Hirdetés
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
PunkZoli
aktív tag
akinek mugen2je van megmondaná nekem milyen széles gépházban fér el kényelmesen?
-
Henk
veterán
válasz DarkDeer #16503 üzenetére
Mondjuk ez nagyban függ a ház kialakításától is. Nem minden házban egyforma a távolság az alaplaptálca és az oldallap között így nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egy 185mm szélesben elfér. Nekem az Achilles a Ninehundred házamba befért de ott sem maradt 1cm-nél nagyobb hely pedig az 205mm széles ház. Az Achilles meg 1mm-rel magasabb mint a Mugen2.
-
Koczi
tag
Sziasztok.Használ valemlyikötök ilyen hűtőtt?Cooler Master N520.Mi a véleményetek rolla?
-
AMD X2
senior tag
Nekem nincs, de azt tudom , hogy elég gyenge a teljesítménye halk üzem mellett . Ha rendessen hűt akkor pedig felhangosodik .
Persze majd jön valaki aki használja és az megmondja a tutit!Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Nem kimondottan cpu hűtőről lenne szó, hanem egy chipset hűtőről. Noctua NC-U6...
Azt szeretném kideríteni, hogy ez gyárilag csak réz, alu anyagokból készült, vagy pedig készült nikkelezett változat is? Két képet találtam neten, de nem tudom, hogy esetleg ezek a hűtők utólag lettek nikkelezve ( már ha ez egyáltalán lehetséges), vagy gyári megoldás...
"sima"
nikkelezett,
nikkelezett egy rampage 2 gene-nSegítségetek előre is köszönöm
Bogyorisz
-
0805
tag
Ez a Megahalems AMD-hez annyira megéri
[link] -
apollo12
veterán
heló valaki tudna mutatni tesztet egy ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO ról
és egy COOLERMASTER Hyper TX3 ról -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Rev. A-s Mugen2őm van.
És most 1156os rendszert építek.
Az a kérdésem, hogy rámegy-e a Mugen2 LGA775-ös lefogatóval, mert mintha valami ilyesmit olvastam volna az egyik logoutos cikkben, amit természetesen most nem találtam meg...Üdv.
Gabi -
CSiMi_
tag
Szeva!
Szerintetek normális, hogy amd phenom ii x4 955 76c°???
Ha nem mit ajánlotok rá?
Jelenleg Hyper TX2!EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
Monyesz
aktív tag
válasz CSiMi_ #16516 üzenetére
Bátor vagy, hogy ilyen hűtőt mertél rátenni ! Vagy ez nem is a te géped ? Konfigodnál nem Phenom van.
Az a proci olyan 125-130W TDP-s plusz ha húzva van, akkor...
Komolyabb hűtőket nézegess a TX2-nél, visszaolvasva találsz szerintem több megoldást is - az enyém egy Scythe Grand Kama Cross, de lehet a Mugen 2-től a Thermolab Baram-on át sok minden.
Esetleg a Frostytech oldalán is körülnézhetsz, ha tesztek érdekelnek.[ Szerkesztve ]
-
CSiMi_
tag
válasz Monyesz #16517 üzenetére
Köszi! Amugy ja, nem az enyém, nekem noctua nh-c12p se14 van rajta! De dúrva a 76C°sztem, mondjuk nem vagyok AMD szaki.
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
CSiMi_
tag
Megkérdeztem... Bad company 2 beta alatt megy föl ennyire! És nincs hútva, de már el is ment egy mugen2-ért.
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
Henk
veterán
Nem ajánlottam semmit. A kolléga kérdezte hol talál a freezer 64-ről meg a tx3-ról tesztet, azt linkeltem neki. Amúgy a réz ninja nagyon nem egy kategória a 2 említett hűtővel, teljesítményben sem, árban meg pláne nem. Meg szerintem már közel sem a legjobb léghűtő. Nálad nem oxidálódik a réz lamella?
-
pitbull93
tag
Sziasztok!Segítsetek!Létszíves!Melyik processzor hűtőt ajáljátok?
(ALAPLAP:-GA-X58A-UD7,Processzor:Intel Core i7 930(majd)!Maximum 4ghz akarom majd húzni!,Ház:zalman gs 1000,5db 12 cm venti,2db gyári zalman,3db COOLINK SWiF 2120P,
Ventillátorszabályzó:Zalman ZM-MFC1 Plus)Köszi előre! -
stanley_
tag
Sziasztok!
Phenom X3 720BE procira tudnátok pár hűtési alternatívát mondani nekem? (levegő)
Ilyen 7-8k értékben kellene és AM2+ lapba menne.Előre is köszi stanley_
-
pitbull93
tag
Én szerintem ezek az esélyesek! jobbat,hatékonyabbat akkor szívesen fogadok bármilyen infot,Véleményt stb.....
-THERMALTAKE CL-P0456 Big Typhoon 14PRO
-NOCTUA NH-U12P SE2
-COOLERMASTER V8 fan
-
Henk
veterán
válasz pitbull93 #16528 üzenetére
TT meg a CM nem túl hatékony, a Noctua már jó. De a Mugen2, TRUE vagy Prolimatech Megahalems jobb teljesítményű. Bár az utolsó 2-höz nem jár venti, ha veszel hozzá akkor már nem férnek bele a 15k-ba. Mugen2 meg jó nagy borda a magas hűtőbordás ramoknál útban lehet a ventije.
-
Henk
veterán
válasz pitbull93 #16532 üzenetére
A TRUE meg a Megahalems kb egy kategória. A TR-hoz viszont külön kell lefogató is ha nem a rev.c-t veszed ami még drágább, tehát már irreálisan drága. Minél nagyobb fordulatú ventit veszel hozzá annál hatékonyabb, de ezzel együtt a hangja is nőni fog. Szerintem egy pwm-es ventit érdemes venni rá mert azt a lap tudja szabályozni így nem is hangos de ha kell azért fel tudja pörgetni. Én most a Coolink swif2 120p-t használom, de ha még olcsóbb kell akkor az AC F12 pwm is jó lehet. Mondjuk ha van szabályzód akkor elvileg mindegy milyen ventit teszel rá mert azzal tudod szabályozni. Keress egy 2000rpm körülit az már szépen szállít és idle meg leszabályzod a felére.
De ott van még a Noctua NH-D14 amire azt mondják jelenleg a legerősebb léghűtő és ahhoz gyárilag jár 2 venti, mondjuk az is jó nagy méretű. Nézd meg melyik szimpatikus. -
Henk
veterán
válasz pitbull93 #16534 üzenetére
Láttam már olyan képet amin 90°-al volt elforgatva az NH-D14 mert nem fér el a ramtól vagy az első venti nem igazán fért el. De ezt így nem lehet megmondani mert erősen lap függő is. Úgy lehetne lemérni ha megvan a lap és a ramok aztán elkezded méregetni, hogy a cpu közepétől milyen távolságra vannak az egyes dolgok amik útban lehetnek. Aztán keresel a hűtőről egy leírást ahol méretezve van és összehasonlítod a méréseiddel. Esetleg ha valamelyik tulaj leméri neked úgy is ki lehet találni.
-
megema
őstag
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy nem rég sikerült beszereznem egy TR Ultra 120 Extreme hűtőt. Ez még a legelső generációs. Viszont egy i7-920 procira szeretném tenni, tehát lefogatót kéne vennem. Ha megnézitek az előbbi linken az Accessories List részt, akkor ez a lefogató látható. Viszont a link egy másikra mutat, ami úgy tűnik nálunk nem kapható. Ha feljebb görgettek, ott van az általam linkelt lefogató is, viszont nem írják, hogy a hűtőmet támogatná. Ránézésre viszont biztosan jó lenne rá. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz megema #16540 üzenetére
A csavaros az biztos, hogy jó. A másikon az a 2 kampós drót mondjuk gyanús de szerintem a kép csak illusztráció. A neve alapján ugyanaz mindkettő, nem tudok róla, hogy különbözőt gyártottak volna belőle. Mondjuk az lenne a legbiztosabb ha megkérdeznéd szottyer-t.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsosy
senior tag
Üdv!
Egy s478-as P4-es prescottot szeretnék hűteni. Hely szűke miatt két hűtési lehetőséget találtam. (sajnos a tápom miatt 100 mm-nél szélesebb hűtő nem fér el)
A hűtők:
Zalman 9500 led (csak úgy fér el, ha függőlegesen van berakva)
Coolink U8-92-1900
Ha volt valakinek ezekkel tapasztalata kérem írja meg. Tanácstalan vagyok abban, hogy melyiket válasszam. Ahogy nézegettem, hűtési teljesítményben közel azonosak.[ Szerkesztve ]
-
Peetr86
tag
-
pitbull93
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy Noctua NH-D14 -es processzorhűtő és Corsair Dominator TR3X 3x2GB DDR3 1600 Mhz RAM-tól és egyéb dolgoktól elfér a processzorhűtő???Köszi előre segítséget!Üdv
-
rovtiv
tag
Üdvözlök mindenkit!
A problémám ismerős, ráadásul kb. egy hónapja zargattam is vele a fórumtársakat, akkor értékes tanácsokat kaptam, csak időközben a pénzem fogyott el. A gondommal nem vagyok egyedül, 4 db 1600Mhz-es magas hűtőbordás Kingmax mellé keresek hűtőt AMD Phenom II 955BE procira. Viszont ennyi idő alatt volt alkalmam tájékozódni, és a következők maradtak versenyben:Alpenföhn Nordwand
Alpenföhn Groß Clockner
Scythe Grand Kama Cross
Thermolab Baram
Aerocool DCC-C1200Az áraik 2-3K különbséggel hasonlóak. Megköszönném, ha segítenétek eldönteni, melyik legyen a befutó.
Előre is köszönöm!...már bocsánat...
-
pitbull93
tag
Sziasztok!Prolimatech Megahalems hűtőhöz milyen 2db 12cm vetnillatrot ajálanátok??Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok