Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:11:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65151) Mahrenburg válasza bluyoo (#65150) üzenetére


Mahrenburg
senior tag

Csak nem a diplomatikus megfogalmazást gyakorlod? Ezzel eddig sem volt gond, most már inkább az ellentmondást nem tűrő, határozottságot sugárzó megnyilvánulást kellene gyakorolnod, ha más nem azért, hogy ne érezzük úgy, hogy kidobott pénz volt, hogy beírattunk a "Hogyan válhatunk jó diktátorrá?"-tanfolyamra... :))

[ Szerkesztve ]

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#65152) bifidus57 válasza Mahrenburg (#65101) üzenetére


bifidus57
tag

Elhiszem amit a processzorok univerzális felhasználásáról írsz az alaplapok gyártásával kapcsolatban. Annál is inkább, mert már több más területről hallottunk hasonló trükközésről. Megterveznek egy bizonyos processzort, de ez még csak az elmélet. Hogy a megvalósult valódi eszköz mennyire fog magfelelni a tervezők elképzeléseinek, az sok mindentől függ. A kész processzor sebessége, teljesítmény felvétele, a beletervezett funkciók működése nagyban függ a felhasznált alapanyag (pl. szilícium lap) minőségétől, a gyártó berendezések állapotától, a környezeti hőmérséklettől, a gyártó helyiség levegőjének portartalmától és attól is, hogy a személyzet mennyire tartja be a technológiai fegyelmet.

Az elkészült procikat egy nagyon komoly tesztnek vetik alá és osztályozzák aszerint, hogy mekkora sebességet bírnak el, mekkora a fogyasztásuk és, hogy melyikben milyen beletervezett funkciók működnek. Aztán a különböző tudásúakat más-más típusszámmal ellátva hozzák forgalomba. Sajnos az van, hogy pl. egy kiindulási alapanyag nem egy homogén és tiszta anyag, szennyeződések vannak benne még ha kis mennyiségben is. Ezért pl. egy nagy felületű szilícium lapon elkészült több ezer, tízezer chip közül elég sok jobb, rosszabb van. Ám a gyengébb teljesítményűek kidobása igen nagy pazarlás lenne, már csak azért is, mert nem mindenkinek kellenek a csúcs sebességűek, a mindent tudóak, hiszen sokan csak neteznek egy géppel.

Rátérek a procik funkcióira, felhasználási területeikre.

Azokat szokták inkább office felhasználásra ajánlani (Q87, Q85, B85), amelyekben működnek a speciálisan üzleti vállalkozások, nagy cégek számára hasznos szolgáltatások. Ennek hangsúlyozása azért fontos, mert manapság a funkciókat egyre inkább beleépítik a vezérlő chipekbe, meghatározva ezzel a felhasználásuk célját is (értsd, milyen funkciók működnek a gyártási hibák nélkül egyébként azonos chipekben). Az üzleti célra ajánlott Q87, Q85, B85 jelű chipek támogatják az Intel vPro Technology (ez egy összetett számítógép menedzselési szolgáltatás csomag), az Intel Small Business Advantage (adat mentés és visszanyerés, PC egészség centrum, szoftver monitor,USB blokkoló, energia kíméló üzemmód, vezeték nélküli display), valamint az iSIPP Eligible (Intel Stable Image Platform) funkciókat.

Az otthoni átlagos és "őrült" felhasználóknak ajánlott Z87, H87, H81 chipek, számítva a kisebb irodák igényeire is, szintén támogatják a Small Business Advantage funkciót és két mésik olyat, amely nem találhatóak meg a másik csoportban: Intel RST12 (Intel Rapid Storage Tchnology), Intel Smart Response Technology (más néven SSD Caching). Megjegyzem, hogy a H81 annyira olcsó, alap típus, hogy ezeket a szolgáltatásokat nem tudja és a SATA, PCI-E 2.0 portjainak, memória slotjainak száma is kevesebb.

A pontos különbségeket a chipek között csak táblázatos formában lehet jól bemutatni, ezért javaslom a kutatkodást a neten. Korábban már javasoltam ezt az oldalt: "http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Z87-H87-H81-Q87-Q85-B85-What-is-the-difference-473" [link]

Úgy tűnik, hogy érdemes mindig a legtöbb tudású chipre alapozott alaplapok közül választani és ez most mintha a Z97, Z87, H97, H87 lenne.

Sajnos, amit írtam, az csak olvasási élményeimen nyugszik és nagyon zavar, hogy semmi tapasztalatom nincs a konkrét alaplapokat és azok felhasználását illetően.

Kérem azokat, akik nap mint nap rakosgatnak össze gépeket, hogy egészítsék ki amit írtam. Nem okoskodni akarok, hanem szeretném tudni, hogy mi lenne a jó választás számomra. Én csak 10 évente vásárolok új gépet és nem tehetem meg, hogy olyat veszek, amelynek a vezérlő chipjének tudása nem áll közel a mostani maximumhoz.

(#65153) bifidus57 válasza BomiBoogie (#65103) üzenetére


bifidus57
tag

BME villamosmérnöki, mérnök fizikusi, hangmérnöki, ELTE fizikusi szakokon biztosan.

Elolvasgattam az alaplapok leírásait és a gamer alaplapoknál mindenütt kiemelik, hogy a hangvisszaadás játékokhoz van optimalizálva.

Mivel a legutolsó alaplap ami a kezemben járt a több mint 10 éves Asus N78N deluxe, nem tudom, hogy ez a játék hangra optimalizálás magán az alaplap szoftverével kikapcsolható-e? Tehát csak egy sokcsatornás hangszínszabályozóval beállítható extra tudás, vagy egy örök életű beállítás?

(#65154) bluyoo válasza bifidus57 (#65152) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Az általad linkelt "Z87, H87, H81, Q87, Q85, B85 - What is the difference?" cikkben is olvasható, hogy a B85 chipset nem támogatja az Intel vPro Technology -t , ahogy az iSIPP Eligible -t sem. A H81-es chipset-ben sincs IRST, sem ISRT.
Ezért javaslom, hogy legalább a saját linkjeidet nézd meg. ;)
Talán ez a színes táblázat átláthatóbb LGA1150 Haswell chipsets
Plusz, ha állítasz valamit akkor legalább támaszd alá! Gondolok itt a több tévedésre a témaindítóban kijelentésre (nem megbántódás).
Vegyél egy H97-es deszkát, Intel Haswell Refresh CPU-val és a gondod megoldva. Pl. az Asus H97-PRO. Nem "gamer", nem B85-ös, és mindent tud amit egy H97-es chipset pluszban tud (SATA Express, M.2). :)

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#65155) bluyoo válasza Mahrenburg (#65151) üzenetére


bluyoo
nagyúr

:DDD
Sajnos a tanfolyamon nem teljesítek valami jól. Ami ezek szerint látszik is! :O

Bazinga!

(#65156) bifidus57


bifidus57
tag

Egész éjszaka alaplapokat nézegettem és teszteket olvastam.
Felfigyeltem egy Asrock alaplapra, amiről nagyon jókat írtak az alábbi tesztben:
"Asrock-h97-performance-im-test" [link]

Az eredmények azért is érdekesek, mert kiderül, hogy az overlockingon kívül ugyan olyan jó ez az alaplap, mint a jóval drágább Asrock Z95 Killer.

Mi a véleményetek erről a ASROCK Fatal1ty H97 Performance alaplapról?

(#65157) bifidus57 válasza bluyoo (#65154) üzenetére


bifidus57
tag

Kedves Szakértő Kolléga!

Árnyékra vetődtél azzal, hogy kiosztottál, mert mint írtam: "A pontos különbségeket a chipek között csak táblázatos formában lehet jól bemutatni, ezért javaslom a kutatkodást a neten." Ráadásul, a H81-re vonatkozóan tételesen is írtam, hogy az egy teljesen lebutított chip és nem tudja az említett funkciókat.

A B85-tel és általában azzal a sorozattal azért nem akartam sokat foglalkozni, mert a közel 3 napos folyamatos alaplap olvasmányaim arra vezettek, hogy alapjában téves még manapság is ezeket az alaplapokat ajánlani. Nem azt állítom, hogy nem jók, mert amiket ezek közül javasoltok azok tényleg a legjobbak abból a sorozatból és a néhány hónappal ezelőtti korból! Csak éppen most zajlik egy rendszerváltás és emiatt talán igazságtalan voltam, amikor szóba hoztam azt, hogy esetleg módosítani kell az összefoglalót. Bocs, nem bírálni akartam, csak jelt adni.

Nem fogok javításokat javasolni az összefoglalóhoz, mert nincsenek gyakorlati tapasztalataim. Nagyon köszönöm, hogy egyáltalán szóba álltok velem, különösen Mahrenburgnak, akiről látszik, hogy egy gondolkodó ember és jim bcs-nek, aki ugyan haragszik rám, de közreműködő és úgy tűnik, hogy sok gyakorlati tapasztalata is van.

Az Asus H97-Pro jó ötletnek tűnt nekem is, de nem igazán jók a teszt eredményei! Az Asus Z97-Pro kiváló, még talán az év alaplapja is volt, de irtózatosan drága.

Üdv, bif57

(#65158) bluyoo válasza bifidus57 (#65157) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Kedves újonc kolléga! :)
A H81-es chipkészlettel kapcsolatban valóban igazad van, megkövetlek (mentségemre szóljon egész este dolgoztam). :R De így legalább válaszra tudtalak bírni! ;]
De a B85 -ös chipkészletnél (ami esetedben az eszmecserét generálta) egyértelmű amit írtál: "B85 jelű chipek támogatják az Intel vPro Technology ...., valamint az iSIPP Eligible .... funkciókat." Szóval itt nem látok árnyékot! :DDD
A B85-ös chipset-nek (mint ahogy a H81-nek sem) nincs a 9-es sorozatban alternatívája, szóval nem értem az ódzkodást. Ha ránézel az árakra (azonos felépítésű lapoknál) hamar rájössz hogy miért is alternatíva még mindig. Pl. egy Celeron/Pentium alá, elég ritkán lenne indokolt egy H97-es deszka.
Mindenesetre egyértelmű hogy a H97 -es chipkészlet a legújabb, ha megvan rá a keret ....
De pl az ASRock H97 Performance-on nem sok értelme van, hiszen sem SATA Express port, sem pedig M.2 foglalat nincs rajta (ha már a chipset tulajdonsága a lényeg). Szóval maga a lap "buta" a chipset-hez képest.
Amik pl. a Fatal1ty H97 Killer-en már megtalálhatók. Viszont ezek a deszkák ugye, az általad félt "gamer" lapok közül valók ....
"Nem fogok javításokat javasolni az összefoglalóhoz, mert nincsenek gyakorlati tapasztalataim." Értem, de akkor mi alapján jelented ki, hogy több tévedés van benne? :DDD Azt csak megírhattad volna mire gondoltál. :)
Milyen teszteredményekről van szó?
A Z97-es chipkészlet meg tuning esetén javasolt/éri meg (főleg a komolyabb kategóriás darabok).

üdv.:bluyoo

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#65159) jim bcs válasza bifidus57 (#65157) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Én már nem haragszok rád, akkor felhúztál egy kicsit de az rég elmúlt. Azóta amint látod mindenki azon van hogy megtalálja azt a lapot ami neked jó és megpróbálja megértetni veled azt, hogy az egyes lapokat/lapcsaládokat mely területre szánta a gyártó úgy, hogy a marketing maszlagot lemosva tisztán láss. A programok és szolgáltatások 70%-át nem fogod használni így felesleges belemélyülnöd olyan dolgokba amik úgyse fognak kelleni a mindennapos használathoz.

A haragszom rád ellenére itt egy félkonfig ami minden igényedet ki fogja elégíteni.
Mivel minden fontos így azt mondom vegyél egy stabil lapot ami nem túl drága de megbízható, ez legyen az Asus Vanguard B85 mert 5év garis és mert TUF. Mivel profi képszerkesztés/videószerkesztés/konvertálás a cél a legfontosabb minimum 16GB CL9 1600mhz-es ram + egy i7-es processzor, ha nincs keret i7-re akkor megteszi az i5, de a 16GB ramból ne adj lentebb. A jó hang miatt legyen egy külső hangkártya is-->ASUS Xonar U7. Kell még egy minőségi táp, egy ssd, ház, igény szerint procihűtő de megteszi a gyári is.

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#65160) jeni válasza bifidus57 (#65157) üzenetére


jeni
félisten

Hello
Az Asus Z97-Pro kiváló, még talán az év alaplapja is volt, de irtózatosan drága.
Viszont itt fél áron adja a bolt!

(#65161) jeni válasza jeni (#65160) üzenetére


jeni
félisten

Egyedül a Wifi adapter megléte/hiánya az amiben eltérnek egymástól,de meg van a lehetősége utólagos beépítésre a sima Z97 Pro lapba.
A fél áron hirdetett lap így is reális-e,és ez a Z97 Pro lap kategóriában jobb más Z97 laphoz képest?

(#65162) csabi94


csabi94
őstag

Sziasztok!
Tönkrement az alaplap a gépembe, viszont mivel nem egy mai darab, használt alaplapot kell néznem.
Lga775-ös csatlakozású processzorom van, ddr2-es, 800 Mhz-es ramok. Egy teljesen átlagos alaplap volt ez 4-5 éve (Asus P5K). Mire kell figyelnem használt alaplap vásárlásakor? Esetleg hardverapróról nem tudnátok jó ajánlatokat linkelni, ami viszonylag biztonsággal megvehető? Elég rá 10 ezer Ft gondolom, mert annak idején újonnan voltak 15 körül.
Köszönöm szépen előre is a segítséget! :R

(#65164) Teaway válasza jeni (#65160) üzenetére


Teaway
veterán

Vigyázz, mert
a kereskedők árlistáin gyakran keveredik a Asus Z97-P és a Z97-PRO!
Nagyon nem ugyanaz a kettő!

[ Szerkesztve ]

Nincs itthon csokid??

(#65165) jeni válasza Teaway (#65164) üzenetére


jeni
félisten

az lehetséges,hogy elírják a két lapot a Pro-t és a P-t összekeverik,pedig tutira Pro -ként van a weboldalukon felrakva,de abban nem tévedek,hogy a sima Pro és a Pro WIFI AC közt az adapter meglétében van csak különbség.

(#65166) Teaway válasza jeni (#65165) üzenetére


Teaway
veterán

" tutira Pro -ként van a weboldalukon felrakva"

Az lehet, de amikor mennek a nagykerbe a lapért, ott szembesülnek azzal a ténnyel, hogy az ottani árlistán már P-ként szerepel. Célszerű pontosítást eszközölni a bolt és a nagyker között.
Ha mégsem így lenne, és tényleg PRO a lap féláron, nyugodtan megveheted! :)

Nincs itthon csokid??

(#65167) TechN7ne válasza Teaway (#65166) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Mi a különbség,hogy van rajta Wifi?

2000ft.-ért már lehet kapni USB-s vevőt. :)

(#65168) Teaway válasza TechN7ne (#65167) üzenetére


Teaway
veterán

Sehol sem vagy a vacak USB-s bizgentyűddel:

Z97-PRO: 53358Ft
Z97-PRO (Wi-Fi AC) (Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac és Bluetooth: V4.0/: 55249 Ft
:DDD

Nincs itthon csokid??

(#65169) DR|FTK|NG válasza TechN7ne (#65167) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

Az N-es és nem AC-s+eggyel kevesebb USB portod lesz.

(#65170) TechN7ne válasza Teaway (#65168) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

2000ft. többletet még megér,aszt hittem vlmi 10 ezres tétellel több,nem szóltam! :DDD

(#65171) alfalibra


alfalibra
tag

Sziasztok!
Felmerült egy dilemma. Már eldöntöttem, h az új konfigurációm alapja egy i5 4440-es lesz egy Asrock b85m pro4-gyel. Csakhogy most egy ismerősöm azt mondta, h szerinte jobb befektetés lenne egy olyan drágább alaplap, ami M.2 csatlakozós, mert az még jobb mint a SATA3 és majd az fog idővel elterjedni, és inkább vegyek egy olcsóbb procit.
Szerintetek ez jó meglátás, h M.2-es csatlakozóval felszerelve később válna elavultá az alaplap, és megérné inkább olyat venni?

(#65172) Teaway válasza alfalibra (#65171) üzenetére


Teaway
veterán

H97-es lapot válassz M.2-höz, de figyelj rá, mert nem mindegyiken van.

Nincs itthon csokid??

(#65173) bluyoo válasza alfalibra (#65171) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Hi!
Olcsóbbat az i5 4440-nél? Akkor az max. I3. Szerintem nem jó ötlet, maradj az I5-nél.
Bár a jobb alaplap nem elvetendő! :)

Bazinga!

(#65174) alfalibra válasza bluyoo (#65173) üzenetére


alfalibra
tag

Nem tudnátok ajánlani valami konkrétat M2-vel akkor i5 4440-eshez, ami árérték aráynban jó? (nem vagyok otthon hardverek terén csak a vásárlás miatt próbáltam netről nagyjából kiokosítani magam, de már annyit bújtam ez ügyben a netet, h szörnyű, és megőrülök, h most újra kell gondolni az egészet:D).
Semmilyen játékot nem játszom, viszont nekem az lenne fontos, h bírja a multitaskingot, mert betegesen sokmindent szoktam egyszerre nyitva tartani. És Trados, Autocad, ilyesmitől nem kéne feladnia, bár csak időként használom őket.
És kéne usb3 meg sata is rá, m van egy 500GB sata1-es merevlemezem. A monitor meg DVI-D csatlakozós.

Előre is köszi!!

(#65175) jim bcs válasza alfalibra (#65174) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

maradjál csak a sima sata3-nál hidd el sokkal olcsóbban megúszod, majd a következő update-nél lesz olyan lapod addigra mégjobban kiforrja magát az M2 ha addig nem M3 lesz belőle

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#65176) Nowi


Nowi
tag

Sziasztok!

ismerősnek kellene összeraknom egy teljesen alap gépet( szinte csak Office illetve netezés)

Arra gondoltam hogy egy ilyen integrált CPU-s megoldás jó lenne neki.

ezt néztem konkrétan : Asrock Q1900M

Menne mellé még Ram meg egy winyó és annyi..

Gondolom erre nem rossz választás ugye?? :K

(#65177) alfalibra válasza jim bcs (#65175) üzenetére


alfalibra
tag

Köszi, ez is megfontolandó, de nem tom ki milyen gyakran vesz új gépet, viszont én jó pár évet el szeretnék lenni azzal, amit most összevásárolok, most is egy 10éves gépet cserélek, és akkor talán tényleg okosabb lenne, ha lenne már rajta M2 is, bár elhiszem, h ez is hamar meghaladottá fog válni..., de én nem fogok két-három évente új alaplapot venni, úh talán mégis jobb lenne ezzel együtt.

(#65178) jim bcs válasza alfalibra (#65177) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

otthoni használatra a sata3-as ssd rogyásig elég így mindjárt spórolsz nem keveset, ha hozzáveszed hogy az M2-es lapért nem kevés felárat kell fizetni akkor meg elég sokat spórolsz amit költhetsz másra, azt viszed majd a következő gépedbe ahol már biztosan B. opciónak ott lesz az M.sata valamelyik akkori verziója

csak arra akarok kilyukadni, hogy ne költs feleslegesen mivel a sima ssd képességeivel és gyorsaságával sem vagy tisztában és semmivel nem leszel hátrébb a sima ssd-vel ahol a boot idő a bekapcsolással együtt az asztalig ahol már dolgozhatsz 8-12 másodperc

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#65179) Dan-szan


Dan-szan
senior tag

Üdv, erre szeretnék választ kapni,keretet azért nem írtam,mert most ezt (amennyiben az a vélemény) jó árban tudnám megszerezni. Köszi.

Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

(#65180) jim bcs válasza Dan-szan (#65179) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

inkább gondolkodj lga1150-ben, utána beszélgethetünk

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#65181) DR|FTK|NG válasza Nowi (#65176) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

Az integrált cuccokat felejtsd el. Nagyon gyenguszok+egy Celeron G és eközött nincs nagy fogyasztásbeli különbség.

Celeron G1820 ~ 9k
ASRock H81M-HDS ~ 12k
Ha kell:
Crucial Ballastix Sports/Tactical 4GB ~ 11k
WD Blue 500GB(AAKX)/1TB(EZEX) ~ 14k
FSP 350-60APN/Hexa+ 400 ~ 8-10k
Alap ház ~ 5k

(#65182) rizsa7777777


rizsa7777777
tag

Sziasztok ! Na nézegetem Asus M5A99FX PRO R2.0-őt mert sikerült lebeszélnetek az Asrockról :D és az lenne a kérdésem, hogy ha Sli-be vagy Crossfire-be hajtanék vele két videókártyát akkor ez már tudja, hogy mindkettő PCI slot kihasználja a maximális sebességét(x16) vagy csak x4-be fognak teljesíteni ? Lehet hogy hülyeséget kérdeztem de remélem értitek mit szeretnék :C

[ Szerkesztve ]

(#65183) Nowi válasza DR|FTK|NG (#65181) üzenetére


Nowi
tag

Köszi... :R

de mit jelent az hogy gyenge?? nekik nem kell játék vagy ilyesmi..

ahogy néztem a neten simán elviszi még a Full HD filmeket is.. ( hisz ilyemire ajánlott HTPC stb..). Sőt láttam rajta játszani is úgyhogy nem hiszem hogy ez annyira gyenge lenne :D

a fogyasztása meg a Celeron G-nek csak kb 5x annyi :D

nem hiszem el hogy netezni meg word doksikat irkálni nem elég ez, és akkor még pluszban tényleg totál hangtalan..

[ Szerkesztve ]

(#65184) DR|FTK|NG válasza Nowi (#65183) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

A G1820 sem traktor hangosságú.

Az az integrált CPU-s cucc kb. annyira erős, mint egy Pentium E5XXX(netre sem elég).

Röviden: 1820+H81M-HDS-sel többre mennének(sokkal, nem fogy el az ereje 5 év alatt), mint az ASRock Q1900M-mel.

Én is akartam olyasmire építeni egy rendszert(HTPC), de hamar lebeszéltem magamat(most egy G1820+H81/B85M-ITX-en gondolkozok).

Szerk.:
"a fogyasztása meg a Celeron G-nek csak kb 5x annyi"
-Nem a TPD-ről beszélek. A Q1900M procija max terhelésen fog menni, míg a Celeron G pár százalékon.

Példaképp: használtam egyszer(örülök, hogy csak egyszer) egy 1GHz-s VIA procis gépet, és P4-eset is(szintúgy 2004, 1GB RAM, 2,8GHz). Ég és föld a különbség.

[ Szerkesztve ]

(#65185) jim bcs válasza Nowi (#65183) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

HTPC-be, netes gépnek otthonra a Pentium tökéletesen elég és erre is tervezték, az IGP doszt elegendő HD filmek lejátszására, tehát kell egy olcsóbb lap és egy Pentium lga1150 alapon

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#65186) Nowi válasza jim bcs (#65185) üzenetére


Nowi
tag

ez ok , ezt en is tudom.. :R

de a kérdés ugye az volt hogy az integrált CPU-s megoldás mennyire alternatívája ennek :D

(#65187) jim bcs válasza Nowi (#65186) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

teljes mértékben megfelelhet mivel a laptopok is forrasztottak, de akkor már valami Barbone-t kellene nézni ami ~kb. 70-80k körül fog megállni

tehát a kérdésre konkrétan, netezni otthoni kisgépnek tökéletes választás, kicsi/kompakt/jól mutat ha szépet választasz

keress meg PV-ban mert ez már nem ide tartozik

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#65188) Dan-szan válasza jim bcs (#65180) üzenetére


Dan-szan
senior tag

Kösz,hogy szóltál vmiért meg sem fordult a fejembe hogy itt nézelődjek,azt gondoltam drágábbak,de most már akkor ez a keresési pont.

Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

(#65189) mrgergoke


mrgergoke
aktív tag

Sziasztok!

Az alábbi lapokat találtam számomra jó áron (itt, használtan). Melyiket javasolnátok, melyiket nem? Konfig:
Alaplap: Gigabyte Ga-970A-D3
Proci: Amd Fx 4100 Quadcore 3.6 Ghz (cserélt hűtéssel, 4.2 GHz-en)
Vga: Gigabyte R9 270 OC 2GB (régi:Msi AMD Radeon HD 6790 1GB 256bit)
Ram: 8 Gb DDR3 1333 Mhz Csx
Táp: FSP Raider 550W
SSD (OS): Kingston V300 120GB
Winchester: SAMSUNG HD204UI 2TB
Gépház: Thermaltake swing ezüst
Monitor: Samsung Syncmaster P2250 LCD 21,5" Widescreen

Lapok:

Asrock 990FX Extreme4
Asrock 990FX Extreme3
Nagyon végső esetben ASRock Fatal1ty 990FX Professional
Hirtelen ezeket találtam az aprók között. A jelenlegi Gigabyte-om erősen szürkecsíkoz játékok közben (screen tearing), ezért váltanék.
Köszi a segítséget!

https://rendeljkinait.hu/

(#65190) BomiBoogie válasza mrgergoke (#65189) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Az alaplap szürkecsíkoz?

(#65191) bifidus57 válasza jeni (#65160) üzenetére


bifidus57
tag

Írtam a boltnak és azt válaszolták, épp most vitték el az utolsót és több már nem is lesz.
Átverés, reklám.

(#65192) BomiBoogie válasza bifidus57 (#65191) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Ennyit érnek az ilyen garázsboltok... még, ha tényleg olcsóbban adnák, akkor sem mernék vásárolni, milyen lehet a garis ügyintézés? :D

(#65193) bifidus57 válasza jim bcs (#65159) üzenetére


bifidus57
tag

Az Asus Vanguard B85 nekem kicsi, mert csak 1 PCI slot van rajta, de nekem legalább 2 kell. Egyik egy már meglevő IDE+SATA csatoló és a másik egy digitalizáló+TV tuner kártya számára. Ennek az alaplapnak az audió megoldása egy katasztrófa.

Mi a véleményed a GIGABYTE GA-H97-D3H vagy GIGABYTE GA-Z97-D3H alaplapokról? Az auduiója is van olyan jó, hogy ne kelljen külön hangkártyát venni. A tesztekben együtt teljesítenek az Asus 45-49eFt-os lapjaival.

(#65194) jim bcs válasza bifidus57 (#65193) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

oké, akkor legyen ASUS B85-PRO GAMER vagy GIGABYTE G1.Sniper B5, pci-pci-e slotok és a hang letudva

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#65195) Willie


Willie
őstag

Sziasztok!

i7-4770 illetve 4790 mellé a H97-en kívül még milyen chipsettel szerelt lapokat érdemes nézni?

(#65196) jim bcs válasza Willie (#65195) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

ne írd be minden topikba, pont jó helyen vagy, amúgy H97-et és 4790 legyen

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#65197) Willie válasza jim bcs (#65196) üzenetére


Willie
őstag

Bocsánat és köszönöm! :)

(#65198) mrgergoke válasza BomiBoogie (#65190) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

A régi kártyámmal (MSI 6790) semmi nem volt, és két új kártyával is (valami 79xx volt asszem, most meg a fentebb írt r9 270) csíkoz. Szürke csíkok futkároznak fel-alá. V-synch-kel kicsit alább hagy, de sosem tűnik el teljesen. Procin és lapon kívül már minden cserélve lett azóta a gépben, és arra gyanakszok, hogy a lap valami módon bezavar, talán két frekvencia nem stimmel, és annak az eredménye, amit látok. Sötét képernyőn zavaró igazán, színes-mozgós képnél nem észrevehető.
Ezért szeretnék egy új, combosabb lapot. Meg azért is, mert jobb hangzást várok némileg egy jobb lap új alaplapi audio chipsetétől. Asus Xonar DX nem jött be, de ez nem ide való.
Tehát ez a két fő ok van, amik miatt új lapot keresek.

https://rendeljkinait.hu/

(#65199) BomiBoogie válasza mrgergoke (#65198) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Értelek, akkor tényleg lehet, hogy a PCI-E sínben van a hiba.

Szerintem a Xonar DX-nél jobb hangzást alaplapi hangban nem fogsz találni.

(#65200) mrgergoke válasza BomiBoogie (#65199) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

Na, akkor ennek fényében tudnál javasolni valami jó vételt? :)
Továbbra is használtan szeretném megvenni :)

https://rendeljkinait.hu/

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.