Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy jelenlegi lapom helyett mit ajánlanátok kb. 20k-ig, ami előrelépés megbízhatóságban, nem micro-ATX, hanem rendes nagy, lehet Asrock is. Esetleg kis tuningot is bírna. (FX-4100 prociról lenne szó)
Jelenleg ez van használatban:
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=960GM-GS3%20FXElőre is köszönöm segítségeteket.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz miresz #36801 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, akkor szűkült a kör, két lehetőségre:
ASrock 870 Extreme R2.0vagy
ASUS M5A97Az ASUS-ban újabb chipset, ezen kívül van valami érdemi különbség, ami miatt megéri az árát? Ahogy írtátok, az ASrock jó lap kis tuninghoz. Egyébként mindkettő megbízható?
FX-4100 procihoz kicsit húzni, esetleg később FX-8120-hoz kellene, de szerintem ezeknek mindkettő megfelel.Segítségeteket köszönöm.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Re, még egy dologról szeretném kérni a véleményeteket.
Egy új, "erősebb" lapban ugyanaz a proci alapfeszen is stabilabb? Pl. a mostani lapomon az FX-4100-am már 4 GHz-nál nem stabil (prime95 szerint), egyszerű szorzóemeléssel.
Beszerzek mondjuk egy Asrock 970 Extreme 3-at, akkor annál lehet, hogy menni fog, vagy feszt kell emelni és az a lap nyilván jobban bírja.
Csak, hogy világos legyen a célom: 4.2 GHz-n szeretném stabilan működtetni, hogy legyen egy 4170-em.
Segítségeketet köszönöm.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Akkor válassz egy FX-4100-at, húzd fel 4.2 GHz-re, hogy legyen egy 4170-ed.
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.htmlJelenleg tökéletes lesz hétköznapi játékra, és költséghatékony megoldás. Tudom, kb. egy Core i3 szintjén van, de nekem pl. átlagos használatra egyelőre jó.
FX-8-as széria jó, csak a 8 szálat még nem sok minden használja ki, azzal én is kivárok még, hogy erősödjön a támogatás és a procik is.
Alaplapra jelenleg:
http://ipon.hu/webshop/product/asrock_870_extreme3_r2.0/184803
vagy
http://ipon.hu/webshop/product/asrock_970_extreme3/187621Így max. 50 ezresből kijössz. Sőt.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az ASrock 870 Extreme 3 R2.0 lapom vajon kap-e majd Piledriver BIOS frissítést?
Tudom, hogy ezt nem lehet biztosan mondani, a 970 chipset-től felfele már biztosan lesz új BIOS, de ez már eleve egy módosított AM3-as lap.
Köszönöm.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz inogradi #40430 üzenetére
Szerintem ésszerűbb bizonyos időközönként cserélni, a tuning inkább kicsit hobbi, mint teljesítménynövelő, ahová egy 3450 kevés, ott valószínűleg egy 3570k sem lesz sokkal acélosabb (ha mondjuk már eljárt a platform felett az idő). Lásd az egyik kedvenc táblázatomat, itt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz fokukac #40439 üzenetére
Így van. A kísérőszöveg szerint legalább 3 kategóriával feljebbire érdemes fejleszteni, máskülönben nem lesz elég nagy az ugrás. Van ugyanilyen videókártyákkal is, azért ott például a 6870 és a 7870 között van 3 kategória, ami azért már valóban egy indokolt fejlesztés lehet.
Szerintem prociknál is helytálló, iránymutatónak persze. Meg elsősorban a játékokat tartja szem előtt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz fokukac #40447 üzenetére
Itt a második (értelemszerűen Ivy-s) táblázatban láthatod, még a RAID a különbség, ha ez számít.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz CsonkaImo #40453 üzenetére
Esetleg egy Asrock Z77 Extreme 4-M?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz kipaki #40489 üzenetére
A proci típusát azért leírhatod. Bármilyen 775-ös alaplapot vehetsz, ami támogatja a procid, újonnan már nem fogsz találni, itt az aprón érdemes nézni.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz energy4ever #40673 üzenetére
Amit linkeltél, az megfelel a kívánalmaknak.
Ha a házadhoz esetleg ugyanolyan márkájú táp is tartozik, azt viszont ajánlott cserélni.
Egyébként pedig bármilyen ATX házba belemegy bármilyen ATX és mATX alaplap, szóval nem igazán értem, miért kéne házat cserélned. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én a 3450-et venném (lehet, hogy fogom is jövőre), mert minimális órajelkülönbség van a három között, de teljesítményben nem fogsz tapasztalni.
Itt olvashatsz kis ajánlást is. Az ajánlott procik kategóriánként: G 860-G 2120-i3 3220-i5 3450-i5 3570K -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Szerintem érdemes egy 3470-et venned egy H77-es lappal, opti kollégának igaza van abban, hogy ebben jóval gyengébb az IGP (csak 2500-as), de ha úgyis használt dedikált VGA-t (használsz?), akkor ez nem fog számítani, pláne nem azon a felbontáson.
Ha viszont nem lesz hozzá külön VGA, akkor egyértelműen a 3570, K nélkül.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz margithid #40715 üzenetére
Az Asrock honlapján megtalálod, milyen proci megy bele, melyik BIOS verzió óta.
Az Ivy alaplap csipszetek közötti különbségeket itt láthatod, ha nincs extra igényed, megteszi a B75.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz dodopek #40738 üzenetére
Arock B75 Pro 3, minden benne van, amire szükséged van, 20k alatt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz marinea2 #40740 üzenetére
Ugye, itt nem is volt kérdés, hogy nem tuningos, az i3 semmiképp nem az.
Tuningra jó szívvel csak Z77 Extreme4(-M). Aki tuningos procit vesz, ne sajnálja a lapra.
Én pl. nem vennék tuningos i5-öt, így elég lenne olcsóbb lap, de a teljesítményt és a tuningélményt meg kell fizetni.
(#40741) winfier
Neked is ez. Extreme 4-ből van ugye mATX és ATX méret is.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz MZsoltee #40782 üzenetére
Itt láthatók a különbségek, főleg az IGP-ben. A Z77 Ivy-s tuninglaptípus, így az mindenképp biztosabb vétel a jövőre nézve, ha fejlesztenél, árban meg nincs lényegi különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest