Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
válasz ScomComputer #32736 üzenetére
Én a Z77-et venném,az az újabb.
-
tranceplanet
addikt
Jó kis lapnak tűnik a Z77 Extreme 4. Natív USB3 támogatás végre.
Nem igazán van felhasználói tapasztalat, de ha senki nem vesz, akkor nem is lesz
Itt egy angol nyelvű bemutató (tuning teszt sajna nincs):
ASRock Z77 Extreme 4
Video[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
KaakukK16
aktív tag
Végül én is a Extreme 4 mellett döntöttem,jövőhéten megyek venni! 2500K val meg egy 7850 el! meglássuk mit muzsikál
-
Milka 78
nagyúr
válasz ScomComputer #32945 üzenetére
Így nem lehet általánosítani.Mindkét gyártónál(és az összes többinél is)vannak jobban és rosszabbul sikerül deszkák.Ha esetleg konkrét deszkát mondanál...de amúgy eegyik gyártóval sincs különösebb baj.
-
scarabeus86
tag
válasz ScomComputer #76946 üzenetére
Ugyanilyen lapom és procim van. Kicsit lassan tölt be a BIOS, és nem mindig bootol ha USB-s vinyó van rádugva, de más baj nincs vele, jó kis lap. A Pro gaming szinte csak dizájnban tér el tőle, ára is ugyanannyi.
-
Teaway
veterán
válasz ScomComputer #76946 üzenetére
Az egybetűsök a fizikai méretben, a VRM vezérlőben/hűtésben, az integrált audio és LAN részlegben, a SATA Express-ben, a PCIe x16 csatik kiosztásában (x16 vagy x8/x8 mód) és egyéb apró jellemzőkben különböznek.
A sorrend: Z170-A, -E, -K, -P.Nincs itthon csokid??
-
ScomComputer
veterán
válasz ScomComputer #82060 üzenetére
*1.376-ra gondoltam....
-
palfitom
félisten
válasz ScomComputer #87572 üzenetére
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz ScomComputer #87572 üzenetére
Látom a jövőt!
Bár sok nem derül ki a kis fotókból, de az Asus mintha butítana az Asrock átnevez...meg a többi is.
Mintha itx fronton lenne valami változás és a Z390M TUF is új belépő, de pár hét múlva okosabbak leszünk.[ Szerkesztve ]
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz ScomComputer #90683 üzenetére
Köszönöm
-
varmi2
nagyúr
válasz ScomComputer #90690 üzenetére
Nem értem miért várjátok ennyire az x570-t. B450 x470 is bőven jó lesz a ryzen 3000 szériához, semmi olyan pluszt nem ad, ami lényegesen eltérne a jelenlegi chipsethez képest. A pcie 4.0 semmit nem jelent a vga-k sebességére nézve, a pcie 3.0 x16-ot sem aknázzák ki.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Sziszifeca
őstag
-
Rujszi
lelkes újonc
válasz ScomComputer #90868 üzenetére
Nekem vízhűtőm van, ami tehát azt jelenti hogy a sima gaming x-el nem is működne jól?
és az ELITE megérné a plusz 10 ezer forintot? Csak játékra lenne... I7 8700, + MSI GTX 1080 vagy MSI GTX 1080 TI.[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz ScomComputer #90879 üzenetére
6700K-m van... ez első tapasz után éreztem lassulást... a kövik után nem... (viszont ezeknél már nem is frissítettem BIOSt) meglátjuk mit hoznak az új frissitések.
Van akinek fontos a biztonság... szerintem senki sem örülne egy üres bankszámlának (főleg egy idióta proci hiba miatt) - igazad van ez nem szakmaiság kérdése, hanem a biztonságé, mert ez az ügy jobb nem lesz, csak rosszabodni fog.
Épp ezért építem a 2ik gépem Ryzen alapokra.de elég az offból, válasszatok és vásároljatok alaplapokat
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
nyozo
aktív tag
válasz ScomComputer #90883 üzenetére
40k körül van valami, akár használtan is?
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
nyozo
aktív tag
válasz ScomComputer #90885 üzenetére
ezzel szemezgettem én is
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
sad_Vamp
őstag
válasz ScomComputer #90895 üzenetére
2700ig jó egy minőségibb B450 is nem? Nagyon nem érzem én, hogy ennél erősebb proci kéne az elkövetkező pár évben... (néztem videókat 2K és 1080p felbontásnál elfogadható különbség van pl egy 1300x és valami erősebb procik között, keressetek rá YT-n) főleg hogy még sokan múködnek pl intel i7 3-4XXX procikon elégedetten.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Pörp
senior tag
válasz ScomComputer #90904 üzenetére
Itt a topikba beleolvastam, és sokszor feljött hogy az i5 8xxx cpu-k, a B360-as alaplapokban megdolgoztatják az alaplapi VRM részt. Viszont a legtöbb ajánlott B360-as lapokon a proci feletti "rövidebb" VRM részeken nincs hűtés, asszem az MSI B360 Gaming kivételével.
Milka 78: ha ez így van, akkor megvilágosodtam, köszönöm!
Még egy kérdés, akkor ezen a képen levő lapon 7fázisú a cpu táp és 4 fázisú az igp táp?[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz ScomComputer #90939 üzenetére
-
sad_Vamp
őstag
válasz ScomComputer #90952 üzenetére
X570-esek sajno nem felelnek meg mert 1xxx széria NEM megy rajtuk
Nagyon nem várhatok, 1/3ada az alkatrészeknek már itt van nálam, a másik fele hamarosan jön... ki kell őket tesztelni. Max 1-2 hetet tudok várni
-
sad_Vamp
őstag
válasz ScomComputer #90955 üzenetére
újra van B450-GAMING-PRO-CARBON-AC (igaz csak1 darab) ... annak VRM-je is bírni fogja a Rx 3xxx-eket?
Elég nagy az árkülönbség a fenti lap és a Taichi között. Most mindkettő elérhető, de nem tudom megéri-e többlet pénzt az ASRock.Az overclocking nem igazán érdekel (max annyira hogy az auto turbo működjön ahogy kell) mert nem értek hozzá. A 3200MHz-es G.skill ramokat vigye és ennyi. Ami sokkal jobban érdekel a jövőbeli támogattoság (azaz az alaplap "lifecycle-ja") és a stabilitás. Nem szeretnék ostoba hibákba ütközni ami miat aztán fagyogat a gép vagy a programok.
Ennek fényében szerintetek melyik a jobb/értelmesebb vétel?
-
SECTORnooB
addikt
válasz ScomComputer #91012 üzenetére
No igen, de az mATX-es verziónál nem ezt írja...én is megnéztem,de 2 különböző adat, ezért is kérdezem meg itt
-
Jugar
tag
válasz ScomComputer #91014 üzenetére
Ryzen 7 2700x -hez tervezem venni a lapot.
Szóval akkor marad az MSI meg az ASUS?
Asus-tól az Asus TUF B450-Pro Gaming, ASUS AM4 TUF X470-Plus Gaming, Asus ROG Strix B450-F Gaming jöhet szóba, ámbár sad_Vamp forumtárs azt írta, a TUF-ok mostani eresztése nem túl jó eresztés. Akkor így mindent összevetve a versenybe marad az Asus ROG Strix B450-F Gaming és az MSI X470 GAMING PRO? Így leszűkítve a kört melyik lenne a jobb választás? Kinek mi erről a véleménye? -
Milka 78
nagyúr
válasz ScomComputer #91017 üzenetére
Mondjuk ez a lista is érdekes...A B450 Tomahawk az X470 Gaming Pro felett... egyértelműen könnyebb dolgom volt a Pro-val, mint a Tomahawk-al és a vrm részt is könnyebb volt hűtenem, ráadásul jobban viselkedett magas vcore esetén. Jó lap a Tomahawk/Mortar, de nem ennyire
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
-
Jamespapa
csendes tag
válasz ScomComputer #91084 üzenetére
Oksa köszi, akkor azt hiszem meg is van.
-
cooi11
senior tag
válasz ScomComputer #91088 üzenetére
Köszönöm!
Azért erőlködtem, mert azt híresztelték hogy nem lesz egy darabig B550. -
Bence942
tag
válasz ScomComputer #91168 üzenetére
hello köszönöm bocs
-
Paxker315
addikt
válasz ScomComputer #91274 üzenetére
erre tényleg nem tudok más reakciót adni. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Hátha érdekel: Korábban megosztottam már egy AM4 mb összefoglalót. Bár nincs ajánlás a Zen2-es procikhoz, de a lapokról nagyon részletes leírás van.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz ScomComputer #91278 üzenetére
Azt látom, hogy update, de hol van ebben konkrétan lapajánlás a a 3xxx-es ryzenekhez?
-
Milka 78
nagyúr
Átnézem, köszke!
-
X2N
őstag
válasz ScomComputer #91289 üzenetére
Minek olvassak vissza? Én tudom milyen lapot fogok venni. Ha vótmá akkor ez van. Összefoglalóban akkor sincs benne.
-
Laraxior
titán
válasz ScomComputer #93910 üzenetére
Nincs konkret osszeg. Igazabol alaplap ram processzor csere lesz. Ezek kozul a CPU a legdragabb. De mivel nem ohajtok semmi extra tuningot ezert nem adnek olyan tul sokat az alaplapert. Ha olyan 200€ alatt van az boven jo.
A ket db m2 ssd foglalat a lenyeg[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
tipuka
addikt
válasz ScomComputer #93942 üzenetére
jól írtam, hisz a kosaramban foglalom az utolsót.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz ScomComputer #95849 üzenetére
Igen, az egy kiváló lap, normálisan összeválogatott csomag, nafene. a GB X570-esei nagyon jól sikerültek , így részemről is kap egy plüszt : )
-
Albigator
őstag
válasz ScomComputer #95849 üzenetére
Köszi.
Szóval a Debug leden kívül tökéletes lenne számomra. Sőt most felesleges is egy 3600X-hez, de később simán mehet bele 4700X/4800X/4900X ha esetleg úgy lesz kedvem.
Oké.
Amúgy amit nem értek ennél a Gigánál, hogy létezik egy I jelzésű GIGABYTE X570 I AORUS PRO WIFI kis tesó (MATX) ami nekem nem felelne meg, de ugyebár wifis.
De van a sima X570 AORUS PRO mellett egy GIGABYTE X570 AORUS PRO WIFI is, ami már nem kapható nálunk MO-n sehol.
ÁK szerint 2 hónapig se volt elérhető 2019 július és szeptember között.
Csak azért mondom, mert ez ugyanolyan árban volt kb mint a WIFI nélküli csak éppen nem lehet beszerezni.Amúgy akkor kicsit elrugaszkodva a 100e-s határtól, miket ajánlanál aminél már van Debug LED/ kijelző? (Wifi továbbra sem létszükséglet, csak jó lenne)
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz ScomComputer #95913 üzenetére
túl sok az m.2 foglalat a lapon.
kérdés,hogy a 3db m.2 NVMe csatoló lefoglalása esetén ugrik az összes sata port?
PCIe (1x,4x) vonalon korlátozott lehetőség.
ha 2 VGA lesz ott akkor már csak 1 csatoló felület maradt.
amúgy a B550 deszkák gondolom nem lesznek feljebb pozicionálva mint a korábbi kiadású X570 lapok?[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz ScomComputer #95913 üzenetére
Nem vagyok finnyás.
Csak nézegettem ezt a táblázatot és rászűrtem erre meg arra a funkcióra hogy milyen jó lenne aztán a végén már csak tök drága lapok maradtak.
Mert amúgy mi értelme van mondjuk a 2.5 gigabites LAN-nak nem tudom... Simán az 1 gigabites Intel LAN is bőven elég lenne nekem (a digis net most ezt tudja max úgyis).
Wifi+BT is csak luxus dolog, ahogy a debug display is.
Viszont DUAL BIOS-t csak a Gigáknál van ATX méretben. GIGABYTE X570 Aorus MASTER lenne a legideálisabb de az baromi drága...
Persze én is mondtam már és a topikgazda, hogy érdemes megvárni a B550-es szériát, ez lenne az okos lépés igen. Aztán majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz ScomComputer #95939 üzenetére
Ezek az Aorus Elite és az Aorus Pro esetén mindegy,hogy X470,X570, a másik oldalon az Z390 vagy a Z490 lapéól vannak szó?
Az Asus Srtix meg a tudása rendben van csak vastagon fog a számla? -
jeni
félisten
válasz ScomComputer #95939 üzenetére
Az Aorus Elite lapnak a gyártói oldala szerint csak 1x128MB.
Kiollózva akkor az sem alkalmas a Ryzen 3-ra.
A gyártói oldalon pedig mutatják,hogy a proci nélkül is lehet frissíteni a BIOS-t."NAgy változás volt például a a MAX alaplapoknál, hogy megduplázták a BIOS-t tároló memoria méretét. 128 MB-> 256 MB. Felkészülve rá, hogy az újabb nagyobb tudású procik BIOSA is több helyet igényel"
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz ScomComputer #96042 üzenetére
elnézve a b550-esek közzétett árait, lehet, nem butaság a b450 MAX szériából mazsolázni
-
Milka 78
nagyúr
válasz ScomComputer #96035 üzenetére
-
Bigemperor
senior tag
válasz ScomComputer #96042 üzenetére
Értem, köszönöm.
Még egy kérdés,a nyakunkon az időben mit jelent? -
jeni
félisten
válasz ScomComputer #96048 üzenetére
levontam 2 hónapot
-
jeni
félisten
válasz ScomComputer #96035 üzenetére
X470/X570 VRM táblázat is van valahol?
-
mcmike
őstag
válasz ScomComputer #96154 üzenetére
Tudom hogy régóta volt infó a B550-ről, meg specifikációk is. De megjelenést nyár utánra prognosztizálták. Gondolom aznap amikor megvettem a B450-es lapot, aznap fedték fel a leplet hogy minden kész van tessék vinni. De ha nem veszem meg a B450-et, akkor még mindíg nem lenne B550 mert rám várnának...
Mindegy most már, marad ezt a konfig. Teljesen jó lesz még egy nagyobb 3gen AMD alá...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Jocikablack
tag
válasz ScomComputer #96164 üzenetére
De.. Gondolom. Mivel nem értek hozzá. Azért kérdezek
-
mcmike
őstag
válasz ScomComputer #96207 üzenetére
Ezt már láttam. Valódi tapasztalatokra lettem volna kíváncsi (mondjuk olyantól aki nagykerben dolgozik), nem linkekre és hivatalos buzzword-ökre...
Azt viszont most olvasom hogy az AMD "meggondolta magát" az eredeti elképzeléséhez képest és mégis támogatottak lesznek a Ryzen 4xxx CPU-k a B450 / X470 lapokban BIOS frissítéssel. Csak egy-két régebbi CPU támogatása veszik majd el az újabb BIOS verzióval (állítólag nincs elég hely a mikrokódnak). Lényegében akkor csak a PCI-E 4.0 támogatás az ami nem lesz meg (meg egy két másik feature: pl: USB 3.1G2) egy B450/X470 konfigban. De ha VGA amúgy is PCI-E 3.0-ás akkor nem oszt nem szoroz sokat...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
palfitom
félisten
válasz ScomComputer #96207 üzenetére
-
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest