Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
válasz szamoki #27244 üzenetére
Veszel egy csomag vékony gyors kötözőt, ráhúzod a ventit a hűtőre, átbujtatod rajta, végül megfeszíted és láss csodát, stabilan áll. Anno passzív VGA-kra varázsoltam ilyen módon halk 12cm-es ventiket és csodálatosan bírták a tuningot, alacsony zajjal.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ricardo128 #27250 üzenetére
Mindenre fel tudod pakolni az alap szettel, kivéve LGA1155/56ra. AM3ra jó.
Elvileg így fog kinézni nálad is, hasonló elrendezésű az alaplapod ugyebár.
Innentől rajtad áll, hogy szereled rá a ventit, eltolva aláfér bármilyen RAM.. -
RapUGround
tag
Sziasztok! Van egy Phenom II X4 955-öm amit szeretnék 3,8-4,0Ghz-re tuningolni. Milyen hűtőt ajánlotok? Én amit kinéztem az vagy a Scythe Mugen 3 vagy a Prolimatech Armageddon.
Ha tudtok ezeknél jobbat de egy árkategóriába kérlek mondjátok. -
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
10k-ig a legjobb választás teljesítményben a Zalman CNPS10X Performa? A hang nem számít mert másik ventit tennék rá.
-
moddingR
aktív tag
válasz Ricardo128 #27256 üzenetére
az a Flex típus nem pedig a Performa..
szerk: Valóban a többi Flexhez képest is nagyon olcsó. Vagy elírták , vagy kamu , vagy bestbuy
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz RapUGround #27253 üzenetére
Az Armageddon jobb, de mindkettő megfelel a célnak .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
mitkov77
aktív tag
válasz Ricardo128 #27256 üzenetére
Na jah, lehet, h ocsó de "Elfogyott".
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
AYEL
tag
Sziasztok,
abban kérnék segítséget, hogy a GYAKORLATBAN van-e lényeges különbség a két proci hűtő között?
Cooler Master Hyper 212 Plus és
Thermaltake CL-P0588D Contact 29 BP 4in1 CPU coolerFőleg a hangjuk érdekel. i72600-as procira lesz, ami nem lesz húzva (nyilván, ha nem K-s)
Előre is kösz!
Smith & Wesson M&P45 - Black - Thumb Safety
-
L-e-f-i-e
senior tag
A 212 Plus 4 hőcsöves, a Thermaltake pedig 3, mindkettő direkt érintkezik a cpu-val.
Elvileg és gyakorlatilag is a 4 hőcső több mint a 3 szóval a 212 Plus jobban elvezeti a hőt.
Hangban a 212 Plus eléggé halk, a Thermaltake-et nem ismerem, de gyanítom hogy kb hasonlóan halk lehet az is a gyári adatok alapján legalábbis azonosak, gyakorlatban meg hát ki kell próbálni...=^-^=
-
kpal
nagyúr
Szerintetek létezik olyan hogy az 500g -tol nagyobb proci hűtők 2-3év alat meghajlítják az alaplapot és miután leszedik a lap működés képtelen lesz ?
-
proci985
MODERÁTOR
-
DaNi017
csendes tag
Sziasztok!
Milyen hűtő létezik ami Intel LGA 775-höz hasonló?... N73 ->N73 ME ->N95 8GB ->5800 XM ->C6 White ->iPhone 3G ->HTC Desire HD
-
mitkov77
aktív tag
válasz DaNi017 #27270 üzenetére
Hát ez bonyolult kérdés. Sok minden hűtő létezik, de az intel LGA 775 egy foglalat típus, ami alapján választhatsz hűtést. Sok minden befolyásolja, h milyen CPU-t kell hűteni stb. Kicsit konkretizáld, és pontos korrekt választ fogsz kapni.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
Client
tag
Embörök!
Chieftec Dragon házam van, méregettem, hogy beleférne-e 16cm magas hűtő (ugye a 12cm-es ventivel rendelkezők ekörül tendálnak), de úgy tűnik, hogy nem igazán, vagy nagyon necces. Bár furcsállanám, ha nem férne be, nem hiszem, hogy az átlag ház szélesebb lenne.
Ha van aki konkrétan tudja, hogy belefér-e, és meg is mondja, annak megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
Ex - WaterLo
-
ekuanszuocsa
csendes tag
Üdv!
Olvastam a thermalright hr-02 macho megjelenéséről ám még nem kapható itthon sehol(tudomásom szerint).
Na most ha fogok egy hr-02-t és rakok rá egy ventit (úgy tudom opcionálisan lehet) akkor megkapom a macho-t?
Esetleg van más különbség is köztük? -
beci
őstag
Sziasztok.
Ehhez a procihoz keresnék valami halk,de megbizható hűtést,ugy max 10ezerig.:
AMD Phenom II X4 965BEOlyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Daert
őstag
válasz ekuanszuocsa #27276 üzenetére
Hali.
Tudtommal a macho abban különbözik hogy van hozzá 1db 140mm-es frankó venti és a réz alkatrészei nem nikkelezettek.De nem tartom túl valószínűnek hogy 10K körüli áron MO-n hozzá tudnál majd jutnibeci :
Corsair A70
AC Freezer 13 pro
Vagy ez a Matterhorn[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ekuanszuocsa #27276 üzenetére
a réz lamellák nem nikkelezettek a machon. ettől olcsóbbá válik, de hosszú távon a hűtő gyengébbé válhat (oxidálódik a réz). szóval ha a HR02ra megveszed a ventit, akkor a machonál jobb hűtőd lesz.
mondjuk 40 usdért szerintem eszméletlen áron adják. a machohoz kapcsolt TY140 egyébként egy zseniálisan jó venti, nagyon ajánlott: nekem is olyan van jelenleg a procihűtőmön kettő.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
beci
őstag
válasz Tothgera30 #27284 üzenetére
Köszi.
Amugy halk hűtő?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Wind-Storm
őstag
-
Daert
őstag
válasz Wind-Storm #27290 üzenetére
[I]Enhanced Hyper-Flow Bearing (EHFB) - to ensure consistent and stable rpm, prolonged lifetime of usage.
Hogy ez pontosan mit takar nem tom,de proci985 biztos tud neked válaszolni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #27290 üzenetére
jó kérdés, valszeg valamelyik javított sleeve bearing, mint pl az FDB és sintec. MTBF értéket nem ír a gyártó (azon derülne ki), hang alapján kizárt, hogy golyós legyen. xbit szerint az mtbf 100k óra, ami alapján csak valamelyik újfajta post csúszó csapágyazásról lehet szó. oem érdekes lenne, de eddig még nem derült ki.
Daert: lesz összefoglaló is logouton, cska két hétig el voltam utazva, nyáron meg alapból is lassan történnek a dolgok. de szerintem az mindent elmond, hogy próbáltam a hűtőn SFlex 1900 tandemet is, de végül a TY140 ment rá.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #27294 üzenetére
igen, szerintem az lesz. MTBF és viselkedés -alacsony indulási fesz és rpm, nem zörög, nem zajong, alacsony rpmen is jó a hangja- alapján kizárásos alapon annak kell lennie.
nem lennék meglepve, ha a papst/noctua féle magnetichez is hasonlítana a cm/enermax féle megoldás. mondjuk a cmnél nem tudom miért ballnak hívják, amikor nem a BB/2BB utódja.
egyébként tényleg eszméletlen kavarodás van, pl a sony féle FluidDynamicBearing (sflex széria, thermalrigh 120asok) és a papst sintecje is szinte egyezik, egyetlen különbség hogy a papstnál két réteg van az fdb egy rétege helyett. egy sflex 1600 és egy papst f/gl 1600 között gyakorlatilag nincs is érdemi különbség. aztán persze nem csak a csapágyazáson múlik, a szintén FDBs AC F12pro pwm közelébe sincs semmilyen tekintetben előbbi két típusnak (árban se).
-
Wind-Storm
őstag
válasz proci985 #27295 üzenetére
A papst és noctua féle magnetic-es megoldás az milyen?
Eddig a legeslegjobb ventijeim azok a be-quiet silentwings usc szériából valók, folyadékcsapágyazásuk kiváló, és a motorhangjuk is nulla.
Viszont vannak sima AC F12-im, a „folyadékcsapágyazásuk" viszont nagyon tré..[ Szerkesztve ]
-
kerelo
aktív tag
Sziasztok A SCYTHE YASYA-ról mi a véleményetek?halkabb mint egy CM212plus?És szerintetek be férne egy Antec P183 házba?Most egy 212plus van benn de szerintem elég necces mert a SCYTHE YASYA fél centivel magasabb a gyári adatok szerint
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
Beretvás
veterán
válasz Wind-Storm #27296 üzenetére
Hát nekem ilyen Noctuám van de semmi nem igaz abbol amit itt leirnak.. szal brutál nagy motorhangja van max fordulaton.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest