Hirdetés
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Milyen mosógépet vegyek?
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Szólánc.
- MárkaLánc
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inv1sus
addikt
Írtam, hogy annak léte nem létszükséges. Habár ennyi zséért az is jó lett volna és akkor már le lenne az is tudva . Mindenesetre kösz az ajánlást.
UI:
Megnéztem az alaplapot. Van rajta integrált hangkari. Tehát ez egy közönséges alaplap O.o. Egyik sincs rajta ami kéne[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #52897 üzenetére
Ez ott van!
(#52898) 8.utas
Szívesen!
Persze rendben van!(#52901) Casanova*
Ha már ATX inkább az ASRock Z87 Extreme4.
A kettő közül nekem a GRYPHON szimpatikusabb.(#52932) kovi166
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #53225 üzenetére
Én tudom mi az oka ... De kíváncsi vagyok , szerinted miért?
(#53228) bendeguz76
Tát tuningmentes konfigba erős SLI-t hát nem is tudom ... Főleg hogy a Vangard nem támogatja az SLI-t (mint ahogyan egy B85 , H87-as lap sem) a CF-et is 16X4X módban.
Szóval ha normális CF/SLI-t szeretnél akkor Z87-es chipset-el nézzél lapot.(#53229) LógaGéza
"Mac OS X lesz rajta" Mondjuk ezeket az infókat már azt elején is elárulhattad volna.
Azt a Giga lapot nem a fázisok száma miatt .... egyszerűen amit szeretnél (a plusz külön chipes SATA vezérlő) az csak a komolyabb lapokon található.
És igen az ASMedia chip az csak AHCI-t tud [link].[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #53260 üzenetére
A beszállítók árai változnak , ugye a Forint árfolyam. Utána ott van az esetleges beragadt készlet már ahol van készlet. Plusz a nem tudjuk miért lesz drágább/olcsóbb pár órán belül ...
Ez majdcsak olyan mint az Intel OEM CPU-k. Hiába ugyan az a CPU de hűtő nélkül és 1év garival is az OEM a drágább , nem is kevéssel pl. BOX , OEM! +7K úgy hogy az OEM rosszabb vétel még akkor is ha egy árban lenne a BOX-al!(#53262) anytime
A fejlesztés öröme![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Teaway #53522 üzenetére
Nem, a P9X79 Deluxe az a "regi" alaplap, az uj az pedig X79-Deluxe, P9 nelkul. Valamiert nem megy az Asus oldala.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #53670 üzenetére
Az odáig rendben van hogy lehet akármilyen márkával ....
De így külön , kifejezetten erre a célra készült alapot még nem láttam (H81 Pro BTC , H61 Pro BTC).Bazinga!
-
Milo629
aktív tag
válasz Teaway #53812 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy nem kompatibilis, nem ad képet, etc.
A hangsúly nem azon volt hogy az AMD+nVidia vagy az Intel+ATi nem jó, hanem, hogy nyújt-e valami pluszt ha AMD+Ati, ami mára már AMD+AMD.@dave118: Így "elfejelgethetnék" a százezres lapokig is akár. Valahol (sajnos) meg kell húzni a határt.
Pluszosat azért nem szeretnék/lenne felesleges mert mire cserélném a CPU-t, már lehet X socket-tel le lenne maradva a lap, ahogy most van egy AM2+ lapom és már az FM2+ az aktuális. Ezért is kérdezek/írok ennyit, mert nem akarom magam megszívatni egy-egy rossz döntéssel.
Hardverek úgy cserélődnek, hogy pl. tavaly ilyenkor lett cserélve a VGA, ami miatt ki kellett cserélni a tápot is, most főként a DDR3-as RAM-ok, illetve a VGA kihajtása miatt alaplap, memória, processzor trió kerül cserére, aztán majd a HDD, meg mindig ami épp a leggyengébb/elavultabb, stb.
Most per pillanat lapból (PCX-en):
17,376 Ft Asrock FM2A75 PRO4
18,502 Ft Asrock FM2A85X EXTREME4Procibó (PCX-en)l:
17,737 Ft AMD Athlon II X4 750K
19,949 Ft AMD Athlon II X4 760KA két véglet pedig 35,113 Ft és 38,451 Ft és ehhez jönne még ~10.000 Ft a RAM. A 35-tel meg is van a keret kitöltés, minden attól függ, hogy a régi konfigot mennyiért számítják be, ennek függvényébe rugalmas a keret felfele. Ha meg kevesebbért veszik be akkor meg szájhúzással és fejvakarással vegyítve valószínűleg ki lesz pótolva minimum a Pro4-re és 750k-ra. (Megelőlegezem az ASRock-nak a bizalmat) Viszont ettől függetlenül ha még valaki tud (akár Inteles ) megoldást hasonló Ár/Teljesítmény arányban, szívesen 'meghallgatom'.
-
AthlonXP
őstag
válasz Teaway #54231 üzenetére
Így van, ugyan az ( számomra, azért írtam úgy )!
(#54230) bluyoo: igen, valószínűleg ezt veszem meg. Bár az Asus tápköre komolyabb lenne, így nem könnyű a döntés. De olyan lenne az igazi, ami "összegyúrva" tartalmazza mindkét alaplap jó tulajdonságait!
Bár nem félek a Gigabyte-tól, nem lesz azzal gond sztm. Jelenleg is egy Gigabyte alaplapot használok, már vagy 6 éve, ráadásul béta biossal, a kezdetektől fogva.
(#54228) ST05 Azok az alaplapok már nem férnek bele a keretbe, sajnos. 25k-körül akartam max, de így is engednem kell még egy kicsit, hogy beleférjen a lap. Mivel hosszú távra tervezek ( 5-6 év min. ), így egy i7-4770 lesz benne ( nem "K"-s ), hogy a későbbi VGA-kat is legyen ami "kihajtsa" ( nem találtam rá jobb szót, pedig én is utálom ezt a kifejezést )...
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Teaway #54319 üzenetére
nem csak "úgy", de pl én is most adtam el a Phenomot, vettem i5-t. Elmegy a sandy kb 2 év múlva, vagy kap még egy 2600K-t vagy 3770K-t, de szerintem a folyamatos fejlesztgetés és eladás teljesítményben és pénzben is jobb. De felhasználói igények, kinek a pap, kinek a paplan, szerintem a két kis B85-ös lap kihúzza a 10 évet, ha jól szellőző házba kerül és takarítják néhanapján.
PS: de aztán lehet, hogy csak fiatalság-bolondság, ezért cserélem én is. 17 évesen még van időm hogy benőjön a fejem lágya és lenyugodjak, de addig is annyi hardver megfordul a kezem között amennyire lehetőségem van. Új-régi, erős-gyenge, retro-high end, aktív-passzív, bármivel elszórakozom. Utoljára SLOT A tuning volt, a kis 700-as Athlon 1,1ghz-ig ment a K7M-ben
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz Teaway #54331 üzenetére
Nekem a táblázatból ez jött le pedig.
Mondjuk ez nem tudom mennyiben befolyásolna bármit is, én P43-as lapom sem tudja hardveresen a Intel VT-t ( a CPU igen ), még sincs gond a virtuális oprendszerek futtatásával.
Így végül is nem gond, ennek a hiánya csak meglep, hogy ez nem alapértelmezett opció még most sem. Bár lehet, hogy nem túl sokan használnák ki a lehetőséget, de sztm most is sok olyan dolog van egy átlagos alaplapon ami nincs kihasználva, még is ott van.
Inkább legyen, mint ne!A táblázatot elnézve elég fura, hogy a fejlett technikákat egyedül csak a Q87 hasznosítja teljesen, a többinél sok nincs támogatva. A Z87-es is csak egyet támogat...
Úgy tűnik technológiai szempontból mindenképp a Q87 a legjobb választás, már akinek szüksége van ezekre. -
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #54816 üzenetére
Azért aki teljesítményorientált annak ezek a lapok (és ugye CPU-k) már édeskevesek.
Anno én is azért léptem meg a platformváltást mert a "filléres" G620 is alázta az E8400-asom!(#54815) kivlov
Egyedül az árazással van gond az LGA2011-nél.
Viszont talán inkább az újabb LGA1150 legyen ne LGA1155.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #54858 üzenetére
Biztos? Van itt egy Pentium2-es vas még működőképes ....
(#54867) xkoti
15K-ból sajnos szinte semmihez nem lehet kezdeni.
Talán a Gigabyte GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) ami még egy kisebb FX-el is gond nélkül megbirkózna és van a lapon IGP is. Bár a legtöbb helyen ez a lap is 15K felett van.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #55357 üzenetére
Ezek a hangvezérlőket minősíteni igazán hálátlan feladat. Ki mire esküszik. Bár talán abban egyetért mindenki ha komoly hangrendszer akkor külön hangkártya.
(#55358) RazoR8402
Attól hogy egy lap hibás volt ...
"1. Mennyit szánsz az alaplapra? +1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?"Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #55360 üzenetére
Való igaz a ASRock Fatal1ty Z77 Professional-on van. Bár nem hiszem hogy olcsóbb lenne mint a ASRock Fatal1ty P67 Performance. Hajlamos vagyok elfelejteni mert akik keresik az IDE portot azok nem igazán ebben az árszegmensben gondolkodnak. Nem is értem hogy miért egy "csúcslapra" tették. Aki ennyit áldoz a gépére szinte 100% hogy már régen kukázta az IDE eszközeit.
(#55361) bogarfx
Hát akkora különbség tényleg nincs. LGA1150 Original Haswell chipsets. Viszont a lapok terén általában azért szokott lenni de lapgyártók kihoztak egy-két komolyabb B85-ös lapot is szóval ez a határ is elmosódott kicsit. Ugye megjelent a H81 ami még puritánabb chipset ami egész jól lefedi az alsó kategóriát.(#55364) RazoR8402
Akkor viszont egy 970-es lap is megfelelhet viszont azzal a kerettel az Asus M5A99FX PRO R2.0 is röhögve belefér (majdcsak a Sabertooth 990FX R2.0 is többekközött 5év garival). Hőcsöves VRM hűtés , ..... , FX-9000-es CPU-k támogatása (szóval biztos nem lesz baja a 8320-al sem.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
nimfas
addikt
válasz Teaway #55370 üzenetére
Nekem eddig K-s procihoz mindig ATX deszkát ajánlottak :-)
Hangkártyám van külön bár jelenleg is zacskózva van.... alaplapit haználom digi-RCA kimeneten van hozzákötve az erősítőhöz... ezeken az újakon optika van ahogy nézem, nekem kell vennem egy 4-5 méteres optikai kábelt is majd ha cserélek....
Csak mivel jövő év első felében tervezem megvárom az új AMD csodát... Kavi-t... és akkor eldöntöm hogy amd vs. intel vonal... amit kinéztem intelnél ott 30+50 a deszka+proci.... addig még úgyis gyűjtök addigra kiderül mennyire életképes az új proci... január közepén elvileg kijön...
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #55431 üzenetére
+1 A nagyobb teljesítménynek már nem kritériuma hogy szénné húzza az ember a meglévő CPU-ját. A legtöbb VGA-t is gond nélkül kiszolgálja egy szorzózáras is.
Nekem az SSD beszerzésekor esett az állam a padlóig (ahogy Bodor ígérte). Mindennapi használatban sokkal pörgősebb lett a rendszer. Jobban megéreztem mint az E8400-ról váltást I5-re (persze nem játékok terén).Bazinga!
-
skodasuperb
csendes tag
válasz Teaway #55488 üzenetére
Jövőbeni, középhaladó szintű kép és videó szerkesztés-vágás (amatőr videók fotók) feltételeinek megteremtése céljából merült fel a javaslat, egy jobb chipset(?) -es alaplap alkalmazására gondolom, mint feltétel az Intel Core i5-4570 /BX80646I54570/, és a Gigabyte GTX 650 1GB DDR5 GV-N650OC-1GI videokártya alkalmazásának?
Felhasználó vagyok, sajnos nem értek a gép építéshez egyáltalán.
Javasolt konfiguráció, amit itt megosztottam a szakértők előtt! -
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #62901 üzenetére
Nem mindegyik ...
ASUS Rampage IV Black Edition
Bár van benne egy kicsi vörös.(#62903) tiempo
Jó![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Teaway #62948 üzenetére
az dönti el mire fogod használni, ránézésre is látszik hogy a D3H komolyabb lap, komolyabb felszereltséggel, több csatlakozóval, +2 ramslottal több, erősebb vrm és így ránézésre is látszik hogy komolyabb non-k i5-i7 proci alá szánták, míg az elsőnél i3-tól erősebb procit nem mernék nyugodt szívvel beletenni
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz Teaway #62953 üzenetére
én a vanguardot venném 4670-el oszt csókolom, mivel nemsokára 2015 jön a DDR4 ami szép lassan a DDR3 halálát jelenti és ami gyorsabban fog lezajlani mint gondolnánk, most jelen pillanatban nem látom értelmét a haswell refreshnek mert elvileg nem jön bele semmi, ha igazak a pletykák akkor a Broadwell csak BGA-val jön és desktopra egyből a Skylake nyit ami DDR4
M.2-t én majd úgy 2 év múlva javasolnék ha addigra nem M.3 lesz azaz nincs ez még kiforrva teljesen, ellentétben a sata3-al ami nem mellesleg olcsóbb is és otthonra bőségesen elegendő
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest