Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Szia
Esetleg erre ajánlás , TIPP.ellenérv,stb...
A segítséget elöre is köszönöm. -
jeni
félisten
válasz audi100td #17522 üzenetére
Szia
Köszi az inputot.Mind a kettő lap jó, de felső kategóriában inkább az Asus-t ajánlanám, mondjuk akkor már miért nem Crosshair III? Illetve MSI 790FX-GD70-en is elgondolkoznék
A fentire hivatkozva csak találgattam rá,hogy melyik is legyen. Az MSI az nem volt a listában,így azért nem tettem közéjük.
A Crosshair III azon mit kell értenem? Egyébb hangzatos neveket még nem vágom.Én is úgy gondoltam,hogy az Intel i7 920+egy deszka mellé jóval többe kerülne és túl lépném a 100e.Ft-t,emiatt sem érné a többletet mint egy AMD front vonal
-
jeni
félisten
válasz audi100td #17515 üzenetére
Szia
És melyik memóriát és videókarit érdemes hozzá venni az alábiakhoz?
Ezek közül[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia
E négy között van különbség tudásban és minőségben?
Asus Formula
Asus M4A79T
MSi 790FX D70
Gigabyte MA790FXT-UD5 -
jeni
félisten
A polcokról gyorsan eltűntek a Gigabyte GA-770TA-UD3 lapok. Szinte sehol sem hirdetik,néhol már nem rendelhető címen van ott.
-
jeni
félisten
E kettő között mi a különbség?A címben csak a MA jelzés utal arra,hogy még se azonos,vagy valami miatt eltérő a két lap.
GA-MA790FXTA-UD5
GA-790FXTA-UD5 -
jeni
félisten
válasz FrankBlack #18171 üzenetére
Állítólag az ATI 5770 árán kaphatók a Nvidia 275 Karik.Ami közel sem olyan jók ma az Nvidia kártyák. Nyomába sem ér az ATI-hoz
-
jeni
félisten
válasz FrankBlack #18171 üzenetére
Elvileg minél több fázisú az alaplap annál biztosabb a működése,stabilabb az áramellátása és tuningolhatóbb is, és jövő biztosabb
-
jeni
félisten
E kettő között van minőségi különbség?
Asus P7P55D-E Pro
vagy a
Gigabyte GA-P55A-UD5
Árban azonos mindkettő[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz pobori lac #18394 üzenetére
20e.Ft alatt olyat nem kapsz amibe 2 PCI-e videokártyát tehetsz bele.
Ha olcsón akarsz az csak a Asrock alaplap lehet de abban sincs 20e.Ft alatt két videókari-s lap
Ez a legolcsóbb két karis lap
Ennél olcsóbbról nem tudok hacsak használtan nem kapsz egyet[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz pobori lac #18397 üzenetére
Tudomásom szerint a Gigabyte 790chipes lapok tudják a két karis vagyis a crossfire használatot az 29000 Ft-tól indul
Az Asrock lapoknál nem tudom az árakat -
jeni
félisten
válasz pobori lac #18405 üzenetére
16x
illetve a másikba
1x
Ez a hivatalos adatSlots
PCI Express x16 slot
PCI Express x1 slot
2 PCI slots, support 3.3V/ 5V PCI bus InterfaceCrossfire üzemmódban a két kártya esetében nem lesz azonos az érték vagyis az egyik 16x a másik csak 1x üzemben megy csak. de tény,hogy kettő mehet egyszere de nem lesz azonos
Tény is az,hogy csak 20000 Ft az ára
Ráadásként csak DDR2 memóriát kezel
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Aullah #18524 üzenetére
Gigabyte GA-MA770T-UDP3 ez USB3,illetve Sata3 nélkül közel 24e.Ft
Gigabyte GA-MA770TA-UD3 ez már USB3 és SATA3 fogadásával,ami a jövő biztos ez közel 30e.Ft
Ezek 3 év garanciával kaphatóak,van az MSI-nek is hasonló lapjai meg az Asusnak is,de a Gigabyte az olcsóbb a 3 márka közül.
Természetesen az Asrock lapok közül is vannak jó deszkák 20e.Ft körül,de abban még nincs USB3/Sata3 illetve csak 2 év garanciával adják.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Sz.Miki #18899 üzenetére
már van 37e.Ft körüli áron 1366 foglalatok
tény tömörítésben,a grafikai megoldásokban,a matematika számításokban az INTEL a nyerő.
játékok terén meg már VGA dominál,ottaz AMD3 valóban hosszabb távon nyerőbb egy Phenom II 955 BE vagy a 956BE procival,ha játék az előnyős számodra
Gigabyte FX790 chipes TA végződésű alaplapot vegyél amiben már benne van a SATA3 és az USB3
-
jeni
félisten
válasz Sz.Miki #18901 üzenetére
890GX lap van már az a Iponban már megvehető
akkor érdemes olyant venni ami megtudja hajtani a VGA kártyádatAMD 965 BE okés az órajel szerint de tömörítésben,szerkesztésben jelentősen alul marad az intelhez képest
talán egy i7-920/930 proci-t érdemes bevállalnod ha már komoly ATI 5870-s karid van -
jeni
félisten
válasz erdomester2 #18907 üzenetére
elvileg minden alaplapon legalul lesz a reset kapcsa az utolsó két rúdra dugni
magyar oldal -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
F panelon keresd az a IDE csatlakozó mellett a Power led mellett találod és azon belül a a tüskék szerint alulról jobb oldalt a lapszéléhez közeli oldalon a 3. és a 4. tüske lesz a reset csatlakozást
szerintem a mic in(bemenet) és a MIC bias (az hangszínhez kötődik) csati felesleges mert csak akkor van értelme ha nem használsz web kamerát.
az amúgy az F audió részén van a hang bemeneti csatlakozók alatt a bal szélén
a mellékelt rajz alapján a földelés helye is meg van jelölve
már csak az a kérdés ,hogy HD audió ami 8 csatornás vagy a AC'97 (az a 5.1 csatorna) legyen neked
mert az a SPK OUT L vagy OUT R azok a hang kimeneti csatornákat jelöli,hogy bal vagy jobb -
jeni
félisten
válasz erdomester2 #18911 üzenetére
nézd meg,hogy a reset kapcsoló zár-e röviden mikor megnyomod? műszerrel kipróbálhatód. ha úgy jó akkor tutira az alaplappal lesz a gond.
lehet,hogy én tévedek
itt a fórumon keressél rá ilyen témaköre és ott lesz olyan gyors segítség vagy ehhez hasonló topikra rá lehet keresni -
jeni
félisten
válasz erdomester2 #18913 üzenetére
a két pici ami ott egy mástól távol a + (piros) és a - (fekete) az vészjelző kontroll hang,arra az esetre ha zűr van akkor sípolással jelzi a géped
így se resetel a géped? -
jeni
félisten
válasz madarasz92 #18916 üzenetére
tudásban ott van de az illető aki épen ilyet hirdet gyorsan 1 hónap után adja el.
Szerintem a Gigabyte lapot vegyél mert arra 3 év gari van és zsír újat is kaphatsz érte azon az áron. -
jeni
félisten
válasz erdomester2 #18919 üzenetére
vezérlő pultba az energiagazdálkodásban vannak egyéb lehetőségek,de ott csak a műveletekre igaz szoftveren belül
Nálad meg az a gond,hogy hardveresen nem lehet resetelni
MI A HELYZET AKKOR HA LEFAGY A GÉPED? HOGYAN INDÍTOD ÚJRA? Itt a gond -
jeni
félisten
válasz Byga001 #18921 üzenetére
már írtam,hogy elfogadja az alaplapod a HD 4650-t a HD 3850 a HD 3650-t és a HD 3450-t
Mekkora tápod van hozzá?
450W az elegendő lenne a jobbik fajtábólAz más kérdés a proi menyit tud kihozni belőle,de ez érvényes a többi AGP kártyákra,
A géped kb a HD 3650-l menne fullon,amit még maxra elvinne,a HD 3850-ben több tartalék marad de a procid nem hozza ki teljesenesetleg a 7600GT amit megvehetnél amiből a max tudást hozná ki.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz erdomester2 #18925 üzenetére
alapból akkor a házad vezetéke rövid
-
jeni
félisten
válasz erdomester2 #18929 üzenetére
igen azért az elején írtam pár sorral,hogy az csak akkor van értelme ha előre kötsz valamit,alapból hátulról nem kell semmit csinálni
elől az egyéb mikrofonokat,és a fejhallgatót tudod rákötnia HD audio az 7-vagy 8 csatornás hang és ahhoz van a lemezen is szoftvered
a AC'97 az régebbi szabvány az meg 5.1 audio csatornás
A resetelés problémád megoldódott? mert az a legfontosabb!!!!!!!!!!!!!!!!
ha nem megy akkor szerintem alaplap csere lesz,nincs infóm,hogy BIOS-nak köze lenne hozzá.de ezeket ne itt tedd fel mert a többiek megharagszanak
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz mackotestver #19016 üzenetére
Elvileg a 790GX/FX széria tudja kezelni a 6 magos AMD-s procikat,bár azt mondják kompatibilis hozzá,de nem tudja kihajtania a régi lap.
Ha új 6 magos felé mennél akkor a 890GTD ami már kapható Asus és Gigabyte mely az IPON már forgalmazza 35e.Ft körüli áron.(integrált VGA van az alaplapon) vagy a 890FX ( integrált VGA nélkül) ami még nincs a boltokban -
jeni
félisten
válasz bozsozso #19069 üzenetére
Ha Gigabyte kell neked akkor az A jelzésűt,illetve az USB3
Ha Asus akkor a E jelzésűtMivel a két betű jelzés az alaplapon a jövőbiztos USB3 és a Sata3 hardvereket tudja kezelni a jövőben.
Asus P7P55D-E
Gigabyte GA-P55-USB3Az Asus P7H55 sorozat nem kezeli az USB3 és a Sata3-t,mivel nem tartalmazza az E jelzést ami utalna a jövő csatlakozásikra.
A Gigabyte GA-P55M-UD2 sem tudja a Sata3 és a USB3-t ami szintén az A jelzés hiányában sem tudja azokat.
Természetesen neked ha elég az USB 2 és a Sata II akkor megveheted a kisebbiket.
Egyébként az MSI lapok is jók amit szintén dicsérnek.mind 3-ra 3 év garancia van kivétel az Asrock amire csak 2 év gari van
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz bozsozso #19071 üzenetére
Pontos típusokat nem ismerek
MSI lapok
MSI deszkák
Asus deszkák
Gigabyte deszkák
Intel deszkákJéé az Ipon honlapja megváltozott.másképpen nézz ki
Esetleg a PCX.boltban is lehet keresni őket.
A gyártókat is kitudod választani onnan ami szimpi neked
Biostar és Asrock lapot nem választanék mert csak 2 év garisak,bár az is igaz,hogy még a Asus is elromolhat 2 éven belül.Az Intel lapok megbízhatóak és 3 év garisak,állítólag az Asus lapok sokat vagy többet fogyasztanak de a BIOS az rendben van.A Gigabyte lapoknak a BIOS az ami némi gondot okoznak,bár lehet,hogy más platformra igaz csak.
-
jeni
félisten
kérdésem az lenne,hogy az új 890 GX/FX AMD 3s alaplapok a USB 3 és a SATA 3 leszámítva jobbak-e mint a előző szériás 790FX lapok? pl.:Gigabyte GA790FXTA sorozat.(Asus,MSI,Gigabyte-3 év garancia) amit kinéztem az új Asus Crosshair Formula IV,a Formula III tetszene bár az nem tudja az új szabványokat.( Sata 3 és USB 3)
megérnek közel 10e.Ft-l többet? Igaz ha a USB 3 PCI slotot vennék vagy a Sata 3 PCI-t akkor ugyan oda jutok,mintha az újat vettem volna meg.a segítséget előre is köszönöm
-
jeni
félisten
az alaplapon a PCI-Ex1 mennyire problémás ha nincs rajta?
mire jó vagyis miket lehetne rákötni? TV-TUNER,hangkártya,dekodoló,stb... -
jeni
félisten
A Gigabyte alaplapban amit 890 típussal hoztak ki mi értelme van ,vagy miért csak a 790 chippel szerelték fel?
890 vagy ez 790-s széria?
bár pozitív a dologban,hogy nem IGP-s vagyis nem VGA integrált lap és van benne e-sata csatlakozó is. -
jeni
félisten
Szia
A kérdésem az lenne,mivel lenne butább egy integrált 890GX alaplap egy 890FX laphoz képest általánosságban véve? Kevésbé tuningolható?Kevesebb slot,?2x16x helyett 1x 16x és a másik az 1x 8x a Pci-e 16x amennyiben duálban menne egy vga páros? Bár nem valószínű,hogy most kettő karit tennék bele.
Ugyanis jelenleg egy Asus Crosshair IV Formula lap kapható teljes új chipszettel.
Van egy másik az a GIGABYTE GA-890XA-UD3 illetve az ASROCK 890FX Deluxe3.Az ASROCK lapnál a 2 év gari amit kevésnek tartok,és abban a lapon a proci felett ventis hűtő van ami hosszabb távon nem megbízható. Pedig tudásban nagyon ott van a többiekhez képest.A Gigabyte lapnál viszont csak a déli híd ami új vagyis kezeli a Sta3-t és a USB3-t. Az északi híd egy lapban az AMD-nél azonos a 790FX lapokkal,és az miben nyilvánul meg?Ha új gépet rakok össze akkor gondolom érdemesebb a legújabb lappal összerakni egy AMD rendszert.
Bármiféle hozzáfűzni valót észrevételt megköszönök a fenti felvetésemhez.
-
jeni
félisten
Sata 3 és USB 3 bővítő kártyával meg bármikor megoldható a dolog.
Jelenleg a régebbi lapok olcsóbbak. Igazából a USB 3 az ami elterjed majd széles körben. A sata 3 az meg még nem nagyon mert annyival nem gyorsabb mint a sata 2
A mostani közül a Asus P6T vagy a Asus P6T deluxe vagy a MSI X58 esetleg a gigabyte ga-x58a-ud3r (ez tudja a USB 3 és a sata3-t kezelni ez az ami közel 45e.Ft).
Kérdés az,hogy mennyit szánsz az alaplapra? -
jeni
félisten
válasz Thunderzolee #22003 üzenetére
ennyiért nyerő ár,de...
a procik a tudásukhoz képest drágábbak,hacsak nincs hozzá neked régebbi lapodból 775 verziós procid
szerintem a i5 széria jobb és újabb mint az amelyiket választanál az Intel fronton (állítólag kevesebbet fogyaszt)
igaz mindkettőnél nincs tovább lépés,mert rá nem fejlesztenek többet,max az adott szériához való legmagasabb procit tudod későbbiek folyamán megvenni hozzá olcsóbban majd
-
jeni
félisten
válasz Thunderzolee #22007 üzenetére
bár egy gond lenne későbbiekben, hogy csak DDR2 ramokat fogad amellett csak két darab memória sín van benne.
Supports 2 x DDR2 800/667 MHz memory modules alacsony a frekije ennek a lapnak
a memóriákhoza DDR3 ram fogadására szerelt lapokban olcsóbban jutsz elvileg DDR3 ramokhoz.
Másképpen ha jól tudom csak 2x2 Giga ramot tehetsz bele és ez lesz a max. Nem hinném hogy lesz a DDR2 ramokból 1x4giga ram. Lehet,hogy én tévedek,mert csak DDR3 ramokat láttam 4 giga rammal.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Intel Celeron E3400/E3500 procihoz milyen lapot javasoltok?
Az integrált kari fontos a D-sub kimenet, a DVi az már karácsony cucc lenne a lapon
A DDR3 ram szerintem előnyben van a DDR2 ramal szemben én is a DDR3 felé kacsingatnék vagy mégse?
Találtam egy Asus lapot ami esetleg jó is lenne Asus P5G41T-M LX a másik a Asus P5G41-MLX esetleg Gigabyte lapból valamelyik?
A videó kari majd akkor ha lesz több zsé majd. A lap mellé menne majd egy 2 GB DDR3 ram Kingmax (?) és későbbiekben majd plusz 2Gb DDR3 ram és a a E3400 vagy a E3500 proci BOX kiadásban. Az Asus laphoz melyik memóriát érdemes megvenni?
A táp az már meg van egy chifi 500W 80P a ház meg egy Thermaltake VL8000 V3 lesz, A HDD -ből meg egyelőre a 160Gb HDD Samu IDE csatis lesz benne a másik gépből.A segítséget előre is köszönöm
-
jeni
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest