni.
TheJoeker: zaj mennyire számít?
szerintem leginkább egyiket sem: mindkettőn erős venti van, mindkettő hangos és mindkettőnél vannak jobb megoldások. Noctua D14/Thermalright Silver Arrow/Prolimatech Genesis, esetleg ha a zaj nem számít, akkor Thermalright Ultra Extreme rev C.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Daert
őstag
válasz OnLy16 #27647 üzenetére
A CM 212+-on is 120-as venti van
A házba mindenképp kellenek ventik,mert az alkatrészeken lévő ventik csak a házon belül keringetik a meleget,ami csak pofon lenne a kakinak.
10K alatt lényegesen jobbat nem fogsz kapni nála,max talán apróban,de ahhoz is nagy mázli kell.Néha szokott lenni Mugen. -
proci985
MODERÁTOR
válasz OnLy16 #27647 üzenetére
alulfeszelve kéne, ha be tudod 50W alá húzni IBT alatt. ez nem lehetetlen, de nagyon alul kell feszelni.
10kért Ninja3, alatta 8.5kért AC13Pro, alatta 6-7kért Xigmatek Gaia.
vagy, használtan ha 7ért megcsípsz egy HR01plust, ráraksz egy Thermalright TY140es ventit 3kért, és örülsz.
AC7nél a CM212plus azért jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz OnLy16 #27749 üzenetére
A H100-ról még nincs olyan sok teszt, de egy D14 vagy Silver Arrow-ot nem tud megfektetni olyan könnyen.
Nem szívesen adnám el, ez már a második D14-em.
#27752 Landon: Gondoltam hogy valami hasonló dolog lesz. Bár egy 2600k nem is az a melegedős fajta, szóval ha 4,5Ghz a vége és neked az elég akkor nincs probléma, két 800rpm-es venti lehűti.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz OnLy16 #28065 üzenetére
Semmi baja nem lesz a lapnak, a nagyobb hűtőkhöz hátlapi merevítés is jár. Ugyanez miatt nem romlik a hőátadás sem..gondolom egyértelmű, hogy figyelnek arra a gyártók, hogy rendesen hűtsön a cuccuk, ha már drága.
Egyébként valami nem smakkol nálad, mert alapon a Q8300 nem fűt ennyire..
Ellenőrizd a felfogatást/pasztázást, mielőtt felesleges kiadásokba bonyolódsz.Freezer13Pro/FenrirEvotól felfelé kezdődik az értelmes váltás kategória szvsz.
-
törölt tag
válasz OnLy16 #28180 üzenetére
A kis venti egyáltalán nem fölösleges!
Idézet hardver-teszt.hu-ról:"A toronyhűtők nagyon jó teljesítményt nyújtanak, azonban van egy kellemetlen mellékhatásuk, mégpedig az, hogy a processzor körüli területre nem nagyon jut a ventilátor szellőjéből. Ezt más gyártókhoz hasonlóan a Freezer 13 PRO-nál úgy oldotta meg az Arctic, hogy a talapzat tetejére, a hőcsövek közé egy 50 mm-es szélkereket nyomorított, mely 700 - 2700 RPM között munkálkodik."
[ Szerkesztve ]
-
wd.taz
aktív tag
válasz OnLy16 #28183 üzenetére
OnLy16!
Természetesen a deszka PWM-je vezérli. A laposom alá ilyen AC hűtőt http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=10881&back=Coolerek vettem, és full fordulaton sincs hangja. A forgási iránya fordított mint amire számítana az ember, én is csak pislogtam mint a béka, hogy ez mi....
Ha a deszkádon van két külön PWM csati akkor lehet úgy is, ha csak egy van akkor közösíteni lehet a kettőt.
[ Szerkesztve ]
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
Tubica
senior tag
válasz OnLy16 #28577 üzenetére
Értem
Csak szeretném, hogy kellemesen érezze magát a gép ( ) és hogy ne pörögjön a proci ventilátora maxon.Esetleg EZ a ventillátor ? bár, elég hangos :S
még talán EZ <-- viszont ezt nem lehet változtatni, hogy kifele, vagy befele fújjon, igaz ?
#28578 nézd, szerintem be fogok ruházni egy articre
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
pepusos
senior tag
válasz OnLy16 #28582 üzenetére
Erre nem tudom miért nem gondoltam?!
Egyébként meg Only16-nak igaza van... elég 2-3 venti, sztem a maradék pénzből gondolkozz el valami csendes VGA hűtésről, mert a Freezer mellett nagyon fog zavarni a gyári VGA hűtő hangja, sőt, még a vinyó kerregése is idegesíteni fog (tapasztalat)
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz OnLy16 #28595 üzenetére
ha nem érné meg, szerinted lenne annyi a gépben? 3be, 3ki, procihűtőre kettő, vidkari passzív. házhűtők mind 650-700rpmen. a házban a két leghangosabb komponens messze a táp és a raptor. gép nem teljes csendre van építve, de q6600at húzok, hőfokokat meg szeretem alacsonyan tartani. a Cosmos pedig erre ideális, nem pedig csendes működésre.
igen, ezért mondtam, hogy ár/értékben megfelelő, mert egy jobb venti árának harmadáért lehet kapni. kb abban az árban csak a YL ventik versenyeznének, ha Magyarországon is lehetne őket 1500 alatt kapni.
persze, átlagnak megfelelő, mint ahogy egy CM335/430/AC7proR2/TX3 is.
Gabesz144: esetleg picit feljebb felszerelve se férne be egy 140es?
TY140esek ugyanúgy bemennek 120as helyre, viszont arra ügyelj, hogy nagyobbak, mint egy átlag 140es venti (emiatt is teljesítenek jól).
140es helyre 140es ventit házhűtőnek a Blue Vortex/Scythe 140mm variánsokól érdemes vállogatni, esetleg a -ténylegesen- 140es Thermalrightokból, igaz az utóbbikat csak függőlegesen érdemes használni, vízszintben hangoskodnak.
[ Szerkesztve ]
-
wd.taz
aktív tag
válasz OnLy16 #28635 üzenetére
Gratula!
Nekem is ez van, ígértem itt a srácoknak, hogy a héten majd tolok fel némi teszt eredményt.
Szerelés? Nekem AMD-n van, csak úgy lehet rátenni az AMD-re hogy le(értelmetlen) vagy felfelé fújjon. Az Inteles keret ad lehetőséget az egyébre is .
Holnaptól "szabin" vagyok, csinálok teszteket, teszek fel képeket.
Tazi
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest