Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
-
lacika2009
csendes tag
Sziasztok. Új gép vásárlás előtt állok és az alaplap kérdéses még. 50 körüli lenne a keret lapra. B550ben gondolkodok a későbbi fejlesztés miatt. Amiket néztem:
-Asus Tuf Gaming B550 plus
-Asus Tud Gaming B550M plusz wifi
-Gigabyte B550 Gaming X
-Gigabyte B550 Aorus Elite
-Msi B550 A ProMelyik lenne a megfelelő választás? Egyenlőre egy ryzen 3 3300xet néztem bele.
-
edari
őstag
válasz csucsbicep #96401 üzenetére
Örömmel látom hogy jól döntöttem a B550 Mortar vásárlásakor.
-
Milka 78
nagyúr
válasz mcmike #96394 üzenetére
Pont az Elite-nél az egyik táblázat ír doublert míg a másik nem...tehát az egyik szerint megkapta a Pro vrm részt a másik szerint nem. Ha megkapta a Pro vrm részt akkor közel van a Tomához, de a bios kérdőjeles, igaz ez akkor lehet érdekes ha all core oc-t akarsz, mert az eddig nem ment a gigának (se fix fesz se llc). Viszont ha offset/pbo oc-ra mennél (minél magasabb 1-2 szálas órajel) arra jó lehet, de ugye a fene se tudja annyira új termék.
-
Milka 78
nagyúr
válasz csucsbicep #96401 üzenetére
-
mcmike
őstag
válasz Milka 78 #96404 üzenetére
Véletlenül nem a Giga B550M Aorus Elite-t (mATX) nézted? Mert ott tényleg nincs doubler. A "sima" ATX változatnál mintha mindegyik táblázat alapján lenne doubler: Intersil ISL6617
De ha a BIOS is bajos, akkor valszeg maradok a Tománál...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
-
mcmike
őstag
válasz _t0Mi_ #96408 üzenetére
@csucsbicep is:
Szerintem a 180 USD kategóriában mindenképpen MSI Toma lenne. Nem Tomato! De régen volt már amikor voltak még ilyen alaplapok...
ASUS B550-F vagy ASRock Steel Legend lenne még ebben az ár kategóriában alternatíva, de ha mindenki a Tomát ajánlja akkor nincs értelme ezen gondolkodni...
Az egyedüli vacillálás azon megy, hogy a Giga Aorus Elite JÓVAL olcsóbb, és reálisabb az árazása. Mármint a magyarországi árazása. 160 dodó, ami 330-on számolva pont 52k HUF, ez így rendben is van. Igazából a többi túlárazott jelenleg...a valós ára a Tomának 180 dodó mellett 60k HUF lenne. 62k még azt mondom oké, de 68 már túlárazottnak tűnik nekem.De szerintem mire beérnek majd több disztrihez, ez majd konszolidálódni fog. Csak ki kellene várni. Az a bajom hogy már minden cucc itt pihen hetek óta: Ryzen 5 3600, Crucial ramok, táp, ház, stb. Ilyenkor már kínzás a várakoztatás...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz mcmike #96409 üzenetére
Nekem is az a bajom a Tomával, hogy nem lehet tudni, elér-e itthonra a közeljövőben. X570-es változat is papíron már megjelent egy hónapja, de itthon nem lehet kapni.
Nekem tetszik több lap is, de sajnos nem vagyok otthon ebben a nagy VRM háborúban, viszont szeretném, ha nem lenne gond egy esetleges 1X magos 4. genes Ryzennel sem.
---
-
ScomComputer
veterán
válasz mcmike #96406 üzenetére
Ez a leghitelesebb.... [link]
(#96407) csucsbicep:
A tomahawk-nak jobb részletesebben beállítható bios-a van....pl: a DC ventiket tudja szabályozni 0-100%-ig, még az asus csak 60-100-ig,a toma több fokozatú részletesebb vrm beállítás az asus csak 4-5 fokozat,vrm freqi a toma 1000mhz-ig, az asus max 400...stb...stb..
De mondjuk a gigabyte b550 elite és pro is nagyon jó választás...
(#96402) lacika2009:
-Gigabyte B550 Aorus Elite...[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Nem fogunk csalódni - MSI MAG B550 TOMAHAWK
(#96412) Yany: egy x570-s szívesen megnéznék,de mire ideér lesz az 90e is...
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz ScomComputer #96411 üzenetére
Viszont ha hiteles a link, akkor miért jobb a Tomahawk 5+2-es lapja, mint például az Aorus Elite 6+2-es változaté? Nyilván ha csak a VRM-et nézzük.
---
-
ScomComputer
veterán
válasz _t0Mi_ #96414 üzenetére
Amperban ua..(10*60...12*50)
A toma-án jobb nagyobb a hűtőborda(maga az egész hátsó i/o rész...
Végül is mindkét lap jó, de tapasztalatból mondom,hogy az MSI bios-ban,pontosabban és részletesebben be lehet állítani vrm-t...ergo nagyon minimális a vcore vdroop..
Volt nálam több száz lap az elmúlt években...[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz ScomComputer #96411 üzenetére
Mondjuk a gigáknál kíváncsi leszek a biosra, mint ahogy Milka is írta kérdéses, hogy lesz-e fix vcore és llc. Vasra az Elite és a Pro is jónak tűnik, árazás is oké.
-
lacika2009
csendes tag
válasz ScomComputer #96415 üzenetére
És akinek átlag felhasználásra kell. Nézetes, Játékra stb. Én nem piszkálok a biosban, nem tuningolok stb. Egy Aorus Elite elég lenne? Mert egy Tomahawk egy 15 ezerrel drágább. Az biztos hogy jobb, csak az a kérdés az embernek szüksége van e erre a pluszra. Hisz ryzen 9 3900xet nem hiszem hogy fogok rakni a gépbe.
-
ScomComputer
veterán
válasz csucsbicep #96416 üzenetére
Ezt nagyon könnyű kideríteni....Gigabyte honlap és letöltöd az elite/pro manualt és megnézed....
(#96417) lacika2009:
Szerintem tökéletes rá az Elite!
-
Milka 78
nagyúr
válasz lacika2009 #96417 üzenetére
Átlag felhasználásra szinte bármi elég, még az Elite is overkill oda (bár a jó deszka sosem hátrány). Mik a tervek prociban?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz ScomComputer #96418 üzenetére
Jogos, kiment a fejembol.. Majd rakukkantok, bar annyira nem erdekel, mert en gigat tutira nem veszek, legyen barmilyen olcso vagy szuper a spec alapjan. AM4 vonalon az olcsobb X570eket kiveve az MSire eskuszok.
-
Paxker315
addikt
-
Yany
addikt
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Zszs65
újonc
A segítséget előre is köszönöm! A fiamnak szeretnék egy időtálló pc.-t. Ami meg van az egy Asus rog crosshair VI (alza bontatlan). Váltanék egy MSI mag B550 tomahawk-ra.Érdemes? AMD ryzen 3600/ AMD 4. gen cpu ill. AMD rx 5700 xt vagy egy későbbi Amd vga. Ami már meg van: rp.lair ajánlásával (Silentiumpc tg házikó, Silentiumpc ferra 3 hütő, Silentiumpc 120 mm corona venti, Patriot viper vn100 512gb SSD ,, Patriot 16gb 3600 mhz CL17 , Silentiumpc 750w táp és a fent említett alaplap . Még egyszer köszönöm a segítséget
-
jeni
félisten
-
nagyúr
Jól tudod.
Talán megkapja a 4xxx supportot, béta BIOS-t már láttam, de egyelőre nem az Asus oldalán.
3 x370-es laphoz volt: CH VI Hero/Hero Wi-fi és CH VI Extreme.(#96428) Zszs65: CH VI Hero vagy CH VI Extreme van ?
Mindegyik piszok jó lap. Persze a B550 meg vadiúj cucc, nyilván hosszabb lesz a support, az X370-é ha ki is adják hozzá a 4xxx-et támogató BIOS-t, sanszosan ez egyben a support végét is jelenti.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Milka 78
nagyúr
válasz lacika2009 #96422 üzenetére
Bár a Rizsa 4 még erőssen tippelős, de egy Elite bőven megfelel majd a feladatra, de szerintem oda egy olcsóbb lap is megtenné hisz oc úgy sem lesz.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
ASUS STRIX Z270H + 7700K kombót érdemes lecserélni, ha játék only?
1440p-n játszok, proci delidelve, 4.8-on ketyeg.
Csak a kíváncsiság miatt beraktam kosárba egy Z490 Tomahawk + i5-10600K kombót.
Van értelme buknom ~70K-t egy ilyen cserén?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
nagyúr
válasz Motion_Blur #96435 üzenetére
Üdv !
Nos, ha tényleg 1080Ti VGA-d van, ez esetben játékja válogatja, de sanszosan igen.
Azt kellene megvizsgálod, hogy az általad játszott játékok profitálnak e a 6c/12t-s CPU-ból.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
jeni
félisten
válasz Motion_Blur #96435 üzenetére
a régebbi intelek is tartják az értéküket. de azt is vedd figyelembe hogy újabb géped lenne,újabb rendszereddel.
most még többet kapnál Ft-ban az i7-7700K proci lap párostól ha időben eladnád még azon az áron,hogy 70000Ft plusz kiadásod lesz vele. -
allein
addikt
Sziasztok. Adott egy Asus Z270P alaplap. Mi a legerosebb nvidia vga amit bele lehet rakni? Nem talalok infot ezzel kapcsolatosan a gyarto oldalan.
-
allein
addikt
EZ a gépzet. Szeretnék vásárolni egy 34" ívelt monitort, még nem döntöttem el a pontos típust(lecserélném a mostani két 24" Dell monitoromat). A cpu i5-7600K. melóra és játékra lenne a monitor és a PC. Több mint 5 éve egyetlen egy játékkal játszom, PS4+E9 pároson.
Kipróbálnám PC-n és ha kedvet kapok akkor talán más FPS játék is szóba jöhet. Nem tudom elég-e a mostani i5-7600K vagyinkább helyetette az erősebb i7-7700K. Ezért nem lenne gond egy jó erős vga.
Monitorral kapcsolatosan még nem tudom mit vásárolljak, kettő LG-t néztem ki, mindkettő 144hz, az egyik ár/érték aráynban egész jó, a másik viszont QHD. mindkettő HDR képes. Vagy egy Dell monitor ami nem kimondottan játékra készült.
-
Milka 78
nagyúr
Na akkor utoljára kérem, hogy monitort, memória, proci, bableves és egyéb témákat hanyagoljuk itt! Baromi unalmas, de aki nem vágja a topik témáját az olvassa el az összefoglalót iránymutatásnak, hogy mi fér bele egy kiemelt szakmai topikba!
[ Szerkesztve ]
-
HelloHide
újonc
Sziasztok! A kérdésem laikus, csak úgy mint én, pont ezért lenne szükségem segítségre. Új alaplapot (is) vennék, viszont szeretném tovább használni az ősrégi de kiváló EMU0404 belső hangkártyámat, amelyhez hagyományos PCI slot kell. Ilyet AM4-es foglalattal egyedül az ASUS PRIME A320M-C R2.0 kínál. A prohardver tesztje szerint "egyes elvetemültek A320-as lapokban is meghajtották a Matisse-t, de mi ezt nem szívesen forszíroznánk"
Mivel Ryzen5 3600-ban gondolkodom ezzel az alaplappal, elvetemült vagyok? Egyáltalán, mire kell számítanom, mit kell majd tennem a biossal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- PlayStation 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Peugeot, Citroën topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
Állásajánlatok