Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz BomiBoogie #64202 üzenetére
Az már biztos. A fene se gondolta volna, hogy ennyi macera lesz meg ennyi mindenre figyelni kell ha át akarok költözni egy mATX/mini-ITX vonalra.
bluyoo (#64201)
Na jó de így van5 percen belül tudod szerkeszteni az előző hozzászólásod, kérlek, tedd ezt meg a jövőben!
[ Módosította: BomiBoogie ]
Hello darkness, my old friend...
-
Alx.Mercer
aktív tag
Sziasztok!
Végre megérkezett az Asus Z97-A alaplapom, és mivel ez támogatja az UEFI szabványt volna egy kérdésem:
Windows 8.1-et tervezek feltelepíteni, és ezzel kapcsolatban olvastam olyat, hogy "Windows telepítés UEFI módban"... Én eddig úgy tudtam, hogy az UEFI csak leváltotta a régi hagyományos BIOS-t egy modernebb, funkciókban gazdagabb "felülettel"...
De ezek szerint itt többről van szó. Mit takar pontosan ez az UEFI Windows telepítés? Mi az előnye és mi szükséges hozzá?
Egyáltalán kell ez nekem?? -
Teaway
veterán
válasz Alx.Mercer #64205 üzenetére
Ebben a topic-ban egyéb teendőd nincs, ha már megvetted!!
(látom, a Windows 8 / 8.1-ben is feltetted a kérdést, olvass picit visszafelé ott )Nincs itthon csokid??
-
HunLogin
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég olcsó 1150 socketes alaplapot keresnék. i5 4570et és GTX 760 at tennék bele. Semmiféle oc-t nem tervezek. Ha lehet 13 k körül kéne hogy legyen -
HunLogin
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #64208 üzenetére
Olcsóbb nincs?
-
Chapel
addikt
válasz bluyoo #64182 üzenetére
Mindenképpen feljebb/újabb platform felé váltanék... bár most van egy lehetőség hogy kb. 10k-t rádobok és egy új 3 év garis 3770K lesz a sima 3770 helyett.
Így ha jó árban tudok venni tunningbarát lapot alá, úgy lenne még kakaó tutira a prociban ha kell a jövőben.
Kérdés persze, hogy egy 4790K mennyivel mutatna többet, mert annyi különbséget még bevállalok árban...Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
HunLogin
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #64210 üzenetére
Jó, fel lehet menni 16k ra bocsi
-
Fichtner
tag
Üdvözlet!
Alaplapot szeretnék vásárolni, Asus és Gigabyte érdekelne.
Maximum 30-35k-t szánnék rá, inkább 30 legyen mint 35.
Először egy G3220 pentium vagy G3240 kerül bele, aztán később egy Haswell Refresh-t vagy valami Broadwell procit szeretnék bele (i5 esetleg i7 bár szerintem bőven elég lesz az i5 is.). Tuning nem szempont így a H97-es chipset lesz szerintem számomra a megfelelő. Ha lehet akkor ATX-es lapot szeretnék, de ha van valami best buy m-ATX akkor az is jöhet.GIGABYTE GA-H97-D3H
ASUS H97-PROEzek elég jónak tűnnek, melyiket érné meg jobban? Vagy valami mást nézzek inkább?
Előre is köszi a tanácsokat! -
-
bluyoo
nagyúr
válasz Alx.Mercer #64205 üzenetére
Hi!
Egy kis segítség: Windows 7 - UEFI Install.(#64215) Fichtner
+1 az Asus-nak.
Mondjuk a 35K-ba ,akár az Asus H97-PRO GAMER is belefér néhol. Ha szereted a "gamer" deszkákat.Bazinga!
-
Fichtner
tag
válasz bluyoo #64218 üzenetére
Nem tudom a gamer lapnak venném-e valami extra hasznát. Ha lehetne még 30k alá is mennék, a kettő közül az asus azt mondod jobb? Tápellátás szempontjából? Vagy valami egyéb előnye is van? A Gigán a cpu mellett 2 kis hűtőbordát látok, míg az asusnál csak 1-et.
Ez lényegtelen?[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Fichtner #64219 üzenetére
Természetesen nem lényegtelen, de amíg az Asus 6fázisú dig. tápkörű, addig a giga lapja 4fázisú tápkört kapott. Amúgy a Giga osztott bordája szerencsésebb megoldás.
Kér jó deszkát írtál, egyikkel sem fognál mellé, megvannak rajtuk az újítások is mint az M.2 foglalat, és a SATA Express port is. Személy szerint inkább az Asus-t preferálom.
Olcsóbban mATX méretben tudnál hasoblóan jól felszerelt lapokat.
Pl. hogy a két felhozott márkánál maradjak:
Asus H97M-PLUS
Gigabyte GA-H97M-D3H(#64220) BomiBoogie
Mondjuk +2-3K-t lehet megadnék érte.(#64212) Chapel
Azért azt ne felejtsd, hogy a tuning CPU, drágább lapot, és hűtőt is igényel.
Újonnan meg szerintem ne vegyél "K"-s Ivy-t! Akkor már LG1150-re fejlessz és 4790K.
Bár szerintem egy "K"-s Haswell I5, bőven elég lenne neked, mint ahogy a mostani i7 3770-ed is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Fichtner #64222 üzenetére
Szívesen!
Szerintem úgy összességében, jobb deszka.
Most felhoztál két lapot, és írtál egy még +5K-s keretet.
És most mégis az olcsó ár a legfontosabb?
Ezért is kérjük, hogy kérdezéskor ne lapokat írjatok, hanem inkább:
"
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
"
Amúgy egy jó kuckóban nem jelent gondot, egy jó H81-es deszka is képes lenne kiszolgálni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Fichtner
tag
válasz bluyoo #64225 üzenetére
Felhoztam 2-t ami szimpatikusnak tűnt, és kiváncsi voltam mivel jobb az asus, ha már drágább. Megadtam egy max keretet persze, mert ha az alatt nem érné meg egyik sem vagy nem lenne megfelelő akkor muszáj lenne megvenni a drágábbat. De ha a kicsit olcsóbb lap is bőven megfelel nekem akkor azt a pénzt inkább majd a vga -ra vagy procira költöm ami itt megmarad.
H81-et azért nem néztem, mert tudtommal abba nem lesz jó a Broadwell. -
-
jim bcs
nagyúr
válasz BomiBoogie #64229 üzenetére
igen mindenképpen lesznek és amivel többet tudnak majd az a DDR4, kvázi a skylake indítja el a DDR4-t a basic/mainstream/performance kategóriában
majd a skylake után lesz érdekes a történet a pci-e 4.0-val, ezután nemsokkal érkezik nvidia fronton a volta ami igazán nagy durranás lesz
(#64231) hát nem lennél vele előrébb egy dekával sem, kézzel fogható érdemi előrelépés meg a skylake után lesz így majd ráérsz a skylake után váltani addig meg tökéletesen kiszolgál a mostani, ugyanez vonatkozik a vga frontra is én sem váltok nincs értelme, majd a volta/pascal fog érdekelni addig meg kiszolgál a gtx680
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #64231 üzenetére
Várjuk meg a megjelenésüket. Utána lehet latolgatni megéri, vagy nem az esetleges váltást.
De jó eséllyel egy i5 4670K-t felesleges lesz majd cserélni. A DDR4 drága ... a PCI-E4.0 meg .... még a PCI-E 3.0 sincs kihasználva. Az újítások meg szinte minden esetben parlagon hevernek, lásd M.2 foglalat, SATA Express / Thunderbolt port, .....
A 9-es szérián meg most látod, hogy ad-e olyan szolgáltatást amit esetleg kihasználnál.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #64233 üzenetére
ASUS lapokban mindig lesznek furcsaságok.
Nekem állandó plusz kiadást jelent a deszkájuk,adhatom el olcsóbban és vehetek a boltban egy normális megbízhatót. -
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #64235 üzenetére
Garanciából soha nem volt hiány az adott márka mellett,csak a "furcsa" jelenségekre nem érvényes,ez a legrosszabb az egészben.
-
bluyoo
nagyúr
-
Zsivaagoo
őstag
válasz BomiBoogie #64238 üzenetére
DonSasst támadd be ez ügyben.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Darknech
csendes tag
Üdv mindenkinek!
i5-4690K proci vásárlásán gondolkozom, és ahhoz kellene egy jó alaplap. Az "ATX komolyabb tuningra" listában felsoroltak közül bármelyiken el lehetne érni ezzel a processzorral egy stabil OC-t? Az Asus Z97-AR ára tetszik, de csak négy valódi VRM fázist írnak, bár a hasonló árban lévő Gigabyte és MSI lapok is hasonlóan muzsikáltak a teszteken. Tudnátok esetleg jobbat ajánlani nem sokkal drágábban (pl Gigabyte GA-Z97X-UD5H, ASUS Z97 SABERTOOTH MARK 2), vagy ez is teljesen jó lenne? 1600MHzes memóriám van, az maradna, beállítom az XMPt, és nem bántanám tovább. Alaplap + processzorra 100000Ft körüli összeget gondoltam (ebből a processzor már ~60), de ha megérné, kicsit túl lehet lépni (~56 körül már Maximus VII Herot láttam, addig nem feltétlenül mennék el árban).
+1 kérdés: Úgy láttam a processzor támogatási listákban, hogy az i5-4690K-hoz újabb BIOS kellene, és nincs másik procim a farzsebben, hogy frissíteni tudjam. Ha vennék új alaplapot, érdeklődjem meg a boltban, hogy milyen BIOS verzió van rajta, vagy bármilyen Z97es alaplapot be tudnék üzemelni az i5-4690K-val, csak a teljes funkcionalitáshoz kellene az új BIOS? -
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #64238 üzenetére
Nekem is tökéletesen működik,csak az utóbbi időben volt egy pár lap a gépházamban és hozzájuk viszonyítva elég furcsa.
Egyébként érdemes várni,közeljövőben várható DDR4-es lapka alsó-közép árkategóriában?
Lehet tudni már arról,hogy a DDR4-es ramok ára mennyire lesz elfogadható? -
jim bcs
nagyúr
válasz TechN7ne #64242 üzenetére
Nemérdemes, a legközelebbi elérhető lap az a Skylake lesz de ami neked fog kelleni az a Skylake utáni generáció. A DDR4 még újdonság, ha lement az újdonság varázsa akkor szép lassan beáll a DDR3-as árakhoz és egyúttal megjelennek a jobb CL kiosztások is, ha visszaemlékszel akkor kezdetben 8GB DDR3 is 44-50k körül nyitott.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #64245 üzenetére
Esetleg módosulhatnak,talán még lesznek újabb,fejlesztett lapjaik,ahogyan a 775 foglalat időszaka is átlépte a váltást.
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz BomiBoogie #64249 üzenetére
mert sz@rb@ se nézem , eladják azt amit később majdnem lehetetlen eladni
ez számomra a mindenképpen erőltessük a váltást szindróma, doszt elég lenne a DDR3 még vagy 8-10 évig de azt úgyse fogják hagyni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest