Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bifidus57
tag
válasz jim bcs #65194 üzenetére
Szia!
A GIGABYTE G1.Sniper B5-ről igen jókat olvastam. Látom a sok aranyozott csatlakozót, meg optikai portot. Lesz belőle B6-is, ami jól megkavart, mert azon lesz M.2 port is. Ki érti ezt? Te érted? És mi a B85 és B85 Express között a különbség? van egyáltalán?
Jimy bácsi, kérlek, írj már kicsit bővebben arról, hogy miért is ajánlod azt, amit. 30 éve abból élek, hogy igyekszem megérteni a dolgokat és lehet, hogy azért ez a félreértés, mert csak mondod, de nem magyarázod.
Láthatod, hogy rá vagyok kattanva erre a H87/Z87, H97/Z97 témára és Te mégis mindig maradsz a B85-nél. Akkor viszont Neked miért van H87-es alaplapod??? Ott van minden beírásodban, alól.
Nem vagyok semmi jónak az elrontója, de tudnom kell, hogy közel azonos árak mellett (mert ott vagyunk B85-nél is 30 körül!) miért ne vegyek olyat, ami az új Broadwell csippeket is tudja fogadni, bár nem hiszem, hogy az kellene nekem. Ahogyan ssd vételt sem tervezek és valószínűleg csak 8GB rammal kezdek. Mert van feleségem - ha tudod, hogy miről beszélek. Viszont azt nem tehetem meg, hogy a következő 10 évben azon fogok sopánkodni, hogy egy elavult alaplapom legyen. Vagy a B85 nem elavult? És ha már a biznisz sorozat, akkor miért nem Q87? Kérlek, magyarázz már egy kicsit.
Amúgy mit szólsz az ssd nélküliséghez és a 8GB ramhoz? Nem bízom az ssd-ben, hiába olyan gyors. Csak a legkiseb kapacitásút engedhetném most meg és inkább egy jobb nagy kapacitású merevlemezre költök, pl. egy 2TB WD Black-re.
Nem profi videózásra gondoltam, csak olyan home jellegűre, amit viszont profi módon művelek. Aztán majd kiderül, hogy kell-e még 8GB...
-
bifidus57
tag
válasz BomiBoogie #65199 üzenetére
Ez az on-board kontra hangártya egy örökzöld kérdés.
A helyzet az, hogy az _azonos korszakban_ gyártott alaplapi hangmodulok és hangkártyák -valószínűleg- még sokáig nem lesznek versenytársai egymásnak.
Az alaplapon irtózatos sebességű és mennyiségű impulzusok rohangálnak ide-oda. Ez elektromágneses zavarok keltésével jár, amelyek interferenciákhoz, zavarokhoz, torzításokhoz vezet. A jó minőségű anyagokból készült, gondosan kivitelezett árnyékolások ezen sokat segíthetnek. Ahogyan az is, ha a hangrendszer elemeinek nyomtatott áramkörét egy teljesen külön rétegben építik be a többrétegű alaplapba. Azonban teljesen akkor sem lehet kiküszöbölni az egymásra hatást.
A külön lapon elhelyezett hangkártyáknál sokkal kevésbé van ilyen gond. Ráadásul azok közül az igazán jókat úgy tervezik, hogy akár félprofi zeneszerzésre, zenehallgatásra is alkalmasak legyenek. A gyengébbeket nem érdemes megvásárolni, azok akár rosszabbak is lehetnek mint az alaplapiak. A jók viszont nagyon drágák.
Mivel nekünk van egy 7.1-es Onkyo házimozi rendszerünk, ami zenélésre is nagyon jó, ezért olyan alaplapban gondolkodom, aminek az on-board audiója is jó, azaz legalább ALC889 utáni.
-
jim bcs
nagyúr
válasz bifidus57 #65201 üzenetére
GIGABYTE G1.Sniper B5:
az egyik legjobb ebben a kategóriában, mivel cserélhető a műveleti erősítő így akármit meghajt, ez neked az audio élmény miatt kiemelkedő, ehez hozzájön még temérdek pci és pci-e csatlakozó ami neked mindenre elég, hűtő borda a mosfeteken és stabil a lap, kell még valami__nemhiszemB85 és B85 Express között apró eltérések vannak amelyek neked annyira nem fontosak így ezt nem részletezem
Hiába vagy rákattanva az újabb lapokra ha 2015-ben váltás lesz, ez is új és semmivel nem vagy hátrébb, kvázi kevesebb funkciót kínál olyat amilyet úgyse használsz.
kezdésnek akkor elég lesz 2x4GB CL9 1600mhz KIT, a következő évben mindenképpen vegyél egy ssd-t, addig rendszernek WD Scorpio Black 500GB + adatnak WD Red
nálam azért látsz H87-et mert nem volt időm megvárni a Vanguard-ot
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Saphirahick
tag
Sziasztok!
Nagy valószínűséggel alaplap gondjaim vannak (túl hosszú, 3 topicban adtam már elő ). Milyen lapot tudnátok ajánlani az alábbi konfighoz 30k alatt?
Köszi szépen előre is!Asrock 970 Extreme3
AMD FX-8350
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FBK2/8
FSP Raider 550W
Asus GeForce 750Ti-OC-2GD5
2x1 TB HDD
OCZ Vertex 3 SSD 120 GBThinking sucks.
-
bluyoo
nagyúr
válasz jim bcs #65203 üzenetére
A B85 és B85 Express között nincs különbség! Csak az üzletek írják / jelölik máshogy, vagyis "Express" szóval, ill. nélküle.
(#65201) bifidus57
A B85 már csak az Intel szemében tisztán "Business Chipsets".
Főleg hogy pár "Business Chipsets" szolgáltatás nem aktív a B85-ös chipset-el, ami pl. a Q87-ben aktív (pl. az Intel vPro).(#65205) Saphirahick
Szia!
Pl. az Asus M5A97 EVO R2.0
De 30K alatt az MSI új AM3+ -os deszkáját is megkapod, az MSI 970 GAMING -et (bár sok visszajelzést nem halottunk róla).
Esetleg ha AMD 990X chipset-et szeretnél, az Asus M5A99X EVO R2.0 még belefér a keretedbe (legalábbis egy két üzletben).
Mondjuk ha az utóbbit választanád akkor már az M5A99FX PRO R2.0 -t ajánlanám inkább (1-3K-val drágább). AMD 990FX chipset, még a legnagyobb étvágyú FX-9000-es CPU-kat is képes kezelni .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz bluyoo #65206 üzenetére
tudom , de nem akartam belemenni mert már így is elég hosszú a történet isten ments hogy még 4 oldalt elpazaroljak feleslegesen, szóval érted a föld kerek de miért kerek mert az oszt kész
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bombibmw
veterán
Szasztok!
Z97-es lap után érdeklődnék(konfig az adatlapon).
Jó tápellátása legyen és problémamentes.
Igazából a Sabertooth az örök kedvenc és volt is már,de hátha tudtok jobbat.
Köszi a választ! -
floax94
tag
Hali ! Milyen lapot ajánlotok egy i5 4440-es + R9 280 alá ? 2 hdd,1 ssd,1 lemez meghajtó , 2*4 GB ram lenne rákötve . Fejleszthetőség nem számít . Méret az ATX vagy mATX legyen !
-
bifidus57
tag
válasz bluyoo #65206 üzenetére
Állati jó, hogy így elbeszélgettek a hátam mögött...
Inkább arra adjatok választ, hogy mi van akkor, ha az alaplapon csak HDMI port van, de nekem csak Dsub, vagy csak DVI monitorom van?
És még arra, amit még mindig nem válaszolt meg senki, hogy miért nem jobb nekem pl. a
Gigabyte GA-Z97-D3H 31.300-ért, mint a GIGABYTE G1.Sniper B5 29.600-ért. Mindkettő gyűjtött be jó teszt eredményeket, de míg az előbbi full felszereltségű, addig a másik csak HDMI videó kimenettel rendelkezik és csak 4+2 SATA interfésszel????Mellesleg, miért van az, hogy mindenki szerte a neten csakis a játszadozók szempontjaiból nézik a gépeket, az senkit nem érdekel, hogy valódi munkára hogyan használható egy PC?
Szerintetek mi a jobb, ha egyben, összeszerelve rendelek meg egy gépet, vagy darabonként és otthon összebütykölöm? Biztonságosabbnak tűnik az egyben rendelés, csak nem bízom a cégekben. Használt, javított vackokból gyúrhatnak össze egy gépet, ha nincs szerencsém.
Jimmybácsi! Hogy bízzak az utasításaidban, ha nem mutatod, hogy értesz hozzá???
Megjegyzem, mifelénk az a szokás, hogy ha feltesznek egy íráson belül 5 darab kérdést, akkor arra adnak 5 darab választ. Nem is tudom miért írtam ezt?....
Ja! A topik főművészeit biztosítani szeretném arról, hogy nem fogom zavarni a köreiket, csak addig zavarkodom míg végre kapok modern, up-to-date, XXI. századi választ az eredetileg feltett kérdésemre.
Itt ülök és várok néma csendben...
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz bifidus57 #65212 üzenetére
Álljon meg a gyászmenet! Miről is van szó? Miért is esel nekem?
Na meg arra válaszolok amire akarok .... majd ha fizetsz nekem akkor vezényelhetsz (de lehet akkor sem)!(#65207) Saphirahick
Szívesen!(#65209) jim bcs
Nem okoskodni akartam, csak már felmerült a kérdés párszor ....(#65210) bombibmw
Mint TUF lap "kedvelő" +1 neki.(#65211) floax94
Szia!
Már csak egy keretre lenne szükségünk, hogy legalább azt lássuk, hogy milyen anyagi szempontok mellett induljunk el.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bifidus57
tag
válasz bluyoo #65214 üzenetére
Igazad van, elnézést kérek!
Mentségemre szóljon, hogy én azt hittem, hogy ez a fórum azért van, hogy egymást önzetlenül, tudásunkhoz mérten segítsük. Szerintem én eddig így jártam el. Nem fenntartott orral méregettem az embereket, hanem odatettem magamat. Van 10 éves elmaradásom, de néhány nap alatt igyekeztem átolvasni a legfontosabb témákat és amit tanultam, meg is osztottam a tagsággal.
Minderre csak fújjolást kaptam a topik főfőfőmesterének kinéző embereitől, amit emberi gyengeségnek fogok fel és nem akadok fenn rajta. De az azért mégis csak furcsa, hogy mindenre az a válasz, hogy B85, aki mást mond az idióta.... Meg, hogy az Intel hülye és minden hazai és külföldi fórum, ahol piacképesnek tartják az újabb procis alaplapokat és jobbnak a régieknél azok nem értenek ehhez. Már bocsánatot kérek!
-
bluyoo
nagyúr
válasz bifidus57 #65215 üzenetére
Nem szeretnék/szerettem volna ebbe a vitába belemászni, de már mindegy. Én nem állítottam semmi hasonlót amit leírtál.
De egy B85-ös chipset nem elavult, főleg, hogy mint írtam neked, nincs utóda a 9-es szériában (Akkor egy AMD970-es deszka mi lenne? ), és már nem is csak irodába való. Persze ugyan az a felszereltségű (és így drágább) H97-es jobb, ez sem kérdés!
Az meg hogy egy évvel fiatalabb a chipset, nem feltétlen jár azzal hogy maga a lap is jobb, ezt meg te nem vagy hajlandó elfogadni/felfogni!
Írtam neked 2db H97-es deszkát, azok sem feleltek meg. Akkor miről is van most szó?
Mutass nekem ebből az itteni pár száz hozzászólásomból ahol nem segíteni szerettem volna (vagy akár a fenntartott orrot)!
Valamit a fejedbe vettél (pl. amiből látszik még az alapokkal sem vagy tisztában), amit ugye nem tudsz megindokolni.
Szóval a lassan tollkordásba forduló hsz-eidre hidd el, semmi szükség![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bifidus57
tag
válasz bluyoo #65218 üzenetére
Nekem a mai igényeimnek és alaplapos ismereteimnek tökéletesen megfelelne a Jimmy bácsi által ajánlott
GIGABYTE G1.Sniper B5 is. Több tesztet elolvasva, igen komoly alaplap, ahogyan a kis mATX-es ASUS Vanguard B85 is. Kicsit zavar, hogy a Sniper-nél csak HDMI van, de ez azért nem nagy gond, mert úgyis HDMI-s monitort terveztem venni.Az a gondom, hogy ezek az alaplapok igen kitűnőek, de mintha egy letűnt korszak díjnyertes lapjai, kiválóságai lennének. Bármelyik pillanatban kivehetik őket a gyártásból és jönnek a fiatalok, mint ahogyan a Gigabyte-nál is megjelent az új üdvöske, a már több tesztben díjazott, full kiépítésű GIGABYTE GA-Z97-D3H.
Ez utóbbi úgy 26-30 eFt körül van, de a tesztekben a 45 eFt körüli lapokkal van versenyben.
Ez a kissé előre tekintő hozzáállás eddig bevált. Kicsit nagyképűen hangzik, de nekem M.o.-on az elsők között volt PC XT-m a nyolcvanas évek elején. Azóta itthonra 4 PC-t vásároltam, legutóbb 10 éve a sulinet programban. Tehát átlagosan 8 évente kellett csak váltanom, miközben azok akik mindig a legolcsóbbat vásárolták, folyton gépet cseréltek és mindig azt kellett érezzék, hogy a gépük elavult.
Legutóbb az Asus A7N8x deLuxe volt nálam a nyerő és kitartott 10 évig, még dolgozik, bár egy éve ki kellett cserélnem a proci körüli nagy elkókat. Most is valami hasonló előrelátást szeretnék követni. Ezért nem veszek i7-et, de i5-öt igen és ezért nem veszek kifutónak tekinthető alaplapot, de 50-100 ezreset sem. Ez a Z97-es processzorral megvalósított kategória jó kompromisszumnak tűnik, még ha nincs is overlock tervem. Idegenkedem tőle, mert tudom, hogy a processzor implantációval készült áramkörei és kivezetései nagyon öregednek a megnövekedett maghőmérséklet miatt. A magasabb hőmérsékleten előbb-utóbb megnövekszik az implantációval bevitt atomok mozgása, diffúziója és emiatt megnövekszik először csak a fogyasztás, majd később tönkre megy a proci. Nem véletlen, hogy ma már kifejezetten ösztönzik a gyártók az overlockolást.
Visszatérve az alaplaphoz. Mint látod vannak jelöltjeim, de állatira zavar, hogy nem erősíti meg senki pl. a mostani választásomat. Nem értem, hogy miért nem fogadjátok el. Van valami komoly ok a háttérben, vagy csak mindig a leginkább költségtakarékosabb megoldást ajánljátok?
-
Mahrenburg
őstag
válasz bifidus57 #65215 üzenetére
" ...ez a fórum azért van, hogy egymást önzetlenül, tudásunkhoz mérten segítsük." - Ez így van, de azt azért még tegyük hozzá, hogy önként. Az, hogy Te milyen mértékben "tetted oda magad", az önmagában még senkit sem kötelez semmire. Ráadásul már sokan sokszor válaszoltak Neked, igazán észrevehetted volna a jóindulatot, de ennek ellenére a számodra negatív elemeket nagyítod fel... Már nem egyszer választ kaptál nem egy kérdésedre, csak éppen... Nem is tudom, hogyan fogalmazzak, mivel nem szeretnélek megbántani...
A probléma az, hogy a frissen magadévá tett információhalmaz egy részét figyelmen kívül hagyod, míg a másik részét sajátos logikával kiegészíted és/vagy téves következtetést vonsz le belőle... Ez önmagában még nem lenne probléma, de a téves következtetéseidet tényként kezeled, s hiába írjuk le többször, hogy tényként kezelt következtetésed nem fedi a valóságot, ezzel nem törődsz, így te magad teszed lehetetlenné, hogy segítsünk...
Ha nekünk nem hiszel, akkor idéznék az általad linkelt cikkből, amit "figyelmünkbe ajánlottál" (s vélhetően olvastál, s mivel "figyelmünkbe ajánlottad", vélhetően hitelesnek tartod) : "With the release of the fourth-generation Intel Core processors (Haswell), there are also a whole new line of motherboard chipsets available." A cikk 2013 június 2.-án látott napvilágot, tehát a Z87/H87/Q87/B85/H81-es PCH-lapkacsalád (mindegyik tagja) 2013 június 2.-án még "teljesen új" volt. Azóta az Intel a Z97/H97-lapkákat jelentette meg, melyek e cikk szerint mindössze annyiban mások, hogy immár támogatják a PCI-E M.2-t. Idézet a cikkből: "Overall, the Z97 and H97 chipsets are really only incremental updates. They add PCI-E M.2 support, but otherwise the chipset itself is exactly the same as Z87 or H87." Azaz a PCI-E M.2-t leszámítva pontosan megegyeznek. Mint korábban próbáltam rávilágítani, az Intel a B85 és H81 lapkákat olyannyira nem tartja "elavultnak", hogy nem is váltotta le őket, hanem a mai napig gyártja, és még most is jelennek meg új lapok , mint például az előbb linkelt írásomban is példaként hozott B85 Anniversary, és a H81-Gamer, melyek nemrég, a Z97/H97-es alaplapok megjelenése után jelentek meg. Ne aggass magadban címkéket a PCH-lapkákra, hanem (magamat idézve) : "...nemes egyszerűséggel csak a tulajdonságait nézd egy alaplapnak... ... nézd meg, hogy a PCH-lapka melyik funkcióira van szükséged... ", s ez alapján dönts! Mindezek ellenére még mindig felháborodsz azon, hogyha B85-ös lapot ajánlanak Neked, pedig senki sem akar Neked rosszat itt a topicban, csak segíteni (ha hagynád végre... )
Ebben a hozzászólásodban írod, hogy " ...overlockingon kívül ugyan olyan jó ez az alaplap, mint a jóval drágább Asrock Z95 Killer", s ha figyelmesen olvastad volna a H97 Performance általad linkelt tesztet, a negyedik oldalon az "Overclocking"-alcím alatt leírják, hogy 4,7 GHz-es órajelet értek el 4770K-val egy H97-es lapban (!), mint azt itt írtam: " ...nem egyszer akár a tuning lehetőségét is kínálva."
Mindezt csak azért írtam le, hogy ne a topic lakóit ócsárold, hanem figyelj oda inkább, arra amit olvasol/írnak Neked...
Ezzel a hozzászólásommal a legkisebb mértékben sem akartalak megbántani!
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz bifidus57 #65219 üzenetére
Nem tudom miért emeled az egekbe a GA-Z97-D3H-t. Nincs az akkora ász (bár valóban nem rossz deszka)!
A Z97-esek között még ugyancsak az olcsóbb kategória, még ha a GA-Z97X-UD3H-ról lenne szó.
Nem látsz összeesküvés-elméletet abban, hogy egy alapból drágább chipset-el szerelt deszka, nem drágább az olcsóbb chipset-el szereltnél?
De szerintem ha Z97-es lapot veszel akkor "K"-s CPU-t is vásárolj! Legalábbis az ésszerűség ezt diktálja/diktálná.
A CPU degradálódása meg létező fogalom, de azért nem olyan vészes mint leírtad, és ugye ezért is kell normális CPU hűtő .... Nélküle szerintem értelmetlen a Z97-es chipset, akármilyen előnyöket is képzelsz mellé.
Az hogy ösztönzik a tuningot, egyszerűen ma..aság (már bocs) ahogy láthatod egyetlen egy, vagyis már kettő chipset képes rá hivatalosan, és a CPU-k közül is alig van szorzózáras ("K"-s). Szóval ez a megállapításod úgy ahogy van helytelen!
Azért nem erősíti meg senki mert mi (akik itt vagyunk), nem értünk veled egyet! Ilyen egyszerű!
De elfogadom a döntésed, tied lesz a hardver .... mint írtam bajod nem lesz sem a H97-es sem pedig a Z97-es chipset-el szerelt deszkákkal.
Viszont azt ne várd, hogy azt válaszoljam amit te kitaláltál/elképzeltél.
"Van valami komoly ok a háttérben, vagy csak mindig a leginkább költségtakarékosabb megoldást ajánljátok?" Általában pont a fordítottjával vádolnak minket! De jelenleg te akarsz költséghatékony Z97 deszkát vásárolni.(#65220) Mahrenburg
Irígylem a beszélőkédet! Mától te vagy a kommunikációs igazgatónk!Bazinga!
-
gyorgy1961
csendes tag
Kezdő vagyok szeretnék gépet összeállitani,AMD-és tipust.alaplap 20-25ezerkörül: procit vga nélkül 20-25.ram 4Gb-ost: ehhez videó kártyát 30ezerig.elöre is köszönöm a válaszokat.
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyorgy1961 #65222 üzenetére
Milyen AMD típusút?
AM3+ -ot, FX CPU-val, vagy az FM2+ -t, az AMD APU-kkal?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyorgy1961 #65222 üzenetére
Bocs, figyelmetlen voltam írtad hogy iGPU nélkül ....
Ez esetben az Asus M5A97 EVO R2.0 amolyan legjobb vétel (legalábbis szerintem).
CPU-nak az AMD FX-6300 fér a keretedbe, viszont ajánlott mellé egy jobb CPU hűtő is.
VGA-nak pl. a GTX750, bár javallott a keretet kicsit kitolni és GTX750Ti -t vásárolni.
RAM-nak meg, általában már 8Gb-ot javaslunk (bár elég lehet a 4 is).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
vhw
addikt
válasz bifidus57 #65219 üzenetére
"Az a gondom, hogy ezek az alaplapok igen kitűnőek, de mintha egy letűnt korszak díjnyertes lapjai, kiválóságai lennének. Bármelyik pillanatban kivehetik őket a gyártásból és jönnek a fiatalok..."
Nem értem... ha 8-10 évre veszel gépet, akkor miért olyan fontos szempont, hogy pont a ma délelőtti műszakban első alkalommal legyártott, első alkalommal piacra került alaplaptípust vedd meg... Mikor pár éven belül "elavul", és nem a legleg lesz...
8-10 év múlva meg végképp..."Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
adidas4death
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Ennek fényében kérnék tőletek tanácsot:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
- Lehet hogy több részletben lesznek megvéve az alkatrészek igy ha picit több az alaplap az sem nagy baj, csak megbízható legyen.2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
- Mindenképpen i5 lenne a cél (de az i7 sem kizárt mivel "gamer" config a terv)3. Milyen méretű lapot szeretnél?
- első körben Mini ITX lenne a cél (valahogy most ez az agymenésem van hogy nekem ilyen mini atomerőmű kell )4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
- Ami fontos lenne az a SATA3 és az USB 3.0, VGA slot elég 1 is, nem akarok sem SLI-t sem CrossFire-t5. Milyen a monitorod csatlakozása?
- ez viszonylag irreleváns mivel külső VGA-val lenne használva.6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
- tetszene ha picit lehetne játszani a számokkal de nem kizáró ok ha esetleg nem.Előre is köszönöm annak aki tud tippeket adni.
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz adidas4death #65227 üzenetére
Szerintem gondolkodj mATX-ben, jobb hardvereket lehet összehozni egységáron, és az ITX sem lesz kisebb a te igényeiddel. Végigjártam ezt az utat, a topik tanúsíthatja.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
-
adidas4death
aktív tag
válasz BomiBoogie #65228 üzenetére
Ja értem, köszönöm akkor az óvaintést és a tanácsot. Akkor a kérdésem annyival változna hogy mATX lapot keresek gamer géphez.
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz adidas4death #65231 üzenetére
Tuning vagy anélkül, és mekkora kerettel?
-
adidas4death
aktív tag
válasz BomiBoogie #65232 üzenetére
Hát azért pici tuning csak lenne benne. Árban meg (ha van ilyen árban ilyesmi lap) olyan 30k lenne a teteje első körben. (de ha már lentebb lehet kapni jó cuccot az természetesen nem gond. )
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz BomiBoogie #65228 üzenetére
Nem olyan rossz az a mini ITX-sem de valóban olcsóbban jönne ki mATX-ből. Saját tapasztalat. Bár én nem bántam meg, hogy a mini ITX mellett tettem le a voksomat csak kicsit macerásabb szerelni
És az 5 sata eszköz is belefért
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Kristof9094
senior tag
Sziasztok!
CPU hűtő csere közben kiderült, hogy a stabilan működő Asrock B75M R2.0 alaplapomnak sikerült a tokozását valamikor megsértenem, így az egyik tápellátásért felelős fésűke megszűnt létezni.
Mivel a javíttatása postával együtt kb 5k, és a garit így is úgy is bukom, úgy döntöttem inkább veszek újat, mivel a B75-ös lapok most igen jó árban mennek.Ami fontos lenne nekem, hogy rendelkezzen alaplapi USB 3.0 csatlakozóval (N200 a ház, így van rajta előlapi USB 3.0), valamint HDMI portal.
Amiket kinéztem:
Asrock B75 PRO3-M (14,5k). Bármi mást is meghallgatok!
Keret max 15k, konfig az adatlapomon!
Köszönöm előre is!
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
Horvi
őstag
válasz BomiBoogie #65236 üzenetére
Tudom. Ez volt az én dilemmám is a platformváltás előtt. De végül maradtam az első megérzésnél
Hello darkness, my old friend...
-
bluyoo
nagyúr
válasz adidas4death #65233 üzenetére
Második kör ~35K ("középkategória")?
Pl.: Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5, Asus Z97M-PLUS?
30K alatt az pl. a Gigabyte GA-Z97M-D3H -t kapnád meg.
Már ha a legújabb tuningchipset-et vesszük alapul.(#65235) Kristof9094
Jó ár/érték arányú lap, szóval jó választás. Kár, hogy itthon megint 2év garanciával forgalmazzák.
Esetleg használtan egy Z77-es deszka, pl. az Asus P8Z77-M PRO,láttam egyet 17K-ért az aprón.Bocsi hibás deszka.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
vaakuum
addikt
1155-ös lapok közül melyik lehet az, ami egy asrock z77 pro3-nál jobb lehet tuning szempontból (fázisok, fesz-tartás terhelés esetén, stb) és nem hajlik meg könnyen egy combosabb léghűtő alatt?
Illetve nem akar megpusztulni attól, ha rendesen rá van húzva egy léghűtő, amiben van anyag?
Méret atx vagy kisebb is lehet."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz bluyoo #65242 üzenetére
Újban gondolkodnék, és olyan 35k-ig.
[Volt egy ilyen gondolatom, hogy talán ez jobb, mint a Asrck pro3]
lolll, pont elvitték az utolsót
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
-
bluyoo
nagyúr
-
flymi
addikt
Melyiket válasszam?
vagy
Novemberben mindenképp meg akarom venni a nekem való lapot! Jelenleg erősen csere érett Giga lapom van. A Giga Z97 a színvilága miatt esik ki, sorry...
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz Picturemaker #65249 üzenetére
Ezt már egyszer javasoltad, de felmerült közben alternatívaként az Asus is.
Nem nagyon jönnek az észrevételek./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs